Santokhi: wij maken kiezer bewust van recht op beter leven

30

PARAMARIBO, 22 mrt – De oppositie in het parlement zal niet mee doen aan het straatprotest van Next Generation Movement, NGM. Anders dan de vakbeweging, hebben de oppositiepartijen geen ondersteuning toegezegd. Vakcentrale C47, de Associatie van Leerkrachten in Suriname en de Bond van Leraren zullen hun leden mobiliseren. De oppositiepartijen laten hun achterban vrij te bepalen of wordt meegedaan. De grootste oppositiepartij, VHP, zegt op eigen manier de samenleving bewust te maken.

Dagelijks wordt voeling gehouden met burgers. Daar wordt stad en land voor afgereisd. “We maken de kiezers er van bewust dat zij recht hebben op een beter leven en dat deze regering niet in staat is het land uit de crisis te halen”, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tegenover de Times of Suriname. De boodschap moet uiteindelijk wel aanslaan. De VHP heeft veel meer in huis dan wat de regering Bouterse te bieden heeft.

Vertrouwen, kennis, kader en nationale en internationale netwerken zijn er te over. Volgens Santokhi zijn dit precies de randvoorwaarden voor het succesvol aanpakken van de crisis. Intussen bereidt NGM zich ongestoord voor. Gerekend mag ook worden op de steun van We zijn Moe en de politieke partij Strei! van Maisha Neus. “Of meer organisaties mee doen, zullen we op de dag zelf merken”, zegt NGM-activiste Xaviera Jessurun.

30 REACTIES

 1. Ook een nieuwe regering zal het moeilijk krijgen en
  moeilijke maatregelen moeten nemen. De pensioenleeftijd
  zal naar 67,5 jaar moeten. Belasting zal omhoog moeten.
  Minder ambtenaren en bedrijven privatiseren en minder
  subsidies geven om zo de veel te hoge staatsschuld af te
  lossen en de srd te ondersteunen. Rechtsom of Linksom
  het wordt geen feest.


  Maak melding

 2. Het is heel goed dat de VHP haar achterban gewoon de vrije keus laat om aan de actie voor demonstreren die door NGM is genomen te laten.

  Goed dat ook andere oppositie partijen dat doen dat is toe te juichen, omdat ddb en gangsters niet kunnen zeggen dat de politieke oppositie partijen het hebben opgezet om onrust te veroorzaken in het land, chaos te creëren en het doel wel duidelijk aan hem maken, de grote armoede en heel grote ellende aan de lijven ondervindt, ontevreden zijn, hij moet ophoepelen, enz.

  Goede zaak en dat valt toe te juichen. Het Volk moet
  laten zien dat ze het voelen en moet daarom NGM ondersteunen en meedoen met deze protest actie. en eisen dat ddb ophoepelt.

  Sranan Skeer en er zal niets gebeuren in deze regeringsperiode van ddb en gangsters, Geld kunnen ze nergens meer krijgen.

  Gelet dat ze nergens meer geld kunnen krijgen, rest er alleen één ding voor ddb en dat is nieuwe verkiezingen uitschrijven.

  De VHP is bezig om op haar manier te werken en aan te geven wat het Volk het beste kan doen om te overleven in deze crisisperiode in Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Aan de kantlijn blijven staan, is de makkelijkste manier, in elk land waar het zo,n puinhoop is als in Suriname, zie je de oppositie op straat, om die bende naar huis te sturen, die deze puinhoop gecreĕerd hebben, eėnheid is ver zoek.


  Maak melding

 4. Chandrikapersad Santokhi heeft duidelijk taal gesproken!
  Dit laat hij over aan de leden van de VHP achterban/partijgenoten.

  Wat de vakcentrale C47 (Robby Berenstein) probeert te bereiken met z’n misleidend en geroutineerde oproept om z’n verantwoordelijkheid te ontlopen. De kans is groot dat er ongeregeldheden/arrestatie zal plaats vinden. Ik hoop dat het niet zo ver komt en de gasten zich netjes gedrag waardoor de oproerpolitie niet hoeft op te treden.

  Overigens verwacht ik een zeer matige protest loopt dat zelf tot een flop/teleurstelling zal gerekend worden.


  Maak melding

 5. „Zo’n tien families hebben voor één à twee miljard euro geroofd.” Ze hebben goede relaties met de politieke top of behoren daar zelf toe. Allemaal kaalplukken en op een bootje de suriname rivier laten afdrijven.Deze maffia is het onwaardig zich surinamer te noemen, het brengt het hele land naar de verdoemenis.Hoeveel kan je nog blijven graaien in je tomeloze hebzucht naar steeds meer. Genoeg is genoeg, dat jullie mogen creperen in de hel, smerige klootzakken, en al je nakomelingen erbij want die zijn nu al zwaar besmet….


  Maak melding

 6. verlening van goudconcessies, toewijzing van grondrechten en verstrekking van overheidsopdrachten, vaak ter waarde van miljoenen euro’s. Vooral goudconcessies – toekenning van rechten op een gebied voor goudexploratie en -exploitatie – zijn vaak tientallen miljoenen euro’s waard. Sinds het aantreden in 2010 van Desi Bouterse als democratisch gekozen president heeft Suriname trekken gekregen van een kleptocratie.


  Maak melding

 7. Het zou verstandig zijn als Nederland en het IMF het
  bestuur over Suriname overneemt en orde op zaken stelt.
  Dan wordt Suriname weer een mooi land.


  Maak melding

 8. Vliegende Hollander,
  Nederland had Suriname in hun handen, maar ze hebben Suriname nooit opgebouwd.
  Ze hebben Suriname gesloopt en gaan ze nu wat aan doen laat me niet lachen hoor.
  In Nederland worden Surinamers niet geaccepteerd,wij zijn allochtonen.
  De voormalige minister van buitenlandse zaken Lunch,die zei wat komen die Surinamers in Nederland zoeken.


  Maak melding

 9. Santhoki heeft 2x toe de gelegenheid gehad als minister van Justitie en Politie het 8 december proces aan te pakken en
  heeft gefaald.Beloven is voor de gek houden.Bouterse heeft
  ook veel belooft en kijk war we nu in zitten.Wat Suriname nodig heeft is een gedegen meer jaren plan.Anders na weer broekoe poer broekoe.Suriname moet afstand doen van al deze politieke recidivisten.Er is vers bloed nodig in de surinaams politiek.


  Maak melding

 10. Jullie vergeten een ding, toen de SRD Dollar uitkwam hebben
  veel Ned-Surinamers hun zuur verdiende gulden verloren door de zelfde regering. Ze konden hun geld niet in Nederland omwisselen. Zijn de meeste touristen geen Ned-Surinamers?
  Waar blijf de beloofde Surinaamse papoorten voor de Ned-Surinamers?


  Maak melding

 11. Toonstra @
  Toonstra heb je zolang geslapen , kunt u mij vertellen hoe het in die tijd men de gezond heidzorg was gesteld ,het onderwijs was goed geregeld ,holland moest 2 golf betalen voor 1 sfl ,
  De rijstbouw florerende, hout handel was goed geregeld , suiker export,locos palmolie,bauxiet,uit ontwikkeling geld van holland het Apoera project op gestart ,maar door bouta afgebkkazen,goud consessies verkwanseld aan het buitenland ,
  De miljarden die Nederland steeds in Suriname stopte ,jou korte termijn geheugen laat jou deerlijk in de steek.
  Na de onafhankelijkheid hebben jullie door graai cultuur ,Suriname uit gehold .
  Het onze cultuur om steeds een ander de schuld te geven ,er zijn miljarden verdwenen door jou laatste regeing


  Maak melding

 12. @ PJ,

  Santokhi kon niet uit eigen beweging Bouterse oppakken en uitleveren, president Venetiaan moet hiervoor toestemming geven. Venetiaan is de oorzaak van de ellende die momenteel heerst in Suriname niet Santokhi.


  Maak melding

 13. @justice.
  Santhoki.Venetiaan,Bouterse,Somo,Misikaba,Doeki,enz,enz,
  Allemaal de negers,hindoestanen javanen allemaal zonder
  uitzondering hebben een bijdrage geleverd aan de ondergang van dit land.Ze hebben met z,n allen de kansen die zij van
  het surinaams volk verprust.Het word weer een vicieuze circel aan deze groep weer aan de macht komt.Nieuwe mensen met frisse iedeen heeft dit land nodig.


  Maak melding

 14. Je bedoeld Nederland heeft Suriname uit gebuid.
  Ze hebben Brüinzeel,Billiton,Mariénburg nadat ze genoeg hadden deze bedrijven gesloten,maar Bouterse was toen nog niet aan de macht,het is jou vriend de NPS broeders samen met de VHP.


  Maak melding

 15. Het valt mij wel op dat Nederland bijna overal de schuld
  van krijgt. Wat er vroeger is gebeurt valt ook niet goed te
  praten. Maar eens goed in de spiegel kijken zou ook niet
  verkeerd zijn. Fout bestuur, verkeerde investeringen, enz.


  Maak melding

 16. @PJ

  Als minister heb je het recht niet voor rechter te gaan spelen en vonnis uit te spreken.We moeten dankbaar zijn dat Santokhi de rechtszaak voor de moord van de 15 burgers op gang heeft gezet.Geen enkel rechter die lef toont om bouta bevel te geven zijn mars te begeven naar de rechtszaal,geen enkel rechter die durft vonnis tegen hem uit te spreken,
  Kom Santokhi geen verwijten maken.Hij doet zijn best voor de surinamers en toch blijven de surinamers hun mistake eerder gemaakt, herhalen.Surinamers luisteren niet naar goed advies.Ze zijn een slecht luister volk.


  Maak melding

 17. De oppositie doet niet mee, omdat zij elke maand op tijd hun salaris ontvangen. Allemaal politieke huichelaars. Oma taki, er zijn twee beroepen waar men zich zogenaamd geroepen voelt om de wereld te veranderen en die moet men nooit vertrouwen en altijd het voordeel van de twijfel geven. Opa taki en dat zijn? Oma taki, religieuze leiders en politici. Duivel bouta heeft van zijn partij een religieuze politie sekte gemaakt. Alle ndper’ s zijn in principe, oerdomme debiele idiote paars verdorven sekteleden van de nationale duivels partij.


  Maak melding

 18. Voor Venetiaan hebben wij enkele ceremoniele presidenten gehad zoals.Kraag, Ramsewak shankar en ramdat misier maar we weten wie voor het zeggen had.Zij hebben nooit de moeite gedaan een strafzaak tegen bouta te beginnen!Ze wilden niet dood eindigen zoals 15 anderen voor hun.
  Dankzij Santokhi moet bouta zich verantwoorden voor de moord van 15 burgers!
  Hij heeft de helft van het zware werk gedaan en de rechters moeten het afmaken ,,,helaas…


  Maak melding

 19. Het ligt niet aan Santokhi om een protestdemonstratie te beginnen.Het is het volk die massaal de straat moet opgaan .De oppositie is in de minderheid en zij hebben onze steun nodig!


  Maak melding

 20. Gaat hij het echt doen om de slump van Suribabwee uit te bannen. Ik denk van niet. Misschien wel maar dan moet hij eerst uit kast komen, Chan heeft een kasten cultuur die slump heeft gecreeerd. Wat is een nonsens verhaal vanBaboe Chan. De mensen die op hen lijken al vele keren de kans gehad om de slumpies een beter leven te geven , maar nee hoor integendeel, kijk maar de rotie baron Odie Odie die nu ook in de slump van saramacca schuil houdt. Ga niet meer huichelachtig doen Baboe Chan en ga niet aan de slumpie vertellen dat mansen die op jou lijken harde werkers zijn. Wees eerlijk en kom uit de kast.


  Maak melding

 21. Allen,

  Het wordt tijd dat VHP het roer overneemt in Su. met Santhoki als president.
  En natuurlijk wordt het moeilijk, want puin moet eerst opgeruimd worden.
  Maar je moet ergens beginnen.
  SUCCES.


  Maak melding

 22. Jammer voor de VHP dat er geen creoolse alternatief is voor de NDP waarmee ze een regering zouden kunnen vormen. NPS is zowat gedecimeerd en dat ze zich gaan herstellen is erg twijfelachtig.
  Misschien dat een van die nieuwe partijen zoals Moe de NDP-kiezers kunnen aantrekken.


  Maak melding

 23. @Moengoe tappu
  Misschien woon je in een ander land en niet in Suriname.Suriname kent geen kastenstelsel zoals jij wil doen geloven.De verschillende cultuurgroepen leven vredig naast elkaar en er is geen oorlog te bekennen waarbij ze elkaar willen uitmoorden.Arme moengoe tappu ,je doet hard je best om haat en verdeelheid te zaaien maar het gaat je noooooit lukken,Blijf jij in je kokertje leven, wij de rest dus leven intussen 2000 jaren verder.
  Ps,
  de hindostaan heeft nooit regeermacht gehad in Suriname.De kafrie werd eerder de kans geboden om Suriname tot verdere ontwikkeling te brengen en het eerste en beste dat Arron deed is onafhankelijkheid bedelen van Nederland.Toen volgde alle narigheid,coup 1980 en telefooncoup, Dec 1982 moorden,broederoorlog Moiwana,bouta lijder van Suriname,bouta amnestie.
  Wees eerlijk en geef toe dat de 2 hindoestaanse presidenten Ramsewak shankar en ramdat misier gewoon als poppen dienden en geen macht hadden .Ze waren daar gewoon voor de show.Het was bouta wiens bevel zij opvolgden.Santokhi is nooit president geweest en kom geen nonsens vertellen.


  Maak melding

 24. @moengoe tappu
  Misschien woon je in een ander land en niet in Suriname.Suriname kent geen kastenstelsel zoals jij wil doen geloven.De verschillende cultuurgroepen leven vredig naast elkaar en er is geen oorlog te bekennen waarbij ze elkaar willen uitmoorden.Arme moengoe tappu ,je doet hard je best om haat en verdeelheid te zaaien maar het gaat je noooooit lukken,Blijf jij in je kokertje leven, wij de rest dus leven intussen 2000 jaren verder.
  Ps,
  de hindostaan heeft nooit regeermacht gehad in Suriname.De andere groep werd eerder de kans geboden om Suriname tot verdere ontwikkeling te brengen en het eerste en beste dat aaron deed is onafhankelijkheid bedelen van Nederland.Suriname was niet eens in staat op eigen benen te staan.Toen volgde alle narigheid,coup 1980 en telefooncoup, Dec 1982 moorden,broederoorlog Moiwana,bouta lijder van Suriname,bouta amnestie.
  Wees eerlijk en geef toe dat de 2 hindoestaanse presidenten ramsewak shankar en ramdat misier gewoon als poppen dienden en geen macht hadden .Ze waren daar gewoon voor de show.Het was bouta wiens bevel zij opvolgden.Santokhi is nooit president geweest en kom geen nonsens vertellen.


  Maak melding

 25. Toonstra@
  We hadden vanaf 1954 zelf beschikking ,Holland keek alleen mee over de schouders ,wat hebben die Hollanders gestolen dan ,zeg het mij .
  Vanaf 1975 onafhankelijk en in 40 jaar tijd het hele land naar de klote door , corruptie zelf verrijking ,en dommigheid als jij vind dat het niet zo is mag jij het tegendeel beweren ,maar wel gefundeerd,geen loze kreten,geen geluk van slavernij want zo oud ben je nou ook weer niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.