Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways

14
Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways
Archieffoto ter illustratie: vliegtuig op de luchthaven van Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heeftt een schadeclaim aan de broek. Een luchtvrachtafhandelaar wil ruim een kwart miljoen dollar aan schadevergoeding. SLM-directeur Robbi Lachmising verbrak het contract met Transport NV, kort na zijn aantreden in de tweede helft van 2016. Transport NV noemt het contractbreuk. Lachmising moet een goede reden hebben gehad.

Volgens een naar de pers uitgelekt rapport is gekozen voor een nieuwe afhandelaar. Het betreffende bedrijf, Procons, blijkt bezit van de voormalige levenspartner van Lachmising. Onlangs zei de SLM-topman dat hij ‘niet tevreden’ was over de prestaties van Transport NV. Volgens de laatste is er nog een tegoed. Volgens een artikel in de Ware Tijd geeft de SLM toen dat er contractbreuk is gepleegd.

De overeengekomen opzegtermijn van twee maanden is niet in acht genomen. Maar het luchtvaartbedrijf is niet bereid toe te geven aan de claim. Het wil hooguit zes en vijftig duizend dollar betalen. Transport NV behoort aan onder meer Gerard Brunings, voormalig voorzitter van de bestuursraad bij de SLM. President Desiré Bouterse zei onlangs in het parlement dat de afhandeling zal worden toevertrouwd aan een ‘bedrijf met meer ervaring’.

14 REACTIES

 1. “De SLM is mijn baby……snik snik, ik heb de baan niet aanvaard voor mijzelf maar voor de SLM en voor Suriname….De SLM zit in mijn bloed….boeee boeee.”

  Het ware gezicht van bejaarde huichelaar Lachmising is nu bekend.

  Bij zijn aantreden heeft hij alle niet gelijkgezinde er uit geflikkerd en zijn corrupte en incapabele mattes en buitenvrouwen weer aangetrokken.tegen een extra vergoeding.

  Lachmsing: de grootste hypokrietl van Suriname.


  Maak melding

 2. Ook Brunings was een regel ding zichzelf het contract gegeven kan niet anders en da now a mang wan schadevergoeding.
  Hij kan een strontvlieg krijgen in een plastic zakje


  Maak melding

 3. Hallo Bigi Sma,

  Peter Brunnings heeft natuurlijk ook 200 kg boter op zijn hoofd.

  Die constructie deugde ook voor geen meter.

  Heel Suriname hangt van corrupte aan elkaar,


  Maak melding

 4. De verladers van de vliegtuigen mochten niet staken volgens de directeur .

  Vakbond rechten van werknemers worden nog steeds worden vertrap door SLM .

  De directeur zou zelf de vliegtuigen laden bij de volgende staking dreiging zij hij via radio en TV .

  NDP Regering wanneer word de Cassave Fabriek op gestart is dat in 2020 .

  Beleid makers van NDP wanneer gaat Suralco weer een herstart maken is dat na 2020 .

  Hooghat van CLO word minister van slapen in DNA vergadering .


  Maak melding

 5. Het is ongepast om:
  -1- In de bestuursraad te zitten en tevens onderaannemer te zijn voor het zelfde bedrijf.
  -2- Als directeur het bedrijf van je vrouw in te huren.
  .
  Dergelijke zaken hoort de accountant aan het licht te brengen en expliciet te vermelden in het jaarverslag. Als dit niet gebeurt is moet er een dikke schade claim bij de accountant gelegd worden wegens incompetentie danwel samenspannen.


  Maak melding

 6. Kijk daar Transport nv was dus van iemand die in de bestuursraad van de SLM zat, over belangenverstrengeling gesproken!! Bizar dat dit gewoon kon?!!


  Maak melding

 7. Rovers en dieven regeren dit land en zijn door duivel Bouta ingezet in staatsbedrijven om deze kapot te maken of te bestelen, Telzuur, Staatsoil, Swm, EBS etc, rovers en dieven zijn vele ndper’s geworden, met of zonder titel. Ndper’s zijn de ware oorzaak dat alles kapot wordt gemaakt, ook mensenlevens, dieren, vogels, vissen, het oerwoud, insecten, rivieren en kreken worden onder toezicht van stinkend rijke paarse parasieten en poepvliegen vernietigd of kapot gemaakt. Ndp staat voor armoede, misdaad, onrust, leugen en bedrog.


  Maak melding

 8. het komt nooit nooit meer goed met s me,, dat zullen de huidige lanti-man oema niet meer meemaken..

  de komende generatie zal het ook niet meebeleven.., de gemiddelde 15 jarigen tot de vijf jarigen zullen ook niet kunnen, want ze zijn bijna allemaal half verslaafden drugs gerelateerden, ongeschoold ongeletterd..

  de huidige macht hebbers, zijn nu al afgeschreven, dronken inbicilen..

  kijk maar, geen van ze weet iets af van de drugs duikboot, helemaal niets af van wie die coke is, gelijk na de fonds verbrand , lijkt heel verdacht..

  de huidige lijder, heeft nooit zijn mond open gemaakt iets gezegd over drugs in s me.., terwijl zijn kinderen opgesloten zitten in binnen/buiten s me allemaal drugs gerelateerd en ook hij de vader is hoofd matador wat drugs aangaat.
  in Nederland veroordeeld voor 9 jaren en in s me wel is waar veroordeeld voor 20 jaren betreft de …. december moorden 1982 … , in Amerika op de lijst van Interpol staat als gezocht i.v.m. drugs..

  hole kan je op zo één figuur je stem geven,, dan ben je toch als mens mede schuldig/verantwoordelijk..


  Maak melding

 9. De minister van OW Jerry Miranda moet van zich laten horen. Hij wekt een gevoel op net of hij zijn vingers niet wilt branden in de kwestie SLM. Maar zal moeten want dit is een brandende vraagstuk van een directeur en consorten dat buiten hun boekje zijn gegaan. Om eerlijk te zijn had ik dit nooit van de heer Robbi Lachmising verwacht. Dat zelfs de dochter van de president Peggy Bilkerdijk Bouterse zich is gaan bemoeien met de zaak Lachmising versus de minister is echt verdacht.

  Personen dat opgebracht dienen te worden om verhoort te worden zijn:
  Robbi Lachmising, Santoucha Raghoe van Procons de voormalige levenspartner van Robbi Lachmising, John Vrede SLM, Ingrid Figueira SLM, Peggy Bouterse Bilkerdijk adviseurs van zijn vader plus Echtgenoot, Gerard Brunings sr, Gerard Brunings jr. vader en zoon van Transport NV, Gregory Rusland van de NPS, last but not least Desiré Delano Bouterse de leider hemzelf.
  Dit is een nationaal schandaal die schurken moeten gestraft worden.

  Wat gebeurt er met de bond bij de SLM? een stelletje slappe lul bij mekaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.