Gokspelen steeds dichterbij Surinaamse jongeren

9
Internetverkeer Suriname heeft last van storing zeekabel

PARAMARIBO, 21 mrt – Gokspelen worden steeds dichterbij jongeren gebracht. Parlementariër Dew Sharman (VHP) maakt zich grote zorgen over de vaart waarmee het gaat. Mini ‘casino’s’ zijn overal te zien. Woonhuizen en winkels worden er speciaal voor ingericht. Vooral jongeren komen er langs om een gokje te wagen op de automaat of computer. Wat nog meer zorgen baart, is dat van overheidswege niets ondernomen wordt.

Suriname heeft een Gamingboard, maar dat is een papieren tijger. De Gamingboard zou juist achter alle verkeerde ontwikkelingen moeten gaan in gokland Suriname. Sharman zegt tegenover De West dat er vooral op toegezien moet worden dat jongeren hun geld niet vergokken. Het feit dat verslaving om de hoek ligt, dreigt jongeren te maken tot een verloren generatie. Ook het digitaal gokken geeft reden tot zorg.

Volgens Sharman is het risico op verslaving des te groter, daar de meeste jongeren over een smart phone beschikken. Gokbedrijven bieden de mogelijkheid een account aan te maken. Dat kan zonder ook maar de minste controle. De leeftijd van de maker doet er als het ware niet toe. Manipuleren is doodmakkelijk en menige jongere beschikt dan ook over een account. Sharman vindt dat de controle moet worden opgevoerd. Als het nodig is, zal desnoods de wet op gokspelen aangepast moeten worden.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Heel veel ndper’ s zijn gok- en drugsverslaafden. Daarnaast ook verworden straatzwervers. neks no fout krijst Par-anoide-Bo, we ga en 2020 wee vo vijf, soso lobi didibri bputa jari foe ka njang ddb schijt vol armoede kommer en kwel. Alehuja krijsen Stef Mijn Anus Meyje en Misjiekaolo Dubai, prijs bouta.


  Maak melding

 2. De meerderheid van de Surinaamse jongeren hebben geen vaders en 80 % van de MOEDERS hebben problemen om hun kinderen op te voeden want ze zijn altijd bezig om geld te verdienen buitenshuis en ook nog bezig te zijn met hun buitenmannen, waardoor die kinderen alleen aan hun lot worden overgelaten en DOOR VERVELING GAAN DE JONGEREN RARE DINGEN DOEN en ook zoals hun verwekkers LOSBANDIG LEVEN DOEN EN SEX, CRIMI EN GOKKEN HOREN ERBIJ. NEX NO FOUT MET GOKSPELEN MAAR WEL DE THUISSITUATIE,. hwet probleem is de thuissituatie van de grote meerderheid die erg belabberd is te beschrijven door het ontbreken van vaderfiguur in huis en NIET HET GOKHAL OF GOKSPELEN. SARIE TORIE. EN MINI MIN HEEFT VADER EN MOEDER EN IK MAG VAN HEN GEEN TJEKRE TJEKRE SPEL SPELEN, HEEL JAMMER MAAR WEL GOED . DAN KAN IK MIJN VADER HELPEN MET BAMIE DRAAIEN EN GELD VERDIENEN EN DAAR HOU IK VAN NEKS NO FOUT


  Maak melding

 3. Als parlementariër is het de plicht van Dew Sharman om zelf op onderzoek te gaan om de schuldige te identificeren. De kiezers heeft deze man bewust gekozen als hun vertegenwoordiger in de assemblee en verwacht van hem dat hij z’n werk goed doet en werken om z’n geld.

  Ik zou je aanraden om te beginnen met Telesur. Vraagt een gesprek aan met de heer Neus bij Telesur. Dan mag je terug bij de media met je antwoord zo niet de nationale assemblee.


  Maak melding

 4. Welke bevolkings is hierbij het meest betrokken, er wordt maar gelult en men is bang te zeggen dat de meeste boslandcreolen daar het meest gokken. Ik heb dit met eigen ogen mogen ervaren. Jonge mannen die daar met een van hun liefjes de bink uit hangen


  Maak melding

 5. @Kolibri,,, dat is wat ik bedoel met de Wakka-Daggoes.je heb het nu zelf gezien. Dit zijn de nakomelingen.Het is een kringloop.niet te stoppen.


  Maak melding

 6. @ EMD

  Jong geleerd …… wat wil je, als ze een verkeerde voorbeeld krijgen ??????
  Deze jongeren worden later ook criminelen om hun gokverslaving te kunnen bekostigen !

  sari tori

  odi odi

  Jacko


  Maak melding

 7. @JZ,, na Tori tog, Suri, heeft deze jonge mensen juist hard nodig. Maar er geen draagvlak om iets tegen te doen. En zoals je het zegt: na wan sari Tori.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.