Surinaams kabinet laat parlement links liggen uit onzekerheid

16
Leeg parlement bij begrotingsbehandeling

PARAMARIBO, 27 mrt – Vrijwel het gehele ministersteam heeft het parlement straal genegeerd. Een openbare vergadering over de pluimvee-industrie moest worden uitgesteld. Het parlement verwachtte minstens vier ministers. Er waren slechts twee. Het wegblijven van de ministers is tekenend voor de onzekerheid die het kabinet in haar greep houdt. Niemand weet of hij of zij morgen nog in het ambt zit.

Net als de samenleving tasten ook de ministers in het duister. President Desiré Bouterse heeft alleen een herschikking van het team aangekondigd, meer niet. Het gonst al enkele weken van de geruchten. Bouterse wil pas na vier april duidelijkheid geven. Bekend is al dat Ferdinand Welzijn niet terugkeert als minister. Hij werd enieg tijd genoemd als de nieuwe man op Justitie & Politie. Zijn animo van enkele maanden terug is weg.

Welzijn behoorde tot de laatste nieuwkomers. Het ministerswerk valt kennelijk tegen. De oppositie vindt de hele situatie niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van het land. Dat het parlementair werk wordt gedwarsboomd door politieke onzekerheid, is ongekend. Het kan er vooral niet in dat ministers weigeren het parlement te woord te staan. Het betekent zoveel als dat ministeries niet meer bestuurd worden.

16 REACTIES

 1. Bouta moet ophoepelen en niet steeds de ministers het brengt geen verandering!
  Deze man bouta heeft ervoor gezorgd dat su vandaag de dag in een vrij ernstig economische situatie is beland met andere woorden a kondre falliet!
  Ik hoop tak oen stem verstandig in 2020!


  Maak melding

 2. Dat krijg je als een ordinaire schoft president of staatshoofd wordt met amnestie op de koop toe. Deze schoft is druk bezig met zichzelf, zijn familie en de inner circle van de n d plee rijk te maken. Bovendien zoveel van zijn cocaine- import en -exporten worden door de DEA onderschept en jullie denken echt dat hij en zijn gangsta zich druk maken over kippen?


  Maak melding

 3. Ronduit Schandalig gedrag en Amoreel van de ministers.
  Moestadja is de enige minister die de lef heeft naar de DNA te komen als het moet.

  Men is minister tot het moment dat men tekent voor overdracht van het ministerie.

  Dit is de kwaliteit van de mensen die Bouterse kan vinden om het land te regeren en te redden.


  Maak melding

 4. Wat een rotzooi. Er is geen stabiliteit voor niemand. De ministets niet en voor de directeuren niet. Alleen de dictator en dictatoren in zijn kliek hebben stabiliteit. De rest is foetoeboois. Maar iedereen is doodsbang voor desi.


  Maak melding

 5. De fundering van dit kabinet is zwaar aangetast beton rot. Ze heeft haar gelofwaardigheid verloren. Wat er nu gaande is dat de president zijn termijn uit zit en land niet naar behoren wordt bestuurd. Het land is stuurloos met alle gevolgen van dien. Bizar.


  Maak melding

 6. De ratten verlaten het zinkende schip. (=als de omstandigheden verslechteren denken sommigen alleen aan zichzelf en vertrekken)
  Want ze zijn al voor de rest van hun leven binnen.


  Maak melding

 7. Na de VERKIEZING … bij het aantreden van een Nieuwe Regering … moeten alle privileges van de mini … sters teruggedraaid worden. Als blijkt … na grondig onderzoek … dat een ex. mini …ster … niet gesjoemeld heeft, dan krijgt hij of zij … zes(6) maanden ” overgangssalaris “. Hij of zij moet OPNIEUW solliciteren naar een baan bij de Overheid of het Bedrijfsleven.


  Maak melding

 8. En het volk heeft het niet eens door dat het van alle kanten en in alle standen op beestachtige manier wordt genaaid.
  Waarom zouden ze; immers, het gros kan rekenen op levensmiddelen pakketten van familie en of kennissen in het buitenland.
  Ligt nou je luie reet uit die stoel en ga demonstreren tegen alle onrecht die jullie wordt aangedaan.
  Alsmaar klagen op diaspora; niet beseffende dat dankzij de diaspora, Suriname’s economie enigszins nog draaiende wordt gehouden.


  Maak melding

 9. Als het zo moeilijk toegaat, waarom niet een vroegtijdige verkiezing te houden . Wat een onbenul, leeghoofd idioot is onze president . Ga toch maar een asiel ergens heen aanvragen elders op de wereld en laat onze gelief Sranan achter aan iemand die het roer kan overnemen . Dit is een schandalige vertoning.


  Maak melding

 10. Het wordt zo nooit wat met Suriname , iedere keer al die ministers vervangen
  kost bakken met geld. Ook krijgt de minister nooit de kans om zijn of haar beleid
  uit te voeren. Het blijft bij puinruimen maar er is geen lange termijn visie om
  Suriname op de rails te krijgen. Ondertussen blijft de staatsschuld oplopen en
  is het wachten tot een van de ratingbureaus Suriname de definitieve knock-out
  uitdeelt door Suriname te bestempelen als junkstaat. Mensen besef dat jullie geld
  dan niks meer waard is, dat supermarkten met lege schapen zitten en met pensioen
  gaan dat kun je wel vergeten want daar is geen geld meer voor. Als ik een advies mag
  probeer u geld zoveel mogelijk te ruilen tegen euro, Amerikaanse dollar, goud of zilver. Dan
  bent u verzekerd tegen de waarde vermindering van srd dollar. Een gewaarschuwd mens telt
  voor twee, vraag dat maar aan de mensen in Griekenland.


  Maak melding

 11. Goed voor Al (GhOE) poep, hij had grote mond, waar is het geld gebleven die hij heeft ontvangen van de vissers voor vergunning, welke project heeft hij in de afgelopen periode gerealiseerd. De ministers waren corrupte figuren van Nationale Drugs Partij (NDP )net als de overige NDPérs . PE A MONI DE


  Maak melding

 12. Net als tijdens de mislukte revo gaat De Dwaas Bouta – DDB- Didibrie zijn paarse pionnen verplaatsen voor nog meer dwazen. Eigenlijk staat de ndp letterlijk en figuurlijk voor de Nationale Dwazen Partij. Vrouw Dwaasheid regeert het gehele ndp lichaam van hoofd tot voetzool. Het gehele land wordt geregeerd door dwazen, met als hoofd De Dwaas Bouta. Dwaas is het als je moord, liegt, bedriegt en misdadigers de handen boven het hoofd houdt. Dwaas is het als je land en volk vernietigd en bedriegt. Maar nog grotere dwazen zijn allen die De Dwaas Bouta met hand en tand verdedigen, aanbidden en vereren. Ze allen geschoold of niet, rijk of arm, jong of oud verdienen het dwaze ndp paars misdadig crimineel corrupt rovend wanbeleid en de ondergang van de natie. Maar wee al degenen die zich door De Dwaas Bouta laten betalen voor de hand- en spandiensten om deze mens der verderf aan de macht te houden, ooit zullen zij door de veraRmde paarse paria ’s worden beroofd en gedood. Ook de valse leugenprofeten en voorgangers die hun volgelingen beroven. Een kwestie van tijd, maar eerst moeten de oerdomme ndp dwazen paars lijden van misere voordat hun oren en ogen open gaan en hun hersen beginnen te werken, zodat ze gaan inzien dat De Dwaas Bouta de werkelijke oorzaak is van de totale dwaasheid van de Nationale Dwazen Partij. Dwazen zijn alle ndper’s.


  Maak melding

 13. Het parlement kan mijns inziens net zo goed worden afgeschaft.
  Volgens mij functioneert het door allerlei toestanden niet zoals het behoort te functioneren.
  Lijkt mij erg frustrerend voor de leden van het parlement of denken zij inmiddels na mij de zondvloed?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.