Politie Suriname publiceert foto’s vernietigde drugs

25
Politie Suriname publiceert foto's vernietigde drugs

De Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname heeft op zaterdag 17 maart 2018 in aanwezigheid van een officier van Justitie van het Openbaar Ministerie de vierhonderd achtentachtig duizend en zeshonderdtachtig gram (488.680 gram ) drugs verbrand.

De drugs waren op dinsdag 13 maart door eenheden van het Korps Politie Suriname en andere Veiligheidsdiensten in een vliegtuig onderschept in het westen van Suriname. Er zijn in deze zaak zeven personen aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn allen in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

In veel Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen worden drugs vaak nog gewoon in de openlucht verbrand, idealiter met behulp van autobanden. Die zijn altijd ruim voorhanden, branden relatief gemakkelijk, wakkeren het vuur goed aan en verontreinigen de drugs dusdanig dat zij onbruikbaar worden.

De politie heeft 37 foto’s over de vernietiging van de drugs gepubliceerd, nadat op social media verhalen de ronde deden dat er zou zijn gesjoemeld met foto’s en drugs. Bekijk de rest van de foto’s hier:

25 REACTIES

 1. ik heb mijn ernstige twijfel over de verbranding 488 kg van het magische spul..

  laten we eerlijk zijn,, waarom is er geen monster genomen vlak voor de verbanding getoond aan het volk, dat het de ware coke is/was..

  dan had je alle twijvels weg gewerkt..

  de politie/douane heeft al een slechte naam, laat het een heer dan erop lijken, dat het echt is..

  wie garandeert mij dat het die coke was die onderschept is..


  Maak melding

 2. Begrijp ik nou goed dat de politie autobanden nodig heeft om een paar honderd kilo van dat spul te verbranden? Is er geen installatie in Suriname waar je huishoudelijk afval kunt verbranden? Heeft de politie daarvoor autobanden nodig? Milieu is ook wat waard. Als ik 400 kg van dat spul kwijt moest.. een crematorium was nog beter geweest!


  Maak melding

 3. @klaas de Groot heeft daadwerkelijk mijn tip opgevolgd, hij wou namelijk een foto’s zien, dus schreef ik dat hij die gasten moest bellen of e-mailen, en zie! hij krijg zijn zin. hahaha ai.boi
  lafoe torie ..


  Maak melding

 4. Wat lees ik, drugsvliegtuig en rijstveld dat gaat toch hand in hand samen en is bekend onder de Hindoestanen als slikwerken om de top te bereiken. De hardwerkende hindoestaanse padieboeren zien hun oogst de befaamde Drugs-paddie in rook gaan. Vorig jaar hebben de autoriteiten in Guyana een drugs duikboot ontdekt van de Guyanese hardwerkende hindoestanen. de befaamde padiekwekers uit Guyana en de hindoestaanse schurken uit Suriname hebben een hindoestaanse netwerk opgezet waarbij ze schepen, vliegtuigen en duikboten gebruiken als vervoermiddelen. De hindoestaanse drugstransportbedrijf staat bekend als de SHIVA lucht en zeemacht corporation aka de SHIVA transportbedrijf. Voor een veilig en snelle drugstransport maak je gebruik van de SHIVA transport bedrijft. Wil je gebruik maken van onze SHIVA diensten neem contact op met RAY van waterkant die is 7dagen perweek 24 uur perdag beschikbaar op waterkant om de zaken snel af te wikkelen. Mocht Ray van waterkant niet aanwezig zijn neem dan contact op met zijn partner in Crime PASSANT de grootste Coke snuiver van waterkant. SHIVA transport de snelgroeiende bedrijf voor hardwerkende Hindoestanen. SHIVA Transport de trots der Hindoestanen!


  Maak melding

 5. IN HET ARTIKEL IS NIET GEZEGD DAT IN AZIE DE BENSES OOPGEHANGEN EN DOOD GESCHOTEN WORDEN VOOR DRUGSMISDRIJF. HET ZOU GOED ZIJN ALS DE BENDES OOK DIERECT MEE VERBRAND WORDEN DAN IS ALLES OPGERUIMD EN GEEN DJOEGOE DJOEGOE MEER EN OOK GEEN VERSLAAFDE KINDEREN . NEKS NO FOUT.


  Maak melding

 6. Ik zou het alleen vertrouwen als er voor de brand onafhankelijke monsters door de DEA waren getest. Laat mij niet lachen dat de plee si dent zijn waar in vlammen ziet opgaan.


  Maak melding

 7. @NAMIE,

  Ga met alle informatie en bewijzen die je hebt naar de politie, zou ik zeggen. Je weet toch, bewijs achterhouden kan ook een misdaad zijn.


  Maak melding

 8. Autobanden worden gebruikt om drugs te verbranden?
  Dat is toch vervuiling van het milieu? Het is ook gevaarlijk om die troep in te ademen !!!


  Maak melding

 9. @ Yokohama

  Ze zijn zo dom, dat ze dat nog ineens weten die sukkels !
  Volgens mij is het gewoon een beetje coke gemengd met
  zaagsels en goma.

  @ Jimmy

  Gelukkig maar dat ze sommige corrupte leden hebben vergeten, anders is de hele overheid apparaat gelijk op
  de brandstapel !

  @ Oom Loeti

  Voor niet gebruiker is het een vervloekte spul , maar voor de producenten en gebruikers is het (goud )waard.
  Ik stop ff en neem een shot…….nee shot Black label !!!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Bij de eerdere foto’s ( die wel erg veel leken op eerdere foto’s ) waren er balken tegen de coke gestapeld. Die foto’s lieten stapels zien waar echt geen plaats meer was voor auto banden!!
  Ook is het gebruik van autobanden om veel redenen niet wenselijk. Ik noem ff alleen het feit dat de dikke walm het onmogelijk maakt om te zien met welke kenmerken de coke verbrand. Immers zaken als de kleur van de vlammen, etc verraden veel over wat er verbrand wordt.
  .
  Met deze foto’s zijn de vraagtekens en twijfel alleen maar groter geworden.


  Maak melding

 11. @ Klaas de Groot

  Deze foto´s is om te laten zien dat iets verbrand wordt, maar wat er precies verbrand wordt moeten de mensen maar raden ! Wederom worden de mensen genaaid door
  politie en overheid, het is en blijft een corrupte bende.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. @Klaas de Groot,, ik merk dat je nog steeds niet tevreden bent met die foto die men op jou aanvraag hebben gepubliceerd. Hahahah.. Pak bij de volgde drugs vondst onmiddellijk de eerste beste SLM vlucht om getuige te zijn. Misschien is dat meer bevredigend, dan achter je pc je aan je BALLEN TE KRABBEN. ai, boi, so so langa beri tori. ( lafo torie ) .


  Maak melding

 13. @NAMIE,, wees voorzichtig met Shiva jeri, als je ooit een Shiva -truck ziet aankomen , renneeen,,, brada/sisa als je leven je lief is: Waarom?

  De Brahma en Vishnu vormt hij de Trimurti van schepper-instandhouder-vernietiger. Shiva is de ( vernietiger ).

  Dus zegt niet later hier op waterkant dat je niet gewaarschuwd was. Ai, boi


  Maak melding

 14. waarom zegt de pres. nooit iets over drugs en drugs gerelateerde zaken de man weet er alles van, hij is een expert in dit materie..

  zijn eigen persoon is al veroordeeld, zijn zoon en kweekzoon of wat het mag zijn allen zijn besmet met het coke gedoe..

  dus waarom zou je niet vermoeden dat deze man betrokken is bij dit affaire..

  trouwens hij moet elke dag een paar keer snuiven, inhaleren om zich zelf staande te houden..

  wie spreekt dit tegen..

  11 jaren en 20 jaren is niet niks..


  Maak melding

 15. Speciaal voor NAMIE die zich alleen maar focust op hindustanen en niet op het feit dat er ook hindustanen bij de NDP zitten.
  De drugs gelieerde hindustanen zijn NDP’ers.
  Waarom zwijgt waarnemend minister van Justitie en Politie Fernidand Welzijn?
  Het heeft er veel van weg dat deze minister Bouterse in bescherming wil nemen.

  COMMENTAAR: Zwijgzame minister
  21/03/2018 12:00
  COMMENTAAR: Zwijgzame minister

  PARAMARIBO – HET IS BIJNA niet te geloven dat de meest verantwoordelijke minister zwijgt over belangrijke vondsten rond drugssmokkel. Er is in Saramacca een semi-onderzeeboot gevonden, vermoedelijk voor transport van grote hoeveelheden drugs. Daarnaast is er kort daarna in dezelfde omgeving bijna vijfhonderd kilo cocaïne in beslag genomen, samen met een vliegtuig dat voor het transport gebruikt is. Maar niemand – met waarnemend minister van Justitie en Politie Ferdinand Welzijn voorop – wil iets zeggen.

  Hij wimpelde een verslaggever af met de mededeling dat hij “over deze zaak” voorlopig niets zegt, zonder daarvoor een verklaring te geven. Ook over het wel of geen hulp inroepen van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA, zoals door diverse media is gemeld, houdt hij de kaken stijf op elkaar. Dat is toch heel vreemd: de autoriteiten zouden zich juist op de borst moeten slaan en van de daken moeten schreeuwen dat ze er in zijn geslaagd drugscriminelen een flinke slag toe te brengen, al dan niet met buitenlandse steun. En door duidelijkheid te verschaffen, wordt ook de voedingsbodem voor speculaties verwijderd.

  Met het halsstarrige zwijgen, geeft hij juist voeding aan die speculaties. Zeker omdat het er de schijn van heeft dat de vondst van de duikboot en het vliegtuigje gelinkt kunnen worden aan de Nationale Democratische Partij (NDP). Immers, de terreinen waar de twee transportmiddelen werden gevonden, zijn al dan niet toevallig eigendom van dezelfde eigenaar die, ook al dan niet toevallig, naar verluidt sympathisant en financier van diezelfde partij is. Het kan natuurlijk zijn dat de man in kwestie zijn handen oprecht in onschuld kan wassen, maar door het justitiële zwijgen is hij inmiddels op sociale media al veroordeeld. En logischerwijs, gezien het verleden van menig NDP-topper, wordt tegelijkertijd met de beschuldigende vinger naar de paarse partij gewezen.

  Veel beleidsmakers doen bovendien alsof ze het volk een genoegen doen door informatie te verschaffen. Ze gaan eraan voorbij dat transparantie een belangrijke pijler is voor goed bestuur Welzijn doet er dus goed aan om heel snel openheid van zaken te geven. Dat is zijn ministeriële plicht tegenover de burgers aan wie hij zijn baan te danken heeft. Het zal ook de NDP kunnen bevrijden van alle verhalen die de ronde doen en die de partij absoluut geen goed doen. Pas als de echte waarheid naar buiten is gebracht, zal het volk weten of die verhalen fictie of non-fictie zijn.


  Maak melding

 16. Off topic.

  Speciaal bestemd voor al die creolen die beweren dat India verkrachtingsland nr 1 is op de wereld.

  Uit een paar Movies That Matter is op donderdag 29 maart as. de film: The man who mends women te zien op NPO2.
  De film wordt om middernacht 24.00 uur uitgezonden, daarom zal ik die ook opnemen.

  Gaat over het werk en leven van de Congolese gynaecoloog Denis Mukwege. Deze man heeft in 16 jaar meer dan 40.000 seksueel misbruikte vrouwen in een speciaal opgericht ziekenhuis geholpen.
  Er zijn vrouwen en ook jonge meisjes die dusdanig zijn verminkt, dat zij nooit kinderen zullen krijgen.

  Wegens bedreigingen aan het adres van deze man en zijn gezin had hij Congo verlaten. Maar omdat de seksueel misbruikte vrouwen zijn hulp dringend nodig hadden, is hij teruggekeerd. Bij zijn aankomst stonden vrouwen rijen dik om hem welkom te heten.

  Dus creoolse mannen van het soort NAMIE ga vooral kijken en hopelijk zullen jullie tot inkeer komen dat verkrachting niet alleen in India voorkomt.


  Maak melding

 17. @ Jiyani , jouw citaat : PARAMARIBO – HET IS BIJNA niet te geloven dat de meest verantwoordelijke minister zwijgt over belangrijke vondsten rond drugssmokkel.

  Geen wonder tog?? die gasten zijn ZO STONED ALS EEN GARNAAL van al dat spul zeggen ze in Olland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.