Contactverbod voor Surinaamse verdachten drugsvliegtuig

21
Eigenaar rijstbedrijf eerder in verband gebracht met drugs

PARAMARIBO, 21 mrt – De vijf verdachten die zijn aangehouden in de zaak van het drugsvliegtuig, mogen geen contact hebben met hun advocaat. Dit heeft het Hof van Justitie beslist als hoogste rechterlijke instantie in Suriname. De advocaat van de verdachten had om opheffing van het contactverbod gevraagd, dat is opgelegd door het Openbaar Ministerie. Volgens het Hof is dit een terechte maatregel.

Er zou genoeg redenen zijn voor een beperking van het verkeer tussen de verdachten en hun advocaat. Wat die redenen zijn, is nog niet bekend. Advocaat Arjan Ramlakhan zegt tegenover de Times of Suriname dat hij sinds de aanhouding geen contact heeft gehad met de vier mannen. Chanderdath R., Radjesh M., Rishipersad C., Parwesh K. en Sarwankoemar K. zijn aangehouden na de landing van het vliegtuig.

Het toestel was door de politie beschoten vanaf de grond. Het landde op een padieveld in Saramacca. Volgens de eigenaar van het veld zijn de vijf mannen bij hem in dienst. Evenals de advocaat, zegt de eigenaar dat de mannen niets te maken hebben met het vliegtuig. In het toestel is bijna vijfhonderd kilogram cocaïnepasta gevonden. In totaal zijn zeven personen aangehouden in deze zaak.

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. begin de hoofd verdachte moordenaar aan te houden..

  dan komen heel wat verhalen los, stuur hem door naar New York , probleem in suri opgelost..


  Maak melding

 2. de Grote Jongens lachen iedereen uit, blijven buiten schot en hebben schijt aan het volk. Straks gaan ze weer bruine bonen en zoutvlees uitdelen voor de verkiezingen.


  Maak melding

 3. Binnenkort wordt deze eigenaar ook opgepakt,hij wordt in de gaten gehouden.
  Hij heeft heel veel te vertellen,over de landingsbaan,over het kanaal,over de duikboot,over het vliegtuig de bemanning en verbouwen van rijst.
  Alles komt langzaam aan het licht,de beerput is nu open.
  De olifant gaat nauw schijten.


  Maak melding

 4. Deze mensen geven de hindoestanen heel veel schande.
  Waarom doet men nauw zoiets,het kan toch niet,wij hindoestanen krijgen nauw een slechte naam door deze bandieten.


  Maak melding

 5. COMMENTAAR: Zwijgzame minister

  PARAMARIBO – HET IS BIJNA niet te geloven dat de meest verantwoordelijke minister zwijgt over belangrijke vondsten rond drugssmokkel. Er is in Saramacca een semi-onderzeeboot gevonden, vermoedelijk voor transport van grote hoeveelheden drugs. Daarnaast is er kort daarna in dezelfde omgeving bijna vijfhonderd kilo cocaïne in beslag genomen, samen met een vliegtuig dat voor het transport gebruikt is. Maar niemand – met waarnemend minister van Justitie en Politie Ferdinand Welzijn voorop – wil iets zeggen.
  Hij wimpelde een verslaggever af met de mededeling dat hij “over deze zaak” voorlopig niets zegt, zonder daarvoor een verklaring te geven. Ook over het wel of geen hulp inroepen van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA, zoals door diverse media is gemeld, houdt hij de kaken stijf op elkaar. Dat is toch heel vreemd: de autoriteiten zouden zich juist op de borst moeten slaan en van de daken moeten schreeuwen dat ze er in zijn geslaagd drugscriminelen een flinke slag toe te brengen, al dan niet met buitenlandse steun. En door duidelijkheid te verschaffen, wordt ook de voedingsbodem voor speculaties verwijderd.
  Met het halsstarrige zwijgen, geeft hij juist voeding aan die speculaties. Zeker omdat het er de schijn van heeft dat de vondst van de duikboot en het vliegtuigje gelinkt kunnen worden aan de Nationale Democratische Partij (NDP). Immers, de terreinen waar de twee transportmiddelen werden gevonden, zijn al dan niet toevallig eigendom van dezelfde eigenaar die, ook al dan niet toevallig, naar verluidt sympathisant en financier van diezelfde partij is. Het kan natuurlijk zijn dat de man in kwestie zijn handen oprecht in onschuld kan wassen, maar door het justitiële zwijgen is hij inmiddels op sociale media al veroordeeld. En logischerwijs, gezien het verleden van menig NDP-topper, wordt tegelijkertijd met de beschuldigende vinger naar de paarse partij gewezen.
  Veel beleidsmakers doen bovendien alsof ze het volk een genoegen doen door informatie te verschaffen. Ze gaan eraan voorbij dat transparantie een belangrijke pijler is voor goed bestuur Welzijn doet er dus goed aan om heel snel openheid van zaken te geven. Dat is zijn ministeriële plicht tegenover de burgers aan wie hij zijn baan te danken heeft. Het zal ook de NDP kunnen bevrijden van alle verhalen die de ronde doen en die de partij absoluut geen goed doen. Pas als de echte waarheid naar buiten is gebracht, zal het volk weten of die verhalen fictie of non-fictie zijn. bron DWT.

  Opa en oma taki, de hele zaak stinkt tot ver buiten ’s land grenzen. De hele wereld weet dat didibri’ s foe kondre Bouta en paarse Drugsmaffia degenen zijn die hiervoor verantwoordelijk is, net als het paars misdadig corrupt wanbeleid en het leegroven van de staatkas. Alleen al die dieharde oerdomme debiele dwaze idiote verarmde na Dagoebalsing partij aanhangers weten het niet of zwijgen als het graf, of krijsen als de paarse schizofreen Par- anoide -Bo………..NEKS NO FOUT, in 2020 gaan we weer voor nog meer misdadigheid en corrupte. Ndper’ s wo ka.


  Maak melding

 6. je hoort niks meer van doekhie uit Nickerie..

  is hij mond dood gemaakt, heeft hij diaree of is hij uit het land gevlucht..

  misie kaba kaba / melvin ,, wat is jou persoonlijk mening over deze ontdekking in saramacca met de gevonden boot coke affaire ..

  normaal hebben jullie altijd een grote bla bla bla over anderen van de andere partijen..

  en nu zitten jullie midden in de stront

  uit eindelijk na 35 jaren is de waarheid geopenbaard kijk maar naar je baas d d b zijn gezin en alles wat er bij hangt..

  wordt tijd, dat jullie het land met de grootste spoed verlaten voordat jullie in de gevangenis belanden..


  Maak melding

 7. Wat ik niet snap, is dat mensen zich beschaamd voelen wanneer iemand die tot dezelfde (etnische) groep behoort een criminele daad verricht. Zie de reactie van Prim.
  Criminelen zijn verantwoordelijk voor hun eigen daden en dienen dan ook te worden berecht.
  Als je Hindoestanen zou vervangen door mensen zou iedereen zich aan de lopende band beschaamd moeten voelen. Wij behoren immers allemaal tot de menselijke soort.
  Nou, die schaamte ken ik in het geheel niet. Ook al zou het een familielid van mij betreffen.
  Veel Surinamers voelen zich ook beschaamd als een Surinamer negatief in het nieuws komt. Ik ben blij dat ik daar geen last van heb.


  Maak melding

 8. Wan Pipel ,,,, doet eer aan de betekenis. Nu kunnen deze Roti-Daroe-en Bhagwan figuren niet meer vingertje wijzen richting Negre. Innovatie heeft z’n tol geeist. Stelletje hypocrieten.

  Sins deze figuren zijn begonnen met het verstoppen van drugs tussen export groente naar NL, Is Surinaamse groente schrikbarend duur geworden in de Toko’s in NL.

  Bij constatering blijft de hele vracht verrotten of vernietigd op de Cargo op Schiphol..

  Een kilo kousbantie heb ik welles voor 7,00 en duurder zien liggen bij de Super. Bizar! Als je dit zou omzetten in guldens is het bijna 15,00 guldens.

  Het is , en blijft een klote zooi,,,


  Maak melding

 9. Zijn de wiite meel die verbrand zijn door een onafhankelijk instantie op juistheid bevestigd. Het zou kunnen zijn dat de witte meel rotie meel is ipv de witte verderfelijk spul. Het spul is al op weg naar euro land. sarie torie


  Maak melding

 10. Plee si dent in het nauw want al de verdachten kennen de opdrachtgever. Sinds wanneer verboden om met je advocaat te praten? Giem wang brik (cocaine). Vraag maar aan kan haai. De advocaten moeten wel snel opkomen voor hun rechten voordat ze brodeloos worden. Ha bouta ai ka faja loto.


  Maak melding

 11. O P S P O R I N G: OEDIT RAMCHENDER
  KORPS POLITIE SURINAME
  Bestrijding Zware Criminaliteit
  Afdeling: Forensische Opsporing.
  Telefoon: 404022
  O P S P O R I N G

  De procureur-generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing van de verdachte :

  —————————————-OEDIT RAMCHENDER ——————————-
  geboren te Paramaribo op 04 oktober 1963, wonende aan het Garnizoenspad # 11 in het district Wanica.

  OEDIT RAMCHENDER alias RADJ, voornoemd wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan Deelneming Criminele Organisatie c.q Overtreding Wet Verdovende Middelen.

  S I G N A L E M E N T

  GESLACHT……………………………………………………..MANNELIJK

  ETNICITEIT……………………………………………………..HINDOESTAAN

  HUIDSKLEUR………………………………………………….LICHTBRUIN

  HAARDRACHT……………………………………SLUIK

  GESCHATTE LICHAAMSLENGTE………………1.70M

  POSTUUR…………………………………………..NORMAAL
  Eenieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze verdachte wordt verzocht om contact te maken met de afdeling Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname op de telefoonnummers 404866; 404747, de Centrale Meldkamer op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

  Paramaribo, 21 maart 2018,
  De procureur generaal bij het Hof van Justitie in Suriname

  namens deze,
  De inspecteur van politie,

  (N. A. DJAMAD)
  staat op de website van korps politie suriname


  Maak melding

 12. Als iedereen die verdacht word van drugs handel en corruptie ,
  Zou het DNA in klap leeg stromen ,wie van de oude politiek heeft geen boter op z’n hoofd ,als niets word tot iets ,kent iets zich zelfe niet .
  In het land Suriname wonen surinamers, dat vreemd ,ongeacht kleur en politiek en religie, je zal het er mee moeten doen ,wil je ontwikkeling brengen in Suriname zul je moeten samen werken
  Scholing naar een hoger niveau , de essentie van een fijne samenleving ,goede gezondheid zorg ,veiligheid ,goede voorwaarden voor ondernemen (geen corruptie) en zelf verrijking,intra structuur , en verd, af wat je opgestart hebt,
  Alles wat nu in Suriname gebeurt hangt van los zand aan elkaar ,na mij de zondvloed, als er ooit een nieuwe regering komt is deze niet te benijden, wat een puinhoop,het is liegen en bedriegen ,en dat al 38 jaar lang.
  Je krijgt wat je stemde.
  Sari Tori


  Maak melding

 13. Had deze verdachte gedacht dat hij steun zou krijgen van hogerhand?? het ziet er wel naar uit dat hem veel beloofd is . En nu blijkt dat hij ondergedoken is . Is hij soms door iemand in de steek gelaten?/ het zal mij niet verbazen als hij straks spoorloos is en onvindbaar is. Zijn de mannetjes uit Broko baka al gerecruteerd? wordt vervolgd!!!!

  Sranag sa wini


  Maak melding

 14. Aan al die reacties merk ik dat Surinamers niet dom of achterlijk zijn,met alle respect vandien.Het is me opgevallen dat ze dom en achterlijk gehouden worden door de zgn.hoge (criminele) pieten, en het meest waaraan ik me erger is dat een deel van het goede volk ook daadwerkelijk daaraan houdt, alsof ze blind zijn en rotsvast in hun leiders geloven dat de wonderen alsnog gaan gebeuren.Maar trieste volk van Swiet Sranang voetbal aanschouw men vanaf de tribune Wordt nou eens wakker er is geen tijd om siësta’s te houden


  Maak melding

 15. In de hoogste regionen van de Surinaamse regering en ook binnen lokale bedrijfsleven constatering van ernstige drugcriminaliteit. Kortgeleden werd een onderzoeksrapport van Julia Terborg gepubliceerd over (huiselijk) geweld tegen en misbruik van kinderen in Suriname. Ernstige politie geweld. Tienerzwangerschappen, het infrastructuur die al meer dan 50 jaar hetzelfde is etc etc Het rijtje is te lang van alles waar Suriname in tekortschiet danwel achterloopt. Maar het grootste euvel is dat Suriname – al decennia lang – geleid wordt geestelijk en intellectueel minder capabele. Iedereen heeft er een mening over en weet hoe het anders zou kunnen, mad het ontbreekt aan visie en daadkracht. Allen handelen zij vanuit kortetermijn winst, niets opbouwend. Het is de generatievloek die in de Surinaamse DNA zit. Geen lange termijn visie met groei en vooruitgang als key. Surinaamse kader stelt niets voor allemaal blasee. Grijpen wat je grijpen kan want je weet nooit wanneer zich weer een kans zal voordoen. Triest


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.