Door politie gezochte ondernemer in Nederland

30
Politie zoekt ondernemer i.v.m. drugsvliegtuig en duikboot

PARAMARIBO, 23 mrt – De door de Surinaamse politie gezochte ondernemer Radj Oedit is niet gevlucht. Hij heeft Suriname verlaten en is in Nederland om gezondheidsreden. Dat heeft de man zelf verteld aan de Surinaamse site Starnieuws. “Ik ben niet gevlucht en lig hier in het ziekenhuis. Als ze willen, kunnen ze mij komen halen” aldus Oedit vanuit Nederland tegen de site.

Gisteren verspreidde de politie in Suriname een opsporingsbericht voor de aanhouding van Oedit. Volgens justitie zou hij zijn ondergedoken. De ondernemer is niet te spreken hierover; hij vindt het niet kunnen dat er een opsporingsbericht van hem wordt geplaatst, terwijl zijn vrouw en personeel duidelijk aan de politie hebben aangegeven dat hij voor gezondheidsredenen naar Nederland is vertrokken.

Oedit heeft zijn advocaten ingeschakeld om de nodige stappen te ondernemen, want hij vindt dat zijn naam door het slijk wordt gehaald. “Ik word zwart gemaakt en als verdachte aangemerkt. Dit kan niet” aldus de ondernemer tegen Starnieuws.

Lees ook: Van drugshandel verdachte ondernemer wil terug naar Suriname.


30 REACTIES

 1. Als er een redelijk vermoeden bestaat dat sprake is van een strafbaar feit, dient het OM u als verdachte aan te merken. Aan Oedit de taak om die verdachtmakingen te ontkrachten.
  Toch wel opmerkelijk dat na de vondst van het vliegtuigje met aan boord ruim 400 kilo cocaine de heer Oedit uitlandig is.


  Maak melding

 2. Hij kan een goede advocaat in de hand nemen Spong is aan te raden , dan weten wij zeker dat zijn grote vriend strafvermindering zal ontlokken. De Surinaamse gemeenschap hier is bereid om de kosten hiervoor op zich te nemen.


  Maak melding

 3. De procedures om de heer oedit aan te houden in Nederland mag opgestart worden. Ook de protocol regelingen conform de internationale rechten c.q. Interpol dienen aangemaakt te worden ingeval van onderduiking. Hij was al in opspraak in Nederland , dus koud kunstje.


  Maak melding

 4. Als de heer Oedit door Starnews bereikt kan worden, hoe is het dan mogelijk dat Justitie & Politie in Suriname hem niet kan bereiken? Wat voor spel speelt J&P?


  Maak melding

 5. Als de heer Oedit door Starnews bereikt kan worden, hoe is het dan mogelijk dat Justitie & Politie in Suriname hem niet kan bereiken? Wat voor spel speelt J & P?


  Maak melding

 6. NDPers:
  Ik heb niets gedaan.
  Ik ben onschuldig.
  Ik ben niet gevlucht.
  Ik ben niet ondergedoken.
  Ik ben niet corrupt.
  Samengevat in de NDP mantra:
  NEKS NO FOUT!


  Maak melding

 7. Nederland kijkt alleen maar of iemand een strafblad
  heeft of internationaal gesignaleerd staat zonder dat
  kun je gewoon een visum krijgen. Suriname had gewoon
  lopende het onderzoek het paspoort moeten invorderen.


  Maak melding

 8. In Nederlant moet hij overleggen dat hoe kan hij nieuwe aanvoerlijn starten, want Hollant heeft echt heel hart drugs nodig. De heele ekonomie in Hollant draait op drugs, alcohol en seks.


  Maak melding

 9. Suriname

  Sprookjes zijn bedrog maar als ik wakker word dan leef ik nog .
  Bla bla b la bla surinamers zijn heiliger dan de paus ,er word diverse keren over ballen gesproken nou die ken je met een zaklampje zoeken .
  Toen het goed ging hoorde je niks over drugs ,de baas gaf rijst met zoutvlees, en nu het economisch niet goed gaat zijn er duistere figuren die nooit de hand in eigen boezem steken ,maar holland de schuld geven ,doen ze trouwens in 2080 nog.
  Dit gaat over van vader op zoon ,moeder en dochter


  Maak melding

 10. In de jaren ’80 heeft de pikin ingi boi het zelfde uitgehaald met Lonnie.Hij stuurde een vlietuig met 1200 kg coke naar het vliegveld van Moengo.Lonnie kwam met zijn halve JC naar het vliegveld om te kijken wat er aan de hand was en of het niet militairen waren die landde.Terwijl dat gebeurde,werd er gelijk in Par’bo bekend dat Lonnie een lading coke aan het uitladen was.


  Maak melding

 11. Wie heeft deze verdachte in de gelegenheid gesteld om te vluchten? Wanneer een zwaarwichtig onderzoek gaande is ,moet direct een uitreisverbod komen!


  Maak melding

 12. Bij de eerste foto’s was geen heli te zien!! Dus het verhaal dat hij door een heli gedwongen was daar te landen is niet aannemelijk. Meer aannemelijk is dat agenten een vreemd vliegtuig zagen landen en toen ingrepen.
  Ook de foto’s van de verbranding die eerst werden gegeven wijken totaal af van de latere foto’s en het is twijfelachtig dat bij de latere foto’s de gehele 500 kg met banden in de brand is gestoken. Ook is het ongewoon dat er verder geen media bij aanwezig waren.
  De berichtgeving is slecht, knullig en roept grote twijfels op.

  Er is alle reden om de gehele financiele administratie van die man grondig door te lichten.

  @Cent
  Hij ging voor medische behandeling volgens zijn eigen zeggen. Dan is er vermoedelijk al lang geleden een visum aangevraagd om die reden. Zolang hij niet op de opsporingslijst staat krijgt hij gewoon, voor die redenen, een visum. Maar na herstel moet hij weer direct terug.


  Maak melding

 13. Als Nederland de overtuiging heeft dat je niet in Nederland gaat blijven,geven ze je een visum voor een paar jaar.Alleen mag je niet langer dan drie maanden aaneengesloten in Europa verblijven.


  Maak melding

 14. @Klaas de Groot,,,j

  je heb twijfels no??? die arme man ligt ergens in NL in het ziekenhuis waarom ja je hem niet opzoeken jonge, Dan gaat hij jou alles vertelle toch? En kan je later hier verslag doen.

  Mang!


  Maak melding

 15. Alleen onze allesweters, betweeters tata, wisten niet dat onze boy, dik dikkie die lai bracht! Want hij heet geen B.., Je weet toch.
  Als bouta ooit een poging heeft gewaagd! brada, we’re talking ‘duikboot’! Wakker bakker?
  Ik heb gehoord, geheime diensten ruimen op met chemische gassen. Duss, mi dif mi.


  Maak melding

 16. je kunt lullen wat je wil, maar tot nu toe heeft de lijder v/h land geen woord losgelaten over deze affaire ook adhin ashwin niet..,, wat is er gaande ..

  terwijl hij de hoofd matador de grootste speler is in deze hele gedoe..

  hij is zelf veroordeeld voor 9 jaren in Nederland, zijn zoon 11 jaren 3mnd in Amerika en andere zoon 10 jaren in s me.

  hij zelf heeft huis arrest in s me en kan nergens heen buiten het land, behalve in het binnenland , in Albina durft hij ook al niet te komen..

  zijn grote mond zit nu in zijn achter werk..

  a no mie en nu geen zand erover..

  Radj Oedit , wordt hij onmiddellijk gearresteerd als hij terug keert naar surbo..

  voorlopig zit hij veilig in Nederland, s me heeft nu geen ambassade in Nederland , die vervangende welzijn kan niet naar Holland kome om te praten met wie..

  wie weet heeft die Oedit ook nog een Nederlandse paspoort, wat dan in dat geval..

  vergis je niet, hij kan die hele bom laten barsten en alles verklappen anderen flink de schuld geven van al het gedonder, dan heb je echt leiden in last..

  in dat geval zal de lijder toch een keer kome om te getuigen niet waar..

  a no mie..


  Maak melding

 17. El pantje kom toch uit jou hool,ze zullen je vinden mie boi waar je ook bent.
  Ga je zelf niet ophangen maar kom te voorschijn.
  Die broeders van jou uit Den Haag zullen je begeleiden naar het hotel in Santa Boma.


  Maak melding

 18. Duizenden ndp jongeren zijn verworden drugskoeriers, sinds 2010 is het schering en inslag onder de vele oerdomme debiele idiote dwaze paars jongeren. Oma taki, voorzeker zal meer dan de helft in Huize Santo Boma worden opgesloten, zoals Dino in de VS. Opa taki, ndp na wang ma pang pang didibri partij.


  Maak melding

 19. Geklets van Radj Oedit.
  Bij onderschepping van het drugs vliegtuig op Oedits perceel werden er ook personeelsleden van zijn bedrijf gearresteerd.
  Twee van hen hadden direct een advocaat in de arm genomen. Hoe kan dat ? Landbouwpersoneel(weekloners) kunnen zich niet 2 advocaten veroorloven. Vooral niet Irwin Kanhai. Desie Bouterses persoonlijke advocaat voor onder andere drugs en moord misdrijven. Uit betrouwbare bron vernomen dat Oedit direct nadat zijn werkers waren gearresteerd contact opnam met Kanhai.
  Nu blaft Oedit vanuit Nederland via Kanhai (ook zijn drugs advocaat ?) dat hij onschuldig is.
  Ga toch weg gek.
  Bidjai Parmessar van Yokohama Trading Suriname is in 2005 in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor drugssmokkel en witwassen.
  Hij blafte toen ook naar de pers en justitie dat hij onschuldig was.
  Maar dat leren advocaten aan zulke cliënten.
  Ze leren cliënten dat ze altijd moeten roepen onschuldig te zijn.
  Wordt zulk geboefte wel op hun leugens gepakt, dan wordt het grote smoezenboek opengetrokken.
  Dus “ik herinner mij niks meer” of “het is een complot tegen mij” of “als kind ben ik misbruikt door de buurman” etc etc.
  Oedit de gevangenis is jou volgend adres. Nederland mag jou uitleveren. Kanhai is een flut advocaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.