TV programma ‘Eindelijk Thuis’ in Suriname

15
TV programma 'Eindelijk Thuis' in Suriname

In het nieuwe KRO-NCRV TV programma ‘Eindelijk Thuis’ maakt presentator Daan Nieber(m) met geadopteerde kinderen en één van hun adoptieouders een reis door het geboorteland. Voor het eerst na de adoptie gaan ze samen terug naar het land waar ze ouder en kind werden. Vanavond zijn Marijke(l) en Eliza(r) in Suriname.

In deze aflevering gaat de 27-jarige Eliza samen met haar adoptiemoeder Marijke terug naar haar geboorteland Suriname. Een beladen reis, want Eliza wilde nooit eerder terug. “Voor mij stond Suriname voor mijn angsten.” Eliza groeit op als een onzeker meisje, dat niet gemakkelijk haar emoties deelt. Tot grote frustratie van moeder Marijke.

“Ik weet gewoon niet wat er in haar omgaat.” Nooit wilde Eliza praten over haar adoptie, maar in de Palmentuin in Paramaribo is het dan eindelijk zover. Voor het eerst delen moeder en dochter hun emoties over dit beladen onderwerp. Marijke: “27 jaar hebben we hier niet over gesproken. Ongelooflijk.”

In zes afleveringen reizen ze naast Suriname door de landen Sierra Leone, Sri Lanka, Colombia en Indonesië. In elke aflevering staat het avontuur van één ouder-kindkoppel in één land centraal.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Deze reis had eerder moeten gebeuren voor nieuwjaarswassie om de angsten van het verleden te verjagen. Het is ook niet te laat om een wassie te doen. Ik hoop dat dat ook gaat gebeuren anders blijft de ketting voor altijd aan de been hangen. Ik ben benieuwe.


  Maak melding

 2. Tante Es zou hebben gevraagd: Vertel tante Es, Wie is je vader en wie is je moeder. Waarop het meisje 27 jaar na dato, nog steeds moeite heeft met antwoorden : Mijn vader heet papa wakkadaggoe en mijn moeder , mama nolobiemie.

  Het is wat het is,,


  Maak melding

 3. Bij adoptie weet het kind vaak niet wie zijn/haar vader of moeder is. Sportief van de adoptie moeder dat er geen jaloerse gevoelens bij haar opspelen.
  Tenslotte het wassie gebeuren, wat een onzin wat Moksie metie voorsteld. Het enige daarvan is dat je redelijk lekker van gaat reuken. Meer niet.


  Maak melding

 4. Ik heb de vorige aflevering gezien het ging toen over een vrouw uit Sri Lanka, ( Prianka ) ik vond haar ondankbaar tegen over haar blanke pleegmoeder !
  Even kijken wat deze Surinaamse gaat doen als ze in Su is.

  @ Moksie Metie )( alias mini min )

  Typisch afgoderij ; waarom wiriewatra, ik zou zeggen wees
  blij dat je geadopteerd bent. Anders was en zit je in de shit
  in Su met de huidige situatie !

  @ E-M- D.

  Het is makkelijk om van uit je luie stoel en achter je PC
  te roepen mijn vader heet wakkadaggoe en mijn moeder no
  lobiemie. Misschien is Eliza geboren uit een kortstondige
  relatie of erger nog door verkrachting of uit een one night stand. Voor een moeder is het hard om een kind af te staan
  dus ga nou niet roepen dat mi ma no lobie mi !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Als ik de moeder was zou ik met haar naar het onbekende dorp boes ston gaan bij de grens met Brazilië en voor de volgende ochtend aan breekt in de nachtelijke uren alleen vertrekken.

  Ik weet zeker dat de 27 jaar oude A doptie direct met beide benen in de realiteit van het Surinaamse leven staat en gaat overleven in het Amazone Oerwoud.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. @JZwartmans,,, helemal fout! Het is vanuit mijn relaxfauteuil, , Samsung Laptop, een blikje Radler 0,0 % en de klanken van James Brown op de achtergrond. Maar goed effe ter zake,

  Ik heb als klein jochie genoeg wakka daggoe,s in mijn buurt gezien hoe ze tewerk gingen, Als de mannen aan het werk waren kwamen de blakka’ de vrouwen op hun erf lastig vallen met een smoes of ze een glasje water mochten drinken. Dus een adoptie in die tijd was zeer ongebruikelijk. maar toch werden regelmatig kindje aangeboden.

  Kortstondige relatie? one night stand? hahahah hopelijk ben je niet op je tollie getrapt, maar zeg ,, tot welke categorie behoor jij eigenlijk.hahahah ai, boi.


  Maak melding

 7. @ EMD

  Nee ik ben niet op mijn tollie getrapt, want die hou ik netjes binnen in mijn onderbroek ha ha ha ha. Op jouw vraag tot welke
  categorie ik behoor… wel om eerlijk te zijn ik ben monogaam. Want niet alle Sranan man is een wakkadagoe,
  en daar heb ik ook geen behoefte aan !!
  Voor degene die dat wel doet neem ik ook niet kwalijk, een ieder voor zich en de Heer daar boven voor ons allen.
  No spang EMD wakka nanga koni, a man sidon.

  sari tori

  jacko


  Maak melding

 8. Van onbeschermd naar TE beschermt opgevoed. Liefde is een zegen maar teveel liefde verzuipt of verstikt. Ze heeft nu ruimte en lucht nodig om geestelijk te groeien naar dat prachtig mens dat ze is en dankbaar zijn.


  Maak melding

 9. Achter elke adoptie schuilt een pijnlijk verhaal.
  Soms kan de ene adoptie verhaal je meer raken dan de andere.
  In het geval van Eliza ben ik geraakt omdat er over geen van beide ouders is gesproken.
  En dat lijkt me verschrikkelijk. Ik hoop voor haar dat ze toch te weten komt wie haar ouders zijn, tenminste wie haar moeder is. De vrouw die haar op de wereld heeft gezet.

  En voor degenen die alsmaar op de ‘witten’ uitschelden, de ‘witte’ adoptie moeder van Elize heeft het ook moeilijk gehad toen ze samen met haar dochter in het ziekenhuis was.


  Maak melding

 10. Off Topic

  Zou zo graag willen reageren op het bericht over de gemeenteraads in Nederland.
  Dat kan alleen via social media. Ik heb bewust geen account gemaakt op FB, Twitter enz.

  Daarom mijn vraag aan de moderator of het niet mogelijk is om toch via waterkant te reageren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.