Demonstratie tegen racisten en racisme in de politiek

28
Demonstratie tegen racisten en racisme in de politiek

Surinamers en Antillianen in Nederland zijn niet heel erg betrokken bij de politiek. Dat geeft Ramfis Martir een extra boost om juist wel te demonstreren tegen racisten en racisme in de politiek. Die demonstratie vond zondag plaats in Amsterdam in verband met de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie vandaag 21 maart.

De 48-jarige kok, die ook salsa-dansles geeft en actief is in de vakbond demonstreerde samen met meer dan duizend anderen tegen racisme in de Nederlandse politiek en met name in de Gemeenteraad. Want vandaag, op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, zijn er ook Gemeenteraadsverkiezingen.

Verslagever Sam Jones liep voor Caribisch Netwerk van de NTR, mee met Ramfis en maakte dit verslag:

28 REACTIES

 1. De antiracisten creëren een cultuur waarin je je meteen slachtoffer moet voelen als je een lelijke opmerking te verduren krijgt. Een cultuur waarin je bij oom agent of bij de therapeut moet aankloppen als iemand op jouw tere ziel trapt. Helaas worden we door demonstraties aangespoord om in alles racisme te zien en om ons slachtoffer te voelen.

  Racisme in de politiek ? Get a life. In de kamer moet alles besproken kunnen worden. Zodra we Kamerleden het zwijgen opleggen is het einde zoek. Dus ja in de kamer mag men op het scherpst debatteren echter daar buiten hebben politici ook een verantwoording. Ook zij moeten zich aan de wet houden. Ik keur iedere vorm van uitsluiting af maar het zijn juist deze beroepsdemostranten die racisme in stand stand.

  Nederland is een prachtig land. Half Afrika zou wel hier willen wonen. Als het je niet bevalt ga aub terug naar je land van herkomst. Voor jouw liever een afrikaan die wel blij is met Nederland


  Maak melding

 2. Laten we mekaar niet voor de gek houden.Een echte nederlander is geen neger,hindostaan,molukker,turk,marokaan enz.enz.
  En je kan je ook nooit zo voelen anders hou jij jezelf voor de gek.


  Maak melding

 3. Vechten tegen de bierkaai. Een enkele die denkt op grond van kennis en kunde, hoog niveau, te zijn gekozen, komt bedrogen uit; Gekookte kikker.
  Maar te hoog van zn fu**cking zadel te vallen!


  Maak melding

 4. Ik sta versteld van het aantal ’wanna be white’ (whitewashed) hier op deze site.
  In en in triest; alsof ze dan wel geaccepteerd zullen worden bij zo’n laaghartige opstelling cq gedrag.
  ‘De zoete-broodjes-bakkers’.
  Je kan alleen maar medelijden met ze krijgen; las yu fesi gi wan onderdanige en kruiperige attitude.


  Maak melding

 5. Toko ziet het zwart wit, hij/zij kan blijkbaar niet anders, als je geen partijlid bent en je beschikbaar stelt, daar waar het in veel gevallen aan ontbreekt, zul je ook niet gekozen worden, en maakt het niet uit welke kleur je hebt en ligt het aan je zelf en nergens anders aan, stel je actief op en blijf niet van de zijlijn er tegen aan te schoppen


  Maak melding

 6. Ik dacht het al; waar blijft meneer Molenaar met z’n commentaar.
  Zoals reeds in een eerdere post aangegeven; meneer Molenaar, ga toch van het leven genieten want het duurt maar zo kort. Uw ergernis over alles en iedereen die onHollands overkomt, is funest voor uw gezondheid.


  Maak melding

 7. Hallo Bokkie,

  Ik heb een prima leven, maak je om mij geen zorgen.

  Alleen vernam zojuist dat 54 procent van de bijstand in Nederland naar de moslims gaat….

  Dus zij worden volledig onderhouden van mijn belastinggeld en dan nog zeiken over racisme,


  Maak melding

 8. henkmolenaar2016

  Beste Koos

  Alle witten zijn racisten en alle zwarten slachtofcer.

  Ik hoor nooit Aziaten klagen over racisme…

  =========================================

  Henk, maar idd de aziaten hoor je er nauwelijks over. Het zijn de volgelingen van Silvana Simons en Kuzu die hierover mekkeren. Zoals je al eerder aan gaf er is een industrie gebouwd rondom deze thema. Deze malloten zetten niet alleen zichzelf voor schut maar de complete gemeenschap.
  In tussen staat half Afrika te popelen om naar het racistische Nederland te verkassen. Gek he ?


  Maak melding

 9. @ Henk Molenaar,

  Aziaten maken ook racisme mee, maar ze klagen niet, ze gaan door met hun ontwikkeling en ze kijken verder. Stilstaan is achteruitgang.
  Immers racisme is niet uit te roeien, in alle landen komt racisme ook in Afrikaanse landen. Racisme bestaat sinds de mensheid is ontstaan. Als je geen stap vooruit zet kom je ook geen meter vooruit.


  Maak melding

 10. Bokkie

  Ik dacht het al; waar blijft meneer Molenaar met z’n commentaar.
  Zoals reeds in een eerdere post aangegeven; meneer Molenaar, ga toch van het leven genieten want het duurt maar zo kort. Uw ergernis over alles en iedereen die onHollands overkomt, is funest voor uw gezondheid.

  =========================================

  Weet je wat funest is, racisme als troefkaart gebruiken in iedere discussie. Jullie zijn een ramp voor de gekleurde gemeenschap. Zoals eerder aangegeven, bevalt het je niet dan graag een enkele ticket boeken naar je land van herkomst. Zo simpel liggen de zaken. Voor jouw liever een een hardwerkende asielzoeker die niet loopt te zeiken.


  Maak melding

 11. Discriminatie is er, was er en zal blijven. Man – Vrouw, oudste kind in een gezin, tweede of derde kid uit het gezin, de sterkste tegen de zwakste, de slimste tegen de domste, landen onder ling, Rusland – USA, het Westen, Het Westen – USA, Het Westen – Rusland, USA – China, derde wereld – het westen, enz, enz.

  Opvoeding speelt een heel belangrijke rol in deze en mensen die uit de kolonies hebben sterk de neiging om zich ondergeschikt op te stellen, competitief te zijn, assertief te zijn, het beste uit zich zelf willen halen., enz.

  Hierdoor zie je dat ze schrikken als anderen dat wel doen en er mee succes hebben. Je moet heel goed kijken naar je doelen en de successen die je haalt. De uitdaging moet er wel zijn in het werk, maar als dat er niet is, maar gewoon volgzaam te zijn, opdrachten moeten uitvoeren zal het niet lukken. Daarom moet men ook kijken naar de functies waar men voor gaat, vooral als de capaciteiten er zijn, enz.

  Dan zal men zien hoe men tot zijn recht komt en groeit en zich voelt.

  Ik zou daarom alle Surinamers willen adviseren haal het aller beste uit je zelf, waar je voor je eigen werk daarna kan kiezen, moet je doen.

  Ik ken wel genoeg Surinamers die het aller beste uit zich zelf halen, succes hebben, enz.

  Het hangt af van je instelling en als kinderen dat van jongs krijgen kan dat in de loop van hun schoolopleidingen alleen maar sterker worden en van zelf sprekend. Dat ontbreekt bij heel veel mensen uit niet westerse landen. De durf, moed is er de strijd, het vertrouwen is er vaak niet en vraag je dan af, waar dat aan zou liggen? De opvoeding is hier een heel grote rol in. Als het thuis al niet is bij de opvoeders, zal het toch ergens vandaan moeten komen. Sport kan wel helpen en het altijd willen winnen en winnen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Sinds de aanslagen van 9/11 is er meer discriminatie.

  Moslims hebben wereldwijd voor haat gezorgd.
  En dan praten ze over acceptatie.

  Moslims zijn zelf de grootste rascisten.
  Als een “niet-moslim-vrouw” trouwt met een moslim man dan is zij verplicht moslim te worden. Hun kinderen krijgen moslim namen en de jongens worden verplicht besneden.
  Als een “niet-moslim-man” trouwt met een moslim vrouw moet hij ook moslim worden.

  Jammer genoeg zijn de Hollanders zo bekrompen dat zij niet zien dat er behalve “Westerlingen” en moslims nog veel meer culturen en geloven zijn.


  Maak melding

 13. Discriminatie is erg populair geworden bij ex slaven. Discriminatie is voor de ex slaven de enige en de gemakkelijk weg om hun leven te verbeteren.Het is alleen jammer dat ze nog steeds met de SALVEN ketting AAN HUN BENEN RONDLOPEN. KUNNEN DE EX SLAVEN NIET AAN HUN BROEDERS DIE OP baboe Chan en Paee Somo lijken vragenvoor hulp om de slaven ketting van hun benen af te halen, Want de mensen die op Baboe Chan en Paee Somo kiezen voor werk en meedoen in de maatschappij voor vooruitgang. nex no fout anders sarie torie


  Maak melding

 14. @Peter,,, pannekoek! je bent zeker verdwaalt en hier terecht gekomen noh? De LSD is bij jou nog niet uitgewerkt merk ik.

  Waaat een olie domme posting zeg!

  Alle mooie bruine- en Blakka’s dat geboren is onder de Nederlands vlag , is een echte Nederlanders met als 1 groot verschil.

  Velen hebben tijdens de flower power periode hun rode tollie overal in lopen stoppen. Dat heb ik deze Nederlanders niet zien doen.

  Hahahaha ai boi, na lafoe torie


  Maak melding

 15. Op een haar na lijkt hij sprekend op DAMSCO!
  En bedoel hiermee dat deze iets netter is, en dat maakt het verschil.
  Miegado mie no jokoe boy.


  Maak melding

 16. @Levensgenieter,

  never forget ! Aziaten hebben ( wetenschappelijk ) de Hoogste IQ, en jij een lage, Oe! schaam je toch. ik zou gauw wegwezen hier. hahahah

  Ai boi, het is chille hiero,,,hahahahah


  Maak melding

 17. Als ik de “Zwartjes” moet geloven is Nederland plotseling verandert in het vroegere Zuid-Afrika?! Deze groep heeft gewoon zelf een negatief zelfbeeld…..dat is het probleem….ipv dat deze zich zelf gaan ontwikkelen….gooien ze alles heel goedkoop en makkelijk op racisme….gewoon losers gedrag!!


  Maak melding

 18. Het is vandaag precies 52 jaar geleden dat ik Su verliet.
  Ik heb geen last van discriminatie, als je in Nl normaal werkt
  en je zelf aanpast is er niks aan de hand !
  Discriminatie heb je overal, niet alléén om je huidskleur maar ook tussen arm en rijk. Mensen die zich gediscrimineerd
  voelen moeten maar terug naar land van herkomst.
  Tenslotte hebben de Hollanders niemand gevraagd om hier
  te komen vestigen. Het moet een keertje ophouden met dat gezeik over discriminatie, dat de Hollanders discrimineren
  komt doordat een handje vol mensen zijn die het voor een ander verpest.( Door een rotte appel gaan de Hollanders
  Stigmatiseren het is niet terecht, maar aan de andere kant kan ik me best voorstellen )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 19. @JZwartmans,

  Discriminatie is van alle tijden en van alle landen.
  Vooral nu de moslims en Afrikanen het land binnenstromen, zie je discriminatie toenemen.
  Zelfs Henk Molenaar verwijt de asielzoekers dat z’n dochter moet wachten op een huis.
  En zo zijn er velen. Misschien discrimineren ze niet in hun daden (is strafbaar), maar heel vaak wel in hun hoofd.
  En niet kunnen uiten wat in je hoofd zit, soms gaat er bij een enkeling dan iets zwaar mis. Met ernstige gevolgen.
  Overigens weet iedereen dat Aziaten ook gediscrimineerd worden. Wat dacht je van het ingewortelde woord ‘po ep chinees’?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.