dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBlije kinderen met beperking genieten van sportdag

Blije kinderen met beperking genieten van sportdag

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week werd op het Boys sportcomplex, onder leiding van de Ilonka Elmont Foundation, de eerste sportdag voor kinderen met een beperking georganiseerd in samenwerking met studenten voor de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Suriname. Ruim 160 leerlingen vermaakten zich met onder andere estafette, jeu de boules, penalty schieten en boksen.

Niet alleen de leerlingen hadden een fantastische ochtend, maar ook de docenten van SO Emmaschool, SO Maretraite en SO Bloementuin. Zij deden allemaal actief mee om de leerlingen te motiveren en aan te moedigen. De ALO studenten onder leiding van de Ilonka Elmont Foundation lopen al ruim 7 weken stage bij onder andere het Speciaal Onderwijs en andere instellingen. Als extra taak en meetmoment hebben zij onder supervisie deze sportdag georganiseerd.

Begin juni staat de tweede sportdag gepland en dat zal voor hen gelden als afsluiting van hun stageperiode. Deze sportdagen motiveren en inspireren de jongeren, vooral in deze tijd, om iets positiefs te doen. De Surinaamse artiest Jackson Blai heeft tijdens deze editie belangeloos zijn medewerking verleend en is de gehele sportdag lekker bezig geweest met de kinderen. Tijdens de sportdag bracht hij zelfs enkele van zijn hits ten gehore.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. Goed dat deze kinderen op deze manier een mooi
  dag hebben gehad. Zo zie je maar weer, zelfs is een
  land in crises als iedereen zijn beste beentje voorzet dat
  er veel gerealiseerd kan worden.


  Maak melding
 2. Een geluk bij een ongeluk dat de beperkte kinderen niet beperkt zijn in hun blijdschap. Heb je Bouta zien lachen de laatste tijd? Sab okar hasi uraawe hai.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES