Zorg om Nederlandse jacht op Surinaamse verpleegkundigen

62

PARAMARIBO, 19 mrt – De vanuit Nederland ingezette ‘jacht’ op Surinaamse verpleegkundigen baart grote zorgen. Bij onder meer de ziekenhuisdirecties wordt gevreesd voor een ware uitttocht. In een krantenadvertentie worden verpleegkundigen opgeroepen te solliciteren. Het Nederlandse Office Partners belooft een baan bij ‘grote zorginstellingen’. Verblijf- en werkvergunning worden in het vooruitzicht gesteld. Dat kan nooit goed aflopen, is de vrees in Suriname.

Nu al zitten zorginstellingen, vooral de ziekenhuizen, met een enorm tekort. Per jaar worden weliswaar enkele honderden verpleegkundigen opgeleid en afgeleverd. Maar dat is bij lange na niet genoeg. Nu dreigt ook nog een uittocht. De economische ellende maakt de dreiging alleen maar groter. “Het is een moeilijke tijd voor werknemers. Als je ervaring hebt en er is een goede aanbieding, is de keus snel gemaakt”, zegt ziekenhuisdirecteur Manodj Hindori tegenover de Ware Tijd.

Bekeken wordt nog of er wat aan te doen valt. Onder meer zal gesproken worden met minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. Maar of het veel zal opleveren, is maar de vraag. Verpleegkunde behoort nou eenmaal niet tot de best betaalde beroepsgroepen in Suriname. “Je zou eigenlijk iets aan het loon moeten doen, maar iedereen kent de financiële positie van de ziekenhuizen”, aldus Hindori.

62 REACTIES

 1. Voor mijn part gaan ze allemaal naar Nederland.
  in plaatst van in jullie eigen mensen te investeren toen jullie bogobogo geld verdienden via die zorgwet van bouta , gingen jullie liever Filipijnen halen …
  Dus niet zeuren nu alle Filipijnen weg zijn omdat jullie geen bogobogo meer kunnen verdien via de zorgwet van bouta, omdat de overheid skeer is


  Maak melding

 2. Precies om deze reden moet het de-kolonisatie proces opgeschroefd worden. Bezittingen van blanke nederlanders moeten geconfisqueerd worden. Maak het die klootzakken zo moeilijk mogelijk. Handen af van Suriname


  Maak melding

 3. Beste Parbo

  Eerst stoppen we alle koloniale uitkeringen van Surinamers in Suriname.

  Dan pleurt de hele economie in Suriname in elkaar. En jij hebt waarschijnlijk dan ook een serieus problleem.


  Maak melding

 4. WoW! dit had ik nooit verwacht . De geschiedenis gaat zich herhalen Surinaamse vrouwelijke gastarbeiders in NL.
  Het wordt een spang torie. Spreekwoordelijk betekend het : Als een schaap over de dam volgen er meer. Als de dames puur voor het geld gaan vrees ik een exodus. Ten komt Suri, niet ten goede denk ik. Ai, ik ben benieuwd hoe dit gaat ontwikkelen.


  Maak melding

 5. Het moet voor een ieder duidelijk zijn dat gezien de huidige benarde financieële situatie in Suriname, Parbo door zijn voorraad pillen is.


  Maak melding

 6. Ik had dit al zien aankomen en wilde voordat dit bericht in de Surinaamse media bekend werd, Surinaamse verpleegster m/v erop wijzen de failliete republiek Suriname te verlaten, met beide handen deze mogelijkheid aan te grijpen en in ziekenhuizen in Nederland te komen wonen en werken.

  Het zal wat het weer in de herfst, winter en lente betreft en niet lullen maar poetsen niet mee vallen, ook wat het Surinaams dorpsleven en het gemis van je buurt, Stad, Paramaribo, cultuur, zeden en gewoonten, je vrienden en familie. Er heerst een andere mentaliteit, enz. Maar als ik en andere Surinamers in de loop van de tijden het hebben ondergaan en je beste beentjes voortzet, zal u het ook overleven.

  Het is wel heel jammer en vervelend voor Suriname, maar mensen, dieren trekken altijd naar andere plaatsen als de omstandigheden waar ze zich bevinden door wat voor redenen verslechteren of moeilijk worden om te overleven. Ze trekken naar andere gebieden waar de omstandigheden veel beter zijn om te overleven,

  Als deze verpleegkundigen m/v verstandig zijn doen ze dat en komen massaal naar Nederland. Uw verblijfplaats wordt voor u geregeld. Ook de zusters uit Suriname zijn eind jaren 50, begin jaren 60 naar Nederland gekomen en hebben bewezen dat ze heel goed werk hebben geleverd.

  Wel alles heel goed doornemen, als u een gezin heeft moet u dit ook goed duidelijk maken en kunnen uw man en kids ook meekomen. Voor de vrijgezellen onder hen zou ik aanraden in het huwelijk te treden in Nederland, waardoor ze verzekerd zijn dat ze hier gebakken zijn en kunnen en mogen blijven.

  Waarom zouden de verpleegkundigen m/v deze kans aan hun voorbij gaan en niet voor kiezen.

  Ik wens ze succes toe. Een kans krijg je maar één keer in je leven en als die er is moet je het met beide handen grijpen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Parbo
  Precies om deze reden moet het de-kolonisatie proces opgeschroefd worden. Bezittingen van blanke nederlanders moeten geconfisqueerd worden. Maak het die klootzakken zo moeilijk mogelijk. Handen af van Suriname

  =====

  Het is weer tijd voor je dwangbuis….


  Maak melding

 8. @Henkie.m. 2016,,, wie ben jij eigen om dat te bepalen? Kijk naar het plaatje, de dames staan alreeds in de rij om de overtocht te maken. Hahahahah,, en binnenkort ook nog Gezinshereniging. Als je ze tegen wilt houden zorg ervoor dat je morgen heel vroeg bij de loket staat om hen tegen te houden en kom dan terug met een goed verhaal..

  Enne,,, Henkie, geen dames mishandelen! anders ben je de LUL!


  Maak melding

 9. Hi Henk. Die Parbo. Dwangbuis!!!!!!Een muilkorf en plat geslagen fingers.
  Dus kan hij niet meer miauwen of een tekst neer pennen.
  Genoeg rand debielen meegemaakt. Sinds de aardbol bestaat verplaats de mens zich naar een beter leven.
  Dus waarom zouden de verpleegkundigen zich niet mogen verplaatsen naar beter. Wat heeft Suriname te bieden.

  Tjee


  Maak melding

 10. Dit doe je om boor je achterban het best mogelijke mogelijk te maken. Dit is éénmaal de doelstelling van het leven van de meeste mensen die streven naar vooruitgang.
  Grootgebracht en opgevoed met normen en waarden door je ouders.
  Dit geef je door aan je eigen kinderen
  Je kinderen geven dit door aan hun kinderen enz.
  Dit kun je alleen volhouden als je een bepaald niveau van levensstandaard kunt bereiken en hebben.
  Zonder toekomst en een stabiele werkomgeving en inkomen zal het niet goed lukken dit na te streven en te realiseren.
  Dus geef ik de gelukzoekers geen ongelijk als ze deze stap zetten.


  Maak melding

 11. @ Eigen mening Democraten.

  Heb je de posting van Henkmolenaar2016 wel goed gelezen en bergrepen ?? Jouw reactie richting Henkie slaat nergens op.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Een werkgever mag geen werknemers uit een ander land aannemen wanneer in dat land er werk is voor die wernemer. Dit is wettelijk geregeld.


  Maak melding

 13. @JZwartmans,, Suriname is een onafhankelijke land, advies van outsiders als henkie is niet nodig , zij bepalen zelf wel wat ze gaan doen. We leven niet meer in het verleden. Het is vraag en aanbod, geven en nemen .
  the past is irrelevant


  Maak melding

 14. Is er een screenshot van die krantenadvertentie?
  In welke krant en welke datum stond die advertentie?
  Wie helpt? Bij voorbaat hartelijk dank.


  Maak melding

 15. niet alleen de verpleegkundigen moeten naar Holland gaan,, ook de vele leeglopers of z. a . d d b het zegt, de waka man moeten ook vertrekken uit s m e..

  wat dacht je zelf van de al chauffeurs met groot rijbewijs b c d e waarvan in Holland alleen al 6000 vacature is op de goederen vervoer en 1600 op de personen vervoer in de toerisme sector….

  je komt zo aan de bak met enig begeleiding heb je een vaste baan tot je pensioen..

  mijn advies, maak een collectief onder de chauffeur stuur een gezamenlijk brief naar de Nederlandse ambassade in Parbo om deze brief door te begeleiden naar de plaats van bestemming.
  wacht af wat er gebeurt…


  Maak melding

 16. deed zoiets dergelijks een jaar of 15 terug ook al niet voor en wat is er uiteindelijk van terecht gekomen, die verwachte exodes? weinig dus, zou het nu anders zijn?, velen wilden wel , maar durfden niet, of is nu onder het wanbeleid van de huidige incapabele regering de nood nijpender zijn als toen?


  Maak melding

 17. EMD:
  Lees nou eens goed wat HM2016 #schrijft!
  Je doet je nick trouwens geen eer aan!

  De hele berichtgeving lijkt mij een storm in een glas water, zal voor verpleegkundigen nog niet zo eenvoudig zijn om een werkvergunning voor Nederland te krijgen.

  Parbo:
  🤮


  Maak melding

 18. @astaman,,, Bezittingen van blanke nederlanders moeten geconfisqueerd worden. Maak het die klootzakken zo moeilijk mogelijk. Handen af van Suriname, Vraag, wat heeft het met het onderwerp te maken? Even een opfrissertje voor jou, ben jij vergeten dat Suri, van de Nederlanders was? Toen ik uit Suri, vertrok in 1972 was het land op z;n top! Prachtig! Nadat de Suri.s het cadeau kregen, zie heden het resultaat. Dus begin niet over de koloniale bullshit brada, over geconfisqueerd gesproken , hahahahah


  Maak melding

 19. @ EMD / Brada of Sisa,

  EMD : je draait om de brij heen, Henki geef geen advies hij
  regeert wat Parba schrijft. En nog iets ; Su is geen democratische land, het is een rechtstaat alleen is DDB democratische door het volk gekozen !!!!

  @ Marcel

  Holland heeft geen waka man nodig, wat ze nodig hebben
  zijn vak lieden en geschoold personeel. En we spreken niet
  over groot rijbewijs maar…. vracht wagen diploma !!!!!
  Om een toeristen bus of vrachtwagen hier te mogen besturen, heb je een diploma nodig. En vooral een vracht
  met aanhang besturen is geen malligheid. Laat ze maar
  gaan, één ding hebben ze al onder de knie, en dat is
  het Nederlandse taal. Overigens een goed advies van jou
  om ze eerst contact te laten maken met de Nederlandse
  Ambassade.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 20. @astaman,, ik begrijp het . Het is niet Henkie maar een citaat , van die Parbo met die onzin. Henkie a tang so , sorry men.


  Maak melding

 21. Die blanken hebben nog steeds geen respect voor de surinamers. Nu proberen ze op een walgelijke manier surinaamse verpleegkundigen te lokken voor een baantje in nederland terwijl deze mensen niet direct inzetbaar zijn. Een surinaamse verpleegkunde diploma voldoet volgens de inspectie eisen niet eens. Ze zullen eerst omgeschoold moeten worden en wellicht een inburgeringscursus moeten volgen. Om maar te zwijgen over huisvestingsproblematiek.
  Of worden ze soms tussen de polen en roemenen geaccomodeerd.


  Maak melding

 22. @Parbosingh : de bakra’s trachten af en toe personeel te lokken, ja zelfs jouw veroordeelde pres lokken zij naar Holland, om zijn ELF JAAR Celstraf uit te komen zitten !!!

  Alles is de schuld van de bakra’s, zelfs de MILJARDEN het Ongedekte Gelddrukkerij van Paars en ook het Paarse Faillissement van Sranan !

  MORO DONG NO DE ! PAARSE YO – KOE !!!

  PS : Kleine landen verliezen vaak geschoold personeel aan grotere landen. Hoe slechter en corrupter de regiems in de kleine landen(vb Paars Sranan), hoe meer braindrain !!! .


  Maak melding

 23. @ Parbo

  Als de verpleegsters hier komen, zullen de Hollanders er wel voor zorgen dat ze binnen het ziekenhuis complex
  gehuisd vest worden. Ze komen hier om te werken en niet als slaven, en wat de inburgering cursus betreft zal ook geen probleem worden. Dit is geen ronselen, ze moeten solliciteren, en er zal toch enigszins een procedure voorwaarde zijn bij de sollicitatie. En wat als ze bij de Polen en Romenen geaccomodeerd worden ???? Deze mensen werken harder dan sommige Surinaamse mensen !!!!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 24. De verpleegkundigen hebben niets te verliezen om te vertrekken naar het buitenland. Dan zijn ze ook bevrijd van manlijke dictatuur. Time to go anders is armoe om als alleenstaande moeder te leven in Su. En in Ned zijn genoeg lieve zachtaardige mannen die de alleenstaande moeders met liefde willen ontvangen. Welkom daar in Ned.


  Maak melding

 25. Ze kiezen net als de paars dom dwaze huichelaar Par- anoide- Bo voor een beter bestaan, elders. Heel veel Surinamers zijn in 1980, 1982 tot heden vertrokken naar landen waar geen moordenaars, drugsbonzen en staatsrovers worden aanbeden en vereerd door oerdomme debiele idiote paarse stommelingen, wiens hersens omgekeerd liggen in hun schedel. Ooit breekt de hel los in verworden misdaadstaat Suribabwe tussen de duivelse Boutisten en de Bruswijkers, allemaal om goud en drugs. Wo ka..


  Maak melding

 26. Parbo ,niet discrimineren de bezittingen van derden daar moet je ver van afblijven. Laat de emotie al is het voor een keer aan de kant .Wat voor werk je ook doet, moet je ervan kunnen leven . Ik zie in mijn omgeving wat de verpleegkundigen te verduren hebben. Gewoon een stabiel inkomen geven ,dan zullen ze de kou niet verkiezen boven de Surinaamse warmte.


  Maak melding

 27. @klaas de groot, blijf van die pillen af, en vergelijk mij niet met een debiel als die Parbo , a Mang Ede boro werkelijk. Verder sluit ik me aan wat passant zegt.


  Maak melding

 28. Ik hoop dat diegene die overwegen om deze stap te maken zich goed laten adviseren door familie en kennissen in Ned.
  Niet alleen naar de mooie verhalen van zo’n uitzendbureau luisteren, en denken dat daarmee alles in kannen en kruiken is.

  Laat je goed adviseren wat jou inkomsten zullen zijn en maak een realistische calculatie van jou vaste en variabele uitgaven.
  Kijk goed wat er onderaan de streep overblijft, en overweeg dan als het de moeite waard is om dit avontuur aan te gaan.

  Aan de overheid zou ik willen adviseren om deze mensen niet gratis te laten vertrekken !
  Deze verpleegkundigen zijn opgeleid met de weinige belasting centen uit de staatskas, en dan komt er op een dag zomaar iemand om deze schaarse human capital weg te plukken.

  De Suri overheid zou minimaal 25000 euro per verpleegkundige moeten eisen van zo’n uitzendbureau, aleer toestemming te geven voor vertrek.
  Met dit geld (wat een schijntje is in vergelijking met de opleidingskosten in Ned.) zouden jonge en nieuwe verpleegkundigen kunnen worden klaargestoomd.


  Maak melding

 29. Schandalig dat ned Surinaamse verpleegkundigen ronseld. Ze denken alleen aan hun ouderen. En de ouderen in Suriname dan. moet de regering in Suriname dat niet verbieden.
  Die Surinaamse verpleegster zijn beter geschoold dan hier in ned,als ze naar ned komen voor stage ,staan ze hier versteld dat de suri verpleegsters veel verder zijn in hun handelingen enz.
  Waarom denk je dat ze Surinaamse verpleging willen.
  En wie is die rotzooi die zegt dat de polen enz harder werken als wij. Die werken een paar maanden en dan handje open voor WW . Werk jij wel?
  De zorg zit op zijn gat omdat de Surinamers niet meer in de zorg willen.en vooral niet willen dat hun kinderen de zorg in gaan.hoe vaak kreeg je niet te horen ik wil niet door die zwarte geholpen worden,en als fam op bezoek komt jou voorbijloopt en Naar de witte Nederlander gaat en denkt dat jij de schoonmaakster ben.die witte Nederlanders verpleegsters willen hele dag op en neer lopen en zeggen ga dit doen ga dat doen.en hun gaan achter de computer zitten.zondag’s ochtend zie je die surie’s in de metro, tram , nachtbus. En als je dan bij de portier ben , zegt hij komen jullie uit de Artis .dan voel je, je zo machteloos dat men zo met mijn mensen praat.
  Het is tijd dat wij onze mensen moeten beschermen en voor elkaar opkomen net als de
  Turken ,Marokkanen enz.een eenheid vormen wat er ook gebeurd.
  Om weer over de zorg te praten, de Surie’s komen nu steeds meer voor zichzelf op omdat je met je klacht niet naar een ander witte kan. Als ze iets niet aanstaat pakken ze hun tas of zeggen ik ben geen paardenkracht.vele Surinaamse vrouwen hebben last van hun schouders , rug enz door die zorg.
  Als die suri verpleegsters hier komen ga je horen ja je moet omscholen alleen om ze het minimum te betalen
  Wat gaan ze overhouden van hun geld? Alleen stress.
  Laten we trots zijn op onze jeugd tegenwoordig , velen studeren door, gaan naar Universiteiten.mischien kunnen ze ooit iets v Su betekenen. Laat ons investeren in onze nakomelingen. En laten we niet luisteren naar die loosers die de hele dag klagen , over Su maar niks voor dat land kunnen betekenen.


  Maak melding

 30. Ja, Suriname zit met een historisch probleem dat sinds de jaren 50 is begonnen. Mensen een goede opleiding geven en die mensen niet vast kunnen houden aan Suriname. En dat zijn niet alleen de verpleegkundigen.
  Het wordt tijd dat Suriname de hand in eigen boezem steekt en veranderingen doorvoert om emigratie tegen te gaan. Ook mensen verleiden terug laten keren is nooit gedacht. Ik behoor tot de groep mensen die een goede opleiding in Suriname heeft genoten en uiteindelijk zijn heil in het buitenland heeft moeten zoeken. Waarom ik niet ben teruggekeerd? Politieke wanorde, slechte gezondheidszorg, te dure huisvesting en grote onveiligheid. Laat Suriname aan deze problemen gaan werken en de drang tot vertrek zal zeker afnemen en de remigratie zal weer op gang komen.


  Maak melding

 31. Met een regering zonder Criminele leiding, die geen MILJARDEN aan Ongedekt geld drukt,die het ambtenarenapparaat drastisch verkleint, die ambtenaren en facturen tijdig betaalt, en die corruptie en drugshandel uitroeit, heb je als land veel minder last van immigrerende staatsburgers !

  STOP HET PAARS WANBELEID !!!


  Maak melding

 32. Niks nieuws onder de zon.
  NedSu of Su/Su zijn altijd welkom geweest in de gezondheidszorg en het onderwijs in Nederland.

  Echter moeten ze van 1980 de revo, accepteren dat het opleidingsniveau niet meer gelijk staat aan dat van Nederland.
  Met name door het gebrek aan middelen ontbreken sommige vaardigheden. Ergo ze zullen op een andere niveau functioneren en hier en daar wat bij lessen moeten volgen.
  Maar in algemene zin zal het werken in de gezondheidszorg (geen gebrek aan gebruiks-/verbruiksartikelen, medicijnen) en het onderwijs (nieuwste leerboeken, digitale lessen) een grote stap voorwaarts zijn qua inkomen, ziektekostenverzekering, huisvesting en onderwijs van hun evt. kinderen. Ze zullen de zekerheid hebben dat ze maandelijks op tijd hun salaris zullen ontvangen. En deze zekerheden maakt het de moeite waard om te vertrekken.

  Zorgen over hun toekomst hoeven ze zich echter niet te maken. Er is genoeg werk in Nederland voor werknemers in genoemde sectoren.


  Maak melding

 33. @ Rita,

  de beelden en de verhalen vergeten van de oudjes die op een bank voor Huize Ashiana werden gedumpt?

  Is dat het ouderen beleid van de overheid waar je prat op gaat.

  Geef de verpleegkundigen niet de schuld van het foute beleid van de regering en bestuurders van de gezondheidszorg.


  Maak melding

 34. Beste Rita
  Ik kon het niet beter verwoorden dank u.

  Denk na zusters voordat u de oversteek maak,u mag nu het paardenwerk komen doen.want ze bezuinigen over de ruggen van het overgebleven personeel.
  Het is zwaar , ondankbaarwerk, geen respect en onderbetaling en u op slinkse wijze afdanken als het zo uitkomt.

  Pensioen en aow leefdtijd is omhoog gegaan.67jr
  Denk aan uw eigen oudjes is uw land en aan uw eigen moeder of vader .


  Maak melding

 35. Ik kan me vinden in de postings van Milton en Rita. De verpleegkundige opleiding van Covac is op hetzelfde niveau als de opleidingen in Nederland. Als ze in Nederland zouden komen werken hoeven die verpleegkundigen zich niet bij te scholen maar als de wil er is verder studeren. Ik ken verpleegkundigen in Su die op HBO opgeleid zijn en zo in Nederland aan de slag zouden kunnen gaan.

  In ben eens met het stuk van Milton dat de opleidingskosten door het desbetreffende uitzendbureau aan Suriname terug betaald moeten worden. Als in Nederland een werkgever een opleiding voor jouw betaald hebt en je gaat naar een andere werkgever, komt het heel vaak voor dat de nieuwe werkgever de opleidingskosten moeten betalen aan de vorige werkgever. De meeste hebben daar geen moeite mee. Wie dan ook de opleidingskosten betaald heeft in Su moet het opeisen van dat wervingsbureau.

  Ik wens de verpleegkundige heel veel successen in hun eindelijke beslissingen. Laat je wel heel goed informeren.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 36. Ik hoop dat ze iemand vinden om nog het licht uit te doen. En hier heb je elke maand je salaris op tijd je hoef niet te staken .😂😂😂.en de mensen die zeuren op het forum hier zitten allemaal hoog en droog in Nederland,ze gunnen hun medemens niet..jullie zijn welkom in nl 🤗🤗 .laat ndp iemand zoeken om het licht uit te doen 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂


  Maak melding

 37. Maar,Surinamers werken niet meer in de zorg in Nederland.
  Het werk is onderbetaald en te zwaar.
  Er zijn nu te veel ouderen in Nederland,door eerdere bezuiniging kunnen ze het werk niet meer aan.
  De verpleegkundigen uit Polen willen niet meer,het werk is onderbetaald,en spreken ook geen Nederlands.
  Als verpleegkundigen kun je niet in een zorginstelling gaan werken,maar in een ziekenhuis.
  Maar als het bericht waar is zie ik de verpleegkundigen hier niet komen.
  Zij hebben het altijd geprobeerd maar het is hen nooit gelukt de verpleegkundigen hier heen te halen.
  Mijn zus is hoofd verpleegkundigen geweest in Suriname en zij moest hier in een zorginstelling gaan werken,vandaag aan de dag heeft ze werk meer.


  Maak melding

 38. Laat ze hier komen in su verdienen ze misschien 150/200 euro hier is de min loon 1500 euro .woning krijgen ze van hun. Kom massaal en maak wat van je leven hier SU IS FALLIET!!!!!!!😂😂 KOMT NOOIT EN NOOIT MEER GOED MET SU. NOG 5 😭😭😭😭😭


  Maak melding

 39. Wanneer ons land de verpleegkundigen fatsoenlijk zal betalen zullen deze vrouwen niets liever doen dan ons land dienen,maar wanneer ze zien dat anderen heel veel geld uit de staatskas misbruiken en zij zelfs hun kinderen niet behoorlijk te eten kunnen geven zijn ze moreel verplicht om hun heil elders te zoeken.


  Maak melding

 40. Sranangmang,
  Jij hebt helemaal geen weet van de zaak.
  Iemand in de zorg hier in Nederland die krijgt maar 1200,00 euro per maand en zonder gratis wonen, je moet alles zelf betalen.
  Ik denk dat je niet in Nederland woont klojo?


  Maak melding

 41. @Parbo, elk mens op deze aarde mag bepalen waar hij of zij gaat werken. Het zijn een paar egoïsten die voor het zeggen willen hebben.

  Onder Bouterse is het altijd een grote puinhoop en begin dat nou eens in te zien.


  Maak melding

 42. Weet niet wat voor zap/sap je bent lees goed debiel en
  trouwens 1200 is bari moro 200
  vanuit Nederland ingezette ‘jacht’ op Surinaamse verpleegkundigen baart grote zorgen. Bij onder meer de ziekenhuisdirecties wordt gevreesd voor een ware uitttocht. In een krantenadvertentie worden verpleegkundigen opgeroepen te solliciteren. Het Nederlandse Office Partners belooft een baan bij ‘grote zorginstellingen’. Verblijf- en werkvergunning worden in het vooruitzicht gesteld. Dat kan nooit goed aflopen, is de vrees


  Maak melding

 43. Suriname ga onderhandelen en kom met je eisenpakket.Bijv. 50.000 euro voor elke verpleegkundige die wordt aangenomen, helpen met het verbeteren en op pijl houden van de opleiding in suriname en vastleggen dat het voor een bepaalde tijd is 5 jaar en dan moeten ze terug. ( een win-win situatie). een wet is zo aangenomen. Hier op waterkant maar afgeven op Suriname en de mensen daar is een uitlaatklep voor bepaalde mensen. kom met oplossingen mensen. of kunnen jullie niet in oplossingen denken???????


  Maak melding

 44. @Sranangmang, volgens mij kan je gelijk je naam veranderen in lawmang.
  Want je kraamt alleen maar onzin hier uit, ga wat nuttigs doen met je tijd ipv jezelf te vervelen………..ik begrijp dat je je verblijfsvergunning al in ontvangst hebt, maar dat wil nog niet zeggen dat je alles wat met Su te maken heeft zo negatief af moet geven.

  Die verpleegsters moeten natuurlijk zelf bepalen en de keuze maken of ze het wel of niet willen doen, want NL is niet het land wat sommige Suri’s in gedachte hebben en dat bepaalde Surineds het ook zo rooskleurig maken en daardoor een beeld schetsen dat het oh zo geweldig is, dan zullen ze bedrogen uitkomen zoals heel wat arbeidsmigranten een trauma van over hebben gehouden!!!


  Maak melding

 45. wat een vergelijking €200 in suriname en €1200,00 in NL. lijkt veel maar denk maar aan al je kosten in Nl. Een huur woning is al rond de € 700,00 dan komen de kosten van gas, licht en water. je ziektenkosten en andere verzekeringen. wat blijt erover van die €1200,00
  Waarom denk je dat er een leegloop is in de zorg in Nl. Nl verpleegkunigen gaan nu naar Dubai om daar geld te verdienen anders kunnen ze geen apartemen/woning in Nl kopen.
  €200,00 omzetten naar de huidige koers van 1 op 9 is 9 x €200,00 = SRD 1800,-. als een verpleegkundige dat
  verdient in suriname. Het levens onderhou in suriname is stukken goedkoper dan in NL. ik zal de laatste zijn om iemand te weer houden het geluk ergens anders te beproeven. Maar AUB ga je situatie na en maak een goede keus.


  Maak melding

 46. Ik denk dat ik een rode loper comite ga promoten dat zodra deze lieve dames hier aankomen op de rode loper wordt ontvangen . Ik heb 100 maal liever een Surinaamse die goed NL spreekt dan een Poolse, Roemeense of een bulgaarse , naast mijn sikkie bedie. Hoef ik tenminste niet te vertalen als ik om een glas water vraag. Kijk maar hoe ze hier de boel schoenmaken in hotels en vakantie huisjes. Eerst de wc en daarna met de zelfde doekje de aanrechtblad. Met als volg, poepbacterie.

  Dus dames wees van harte welkom in Holland, en laat je niet ontmoedigen de die ZEIKERS!


  Maak melding

 47. @ Rita, ooit in ov van nl gezeten? kan je alleen van dromen in suribabwe. en wat betreft werken in de zorg in nl is het 100x beter met alle mogelijke tools om werk uit te voeren. in su moet er om alles gebedeld worden, zelf een paracetamolletje
  tja lekker gillen van achter een pc en de klok horen luiden maar niet weten waar klepel hangt


  Maak melding

 48. Het minimumloon 22 jaar 100% € 1.578,00 brutto.
  in Nedeland. Dit is voor 22 jaar ouder. Tevens heb je recht
  op zorgtoeslag, huurtoeslag, kindertoeslag.
  Netto ongeveer 1430 euro. Loonheffing is ongeveer 150 euro.
  Ik lees veel onzin hier.


  Maak melding

 49. wie wil nou pinaren in zijn/haar leven..

  als je ooit een kans krijgt, om je zelf te ontwikkelen je leven beteren een goed toekomst , waarom zou je dan niet van gebruik maken..

  dat doe jij toch ook,, ook jij hebt je leven op hoger niveau gebracht een beter toekomst gegeven, waarom zouden anderen wie dan ook het niet mogen doen..

  van je land houden is één ding, maar een beter toekomst in weelde/welvaart leven is iets anders, meer beter..

  en dat streven is voor ieder mens aangelegd, dus pak je kans en beter je leven..

  succes..

  het is een leugen, dat de overheid je studie voor de opleiding betaald,, iedereen moet zelf zijn/haar opleiding betalen..

  die tijd is lang genoeg achter de rug, was voor de on afhang kelijkheid wel zo..

  deze bende tering zooi heeft alles kapot gemaakt..

  niet alleen de verpleging loopt weg, iedereen die de kans krijgt loopt weg..

  kijk maar, binnen de huidige partij vind je geen enkele goed opgeleide geschoolde i. q. figuur meer, alles is weggegaan en/of duiken onder om geen verantwoordelijkheid te dragen, met een lege staatskas….


  Maak melding

 50. Maar zonder gekheid. Waar ik bang voor ben is: stel, dat het daadwerkelijk een leegloop wordt dan zie ik de minister van binnenlandse snel met een noodwet komen om een stokje voor te steken dat meer dames de overtocht maken. En yo sabi tog een wet is zo gemaakt in Suri. Dus de teleurstelling zal er zijn. Maar goed, dat is koffie dik kijken. Een ding staat vast, indien het een succes wordt zal de commercieel bedrijf dat deze dames binnen haalt, flink investeren. No-Limit!

  Dus het wordt sowieso een spang torie,,,


  Maak melding

 51. @Rita
  Schandalig dat de Surinaamse Regering niet aan haar verpleegkundigen en andere leden van de bevolking denkt en alleen maar aan graaien en naaien.
  .
  Net als onder eerdere regeringsperiode van deze paarsen wordt het volk verarmt en het land uitgejaagd.
  Onder Veni was Suriname een importland van verpleegkundigen uit andere landen. Die zijn al allemaal vertrokken, weggejaagd door paars wanbeleid.


  Maak melding

 52. @Los Umas
  Een ruil lijkt beter: verpleegsters naar Nederland en ingenieurs en landbouwdeskundigen naar Suriname.

  Kijk! eindelijk iemand die rationeel denkt, Niks meer aan toe te voegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.