Grootste vakcentrale in Suriname doet mee aan protestactie jongeren

24
Ook vandaag protestactie op Onafhankelijkheidsplein in Suriname

PARAMARIBO, 20 mrt – Jongerenorganisatie Next Generation Movement krijgt steun van vakbondskoepel C-47. Het initiatief van de jongeren wordt dankbaar aangegrepen. Ook de vakbeweging is het beleid van de regering Bouterse spuugzat. De jongeren mogen daarom op ondersteuning rekenen als zij deze week de straat opgaan. Dat gebeurt zonder vergunning, wat autoriteiten typeren als ‘illegaal’.

Het districtscommissariaat van Paramaribo stelt dat een vergunning moet worden aangevraagd. Maar volgens Xaviera Jessurun, leider van de Next Generation Movement, slaat dit nergens op. De grondwet staat toe dat burgers vreedzaam betogen. “Wij gaan leden oproepen om die vreedzame betoging bij te wonen, omdat wij ook zeer ontevreden zijn over het beleid”, zegt C 47-voorzitter Robby Berenstein tegenover Dagblad Suriname.

De aangekondigde invoering van btw wordt met zorg aangezien. Maar ook de stijgende prijzen van goederen en diensten en de crisis in de gezondheidszorg doen pijn. “Dat komt door het slecht beleid dat door de regering wordt gevoerd. Over al deze zaken zijn wij daarom bezig onze leden bewust te maken”, aldus Berenstein. Dus krijgen de autoriteiten met meer te doen dan een groep ontevreden jongeren.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. Next Generation bestaat uit een clubje dissidenten binnen de oppositionele partijen. Ze trekken nu als een soort Don Quichot door de rijstvelden niet wetende dat deze uitkomt bij de Corantijn. Ze zijn uitgepoept binnen hun eigen partij en nu komen ze stennis maken. Stelletje losers


  Maak melding

 2. Grootste onzin betreffende het typeren als een illigale protestactie, nu in ėėn keer weet deze paarse rotzooi, wat illigaal is, toen deze paarse rotzooi onder aanvoering van die moordenaar in de oppositie zaten, wisten ze ook zonder vergunning te demonstreren.
  Mensen hebben recht om te demonstreren, maar nu het deze paarse bende niet uit komt, zullen ze zeker mensenrechtenschendingen toepassen, wat voor deze criminele club, niet vreemd is.Tegen het volk van Suriname zou ik zeggen, ga massaal de straat op, en eis die kop van die moordenaar met al die paarse rovers om hem heen, laat die paarse klootzakken kapot vallen, jullie zijn in de meerderheid.


  Maak melding

 3. @Parbo,

  Jij bent de grootste looser hier op WKN die de verdachte van meervoudige moord door dik en dun blijft steunen ondanks hij de economie van Suriname willens en wetens te gronde heeft gericht.

  Blijf maar de stinkende billen van je godfather elke dag schoon LIKKEN.

  FUCKING IDIOT


  Maak melding

 4. Ha,de mensen beginnen hun vrees voor de man met de masker te overwinnen.En dan was er ook nog een politieman die een ieder een bloedneus sloeg met de vuist.Wat zou ik deze twee lieden en pikin ingi boi eigen handig een Spaanse Bok gegeven hebben.
  Ook degenen die Curtis aan de hals pakten en de pickup laadbak in trokken waren niet zo menslievend.


  Maak melding

 5. Je kan zeggen wat je wilt, jong en oud kameraden . Het blijft een mooie samensmelting. Dus, wie change wil moet niet zeuren. Die @Parbo is in crisis tijd geboren, dus zal nooit iets positief uit komen. Don’t blame him. Effe terug,,, Geef de jongeren een kans, hun zijn als laatste optie , zoniet , dan rest nog als allerlaatste optie de bakroe’s .


  Maak melding

 6. Iedereen doet mee maar verspreid met kleine groeperingen en daarom dat wij niks kunnen bereiken.
  Is het echt zo moeilijk om de surinamers uit te leggen of hebben ze nooit gehoord van ;eendracht maakt macht’?
  Sluit je aan bij vhp en combinatie want alleen als groep ga je noooooit winnen!!


  Maak melding

 7. Staken in Su betekent chillen en niet werken, te lui voor te werken, productie draaien. Alleen bla bla. Zet 0,0 zoden aan de dijck. FOODSUCKER.
  We zijn in Su te veel verwend met zootmetie, pom en aardappelen! Go pranie. Toon dat je bouta niet nodig hebt!


  Maak melding

 8. De met doodskoppen gemaskerde Gestapo van Adolf Bouterse wordt in gereedheid gebracht en protesterenden worden straks met geweld in open trucks geknuppelt. Dit zijn de praktijken van Nazi-Desi en zijn moordenaars praktijken.


  Maak melding

 9. Eey @Parbo,, kijk naar @Wazig wat hij/zij schrijft, Wazig is echt niet zo wazig als je denk jeri, Wazig heeft die onzin van jou alreeds in de gaten , dus look out nanga Wazig jeri, ai,boi. Hahahahahah ( heerlijk die nonsense )hahahah


  Maak melding

 10. Geen vergunning, geen demonstraties. Bij negeren moet de politie keihard optreden. Desnoods gaat de mattenklopper erover. Deze redimusus moeten weten dat er wetten en regels zijn in Suriname.


  Maak melding

 11. @Parbo ,, ”Desnoods gaat de mattenklopper erover” no mang, je bagatelliseert weer , wat ik kan herinneren hebben ze de mattenklopper vervangen door een mitrailleur dus: in plaats van pats! pats! pats! ,, ratatatatatatat,erover. No mercy!

  De tijd van oma met de mattenklopper is allang niet meer.
  Dat moet jij weten.


  Maak melding

 12. Zij kan ook een politiek partij beginnen,na die demonstratie toch?
  Het is toch een poppenkast!
  Suriname is de beste land ter wereld,wie komt nog bij kijken?
  Mooie huizen,mooie auto’s,mooie casino’s,mooie vrouwen,beste klimaat en lekker eten.
  Dat land is heerlijk om te leven,je kunt met iedereen een praatje maken.
  Allochtoon kennen wij daar niet,en als iets je zegt,zegt men niet ook gij brutus.


  Maak melding

 13. Parbo

  Next Generation zal bestaan uit een clubje paars knettergekke debiele dissidenten binnen de coalitie partijen, waar ddb gestorven is. Ze zullen als een soort Don Quichot door de paarse vuilnisbeten zoeken naar iets eetbaars, niet wetende dat deze uit de paarse beerput afkomstig is. Ndper’ s zijn paars uitgepoepte oerdomme debiele idiote stommelingen uit baas zijn inwendige. Binnen de nationale dagoe partij zal, zodra hun baas is gestorven gevochten worden, hoe verder rovend corrupt te overleven op staatskosten en een coup ligt in het verschiet om aan de macht te blijven. Stelletje losers zijn dan alle mpp oerdomme debiele paars verarmde zombies, aanbidders van moordenaars, drugsbazen en bankrovers. Opa en oma blijven erbij dat al die mpp ndper’ s de jaren tachtig zevenmalen erger verdienen, vanwege hun oerdomme mpp keuze…..de bedrieger ddb aanbidden. Alle ndper’ s zijn Par- ranoide-Bo paarse gekken.


  Maak melding

 14. Next Generation is de juiste naam en geeft aan dat ze er nog niet zijn, maar er aan komen. Datgene wat erin Suriname gebeurt in de republiek Suriname op financieel, economisch, sociaal gebeurt en internationaal niet goed is voor de Surinamers en dat er verandering moet komen.

  Deze groep ondervind de gevolgen en weten ook wie de veroorzaker ervan is. Deze toekomstige groep, Next Generation kunnen zich het beste aansluiten bij de huidige politieke oppositie partijen, C-47 en rustig hun ambities uitbouwen en ervaring nu opdoen en inzien wat van hen verwacht wordt. Ervaring opdoen is beter dan direct in de diepte te springen.

  Het hele Surinaamse Volk moet gelet op de situatie in het land aan deze demonstratie meedoen, waardoor ze aan ddb en gangsters kunnen laten zien hoe groot de massa is en dat ze geen steun meer hebben van de bevolking. Als het Surinaamse Volk dat niet doen, kunnen ze niemand de schuld geven over wat ze aan de lijven ondervinden.

  Exodus, Freedom of The People. Give us an other brother Moses die het Surinaamse Volk de juiste koers wijst naar verandering, hoop, het licht laat zien, democratisch, respect, normen en waarden, principes, mensenrechten, de grondwet eerbiedigen, welzijn, welvaart, criminaliteit heel hard bestrijden, graaien van staatsmiddelen voor individuele belang direct stop zetten, zelfverrijking stoppen, werkgelegenheid tot stand brengt, veiligheid, rust, vrede, verdraagzaamheid, samen doen, samen staan wij sterk, doelen stellen, enz.

  Surinamers kunnen moeilijk aan de zijlijn blijven staan en gaan afwachten, dat is laf!, Je moet je aansluiten bij de demonstranten. Dat telt, dat laat zien dat je één van hen ben, die alle ellende en alle armoede in Suriname aan den lijven/in je leven ervaart.

  Sluit je aan bij Next Generation en vakbonden die aan deze actie meedoen.

  Als ddb en gangsters weg zijn, zullen Surinamers niet van de ene dag op de andere dag een beter levensstandaard krijgen/hebben, omdat de chaos van ddb en gangsters eerst goed in kaart moet worden gebracht en dan pas kan er een programma/plan van aanpak voor worden gemaakt en dan de financiële ondersteuning ervan vinden. Het kan alleen gebeuren met dienaren van het Volk, voor het Volk en voor Suriname, nationaal en internationaal.

  Omdat te kunnen doen heeft Suriname daarom politieke leiders die dienen, met het algemeen belang rekening houden, die met kennis hebben, ervaring hebben om een land te besturen, ervaring hebben om sociaal, financieel, economisch te weten van de hoed en de rand, nationaal en internationaal. Mensen zonder een strafblad, met goed gedrag.

  Vele/de oppositie politieke partijen hebben dat en daarom is er geen betere alternatief waar het Surinaamse Volk haar/zijn ondersteuning aan moet geven.

  Tra Fas No Dé. ddb Moes Gwé!. Mik A Fistie Kil Har Dan!, Pikin Ingie Booi, Graatie! Jé Kier Oe In A Film.

  Surinamers, Volk van Suriname, Oe Wiki No!

  Exodus!, Freedom Of The People. Give Us An Other Brother Moses!

  Time4Chan(ge)!

  Leve:
  – Next Generation,
  – huidige politieke oppositie partijen,
  – de leiders,
  – het Surinaamse Volk,
  – de Vakbonden die aan deze actie ondersteunen en meedoen en de leden ervan,
  – et cetera, et cetera.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. Men moet goed op de woorden van Robby Berenstein letten. Die man praat niet over aangesloten bonden maar over leden, dit is veel omvattend want je hebt ook de bestuursleden van C47
  .
  Als hij bedoeld leden van de aangesloten vakbonden dan zullen er zeker werkneerlegging plaatsvinden. Hij is te bang om een algemene staking uit te roepen. Die durft heeft hij zeker niet!!!!

  Hij is te voorzichtig met zijn uitspraken en misbruikt hierdoor de onwetend van de jongeren. Verschuild zich wat betreft het kunnen lijden tot het optreden van de oproerpolitie.

  Guno Castelen (SPA) heeft toen ook zijn geweldig kunnen getoond tijdens de oproer van Wilgo Valies. Maar wel met een beetje (Go No GO mentaliteit) terughoudendheid.

  De aangekondigde invoering van btw wordt met zorg aangezien. Maar ook de stijgende prijzen van goederen en diensten en de crisis in de gezondheidszorg doen pijn. “Dat komt door het slecht beleid dat door de regering wordt gevoerd. Over al deze zaken zijn wij daarom bezig onze leden bewust te maken”, aldus Berenstein. Dus krijgen de autoriteiten met meer te doen dan een groep ontevreden jongeren.

  Ach gewoon lullen uit z’n nek


  Maak melding

 16. In mijn voorvaderland Indonesie hebben jongeren de nederlanders en de dictator Suharto weggejaagd. Maar de grootste meederheid van de jongeren in Su zijn gewoon lui als burikies en ze zijn al tevreden met voedselpakketten. Maar ja misschien omdat ze geen vaders hebben en dat is het verschil met Indonesie. En nex no fout met deze kleine groep jongeren die gaan protesteren tegen de urang utans..


  Maak melding

 17. Jongens passen jullie op want Bouterse kan weer beginnen te schieten als in 1982 toen hij 15 zogenaamde tegenstanders heeft doodgeschoten met zijn commando. Dus jullie zijn gewaarschuwd.Het volk heeft voor deze moordenaar gekozen.Al heeft hij het land failliet gemaakt moet hij altijd als president blijven.Niemand heeft wat te vertellen alleen deze dictator.Maar aan alles komt er een eind dat heeft God beloofd.


  Maak melding

 18. @lawman datra
  Men moet goed op de woorden van Robby Berenstein letten. Die man praat niet over aangesloten bonden maar over leden, dit is veel omvattend want je hebt ook de bestuursleden van C47
  ==============
  .
  Je reactie toont een gebrek aan juridische kennis. Net als Streij zegt C47 dat de INDIVIDUELE leden meedoen. Een juridisch gemotiveerde uitspraak. Immers.
  Als C47 de leden expliciet oproept om mee te doen en zich expliciet achter de demonstratie stelt loopt ze het risico dat Kanhai ze voor de rechter gaat slepen. Ongetwijfeld zou dat tot een kostbaar proces leiden waarbij Kanhai weer rijkelijk uit de staatskas betaald krijgt en het doel is om C47 financieel kapot te maken.


  Maak melding

 19. laat je stem horen en laat je niet afschrikken.
  .
  Kijk naar Venezuela waar mensen dagelijks een vreselijke dood sterven door het wanbeleid en crimineel bestuur. Willen jullie dat??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.