Bouterse mag geen ministers rekruteren buiten coalitie

25
Dialoogronde Bouterse met vakbeweging en maatschappelijke groepen

PARAMARIBO, 21 mrt – Kandidaten voor het ministerschap zoeken buiten de regeercoalitie is een onding. Volgens bestuurssocioloog August Boldewijn mocht president Desiré Bouterse nooit aanzoeken hebben gedaan buiten het regeerakkoord om. Het akkoord is een pact tussen regeerpartners voor een periode van vijf jaar. Bouterse heeft personen aangezocht die lid zijn van de Nationale Partij Suriname, NPS. Dat is een oppositiepartij. Een positieve reactie zou gevolgen hebben voor het regeerakkoord.

Dat beweerd wordt dat Ronald Assen en Marie Levens benaderd zijn op ‘persoonlijke titel’ maakt niet veel uit. Beiden zijn lid van de NPS. “Als de president besluit een minister te kiezen die lid is van een oppositiepartij, zal deze partij oppositie voeren tegen haar eigen minister. Of het regeerakkoord zou opengebroken moeten worden, zodat de andere partij haar zienswijze kan laten opnemen”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd.

De NPS zou dus partij moeten worden in het akkoord. Of zij daar op zit te wachten, is niet waarschijnlijk. De NPS is, evenals de VHP, tegen politieke functies voor leden in de huidige regering. “Als ondersteuning gegeven kan worden bij een technische functie, mag dat”, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland. Voorbeelden zijn Glenn Gersie, die de Centrale Bank van Suriname leidt en directeur Roy May van de Belastingdienst.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Eigenlijk zegt de van moord verdachte Drugscrimineel tegen zijn coalitiegenoten dat ze te licht bevonden zijn om minister te worden.

  Wat zouden deze 2 prominente NPS’er kunnen bewerkstelligen in deze 2 jaren terwijl het beleid gemaakt wordt in de Saloon van de Daltons.

  Ik hoop dat het Surinaamse volk eindelijk uit zijn luie stoel komt om morgen te gaan demonstreren.


  Maak melding

 2. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Het is toch te gek voor woorden, dat een couppleger van 25 februari 1980,
  – hoofdverdachte van 8 december 1982 moorden, die een eis van 20 jaar van de krijgsraad/rechtbank in Suriname gehad heeft,
  – veroordeeld is door de rechtbank voor drugshandel inaar Nederland,
  – op de opsporingslijst van DEA staat voor drugshandel naar de USA,
  – misdaden tegen de menselijkheid heeft gepleegd,
  – iemand die zich zelf een gewijzigde amnestiewet van 2012 gaf, dus ingrijpt in een lopende rechtszaak,
  – het land failliet heeft gemaakt, zich zelf verrijkt,
  – de grootste en zwaarste crimineel van Suriname is, enz, vrij rondloopt en het land naar de afgrond brengt.

  Hoe is dat mogelijk dat er Surinamers zijn die dat gewoon laten gebeuren? Wat is er met die Surinamers aan de hand, kunnen ze dan niet rationeel denken en een juiste besluit nemen?

  ddb heeft het hele binnenland, waar de marrons en inheemsen wonen vernietigd.

  Zie:
  – Albina, die met schepen van de Marine kapot geschoten werd en mensen moesten vluchten,
  -. Albina vandaag de dag erbij ligt. vies, vuil ,stinkt een grote puinhoop, heel grote armoede bij de Albinezen,

  zie verder:
  – Victoria in Brokopondo, waar olie uit palmoliepitten werd verwerkt,
  – Apoera, die de tweede stad van Suriname moest worden, wat ddb ervan terecht heeft laten komen, totaal vernietigt, vuil, vies, heel grote armoede, kapotte huizen, gebouwen, verroeste locomotieven, verroeste treinrails, heel grote verval in alles, een onveilig gevoel bij de burgers aldaar,
  – MooiWana86, moorden van kids, zwangere vrouwen en verderf, een spookdorp geworden,
  – Lijfwachten van Brunswijk die vermoord werden,
  – de Medische Zending, Pater Albert Stichting, De Pater Ahlbrinck stichting (PAS) is op 28 maart 1968 opgericht. De organisatie is vernoemd naar Pater Gerhardus Wilhelmus Maria Ahlbrinck met als doel ontwikkeling van de bewoners van het binnenland op een duurzame wijze te bevorderen door het uitvoeren van een programma van activiteiten, hadden heel veel posten in het binnenland voor medische verzorging, enz in het binnenland voor de binnenlandbewoners. Dit allemaal is door ddb en gangsters, graanoogst, met militair geweld grondig vernietigd.

  Zie hoe het komt dat er heel veel marrons weg vluchten uit hun woongebieden langs de rivieren uit het oerwoud en een veilig heen komen zochten in Paramaribo. Gronden van derden occupeerden en op gingen wonen. De rust, veiligheid in Paramaribo verstoord werd, de criminaliteit zijn intrede deed en burgers zich niet meer veilig voelden. Grote hoeveelheden drugs, cocaïnevoorraden in Suriname uit Columbia, oa van de duikboot en het vliegtuig, enkele weken geleden, enz, enz.

  De Marrons en Inheemsen moeten daarom heel goed opletten dat deze Wolf in schaapkleding die mooi weer in hun gebieden speelt, dit doet voor eigen gewin, dus passen jullie op.

  Marrons en Inheemsen als de Wolf in schaapkleding in uw dorpen de passie preekt, let op, op wie u gaat stemmen als er verkiezingen komen. Laat u geen zand in uw ogen strooien. Er zijn genoeg misdadigers in deze partij die aangeven hoe goed deze man het met uw meent, maar weet dat ddb uw woongebieden heeft vernietigd. Zie ook hoeveel marrons naar Frans-Guyana, Nederland zijn gevlucht en daar nog steeds wonen.

  Tra Fas No Dé, ddb moes Gwé!

  Sranansma Oe wiki!

  Time4Chan(ge)!

  De voorzitter Chandrikaperkash Santohki (CS) van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) is de man die Suriname met leiders van de andere oppositie politieke partijen, de Next Generation, Surinamers een andere koers en richting kan geven.

  Volk van Suriname, Surinamers, weesvVerstandig en zorgt u dat er verandering komt en past u op voor de ndp-wolven in schaapkleding die overal de heel grote boze wolf in schaapkleding aan u presenteren. ddb gaat u vernietigen, opvreten en in zijn dikke pens krijgen en u uit poepen in de plee.

  Wees rationeel, dink a boskopie her boeng en zie alle grote ellende en heel grote armoede sinds 25 februari 1980. Vraagt u zich af: wie is hiervan de oorzaak? en zie het gevolg.

  “Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?,”om de woorden van Louis van Gaal te gebruiken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Bouterse en de NDP zijn de wanhoop nabij. En deze partij wil gvd mee doen aan de verkiezingen. Ze hebben niet eens voldoende kader in huis.

  Hoogste tijd dat Gajadien en Belfort deze gek weer eens onder schot nemen, in de DNA wel te verstaan.


  Maak melding

 4. DE mensen van de NDP die ingezonden berichten hebben geschreven en gestuurd naar Starnieuws, inclusief mr, dr(s) overloopster, moeten zich diep schamen en in een hoekje gaan zitten.

  Wijlen mijn oma zei eens tegen iemand die onterecht hoog van de toren blies: mi no kan yep joe dati leri ne poer dong”.

  Voor de NDP-ers inclusief de mr.d(rs) is deze gezegd zeker van toepassing.

  Veel gestudeerd en veel diplomas maar begrijpen wat de inhoud van het geleerde inhoud……ho maar..


  Maak melding

 5. Liever laat dan nooit!
  Als niemand wat zegt dan blijft de slechte gewoontis ongeroerd. Op deze manier gaan we nooit vooruit komen. Stil blijven (zwijgen) is de grootste zonde dat een mens kan begaan. Komt hierop neer dat je het spelletje meespeelt of je bent medeplichtig. Zegt de dingen zoals ze zijn en niet liegen of anderen nodeloos te beschuldigen al is deze jou denkbeeldig vijand.

  Probeert altijd zoveel mogelijk om objectief te blijven en handelt ook niet als marktventers.


  Maak melding

 6. een splijtzwam plaatsen binnen de NPS niet meer en niets minder is zijn doel geweest. Het is niet gelukt. was het gelukt dan was de bestaanszekerheid van de NPS op een dood spoor terecht gekomen.
  Geslepen als een scherp mes zo giftig als een bushmaster


  Maak melding

 7. Zie hier de definitie van een BANA-REPUBLIEK!

  Een bananenrepubliek is een populaire benaming voor een politiek instabiel, corrupt land dat vaak rijk is aan grondstoffen.

  bedacht door de Amerikaanse schrijver O. Henry voor zijn boek Cabbages and Kings (1904) en wordt meestal gebruikt voor landen in Centraal-Amerika en het Caribisch gebied, maar soms ook voor landen in Afrika, Oceanië en Zuid-Amerika.

  LEES VOER,,


  Maak melding

 8. De Nationale Dieven Partij … o.l.v. de Drugsveroordeelde Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse heeft
  ” kader ” in huis. Het krioelt van de Bachelors, Drs{en} en Mr{s} … figuren die horizontaal hun diploma’s verdiend hebben { o.a. Drs … C …Msc; Mr.Drs … S … K. }.

  Weer anderen hebben met gestolen geld uit ’s landskas een titel kunnen bemachtigen/kopen. Het zijn deze lieden die het ” kader ” van de Nationale Dieven Partij vormen.

  DMMDDB … kan ze daarom niet gebruiken als mini … sters !

  Er moet een GRONDIGE EVALUATIE komen wat betreft de Onderwijs Instellingen, die als paddenstoelen uit de grond rijzen. Hun kernspreuk luidt: … kom halen, kom halen, ’t is hier, ’t is hier !!!!!!!!!

  Een prima job voor de … TUTOR … van de Spinazie Universiteit …. RobG !!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Wat er mis is met deze man,hij weet niet wat onafhankelijkheid betekent,en anderen ook niet.
  Onafhankelijkheid betekent dat iedereen in dat land Surinamers zijn waarvan iedereen met elkaar moeten samen werken,ongeacht ras of geloof,oppositie of coalitie.
  En Bouterse heeft dat goed begrepen,hij is een strateeg.
  Als je gevraagd wordt voor een functie als minister en je weigert wil zeggen je bent te zwak je zou het werk niet aan kunnen.

  Je levert heel veel kritiek,maar als je gevraagd wordt blijkt dat je capaciteit nihil is.
  De NPS is sterven na dood,volgende verkiezing is het over.


  Maak melding

 10. Bouterse mijn advies is opstappen en onmiddellijk want je kan het land niet besturen want je hebt de capaciteit niet.Vraag Venitiaan om het van je over te nemen tot aan de verkiezing dan zie je dat het anders gaat in het land en dat er vertrouwen weer komt in Suriname dat is mijn advies.Je hebt een chaos ervan gemaakt in Suriname.Het land is failliet gemaakt door jouw en je achtervolgers en jullie hebben de reserves van het land verduisterd zonder het te verantwoorden aan het volk.Waar is die 1.3 miljard USD gebleven?


  Maak melding

 11. De vraag is dan dat als je buiten je eigen kring zoekt, je ook een buitenlander kan vragen om minister te worden.
  Misschien moeten ze die Balkenende van KPMG (of was het die andere accountancy kantoor) benaderen om minister van Ontwikkeling te worden. Dan kweekt hij bij de Surinamers een VOC-mentaliteit.


  Maak melding

 12. BOUTA de strateeg ????????

  Sranan is strategisch leeg-gerommeld en strategisch FAILLIET gemaakt door DDB !

  Hij tracht nu Onze Rechtsstaat volledig te VERNIETIGEN, om uit de GEVANGENIS te blijven !

  PS : Als gevolg van het langdurig Paarse FAILLISSEMENT is er totaal geen productie, SMA E PINA !!!!!

  Slogan NDP : TIDE, TAMA W’E DRUK MILJARDEN ONGEDEKTE MONNIE, GO MORO FARA !!


  Maak melding

 13. Die man Bouta weet volgens mij zeer weinig over politiek en toont ook geen respect voor de leden van de oppositie. Je moet goed ziek zijn om personen van jou eigen partij overslaan en aan personen van de oppositie vragen om minister te worden. Probeert hij met z’n ondoordachte handeling een soort eenpartijstelsel te creëren? of lust geen tegenspraak van de andere kant.

  Wat bezield deze man eigenlijk? hij is misschien vergeten dat wij in een democratische land leven en oppositie voeren in de nationale assemblee moet hij niet zien als een toeval/gunst maar een must. Deze man begint de allures van een doorgedraaide partijleider te krijgen.


  Maak melding

 14. President Bouterse doet er goed aan voor wat goed is voor het land. Ook al betekent dit werving buiten de partij. Het gaat tenslotte om landsbelang en heb je iedereen nodig. Oom Ronny en Somo wachten op zn telefoontje.


  Maak melding

 15. suriname is in de ban van een vloek welke het volk over zich heen heeft geroepen
  het heet ddb vloek

  by the way over schaamte gesproken bij die ene mevrouw die van het ene bed naar het andere is overgelopen
  iemand die in publiek haar rok optilt is gewoon een straathoer dus die kennen geen schaamte
  volgend bed brunsie


  Maak melding

 16. Opa taki, Bouta na wang mpp lagi Dagoebalsing Para- noide- Bo dictator. En al die oerdomme, zwijgende mpp ndper’ s, zijn slachtvee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.