maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameSantokhi vindt timing straatprotest in Suriname verkeerd

Santokhi vindt timing straatprotest in Suriname verkeerd

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 mrt – Voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, heeft kritiek op de wijze van actievoeren tegen het bewind Bouterse de afgelopen dagen. De voorbereiding liet te wensen over. Gebleken is dat de organisator, de Next Generation Movement, onvoldoende mensen op de been wist te krijgen. Daar is een goede verklaring voor.

Onder meer de VHP had onvoldoende ruimte tot mobiliseren. Hoewel de partij achter de doelen staat van Next Generation Movement, kon het niet vol gaan. Hindoes zitten nu midden in vastenmaand Navratie en christenen bereiden zich op Pasen voor. “De timing en voorbereiding van de actievoerende personen waren onvoldoende. Mensen hebben geestelijk rustig nodig”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Behalve timing is ook een goede afstemming nodig. Afstemming dan met de samenleving en deelnemende organisaties. Dat wordt nog gemist. Het kan eventueel worden gewijt aan jeugdig enthousiasme. Santokhi vindt dat bij het uitspreken van wensen en doelen, rekening gehouden moet worden met de verwachtingen die worden gewekt. “Hoop moet gerealiseerd worden.” Next Generation Movement wil de twee dagen van actievoeren op straat evalueren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

55 REACTIES
 1. Jonge jonge wat een lariekoek. Zo wordt het nooit wat.
  Mensen hebben geestelijk rust nodig. 1 dag demonstreren en
  je hebt nog 364 dagen voor geestelijke rust, wat een onzin
  verhaal..koekoek


  Maak melding

 2. Aan de ene kant heeft “koekoek” hierboven gelijk, anderzijds is het een feit dat Surinamers nog steeds te weinig rekening houden met elkaar en afstemmen ook niet iets vanzelfsprekend is. Wil je “groots” tevoorschijn komen, dan zal je afspraken in overleg moeten doen en goed plannen, niet hap-snap zoals de regering pleegt te doen!


  Maak melding

 3. “Mensen hebben geestelijk rustig nodig”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.”

  Serieus?

  Surinamers hebben geestelijke rust nodig ?

  Ik zeik in mijn broek van het lachten om zo veel onzin.

  Opkomen voor je toekomst en protesteren tegen onrechtvaardigheid en corruptie voor de toekomst van je kinderen geeft ook geestelijke rust.

  Maar nu even niet… ik lig zo wel lekker in mijn hangmat…


  Maak melding

 4. De timing is altijd ongelegen, in many ways. Protesteer bij de volgende verkiezingen, of protesteer bij de eerste 100 dagen. Zo is footsucher, zomaar.


  Maak melding

 5. Santokhi … wil President worden !!!!

  Wat heeft … Santokhi en zijn VHP … tot nogtoe gedaan om die Boeven Regering weg te krijgen.
  Alleen maar schreeuwen in het Parlement … `president als je het werk niet aankan … zakka … har´ a dang`.

  Santokhi .. we komen geen stap verder .. Next Generation..
  alle ondersteuning !!!!!


  Maak melding

 6. Tja ,surinamers houden van one man action.
  Als 1 persoon staat te protesteren zijn ze heel tevreden,want die ene man staat ook namens hun daar,hij vecht ook namens hun.Voorts gaan zij door met hun dagelijks leven en een maandelijkse staking is huishoudens regel geworden,
  Iedereen wil leider worden en richten hun partijen op om deel te nemen aan een politieke gevecht om de leiderschap te behalen.Alleen hoe,wat verder dat weten ze niet,
  Het is goed dat mensen politieke ambities hebben ,maar alleen ga je de strijd niet winnen.Er is geen eenheid in Suriname.Niet een ieder komt de straat op,ze komen wel opdraven wanneer een feest gehouden wordt.Dan laten ze zich zien.


  Maak melding

 7. @ koekoek,

  Je mag wel een beetje meer respect tonen naar gelovigen.
  Deze gelovigen hebben rust nodig om hun religieuze/spirituele activiteiten te kunnen doen.
  Meedoen aan straatprotesten komt is voor deze gelovigen nu niet uit.
  Je kan het ook omdraaien en zeggen er blijven nog bijna 300 dagen over om te protesteren.


  Maak melding

 8. Timing is verkeerd volgens Santokhi,nee blijf lekker wachten op de ondergang van dit land, waar deze paarse criminele fossielen die niets meer te verliezen hebben, daar de dood voor deze lieden, met de dag dichterbij komt, mee bezig zijn.


  Maak melding

 9. @ Manu,

  Het land is op sterven na dood.
  Denk je echt dat stante pede protesteren, het land in leven zal houden.

  Er is veel meer tijd nodig om Suriname weer in de rails te krijgen. Dus kan men ook in april gaan protesteren.
  Goede voorbereidingen zijn zeker vereist om veel mensen op de been te krijgen voor een degelijke straatprotest.


  Maak melding

 10. Koekoek,
  Je verschuilt je inderdaad niet, maar je argument is ook niet erg sterk.
  De heer Santoki heeft gelijk.
  Als het een klein beetje regent/mot dan wordt je niet nat.
  Als het een mooie flinke regenbui is zoek dan dekking.
  Als iedere keer slechts enkele personen protesteren heeft het weinig impact.
  Daarom is met elkaar praten en samen oplossingen zoeken altijd het beste.
  Samen sta je sterk.
  Ik ben het dan ook eens met Jiyani.

  Tonycholonely wat vind jij ervan.


  Maak melding

 11. @ Jiyani, Pico,

  Men mag van inzicht verschillen dat is
  het mooie van democratie en vrije meningsuiting zolang
  men het maar beleefd houdt en met agrumenten komt.


  Maak melding

 12. Geestelijke rust gaat er niet zijn, zolang de duivel Bouta en zijn duivelse trawanten het land en volk verder de paarse verdoemenis in leiden. Het gros der debiele dwaze idiote ndp paria’s zwijgen als het graf. Velen onder hen, vooral de jongeren gaan net als Dino en Meriba het crimineel circuit in. De jonge paarse dames en meisjes verkopen hun lichamen om rond te komen, velen met toestemming van mama. Misdaad is nu schering en inslag en geen rust, vrede en voorspoed hebben duivel Bouta en duivelse trawanten land en volk gebracht, zoals vele malen op de STVS vals werd geprofeteerd door awariedomrie en voorspoedevangelist Stef Anus Meyje en valse profeet MisjiesosoDubai. Santoki is ook de oorzaak dat duivel Bouta de macht heeft gekregen, hij moest hem allang met de hulp van Interpol hebben opgesloten. Land en volk lijden, ook de zwijgzame ndp domoren die uit schaamte niet meer weten wat te zeggen, vanwege hun domme stemkeuze. Eeh loekoe no, oenoe beng hoop in 2010 en 2015 dat baas didibri werkelijk bong tjarie rust, vrede en voorspoed, leki fa Steve zij Anus taki, ma anno 2018 na soso paarse kommer en kwel, sa oe sa doe, na oenoe dong keuze, neks no fout. Ma dja na Abrabroki, foeroe trong anti ndp, want baas lee en bedrieg en tjies oenoe poti dong wang. meki baas didibri njang oenoe mars, in 2020 wi o soring, wi e stem kaka ndp.


  Maak melding

 13. @Ray, @Jiyani en @pico,
  Kijken jullie er straks niet van op als (yes he)Chan in 2020 samen met super strateeg Dezus Christoez (zoals hij schertsend door een forumlid werd genoemd) het machtsblok zullen vormen.
  Als ervaringsdeskundige ken ik mijn pappenheimers.
  Jiyani, ik ben het met je eens; een ieder moet de ruimte krijgen hun religieuze/spirituele activiteiten te kunnen doen. In mijn optiek spelen in Suriname veel dringendere precaire zaken dan wat jij aanhaalt. Zaken die het algemeen belang dienen. En die zaken hebben bij mij voorrang. Ik vind het daarom hypocriet van zowel Chan als in hoofde genoemden om religieuze/spirituele activiteiten als reden te gebruiken voor het ondermijnen van acties van groeperingen die het beste voorhebben met land en volk.
  Chan, wat mij betreft, heb je 1 stem minder.


  Maak melding

 14. Santokhi heeft gelijk. Je moet met kerst geen paas eieren verkopen natuurlijk.
  Wat hij verder wilt zeggen om weloverwogen en tactische stappen te zetten.
  Maar ja dat gaat de gemiddelde Surinamer nooit begrijpen de meeste zijn bekrompen en kortzichtig. Lees maar voorgaande reacties.


  Maak melding

 15. @ jiyani,

  Je kunt in april wel weer gaan protesteren, maar zal verder weinig effect hebben met zo,n kleine groep, alleen een massale mensenmassa die eensgezind de straat op gaat, kunnen enigszinds nog iets bereiken door alles plat te leggen, en eisen dat deze paarse bende naar huis gaat, en niet wachten tot 2020, todat de ondergang zich voltrokken heeft, je weet toch dat de macht bij het volk zit, en niet bij deze randdebielen.


  Maak melding

 16. @ Doe Bye,

  Er zijn zonder meer dringende zaken die liever vandaag dan morgen opgelost dienen te worden.
  Al bijna 8 jaar is het kommer en kwel met de regeringen Bouterse. Dus om nog een paar dagen langer te wachten met de straatprotesten maken in deze geen ene moer uit.

  Bovendien zie ik het niet gebeuren dat de regering Bouterse naar huis wordt gestuurd door het houden van straatprotesten omdat deze man veel sluwer is dan een vos.

  Ook zie ik het niet gebeuren dat het Surinaamse volk massaal de straat zal opgaan. Surinamers weten dat zij toch geld en pakketten vanuit Nederland zullen blijven ontvangen. Een lamlendiger volk dan het Surinaamse heb ik nog nooit meegemaakt. Dat is voor mij de reden geweest dat ik ben afgehaakt om familie in Suriname te steunen. Maar ook zij zijn net als de rest van de Surinamers, ze zijn lamlendig.
  Het is alsmaar klagen en schreeuwen dat het verdomd slecht gaat in Suriname, maar geen lef hebben om daar tegen in actie te komen.

  Ik voorspel opnieuw dat in 2020 de NDP weer gaat winnen, mits het roer drastisch wordt omgegooid.


  Maak melding

 17. @ Jiyani
  Ik ben het eens met je dat men in Suriname lamlendig, hoe dat
  komt weet ik niet. In Nederland zou men zeggen er mag wel een rode
  peper in hun achterste. Natuurlijk is het mooiste om met zoveel mensen
  te demonstreren, maar ik ben het met koekoek eens dat religie een beetje
  wordt gebruikt als excuus. Ook vindt ik het niet juist dat hij in het laatste
  stukje zegt” Het zal wel komen door hun jeugdig enthousiasme dat komt een
  beetje denigrerend over net of zie je de jeugd niet voor 100% vol aan.


  Maak melding

 18. als je succes wil bereiken,
  lijkt mij, dan moeten we eerst alles plat leggen,, te beginnen op zanderij plat.

  de weg naar zanderij blokkeren op de bruggen bij onverwacht republiek, wanica plat leggen alle bruggen van/naar parbo plat meerzorg brug helemaal blokkeren, weg naar leonsberg dicht gooien niemand komt langs ook de moordenaar niet, kwataweg plat, leidingen plat..

  parbo alle wegen blokkeren, dan heb je wel resultaat..

  verder telsuur en alle provaiders plat leggen, m. a .w . hel hele land plat gooien, dan wil ik de reactie zien van de boeven bende..,, maar durven wij dat wel..

  het is maar een idee..


  Maak melding

 19. In Suriname wonen diverse etniciteiten en deze hebben diverse geloven of hetzelfde geloof. Suriname is een zeer gelovig land, als het gaat om te kiezen voor een gebeurtenis van het geloof of een oproep voor een actie om te demonstreren dan is de keus snel gemaakt voor het geloof?

  Surinamers (her)ken je aan hun geloof dat een belangrijk kenmerk in Suriname is, wellicht heel erg hoog staat op de lijst van kenmerken van Suriname, eenheid in verscheidenheid. Hiermee onderscheiden ze zich naast, lichamelijke kenmerken, taal, klederdracht, cultuur, zeden en gewoonten, tradities, normen en waarden, enz van elkaar en voelen ze zich verbonden met elkaar, naast dat plaatsen en dorpen ook een rol in kan spelen.

  Op grond van dit feit van deze diversiteit dat erg belangrijk is en waarin het geloof een belangrijke plaats in neemt heeft CS een heel sterk punt.

  Chan Shantokie (CS) van de VHP weet dit en zegt daarom juist dat het moment voor een actie voeren tegen het beleid van de regering ddb om mensen op te roepen.

  De vraag die gesteld kan worden, wat is belangrijk dood gaan in de film door de financiële, economische en sociale situatie of het geloof en kiezen voor het eerste om in actie te komen tegen het beleid van ddb? Dan weet zul je zien dat ze ook kiezen voor het geloof. Uitgaande dat als ze dood gaan ze toch bij hun God de Vader zijn.

  CS heeft een punt, daarom moet men wel overwogen kijken naar zaken als men planned om actievoerders op te roepen. Er zullen wel wat zaken goed onder de loep moeten worden genomen. Alleen als de nood zo hoog is, zullen ze eerder kiezen voor een actie dan tegen wat anders. Aangezien dat punt nog niet bereikt is, zal er als er wordt opgeroepen in deze periode waar zaken uit het geloof een rol spelen dit winnen van actievoeren tegen ddb. Wat dat betreft heeft het geloof ddb dus gered. Zou het bidden van de 170 landen in de wereld dan toch in het voordeel van ddb hebben gewerkt e/o dat Surinamers zo gelovig zijn?

  Als dat zo is dat heeft Suriname een heel groot probleem en zullen we opgescheept zitten met ddb.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  ps

  Wat is er met de website van Waterkant gebeurd. Het zie er nu heel angstwekkend uit.


  Maak melding

 20. @ passant

  ik ben het niet helemaal met je eens, ik vind dat hij
  te kort door de bocht gaat zoals we dat in Nederland zeggen.
  Maar ik vind het een goed onderbouwt verhaal en dat is prettig
  om te lezen, ga zo door.


  Maak melding

 21. Dat komt natuurlijk omdat de christenen, moslims en atheïsten alleen met zichzelf rekening houden. Zoals altijd.
  Dat je geen dingen aan je hoofd moet hebben tijdens Navratri gaat hun bevattingsvermogen te boven. Dus wat je niet begrijpt is slecht.
  Santokhi heeft 100% gelijk.
  Waarom gaan de christenen niet demonstreren met kerst, pasen, pinksteren, hemelvaart en de moslims met ramadan? Als je zo demonstreerlustig bent, dan doe je dat toch? Het zijn immers vrije dagen.


  Maak melding

 22. Dat komt natuurlijk omdat de christenen, moslims en atheïsten alleen met zichzelf rekening houden. Zoals altijd.
  Dat je geen dingen aan je hoofd moet hebben tijdens Navratri gaat hun bevattingsvermogen te boven. Dus wat je niet begrijpt is slecht.
  Santokhi heeft 100% gelijk.
  Waarom gaan de christenen niet demonstreren met kerst, pasen, pinksteren, hemelvaart en de moslims met ramadan? Als je zo demonstreerlustig bent, dan doe je dat toch? Het zijn immers vrije dagen.


  Maak melding

 23. Ach die Santokhi toch, ook een die anderen de kooltjes uit het vuur laat halen, en commentaar heeft wanneer het weer eens niet lukt, al die groepjes hebben hetzelfde doel Bouterse het kwade genius in Suriname en de veroorzaker van veel ellende, en zijn incapabele regering te wippen, laat ze hun krachten bundelen en masal te straat opgaan, maar onderlinge solidariteit, een woord wat blijkbaar achter in het Surinaamse woordenboek staat, ontbreekt mede door het apathische volk wat alleen in beweging komt wanneer er iets te feesten , te eten en te drinken en het liefst gratis.


  Maak melding

 24. Veel geschreeuw weinig wol…..

  Deze uitdrukking wordt gebruikt als iemand veel drukte maakt en een hoop praatjes heeft zonder dat hij werkelijk iets dóét of tot stand brengt. Er kan ook mee bedoeld worden dat iets als een enorm probleem werd afgeschilderd, terwijl er later weinig aan de hand bleek te zijn.


  Maak melding

 25. Als Next Generation zo ongecoordineerd te werk gaat zoals nu, dan weet je wel waar het gaat eindigen. De Hindoestanen zijn geen loopjongens van Next Generation. Ze hebben eerbied voor hun spirituele feestdagen. Iets wat de egoïsten niet begrijpen.


  Maak melding

 26. Voorlopig doet de Next Generation iets, de rest zit nog
  op zijn luie kont kritiek te leveren. Santokhi had zelf ook
  even de telefoon kunnen pakken en het een en ander kunnen coördineren.
  Lekker makkelijk iemand anders een trap na geven


  Maak melding

 27. @passant,
  “Ik durf te wedden dat ik meer voor Suriname gedaan heb, dan jij je hele leven hebt gedaan.”

  Natuurlijk schat; jij hebt Suriname een van de grootste diensten bewezen waarvoor we je eeuwig dankbaar zullen blijven; met jouw vlucht naar de Noordzee had je Suriname en haar bevolking geen betere dienst kunnen bewijzen.
  BLAASKAAK.


  Maak melding

 28. Santhokie is op pad met wat kraaltjes en spiegels in de binnenlanden van Suriname. Sathokie wat heb jij gedaan in de tijd dat jij de kans had op president te worden?… precies Niks! En nu kom je achteraf de wijze professor spelen. Je tijd is vervlogen. pak een geweer en schiet 17 burgers dood dan wordt je press van su.


  Maak melding

 29. Als mensen als Jesserun niet weten wie er allemaal in hun land woont, welke hun feestdagen zijn en dat men rekening moet houden met elkaar en de krachten moet bundelen, dan straalt daar alleen maar arrogantie, desinteresse in je landgenoten en een lichte opvatting van een serieuze zaak uit. Dan willen sommigen ook nog eens dat Santokhi geen kritiek mag hebben op deze lichtzinnigheid.
  De opkomst bewijst dat Santokhi’s kritiek terecht is. Jesserun mag voor de volgende keer even nadenken hierover. Als ze nog serieus wordt genomen tneminste.


  Maak melding

 30. “Ik durf te wedden dat ik meer voor Suriname gedaan heb, dan jij je hele leven hebt gedaan.”

  Een zeer goed punt haal je aan!

  Doe jij dat na


  Maak melding

 31. En nu ophoepelen. Ik zal mijn kostbare tijd en energie niet al jullie besteden. Waarom zou?

  Vraag niet wat je land voor je doet, wat voor bijzonder heb jij voor Suriname gedaan?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 32. Ik ben niet gevlucht, ik mag hier zijn. Een deel van mijn wortels ligt in Europa. Ik was student, ik was/ben Nederlander altijd geweest.

  Praat voor jezelf, klootzak

  Vraag niet wat je land voor je doet, maar wat doe je voor je land?

  Ik heb meerdere landen en ben in al die landen welkom.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 33. Santokhi ziet ze vliegen. Het komt hem en de oppositie natuurlijk niet goed uit als hun zwakte openlijk wordt aangetoond. De verenigde oppositie kan geen mensen op de been brengen en Santokhi kan het in zijn eentje zeker niet. De argumenten die Santokhi naar voren brengt verwijs ik naar het rijk der fabelen. Met andere woorden Santokhi wil beweren dat men verhinderd is omdat zijn grootmoeder van 95 jaar een tweeling aan het baren is.


  Maak melding

 34. Hihihihi ik heb hem helemaal tuk die @passant. Onze virtuele intellect laat zich nu helemaal kennen; als academisch misvormde kan hij nauwelijks een behoorlijke discussie voeren en laat zich al gauw uit het veld slaan. Kiest dan de weg van de minste weerstand. Wat een softy ben jij toch @passant.


  Maak melding

 35. De ene wil dit, de ander wil dat, sommigen willen alles plat leggen. Duhhhh!!! En de president wacht tot hij de noodsituatie kan aankondigen.

  @ Mul: Wat heb jij gedaan om die boeven weg te krijgen?


  Maak melding

 36. @ Boskopoemang
  @ Mul: wat heb jij gedaan om die boeven weg te krijgen ?
  **********************************************
  Wat een onzinnige vraag! Als enkeling is niemand in staat deze … HORDE BOEVEN van het ergste soort … weg te krijgen. Tenzij je tijdens een regeringsvergadering { z.a. donderdag a.s } de hele meute opblaas.

  Anyhow … Boskopoemang … in heb mee gedemonstreerd … waar was jij? Ben je ook van dat soort … wachtende op ommekeer … zodat je kunt profiteren?


  Maak melding

 37. Woehaaa!!! Somebody is op z’n teentjes getrapt.

  Hoe weet jij nou dat ik er niet bij was? Snotaap!!! Je huilt nu al met de woorden, als enkeling is niemand in staat deze horde boeven weg te krijgen. Moet Santhoki dat dan in zijn uppie doen, vuilzak! Weet je wat Mul, speel liever met een lul.


  Maak melding

 38. Een Ervaring Rijker En Een wijze les bijgeleerd.

  Deze personen moet ik bedanken voor de kritiek op mij: Johan, Eigen Menig Democraten, Lobimang Tobin, Vliegende Hollander, wellicht anderen die ik vergeten ben.

  Als U denkt dat ik ongevoelig ben voor kritiek dan moet ik U helaas teleurstellen, ook ik ben een mens en kan hoe moeilijk het is ook luisteren naar wat anderen zeggen.

  Bedankt en denk niet dat hiermee niets zal worden gedaan.

  Ik zal mijn berichten korter maken, hoe moeilijk het is als ik zie dat derden berichten schrijven, waarvan ik van mening ben, die snappen er geen barst van e/o dat mensen moeten worden heropgevoed.

  Luisteren naar anderen is goed.

  Een ervaring rijker en een les bijgeleerd.

  Blijven jullie scherp, hoe moeilijk het voor derden ook kan zijn.

  Hulp kan altijd helpen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 39. Jiyani,ik woon in Suriname ben ook een echte Surinamer. Ik ben ht nt mt j eens,wannr je zegt dat surinamers lamlendig zijn.Wat heb jij voor su gedaan?Denk je dat we op pakettn vn jullie dr n Ned wachtn,dat waren onze mensen van vroeger. Het leven is hard mr we blijven moeite maken en 2020 wint de NDP weer je mag het opschrijvn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES