Eigenaresse ijssalon vervolgd voor mishandeling

32
Eigenaresse ijssalon vervolgd voor mishandeling

De Surinaamse eigenaresse van ijssalon/eethuis ’t Perronnetje in Hilversum, die werd geteisterd en gediscrimineerd door racistische Hollandse hangjongeren, wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd op verdenking van mishandeling. Dat meldt RTV Noord-Holland. “Ik ben sprakeloos. Ik wil juist rust met mijn gezin, dit is een moeilijke periode. Blijkbaar is dit wat het OM gaat doen. Ik moet dit even laten bezinken” aldus Gilly Emanuels tegen de omroep.

Emanuels werd vorige zomer langdurig geterroriseerd door hangjongeren. Daarbij liepen de gemoederen op een gegeven moment zo hoog op dat ze de jongeren met een stok te lijf ging. Naast de eigenaresse wordt ook een 18-jarige man vervolgd door het OM. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden op verdenking van belediging. Beide kampen hadden aangifte tegen elkaar gedaan.

Volgens RTV Noord-Holland zette de officier van justitie aanvankelijk in op een mediation-traject om de eigenaresse en de jongeren nader tot elkaar te laten komen. Omdat dit project niet van de grond kwam, zijn de aangiften alsnog strafrechtelijk beoordeeld. Afgelopen week werd bekend dat Emanuels definitief stopt met haar ijssalon.

Bekijk ook:

32 REACTIES

 1. Dit heet eigen rechter spelen. Nederland is geen bananen republiek. De rechter moet maar uitmaken of dit zelfverdediging was of niet. Mevrouw weet dondersgoed dat ze op een grijsvlak bevind. OM valt weinig te verwijten. Ze hun werk.


  Maak melding

 2. Koos, wat mij betreft had ze die racisten “Total Loss ” gemept, waar was de politie om de horde te handhaven en de burger te beschermen toen het nodig was, ze zijn in gebreke gebleven net als de burgermeester, die naast de feitelijke baas van de politie ook Burgervader is. Die lamzakken hadden in een eerder stadium allang hard aangepakt moeten worden, ik schijt onderhand ook de peuken van de Nederlandse overheid en hun beleid, als ik in diezelfde positie had verkeerd had ik waarschijnlijk ook zo gehandeld en mijn honden losgelaten


  Maak melding

 3. Slachtoffers altijd de lul en de daders gaan vrijuit!! Dat is Holland. Gewoon de makkelijkste weg voor de politie en het OM… Lang leve de zogenaamde democratie, mensen rechten en de privacy……


  Maak melding

 4. Tuurlijk. Makkelijke prooi. Ze schijten in hun broek om de daders aan te pakken. Een imam zaait haat, bedreigt een burgemeester, daar durven ze niet tegen op te treden!!!!


  Maak melding

 5. De wet zegt dat je mag zelfverdedigen. Maar hoe met je dat doen zonder een tik uit te delen. Maar heb je dat wel gedaan met de middelen dat voor handen was , ook al is dat in je eigenhuis, dat ben je alsnog de LUL.Jouw belangers zijn dan de slachtoffers.Het is een klote wet.


  Maak melding

 6. Waarom ben ik hier totaal niet verbaasd over. Een donkere vrouw en eigenaresse van een zaak in een chique buurt. Nou ook al wordt ze racistisch bejegend, die hoeft geen hulp te verwachten, maar wordt in tegendeel zelf berecht. Te schandalig en triest voor woorden dit. De wet moet je beschermen? De vraag is alleen in sommige gevallen waartegen?


  Maak melding

 7. Mevrouw had van die treiterende hangjongeren een video moeten maken en op YouTube moeten plaatsen.
  Wacht even, het OM. Werk(t)en daar niet figuren als Teefje, Demmninkje?


  Maak melding

 8. Een zwarte persoon is altijd makkelijker aan te pakken, als het een witte vrouw zou zijn geweest en die loosers zwart dan zou het maandenlang voorpagina nieuws zijn bij de telegraaf. Jammer dat die vrouw die loosers niet getracteerd heeft op ice cream met castorbonen.


  Maak melding

 9. @Koos
  Toen je ouders je vertelde dat je je school moest afmaken had je moeten luisteren. Ik heb nog nooit zoiets doms gehoord. Heb je het voorval gezien? Er is namelijk een video van.


  Maak melding

 10. Gasten áls PANNENKOEK Koos.die moet men één TRAP in hun gohlo geven.niet mee in discussie gaan na las ting.korte metten met die REDIEMOESOE.uilskuikens!


  Maak melding

 11. Die barabanaan Koos heeft seksuele stress a torie va mang neh knappoe MORO.vandaar de haat naar bepaalde groepen. Hou je mond bullebak.!!!!!


  Maak melding

 12. Mensen toch, rustig laat de rechter eerst de zaak toetsen en uitspraak doen. Als de ene
  partij aangifte doet tegen de andere, en beide partijen hebben aangifte gedaan is het aan
  de rechter om te oordelen wie fout zit, dit is hoe een rechtstaat werkt. Bij ons zou
  Bouterse geen president zijn, maar 30 jaar in de gevangenis zitten.


  Maak melding

 13. @vliegende Hollander Nederland een rechtstaat laat me niet lachen hoeveel Nederlandse knil soldaten zijn berecht voor de massa moorden op Sumatra in de jaren vijftig. In Suriname komt er in ieder geval een rechtzaak tegen Bouterse. Dat is in Nederland nooit geweest tegen die knil soldaten. Nee in Holland kreeg de kolonel zelf later een hoge functie bij Justitie. Ken je geschiedenis pannekoek. En voor @koos je bent gewoon en racist


  Maak melding

 14. De reacties van sommige forummers hier verbazen mij niet. Deze mensen zijn geindoctrineerd door hun Afrikaanse mentaliteit. Nederland is geen bananen republiek !!! In tegenstelling tot Suriname is Nederland altijd nog een rechtstaat. Laat de rechter maar spreken of mevrouw juist heeft gehandeld of niet.


  Maak melding

 15. Echt jammer mevrouw dat u beschaving en een persoon met waarden en normen bent. Hadden die drie 3 lafbekken het bij iemand van Marokkaanse afkomst gedaan dan hadden zij het niet kunnen navertellen. En zo hoort het ook wel een beetje. Genoeg is genoeg. En de heer Koos is een zielig miezerig stuk bedorven vlees met zijn voor eigen rechter spelen. Neen, Nederland is geen bananenrepubliek maar wel een cocainestaat.


  Maak melding

 16. @ Real deal

  Als je in de geschiedenis van alle landen kijkt zijn er dingen
  gebeurt waar je niet trots op bent. Als wij naar Duitsland ga
  begin ook niet constant over de tweede wereldoorlog, wat kunnen
  hun er iets aan doen dat hun voorouders zo gek waren. Het verleden vergeten
  moet je nooit doen. Mijn gevoel zegt ook dat deze vrouw in haar recht staat maar
  uiteindelijk beslist de rechter. Of heb je liever dat mensen zonder proces in de gevangenis
  verdwijnen en nooit meer iets van hoort in Irak, Iran, Syrië. Ik heb als hulpverlener in
  heel veel landen gewerkt en dan besef je pas hoe goed je het hebt en goed alles geregeld in
  Nederland, en natuurlijk in niet alles perfect. Real deal kijk in de spiegel en schaam je!!!!!


  Maak melding

 17. Hoe begrijpelijk en frustrerend voor deze dame, maar je mag i.d.d geen eigen rechter spelen, dan verlies je (juridisch gezien) elk krediet. Waarom is mediation niet van de grond gekomen? Dat mis ik in de berichtgeving en zou de zaak misschien ook in een ander daglicht plaatsen.
  Verder valt het lage “zwart-wit” niveau van bepaalde posters op!


  Maak melding

 18. Mensen het is jammer dat blanke en donkere mensen zich iedere
  laten uitspelen door de media. Als er iets negatiefs is dan staat
  het met chocolate letters in de krant want dat verkoopt zo lekker en
  positieve berichten laat men vaak achterwege. Ik zou willen dat
  blank en zwart eens keer de handen in een slaan, en meer
  begrip voor elkaars standpunten en als je mening verschilt
  kun je dat ook op een respectvolle manier schrijven.
  Mijn vrouw komt uit Kenia ( Nairobi) en we hebbe twee leuke kinderen dus
  blank en zwart samen kan echt!!


  Maak melding

 19. Schandalig, onrechtvaardig,racistisch vind ik dit van OM/de Staat.Ik sluit mij aan bij de vorige sprekers Johan,Kromme,Musli,Eigen Mening Democraten,Anom,A.Schier,Ramsingh,Robles,Damsco,Ptjieng tolly kooska,Revo!!!!….


  Maak melding

 20. Koos het feit dat je al begint met bananenrepubliek weet ik al hoe jij denkt en aan wiens kant jij staat,ik zal jou geen rasist noemen want mijn.kleurzit mij niet in de weg en ken jou soortgenoot al 22 jaar,maar stel dat deze mv in een uitkering komt te zitten door de stress wat krijg je weer ze willen niet werken en hebben een uitkering dat is het pleidoo van jou en tokky soorten als laatst gun ik jou van harte dat íemand die jou dierbaar is keer op keer wordt gepest,beledigd en vernedert waar zal je degene sturen noordpool zeker. Fijne dag pigmentloze koos ,en laaggeletterdheid dat denk ik van jou.


  Maak melding

 21. wat een trieste zaak. Dat ze deze vrouw moeten vervolgen voor wat een zooitje raddraaiers heeft gedaan. Ik ben echt als burger teleurgesteld. Dit is onrechtvaardigheid ten top!


  Maak melding

 22. Eigen rechten spelen?het is voor je eigen opkomen als de justitië de andere kant opkijkt of faalt.en @koos met je bananen republiek denk Eve na idioot zonder die republiek bestond je (Ned)staat nog geen eens stuk imbeciel.jullie soort lui dag word gevoed om zulk racistich nonsens uit te kramen maar moge de aller hoogste dankbaar zijn dat je nog ervan kan genieten 6000 jaar is jullie gegeven( caucasions race) en het is bijna nabij Koosje rand debiel geniet nog eve.


  Maak melding

 23. @ Real deal

  Niet zo hoog van de toren blazen. Voorlopig ligt het dec. proces
  voor de zoveelste keer stil. Van uitstel komt afstel. Hij had al jaren
  in de gevangenis moet zitten en als Suriname het zelf niet kan dan
  hadden ze hem aan de Recht Staat Nederland kunnen uitleveren want
  hier is hij al veroordeelt voor 12 jaar. Ik durf haast wel te wedden dat
  Bouterse nog een konijn uit de hoge hoed tovert, een amnestiewet of
  verzoeningscommissie of iets dergelijks.


  Maak melding

 24. Deze mevrouw heeft gewoon pech dat ze van Surinaamse afkomst is en niet van Israëlische en de daders hebben het geluk dat het autochtone Nederlandse jongeren zijn en geen Moslimjongeren want dan waren er wel direct maatregelen genomen. Ook dat is Nederland mensen.


  Maak melding

 25. Gros van de mensen hier begrijpt weinig van onze rechtssysteem. Laat 1 ding duidelijk zijn, racisme moet ten alle tijde bestraft worden. Ik heb ook niks tegen die vrouw.

  Waar het hier om gaat is dat er wordt vervolgd na een geweldsdelict. Het is de rechter die de omstandigheden gaat wegen. Het OM gaat er niet over, die moet gewoon iedere aangifte van gewelduitoefening serieus nemen.


  Maak melding

 26. Sommige malloten roepen hier met veel bravoure dat Nederland een rechtstaat is, Whahaha wat een ongelooflijke giller, wat een kul!!

  Nederland is voor de rijken een rechtsstaat, voor de rijken een democratie.
  Voor de armen is Nederland een keiharde kapitalistische maatschappij waar je blijft betalen voor diverse nutsvoorzieningen en tig soorten belastingen en het politioneel en rechterlijk systeem niet op je hand is.

  Rolf heeft het goed gezien, deze hardwerkende zakenvrouw heeft gewoon de pech dat ze van Surinaamse afkomst is en niet van Joods en/of Israëlische afkomst en de daders hebben het geluk dat het autochtone Nederlandse jongeren zijn en geen Moslimjongeren want dan waren er wel direct maatregelen genomen.

  Dat is Nederland mensen anno 2018!!


  Maak melding

 27. Ja Koos, maar let wel, de eerdere geweldsdelicten t.a.v deze mevrouw werden niet vervolgd en zelfs door zowel de gemeente als de politie gebagatelliseerd. En nu, na lang geterroriseerd te zijn, de bekende druppel haar emmer liet overlopen is een simpele aangifte van een van de daders ineens wel voldoende om haar te vervolgen terwijl zij lang niet werd gehoord en dit alles vermeden had kunnen worden als dat stelletje raddraaiers direct was aangepakt.


  Maak melding

 28. Wat zijn er veel domme, racistische reacties.
  Er zijn twee aanklachten ingediend. Één door die vrouw en één tegen die vrouw. Beide worden in behandeling genomen en het is straks aan de rechter om te oordelen.
  Juist om het racisme er uit te halen worden beide aanklachten voor de rechter gebracht. Die zal, opgrond van bewijzen en feiten, een gewogen en eerlijk oordeel vellen. Op dit moment is het dan ook veel te vroeg om allerlei verwijten over racisme te maken. Sterker nog. wie dat doet geeft slechts te kennen niets van het rechtssysteem te begrijpen en zelf een racistische denken er op na te houden. Pas na het oordeel van de rechter kan men oordelen.
  Jammer dat het altijd de domste zijn die gelijk een grote bek op zetten.


  Maak melding

 29. Hebben de mensen in de comments eigenlijk wel door dat deze hangjongeren geen “hollanders” zijn maar gewoon duidelijk met een arabisch accent op de video staan???????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.