Achterban Pertjajah Luhur geneigd zonder partners verkiezingen in te gaan

17

PARAMARIBO, 27 mrt – De achterban van Pertjajah Luhur, PL, is er grotendeels voorstander van dat deze politieke partij alleen de verkiezingen ingaat. De verwachting is dat er zo meer uit het vuur gesleept kan worden, zeker wat betreft parlementszetels. Partijvoorzitter Paul Somohardjo kreeg dit nog eens te horen tijdens een partijvergadering in het westelijk district Nickerie. Somohardjo is wel voorstander van samenwerking met andere partijen.

Maar zo’n samenwerking zou dan op het niveau moeten van ressort- en districtsraden. Maar op het niveau van het parlement, lijkt de aanhang in Nickerie te vinden voor een solotoer. Dit ondanks het overwicht van de NDP en de VHP “Dat is geen overschatting, want in 2010 hebben we al bewezen dat we de intussen overleden Soetimin Marsidih als PL-parllementslid hebben weten binnen te halen”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

Een breekpunt bij samenwerking op parlementsniveau is de verdeling. Partners binnen partijcombinaties gaan voor de ogenschijnlijk betere plaatsen. Dit kan nogal ingewikkelde situaties in de hand werken bij het onderhandelen. Ook andere politieke partijen zijn geneigd het politieke combineren voor de verkiezingen op te geven. Na de verkiezingen kan dan vanuit de eigen winstpositie worden onderhandeld.

17 REACTIES

 1. Goed zo!
  Elk politieke partij moet alleen de verkiezing ingaan!
  Het volk van su gaat bouterse, volksbedrieger,armoedeveroorzaker, in 2020 een pakslaag geven!
  Met of zonder fraude front wint grandioos de komende verkiezing!
  Bouta fuck a kondre baldadig up, njang srefi ie nog mang bung fasie!


  Maak melding

 2. Ik vertrouw de VHP voor geen millimeter. Als het beleid van de NDP zooooo slecht is, waarom de partij dan niet uitsluiten voor toekomstige samenwerking.

  Waarom hoor ik ze daar niet over ?

  Iets in mij zegt dat de VHP samen met het NDP een coalitie gaat smeden. Een grotere ramp kun je haast niet voorstellen.


  Maak melding

 3. Hun allemaal zijn boeven en schurken. Wat wij nodig hebben in dit land zijn wetten dat het volk kan beschermen tegen de criminelen. De schuld ligt bij de nationale assemblee en de oppositie doet ook geen moeite om dit klaar te krijgen. Want de gelegenheid maakt de dief.


  Maak melding

 4. Geen 1 fucking partij moet met die riool ndp samenwerken want uiteindelijk scheurt desi die opa al die partijen verdeel en heers met als eind doel armoede!


  Maak melding

 5. A. Schier

  28 maart 2018 at 02:11
  Als NDP en VHP samenwerken is toch geen ramp. Zolang Bouterse geen rol krijgt in de regering is dat wat mij betreft ok.

  ================================

  Dus NDP bestuurders als Gopi, Abrahams, Peneux, Alibux, Herrenberg, Boerenveen etc zijn welkom in een nieuwe kabinet (VHP/NDP) ?

  En jij denkt dat Bouterse zijn diplomatieke onschendbaarheid gaat opgeven ??? De man zal hoe dan ook het presidentschap opeisen.


  Maak melding

 6. @koos,

  VHP is geen racistische partij en ze zijn realistisch. NDP heeft een grote aanhang en je kan ze beter mee hebben dan dat ze als oppositie constant de boel gaan frustreren. Maar VHP moet wel de eis stellen dat de NDP-kandidaatministers hun goedkeuring moeten hebben.


  Maak melding

 7. De suries weten nu langzamerhan wie de mensen die op Paee Somo lijken. Deze mensen zijn zeevaarders . veroveraars, voedselverwerkers en autonomen. En zonder deze mensen in de regering is een regelrechte ramp voor Suriname. Zie de huidige situatie in Suriname nl een afrikaanse en indiase slump taferelen welke zijn veroorzaakt door mensen die op Masikabanen en baboe Doekhianen en channadanen lijken. En als deze mensen na 2020 weer gaan regeren dan gaat suriname compleet in elkaar gestord erger dan Haiti. Voor Paee Somo zal dat ook geen reden zijn voor paniek, want de mensen die op hem lijken hebben voor altijd voedsel in overvloed in Suriname , terwijl de overige suries van voedselpakketten zullen leven . Dus hoe slechter in Su gaat hoe beter het gaat met de mensen die op Paee Somo lijken want dan kunnen ze hun javaanse voedsel gemakkelijk verkopen aan de hongere Suries. neks no fout toch . met Paee Some en hij is altijd de winnaaar. Leve de waqrungs.


  Maak melding

 8. A. Schier, je hoort mij ook niet zeggen dat de VHP een racistische partij is. Realistisch vind ik ze zeker niet. Een coalitie met de NDP zou ongeloofwaardig over komen.

  Even een paar verschillen tussen de partijen:

  1) de VHP bestrijd het NDP macro economisch beleid al 10 jaar
  2) de VHP staat voor anti corruptie en strenge wetten
  3) de VHP zet zich in voor doorgang decembermoorden proces
  4) de VHP is voor onderzoek naar verdwenen geld
  5) de VHP is herstel banden met Nederland
  6) de VHP beschikt over voldoende kader (bestuurders)

  Zomaar een aantal punten die haaks staan op het NDP. Wat heeft de NDP te bieden in een coalitie met de VHP ? Bouterse is zelf nu ministers aan het benaderen in de NPS kamp omdat de NDP geen gekwalificeerde bestuurders in huis heeft. De NDP kan zich niet veroorloven dat de beerput open gaat. En reken maar dat er veel lijken uit de kast gaan komen.

  Suriname is klaar met djoegoe djoegoe beleid. Mensen willen rust en dat lukt met NDP niet.


  Maak melding

 9. @Koos,

  Ik zie de NDP toch opnieuw de grootste partij worden en de VHP weer daarachter. Nog 5 jaar wanbeleid zal de economische genadeklap worden voor het land. VHP MOET eisen dat het de president levert en daarnaast de helft van de ministers en ander topambtenaren. Dat is ook te doen, want de NDP zal zelf geen nieuwe regering kunnen vormen. Mensen hebben genoeg van de NDP, maar vooral van de meeloperspartijen als ABOP, PL (in het verleden) en DOE en PALU.
  Met erkenning van elkaar en elkaars kiezers is nog het e.e.a. te realiseren.


  Maak melding

 10. Deze man moet eindelijk tomaten gaan planten,maar hij sterft lieven dat hij dat doet.
  Deze man was in 1982 Kolonel van Suriname tijdens de coup van Rambocus,en in 1985 commandant te Piekien kondre waar een javaanse jongeman werd onthoofd.
  Deze man is de enigste die nog over is gebleven tijdens de tijd van Pengel.
  Somohardjo,Lie Kong Fong en Liesdek Clarke kwamen in opstand tegen de onafhankelijkheid van Suriname,hij nam zijn volgelingen zelf mee naar Nederland.
  Vandaag aan de dag komt hij awari domri spelen!
  Hij moest eigenlijk in Nederland zijn, wat doet hij in Suriname?
  Hij was tegen de onafhankelijkheid maar dat deert hem niet het meer om geld.


  Maak melding

 11. Niet voorbarig zijn hier.Niets is nog zeker.Zodra de vhp bekend maakt een samenwerking aan te gaan met de ndp betekent dit het einde voor Suriname.Even afwachten wie met wie in zee gaan.


  Maak melding

 12. Tungtak
  Sjeesjes jij kiest liever voor een bankrover dan de vhp volgens jou
  die alleen bestaat uit hindoestanen in jou ziek mind.
  Probeer eens lid te worden van de vhp,doorbreek de taboe doe jou os meegegeven door je ouders.jou keuze voor een. .nieuwe regering vormen is depressief te noemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.