Project ‘Financiering van urgente importen’

16
Project ‘Financiering van urgente importen'

Ambtenaren, lokale producenten, importeurs en groothandelaren in Suriname volgen een presentatie met betrekking tot het project ‘Financiering van urgente importen’ tijdens een sessie in het SAIS-gebouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het project zal worden uitgevoerd met middelen uit een overeenkomst tussen de regering en de International Islamic Trade Finance Cooperation (ITFC) voor een kredietfaciliteit van US$ 35 miljoen.

Het geld is bestemd voor het project ‘Financiering van urgente importen’ en zal worden aangewend voor de invoering van: grond -en hulpstoffen en verpakkingsmateriaal voor de productie van basisgoederen, input voor de landbouw -en tuinbouwsector en medicijnen verbruiksartikelen.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Waarom wordt er niet een lijst gepubliceerd wat deze urgente importen producten zijn in het kader van TRANSPARANTIE!

  bakkeljauw, ananas in blik, bruine bonen…schoolboeken, batterijen.????


  Maak melding

 2. Professor Misababoi, terug in de tijd. Toen waren de importen veel duidelijker en transparanter.

  17-06-1830 .Ontvangen per de Kapiteins T. C. CLAUS, i. E. SCHNEEBEEKE en G. L. RöPERHOFF:
  GrasBoter in 14 lbs. Vaatjes, Zoete Melksche Komijne en Ëdammer Kazen, Hoofdkaas in vaatjes, Westphaalsche Hammen, gerookte Ossen Tongen, Saucijs de Bologne, vaatjes pekel Worst, dito Saucijsjes, dito Rolpens, Zoutvleesch in hele en halve vaten, achtste vaatjes Casseer Vleesch, dito Rolpens, dito Tongen, Aardappelen in manden, gedr. Vruchten in kelders, Vruchten op Brandewijn, kelders Sp. Olijven, do. Augurkies do. Ansjovis, trommels met tafel en anijs Beschuit, extra beste Gunpowder Thee in canaslers, Joosjes Thee in kistjes, Saltzerwater in manden van 25 kruiken, Muscaat Wijn in kisten, oude Rhijnsche- en Roodewijn in kisten, Madera in pijpen en bij de douzijnen, princesse Bier in oxhoofden, Brandewijn in damejanes en flacons, witte do. in kelders Jenever in dubb. en enkelde kelders, Genua Olie in kisten, Patent- en Lijnolie in heele en halve aamen, Wijnazijn in pullen, Huil antique in soorten, Engelsche en andere Reukzeep, Eau de Cologne in kistjes, porceleine Pronk- en Theekoppen, porceleine en palmhoute Eijerdoppen, porceleine carricaturen, Inktkokers, Cigaren Bosjes in soorten. Een assortement Dames Schawls en Schawllons, Tussu Doeken, geborduurde Zakdoeken, geborduurde Kragen, gefestonneerde Stroken, kant Tule, piece gebloemde- geratte- en gecouleurde Neteldoeken, Ginghams, Bareges Modegoed en Calicots garnituurs Linten, witte Zijde, do. Satijn, do. zwart witte zijde en katoene Dames Koussen, Mans en Kinder Koussen, Dames en Mans Handschoenen, fijn zwart Merinos, blaauwe en zwarte Lakensche Rokken, fijn blaauw Laken Circasienne, rollen zwart Krep piece, witte Halsdoeken, zilvere en ijvore Vingerhoeden, vergulde mode knopen, schildpadden Snuifdozen, een assortement Eng. Scheermessen, do. Aanzetleders, do. Pennen- en andere Messen, pronk Schrijf pennen, Glaswerk in soorten, Patentlamp, Ballonnen en Glazen, filtireer Kofïijkannen, Koper en Aardewerk, Lampet Kannen en Kommen, Koffijmolens Mortiers ijzerwaren in soorten, nieuwe inventie van Pneumatische Kussens
  TE KOOP bij
  de MEZA & B. van EMDEN. Paramaribo den 9e. Junij 1830.


  Maak melding

 3. OMG zo moeilijk is het toch niet.
  Economie van het land met nog geen 600.000 inwoners.
  Evenveel als een gemiddelde grote stad van Nederland
  Rotterdam Amsetrdam Den Haag.
  Die word bestuurd door 45 tal mensen.
  Waarom moet in Suriname de regering 450 mensen hebben of mee om hetzelfde beina te doen.
  Wanneer gaan ze leren efficient te werken en om te gaan met middelen. Efficient = Geld hoe beter je dit toepast hoe meer geld je eraan kunt verdienen. Geldt voor overheid en voor de burgers.


  Maak melding

 4. Dubbroe,

  Een land met een gemeente vergelijken is appels met peren vergelijken.

  Rotterdam kan niet eens haar bewoners van banen voorzien en houdt haar hand open bij de politici in Den Haag.


  Maak melding

 5. Primakov@
  In Suriname zijn de paarse werkeloze allemaal in dienst van de overheid, en wie zal dat betalen ,natuurlijk mag je dat niet vergelijken ???? Waarom niet zoek de verschillen ,?
  Nederland verdien in 29 uur meer als Suriname in een heel jaar.


  Maak melding

 6. Primakov@
  En Suriname is Dubai ,een beetje simpel of niet soms.een vruchtbare land als Suriname moet van alles importeren om in leven onderhoud moet voorzien ,wat is er aan de hand in Suriname, mouwen opstropen en aan het werk ,in het verleden deden we dat ook en waarom nu dan niet,kan iemand me uit leg geven


  Maak melding

 7. Primakov@

  We zullen 500.000 mensen in Suriname droppen kijken wat er dan gebeurd.
  Wij vragen Suriname niet om geld om de zaak rond te breien.
  Ze hebben allemaal een dak boven hoofd hebben gezondheid zorg en medicijnen goed georganiseerde zieken huizen en geld om van te leven,jullie worden onderhouden door de diaspora,
  En daar is niks mis mee ,maar even nadenken voor je wat neer pent


  Maak melding

 8. @Haco,

  Wat je misschien niet weet is dat in de grote steden zoals Rotterdam veel jongeren in de misdaad zijn beland omdat de gemeenten hun uitkering om flutredenen stop zetten en ook niet in staat zijn werk te genereren. Geen stageplekken voor jongeren, die tegenwoordig zelf op zoek moeten naar een stageplaats. Wat voor kolder is dat nou weer? De scholen verplaatsen hun verantwoordelijkheid naar de studenten.


  Maak melding

 9. @Primakov

  Je praat veel maar zegt niets.
  Je vervuilt alleen maar met onzin en leugens.
  Kom eens met feiten en links die zaken onderbouwen!!
  .
  Laat ik je helpen. Bouterse gaf in 2010 aan dat er zeker 18.000 woningen nodig waren. Hoeveel zijn er de laatst 8 jaar gebouwd?? Hoeveel woningen heeft die prefab-fabriek al geproduceerd, opgeleverd in Suriname en geexporteerd naar de regio??
  Kijk ook eens naar de officiele werkeloosheidscijfers op de site van de CBvS en tel daarbij op alle spookambtenaren en overbodige ambtenaren en het stemvee dat na 2010 in dienst is genomen.


  Maak melding

 10. @Klaas de Groot,

  Zoek de links zelf maar. Je kunt toch zo goed zoeken en vinden. En zoek ook naar de banenplannen met Europese subsidie. Zoek ook naar de ‘werkervarings’plaatsen.

  Kijk ook naar de werkloosheidscijfers in de grote steden.

  Stop Suriname te vergelijken met Nederland, want die vergelijking gaat totaal mank. Nederland heeft haar industrie opgebouwd vanf het begin van de industrialisatie in Europa.


  Maak melding

 11. @ Primakov: In Nederland zijn honderdduizenden vacatures, maar helaas niet voldoende geschikte personen om die vacatures in te vullen. Voor wie wil zijn er talloze mooie en goed betalende banen te vinden, maar dan moet je wel je school afmaken en willen werken.
  De werklozen zijn te laag geschoold, te weinig capaciteiten, gebrek aan ambitie, noem maar op. Kunnen niets, willen niets. Uiteraard alles de schuld van de gemeente, want het begrip eigen verantwoordelijkheid bestaat niet in jouw woordenboek.

  De gemeente Rotterdam met die “fascisten” van Leefbaar zit uitkeringstrekkers achter de vodden, maar dat mag natuurlijk niet van de linkse huilebalken. Werkstimulatie, werkervaringsprojecten, werkgelegenheid in de kassen van het Westland aanbieden, niets werkt. Te lui, te dom, te ambitieloos.
  Daarom nemen ze maar Polen, die weten wel wat werken is.

  Maar ach, wat geeft het, als je tevreden bent met een bestaan als onderklasse in de samenleving. Als de uitkering maar elke maand komt. Niet klagen natuurlijk als men geen respect voor je heeft.


  Maak melding

 12. Aiii mie boiii. MIni min heeft geen bigi min of anders gezegd bigi tollie voor maee Minie. Maee Minie wil graag bigi min hebben anders loopt maee minie voor bigi min weg en laat mij achter alleen in de warung. Voor mini min en maee minie is bigi min urgent. Kan mini min voor de import van de bigi min financiering krijgen, want op zeedijk amsterdam kan je stevige bigi min kopen. nex no fout voor maee minie anders wil zij niet in de warug staan. Bovendien hebben de mensen die op paee Somo lijken geen financiering nodig voor urgente voedsel-importen, want deze mensen hebben een eigen voedselschuur en het is in overvloed voor iedereen waarbij bruine bonen , aardappeen ,blom , sardienes, wotrsjes en andere junkfood niet tot de urgend voedsel meer behoren,. Zet de bigi min maar op de lijst van urgent import nex no fout anders lopen maee minies weg van mini minnes. ik ben benieuwe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.