Hackers laten Surinaamse politicus bedelen om geld

17

PARAMARIBO, 22 mrt – Hackers zijn erin geslaagd e-mailaccounts van Surinaamse politici te kraken. Het is onder meer voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname, NPS, overkomen. Hij heeft per e-mail een redactielid van de Times of Suriname om geld gevraagd, ‘dringend’. Ook familieleden wiens gegevens voorkomen in het e-mailbestand van Rusland, zijn benaderd. De politicus is verbijsterd.

Het is ook een van de ergste dingen die je kan overkomen, zeker in een politiek gevoelige tijd. “Ik ben er druk mee bezig. Ik vind het erg”, zegt Rusland tegenover de Times of Suriname. Te oordelen naar het Engels dat gehanteerd is en de manier waarop wordt gecommuniceerd, gaat het om Afrikanen. Die maken er een gewoonte van e-mailaccounts te hacken. Doorgaans wordt om geld gevraagd voor de ‘noodlijdende’ accounthouder.

Volgens de krant kreeg een redactielid onlangs een privébericht van minister Fredinand Welzijn van Handel & Industrie. Het bericht was verstuurd vanaf de facebook-account van Welzijn. De verzender begon een conversatie, maar onderbrak die abrupt toen om zijn telefoonnumer werd gevraagd. Van minister Yldiz Pollack-Beighle is onlangs een valse Facebook-pagina aangemaakt. Via de pagina werden burgers leningen aangeboden.

17 REACTIES

 1. Mensen schijnen een blindelingse vertrouwen te hebben in deze (a-)sociale media en zetten al hun privé zaken erop.

  Het rottige is ook dat als je zo’n account aanmaakt, er van alles aan je wordt gevraagd waardoor een hacker ‘goud’ in handen heeft.


  Maak melding

 2. Alles is hackergevoelig tegenwoordig.
  Mensen doen alles wat verboden is om aan geld te komen.
  Daarom zou een basisinkomen voor iedereen een goede zaak zijn. Wie meer ambieert dan het minimun gaat ervoor en wie tevreden is met het minimum laat anderen met rust.


  Maak melding

 3. Dus 2 prominente nps’ers weigeren samenwerking met de ndp regering en kort daarna wordt de email account van de voorzitter van de nps gehacked. . . . .

  Opo kondre mang oe opo


  Maak melding

 4. Correct…met afrikanen wordt bedoeld de ndpers!
  Die schamen zich niet de schuld in andermans schoenen te schuiven wanneer het heet wordt onder hun billen!
  Zo maken de ndpers hun slachtoffers,


  Maak melding

 5. Deze hackers zijn niet zo slim; niemand gelooft dat Surinaamse politicie, van de coalitie en de opposite, gaan bedelen om geld (zij zijn levenslang onder de pannen) en Surinaamse politicie geven, uitgezonderd tijdens verkiezingstijd, nooit zomaar geld aan andere landgenoten.


  Maak melding

 6. Het zijn hackers die in opdracht van de na drugs partij handelen. Ndper’ s vervloekt misdadig zijn ze allemaal van aard.


  Maak melding

 7. In Nederland is het schering en “doodslag” met deze Nigerianen !!
  Mensen opgepast als U wordt gebeld vanuit het buitenland met verzoek om terug te bellen; ga niet op in !! Het zijn tefoonnummers uit Nigeria !! of Nigerianen in Nederland !!


  Maak melding

 8. De Nigerianen zijn bekend met dit soort fraude en stelen.Ze zijn uit een buurland masaal uitgeschopt voor knoeien met credit kaarten. Ze kunnen passpoorten ook vervalsen om het land binnen te komen. Deze gasten zijn medogenloos.Je kzn ze hetrkennen aan hun accent en hun gramaticaal oncorrect Engels.

  Veel geluk met de bestrijding van deze rovers


  Maak melding

 9. het hacken van mensen is niets nieuws ,een poos toen ik op vakantie was in nederland had ene R hoost openlijk op de radio verklaard dat hij hackers had betaald om de email van een journalist te hacken .
  Hij heeft het zelf gezegd open en bloot Goed voorbeeld doet goed volgen .Allemaal een pot nat


  Maak melding

 10. Hahahahahahah, ai boi, ik gelijk denken aan 1 april grap.

  De vraag is , is een kale kip te plukken? Met andere woorden: zou die hacker half blind/doof zijn om te weten dat de Staatskas niks heeft? Of, dat de SRD, buiten Suri, geen waarde heeft maar enkel geschikt is om je reet mee te vegen?

  Maar ik kan het mis hebben hoor, misschien wil die hacker een klontje gowto , dat kan ook. lafoe torie denk ik,,


  Maak melding

 11. Sang, weer een “licht gewicht” gepolst als Minister van Onderwijs.
  Deze Mw Ferrier zal wel goed zijn in het opkomen voor belangen van jeugdigen m.n. kleuters, maar Als Minister van onderwijs moet je wel wat meer in je mars hebben !!!
  Allemaal “licht gewichten ” die nu in de leiding zitten !!
  Deze mw. heeft helemaal geen ervaring met onderwijszaken !!!


  Maak melding

 12. Is erg mang. Straks gaan ze Yldiz’s account opnieuw hacken en dan kan je voor 100 euro een hele nacht boeken met Yldiz en voor 60 euro een halve nacht.
  Als je dan aankomt op je afspraak, dan verwekomt de zwarte hond van Yldiz je met z’n geblaf, want zij weet van niets.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.