Maisha Neus spreekt op Pim de Kuijer lezing in Amsterdam

32
Maisha Neus spreekt op Pim de Kuijer lezing in Amsterdam

“De vrouw die Suriname wil redden” werd ze al genoemd. Activiste en aanstormend politica Maisha Neus (31) vertelt dit jaar, tijdens de vierde Pim de Kuijer lezing op vrijdag 6 april in De Balie Amsterdam, over haar strijd voor een betere toekomst van Suriname en een democratischer Suriname. Maisha werd razend populair op sociale media met haar aanklacht tegen het wanbeleid van de regering-Bouterse.

Toen ze begin april 2017 haar volgers op Facebook opriep de straat op te gaan tegen stijgende prijzen, werkloosheid en wanbeleid van de regering, kwamen bijna 1500 mensen opdraven op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. In het kielzog werd wekenlang geprotesteerd en Maisha verloor uiteindelijk haar goedbetaalde baan als accountmanager bij een multinational. Begin 2018 vroeg Maisha een naturalisatieverzoek aan en diende ze samen met een groep activisten de papieren in voor de oprichting van hun politieke partij STREI!

De Pim de Kuijer Lezing biedt jaarlijks een podium voor een wereldverbeteraar die op jonge leeftijd grote woorden als mensenrechten en democratisering in de praktijk brengt. De lezing is vernoemd naar de Amsterdammer Pim de Kuijer, die op 17 juli op 32-jarige leeftijd aan boord van vlucht MH17 overleed. Pim was politiek actief voor D66 en lobbyist voor StopAidsNow! Eerder werkte hij voor het Europees Parlement en was hij diplomaat voor de EU in Maleisië. Als verkiezingswaarnemer nam hij deel aan missies in Sierra Leone, Egypte, en Oekraïne.

Pim de Kuijer Lezing: STREI! – Maisha Neus
over haar strijd voor een democratischer Suriname
vrijdag 6 april 2018
20:15 – 22:00
Locatie: De Balie | Grote Zaal


32 REACTIES

 1. Ik hoop echt dat de Surinamers deze dappere meid massaal gaan steunen. Natuurlijk moet ze nog heel veel leren maar in haar zie ik iemand die Suriname uit de blubber kan trekken.

  Het verdampte geld moet terug en de graaiers moeten in het gevang verdwijnen is een van haar speerpunten.

  Ik ben een grote fan van Maisha.


  Maak melding

 2. Deze jonge vrouw die in Nederland is opgegroeid kan beter panne koeken en pizza gaan bakken,daar heeft ze heel veel verstand van.
  Zij heeft de kwaliteiten en capaciteiten niet om Suriname te besturen,zij kent Suriname niet.
  Enige Pique is er achter gekomen dat hij in een val was gelokt door deze dame.
  Hij ging op radio en tv om te zeggen dat zijn naam en de videoband niet meer gebruikt mag worden.
  Belfor is gewaarschuwd?


  Maak melding

 3. Ik ben erbij ik heb mijn kaartje al gekocht.
  Girl Power!
  Die mannen hebben er al jaren een puinhoop van gemaakt terwijl Suriname informeel wordt bestuurd door de vrouwen. De vrouwen die er altijd zijn die het eten op tafel zetten, die de kinderen kleden, die blijven sturen en de mannen die elkaar maar bestoken met gelul bullshit en haantjesgedrag.

  Maisha doe je ding!


  Maak melding

 4. *** DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST. 

  *** DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE.

  DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN  BOEKWINKELS, OMDAT ZE DE WAARHEID ONTHULLEN. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN GOD IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DIT ZIJN DE MENSEN DIE DE WERELD ACHTER DE SCHERMEN BESTUREN.  DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. DE GOUD EN OLIEPRIJS OP DE WERELD WORDT BEWUST LAAG GEHOUDEN ZODAT WESTERSE LANDEN ZE GOEDKOOP OPKOPEN. GEVOLG IS KAPOT MAKEN VAN DE ECONOMIE VAN DAT LAND OM ZODOENDE HET LAND TE ONDERWERPEN AAN HUN WETTEN EN REGELS. VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA OMDAT DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT.  AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK.
  VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER).
  HIJ HEEFT VELE BOEKEN GESCHREVEN. EN OOK ZIJN ER HONDERDEN SCHRIJVERS DIE BOEKEN HEBBEN GESCHREVEN EN DE WERELD WAARSCHUWEN OVER DIT ALLES.
  De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes zoals Aids en Ebola.
  AIDS IS ONTWIKKELD OM BEWUST DE WERELDBEVOLKINGSGROEI ONDER CONTROLE TE HOUDEN. Het ritueel offeren van mensen aan Lucifer in ruil voor rijkdom en macht, waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering vaak door buitenlandse geheime diensten, valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk (in USA en Europa) en anderen de schuld geven zoals Isis en Al Quaida, die bij hun op de loonlijst staan. ALLE TEREURGROEPEN WORDEN DOOR HUN GETRAIND.

  Landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. Patrice Lumumba, president van Congo was een man voor zijn land en volk. Hij gebruikte de grondstoffen en rijkdom voor zijn land. Hij is vermoord door geheime diensten. Elke president die te goed is voor het land en volk, wordt vermoord en hierna wordt het land een complete chaos. Vervolgens valt dit land in handen van buitenlandse graaiers en militairen met zwaar geschut paraderen over de straten. En nog veel meer. AL DE  BUITENLANDSE AMBASSADES  IN EEN LAND ZIJN SPIONNEN EN GEHEIME DIENSTEN. VAN DAARUIT ZORGEN ZE VOOR CHAOS EN OPSTANDEN IN DAT LAND..

  SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER.
   SURINAMERS BID KRACHTIG VOOR HET LAND ZODAT DE HEILIGE GEEST JULLIE BESCHERMT TEGEN DEZE SATANISTEN DIE LUCIFER AANBIDDEN.

  HET DOEL VAN DIT ALLES IS DE HELE WERELD TE ONDERWERPEN EN EEN WERELDREGERING ZONDER CONTANT GELD EN DAT ALLE LANDEN ONDER CONTROLE KOMEN TE STAAN VAN EEN MACHT EN GEEN ENKEL LAND ZAL MEER ONAFHANKELIJK OF ZELFSTANDIG ZIJN.
  IEDER MENS OP DEZE AARDE ZAL ELECTRONISCH WORDEN GECONTROLEERD.
  DIT IS HET GROTE DOEL VAN DE ILLUMINATIE LUCIFERAANBIDDERS. ZE HATEN DE SCHEPPER EN DE SCHEPPING.

  HET CONTANTE GELD BEGINT LANGZAAM TE VERDWIJNEN IN EUROPA EN AMERIKA.
  De wereld is niet zoals je het ziet mensen. Onderzoekt de waarheid nu het nog kan op het internet. Europa is al bezig met wetten om al deze informatie van internet te verwijderen. Omdat ze niet willen dat men hierover weet. Mensen moeten onwetend blijven en slapen.


  Maak melding

 5. Wally@

  Jij bent aan lager Wally geraakt ,jij geloofd als wat geschreven staat ,is wel makkelijk hoef je zelf niet na te denken,alleen is jou fantasie s sterker dan de waarheid, wat een achter docht,
  Maar dat krijg je als je weer moet leren zelf na te denken sorry wat een onzin


  Maak melding

 6. Carla@

  Stap de Bush in ,en ga mediteren,dan zal je er achter komen dat ook jij de wijsheid niet in pacht hebt want jij kent Suriname wel maar doet er niks aan , ja onzin verkopen ,steunen alles is beter dan wat je nu hebt ,wens haar succes ,dit is zo jammer


  Maak melding

 7. Wel Ik kan @Haco ,, geen ongelijk geven jeri. dus no mik grap naga Haco en doe je huiswerk goed voor dat je gaat posten anders krijg je weer een dikke -2.


  Maak melding

 8. Wally@ je bent zeker lid van een van de kerken die verdeeldheid propageren. Ieder mens heeft macht om goed of kwaad te doen. Zij die in vrees leven denken dat ze het kwade verafschuwen maar het in tegendeel vereren. Stop met die verering en geef ruimte aan het goede in je hart.


  Maak melding

 9. @Haco @Klaas de Groot @Bundetu,

  Welk bewijs hebben jullie dan dat wat @Wally zegt geen kern van waarheid heeft?
  Je hebt het boek niet eens gelezen!
  Koop of leen het en lees het voordat je het als onzin afstempelt.
  Kom daarna redetwisten.


  Maak melding

 10. neus is eerlijk en oprecht bezig dus volop steunen

  dat kunnen we beslist niet zeggen v mevr kalimaai ghaarmila

  man ziek die tegenwoordig vaak aan de watermolen krabbesteeg is te vinden


  Maak melding

 11. Attentie! Waar is @NAMIE eigenlijk? .

  Ik had gelezen dat ie losoe beri heeft klopt dat??? heheheheh. ik zie hem niet dat betekend dat ie een heftige loesoe,, heeft.

  Ingeval dat juist is , dan heb ik het idee dat ie bij een poep-bacterie eethuisje heeft gegeten.


  Maak melding

 12. @john,

  Wat @Wally in feite zegt is dat de elite alles bepaalt en dat de ruimte (space) veranderingen op Aarde veroorzaakt.
  Lijkt mij plausibel.


  Maak melding

 13. Ronald
  het is maar net wie het geschreven heeft, ik heb geleerd om zelf na te denken !!! ik doe niet aan doem denken, met gezond verstand kan je het onderschiet wel maken sorry


  Maak melding

 14. Een ieder staat vrij te doen wat hij/zij wilt met z’n lichaamshuid maar mag niet storend zijn vooral niet voor de grote publiek niet!
  Traditiegetrouw weet elk landgenoot hoe het niet moet of mag.

  Als iemand in staat is zichzelf te beschadigen, wie zijn wij dan? Wie geen respect kan opbrengen voor z’n ouders, Wie zijn wij dan?
  Alle verbetering is nog geen verbetering, wie blind zijn om naar die slechte eigenschappen bij zichzelf te zoeken, Dan zijn wij de scheet!

  Hoe kan iemand met een milieu probleem zich beter voelen dan de ander? Van deze plaats uit doe ik een zeer ernstig verzoek aan die “dame” om anderen niet meer in het openbaar te beledigen of kleineren, begin alvast naar jezelf te kijken.

  Wie de wereld wilt verbeteren moet eerst bij zichzelf beginnen. Je bent echt geen icoon/rolmodel voor de jeugd. En je bent ook niet beter dan Bouterse e.a. Ga terug vanwaar jij bent gekomen en zegt aan jou sponsors dat je niet goed bent bevonden wegens onfatsoen en slechte milieu karakter eigenschappen.

  Het wordt op zeer slinkse wijze geknoeid/gesjoemeld met reactie dat verstuurd zijn. Wie iets tegen de NDP, Regering of van Bouterse schrijft komt zeker in aanmerking om geplaatst te worden. Maar probeert het niet met de poppetjes van dit net het wordt gewoon onderschept.

  Eigenlijk heeft het geen zin om op dit net een reactie te geven. Ondemocratische en partijdig.

  Er wordt met twee maten gemeten een pro en een contramaat!
  En wordt voor de pro steeds moeilijk om door te komen met je verstuurde reactie.
  Onder het mom van: Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden. Misleiding, leest ze allemaal stuk voor stuk dan zijn van mij vergeleken met de rest chicken feet.


  Maak melding

 15. Als Bouta niet democratisch was,zat deze z.g. freedom fighter allang op een enkele reis sodom en gommora aan de Noordzee.. ze is SOWIESO een lachertje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.