vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse parlementariër hekelt geheime waas over drugsvliegtuig

Surinaamse parlementariër hekelt geheime waas over drugsvliegtuig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 mrt – De autoriteiten doen er goed aan meer openheid te betrachten als het gaat om het onderzoek rond het drugsvliegtuig. Dit zegt parlementariër en voormalig politiecommissaris Krishna Mathoera (VHP). De autoriteiten laten vrijwel niets los over ontwikkelingen in het onderzoek. Ook over het tot duikboot omgebouwde vaartuig hangt een waas van geheimzinnigheid. Met het gebrek aan openheid, wordt de plank volledig misgeslagen.

Het had nooit zo ver mogen komen. “De regering heeft haar plicht verzaakt, anders was duikboot, noch vliegtuig hier aangetroffen”, zegt Mathoera tegenover de Ware Tijd. Zij aarzelde daarom geen moment met het wereldkundig maken van de vondst van de duikboot. Op haar Facebookpagina was kort na de vondst een foto te zien van de ‘duikboot’. Deze actie oogste veel kritiek.

Maar dat lijkt meer op het verschuiven van het accent. De essentie is en blijft dat er te weinig wordt gedaan. “Toen ik nog werkzaam was bij de Justitiële Dienst (onderdeel van het Korps Politie Suriname, red.), controleerden wij regelmatig de verkooppunten waar drugs aan de kleine man werden gebracht. Hiermee werd een signaal gestuurd naar de grote drugsbazen dat wij niet grappen met de aanpak”, aldus Mathoera.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. Drugs probleem bestaat al jaren. In de jaren 80 van de vorige eeuw, toen deze mevrouw nog inspecteur was op de afdeling PZ van het KPS zijn er talloze vliegtuigen met drugs in beslaggenomen. Toen waren de zaken ook erg wazig. Nu probeert ze het zelfde probleem met een ander bril te bekijken en merkt hoe hinderlijk het is om het gemeenschap niet juist te informeren. Daarnaast probeert ze vieze politieke spel daarmee te bedrijven. Zij lijkt mij in iedergeval helemaal niet te vertrouwen.


  Maak melding
 2. De pikin ingi boi had de drugs besteld voor eigen gebruik.En het vliegtuig zou het toestel zijn waarmee hij meer in de lucht zou zijn dan in Sur.Heeft zelf vertelt op zijn revo dag.De coke was een voorraad voor twee jaren en deze informatie ga je toch niet op straat gooien.


  Maak melding
 3. Het moet toch duidelijk zijn waarom er een waas van geheimzinnigheid is rond drugsgerelateerde berichten, Onze staatshoofd heeft een drugssmokkel verleden wie weet is het noGsteeds gaande 1+1= ….


  Maak melding
 4. Er zijn twee soorten burikies in Su,nl hebzuchtige en hufterige burikies. Deze twee burikies vernietigen vernietigen de totale samenleving en vooral de jeugd. De kinderhuizen, huiye opa tollie, huis van bwaring yitten vol, legers van alleenstaande vrouwen-buitenvrouwen,tienermoeders en kinderen zonder vader en vooral de staten van Su zijn vol van verslaafden. Het is tijd om die boerikies flinf te straffen met doodstaf. Zoals in Ayie en de Vs wil dat ook. En Nu OOK IN SU neks no fo fout anders Sarie torie


  Maak melding
 5. Heeft deze vrouw de politie school gevolgd,ik denk het niet!
  Hoe zij aan de rol van politie is gekomen begrijp ik niet.
  Zij kent het werk van de politie helemaal niet,ze zat daar tijdens haar werk tijd als een blok zout.
  Als je nog meerdere mensen wil oppakken kun je toch niets naar buiten brengen?


  Maak melding
 6. De opmerking van die dame is zwak en onpraktische. Liever had ze d’r mond dicht gehouden want ze maakt het van kwaad tot erger. Die hele omschrijving van het verhaal Surinaamse parlementariër hekelt geheime waas over drugsvliegtuig is misleidend en niet compleet.

  Wat ik niet correct vindt is de wijze hoe men tewerk zijn geweest met het In beslag genomen drugs van 488 kilo cocaïne. Iets dat de wereldnieuws heeft gehaald vernietigd men niet op zo’n primitieve wijze. Dit wekt argwaan op.

  Er staat ook nergens in de artikel vermeld dat de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA. aanwezig was bij de vernietiging van de in beslag genomen cocaïne.

  De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst moet gewoon ingrijpen en mam en muis grijpen. Want die hele verbranding van de cocaïne langs de rivier is gewoon bedrog.


  Maak melding
 7. Het land is werkelijk in de greep van drugsbaronnen. Gasbom-, bromfietsen-, fietsen-, kleren-, etenswaren- etc worden opgepakt en opgesloten. Drugsbaronnen niet. Opa taki, geen wonder, de allergrootse drugsbaronnen zitten in de na droga partij, olv de duivel ddb. Oma taki soso misdaadvloek, met dank aan de oerdomme debiele dwaze idiote ndper’ s, een zeer slecht van aard en misdadig ddb minnend dom volk.


  Maak melding
 8. Het land is werkelijk in de greep van drugsbaronnen. Gasbom-, bromfietsen-, fietsen-, kleren-, etenswarendieven etc worden opgepakt en opgesloten. Drugsbaronnen niet. Opa taki, geen wonder, de allergrootse drugsbaronnen zitten in de na droga partij, olv de duivel ddb. Oma taki soso misdaadvloek, met dank aan de oerdomme debiele dwaze idiote ndper’ s, een zeer slecht van aard en misdadig ddb minnend dom volk. Opa taki, ndper’ s oe mpp.


  Maak melding
 9. Sranan regiem speelt met belangen van het Volk, ook wat betreft de aanpak van harddrugshandel en smokkel !

  Start met zuiveren politie en douane-diensten van ongewenste drugsgerelateerde en criminele manschappen !

  Richt een speciale ONAFHANKELIJKE fiscale Opsporingsdienst op !

  Voer Pluk-ze wetgeving in, om droga-bassies financieel kaal te plukken !

  Ga landelijk na welke eigenaars van oa onroerend, niet kunnen verklaren met welke legale inkomsten zij die goederen etc hebben aangeschaft !

  Waarborg Goede, Efficiente en Onafhankelijke rechtsgang in Sranan !

  Zuiver het Sranan bestuur (plus ambtelijk apparaat) van personen met criminele antecedenten ! Sluit deze criminelen uit !

  Voer CONSTANTE SCREENING in voor alle POLITICI en alle AMBTENAREN !

  DANG YU KAN TAKKI !!!!!

  PAARSE OVERHEID E SRIBI ! WHY ????????????


  Maak melding
 10. Vliegtuig met inhoud is van bouta ,dat weet een ieder!!
  Bouta de moordenaar,couppleger
  ,drugs en wapenhandelaar.
  Het is geen geheim ,hij zal nooooooit opgepakt worden
  Wij weten het,de politie weet het en de rechters weten het ook
  maar niemand die denkt om bouta op te pakken.
  Wat een land ,alles gebeurd onder onze neuzen maar niemand die durft of raad weet.Justice systeem in Suriname is kapot thanks to amnestie bouta ! .


  Maak melding
 11. wij (surinamers en nederlanders)geven vaak de schuld aan anderen.DE GROOTSTE PROBLEEM IS NEDERLAND.ZOLANG ER GEEN DOODSTRAF KOMT VOOR COCAÏNE IN NEDERLAND KRIJG SURINAMERS DE SCHULD.AMBTENAREN DOUANEN EN ANDEREN ZIJN GEKOCHT OF HEBBEN EEN TAAK VOOR DE TRANSPORT.EEN GEVANGENE IN NEDERLAND KOST €250 PER DAG.en wie betaald dat ,de nette Nederlandse burger.en nog iets wie financiert drze kosten de surinaamse burger .denk eens daaraan.


  Maak melding
 12. Er is het afgelopen jaar nog nooit zoveel te doen geweest om grote drugspartijen en nog steeds is er geen grote baas opgepakt.
  Toch blijven de paarse trollen door dik en dun de geheimzinnigheid verdedigen. Zijn ze soms bang dat de straatprijs anders omhoog gaat??


  Maak melding
 13. Bouta, Boeroeve, Abrahaps, de gehele elite stinkend corrupt frauduleus geworden ndp leiding zijn rovers. Oerdomme dwaze knettergek ddb bezeten ndper’ s het paarse slachtvee. Ndp staat voor nationale doden partij. Opa en oma waarschuwen hun kinderen en kleinkinderen elk uur van de dag als het kan, elke ndper, familie of niet uit de weg te gaan. Ndper’ s geschoold of niet, gelovig of niet zijn hebben gezorgd dat de misdaadvloek ddb verder om zich heen blijft grijpen. Al pinaren deze paarse honden, katten, ratten, muizen en kakkerlakken, ze blijven diehard geloven dat Bouta rust, vrede en voorspoed zal brengen. Opa taki, dankzij de paars geestelijke indoctrinatie van Meyje zitten we opgescheept met de misdaadvloek ddb. Opa taki, Meye, Misikeba en Dodgeson, deng ma bigi paarse pp. Ndper’s oe ma bigi bungbung.


  Maak melding
 14. Dankzij de paars verdoemd vervloekte ddb aanhangers zit men opgescheept met een moordenaar en drugslord als president. Wie ndp in zijn geheel niet haten zijn oerdomme dwazen.


  Maak melding
 15. Die cocaine supply chain was bedoeld om de volgende verkiezingen voor bouta om zijn amnestie te behouden. De DEA gooit nu water op zijn vuur. Eerst een duikboot dan een vliegtuig en nog vele andere grote partijen onderschept. De DEA kan natuurlijk in zijn eigen paarse partij meerderen vinden die voor een kleine stapel US dollars een beetje oud vuil kunnen ruimen zonder geluid te maken.


  Maak melding
 16. @Freeway
  Drugs probleem bestaat al jaren. In de jaren 80 van de vorige eeuw, toen deze mevrouw nog inspecteur was op de afdeling PZ van het KPS zijn er talloze vliegtuigen met drugs in beslaggenomen. Toen waren de zaken ook erg wazig.

  ==============
  Wie was in de jaren 80 de baas en wat kon in die tijd een inspecteur van de politie doen??
  Zonder het te (willen) beseffen geef je pricies de kern van het probleem aan. Gelukkig dat ze nu wel kritiek kan leveren zonder direct een kogel te krijgen!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES