DEA helpt zaak drugsvliegtuig in Suriname onderzoeken

16
Eigenaar rijstbedrijf eerder in verband gebracht met drugs

PARAMARIBO, 19 mrt – De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA doet mee aan het onderzoek rond het drugsvliegtuig. Dit zegt minister Ferdinand Welzijn van Justitie & Politie. De betrokkenheid van de DEA is niet beperkt tot Surinaams grondgebied. Ook in de buurlanden Guyana, Brazilië en Venezuela zijn agenten neergestreken. Dat geldt net zo goed landen in het Caribisch gebied. Ook andere drugszaken worden onderzocht.

Het vliegtuig dat in Saramacca aan de grond is gezet, heeft speciale aandacht. In Guyana is onlangs een toestel van hetzelfde type vastgezet. “Er zal worden nagegaan of er een verband bestaat tussen het vliegtuig en andere toestellen die in Guyana en Belize zijn gevonden. Suriname werkt zoveel mogelijk samen met andere landen in de regio, zodat drugsnetwerken zoveel mogelijk geëlimineerd kunnen worden”, zegt Welzijn tegenover de Times of Suriname.

Onder meer wordt informatie gedeeld. Informatie die weliswaar niet naar buiten wordt gebracht. “Te zijner tijd zal de samenleving breedvoerig worden geïnformeerd. Wat ik nu wel kan zeggen, is dat we deze zaak serieus aanpakken en dat de autoriteiten ervoor zorgen dat alles tot de bodem wordt uitgezocht. De DEA is regelmatig hier en Suriname heeft goede contacten met deze autoriteit”, aldus Welzijn.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. In heel Oost Azie krijgen importeur en exporteur en groot en kleindealers van verderfelijke spul de doodstraf en ook de VS wollen willen die handelaren de doodstraf geven. En Su moet ook een nieuw begin maken tot het schoonmaken van die verderfelijke spul door ook de doodstaf in te voeren , neks no fout anders sarie torie voor kinderen zonder vaders die het Huis van Bewaring , kinderhuizen, huize opa tollie en de straten van Parbo overvol maken en de exportbranch verziekt. Zelfs Meerzorg en omgeving is niet meer gevrijwaard van die spul geworden en sheik mirjasing is daaar niet blij mee.


  Maak melding

 2. doodstraf invoeren ,dat is het beste.gewoon de doodstraf.alles wat deze parasieten hebben verdiend afhandig maken,zodat ze als zwervers verder gaan.dit is toch schandalig.lage beesten.


  Maak melding

 3. Waarom mag ik niet rijk worden?
  Heel de wereld wordt er rijk van waarom ik dan niet.
  De mafio’s zitten in heel euro verstopt,ga ze maar pakken als je kan.
  Zo lang de wereld bestaat zal dit zo blijven,men kan dit niet veranderen.
  Kijk maar naar Afghanistan,het is toch wat hé.


  Maak melding

 4. Kom nou welzijn ,je mag nu ophouden met je poppenkast show,De amerikanen hebben zoonlief Dino al ,nu papie nog.
  Wel ijverige welzijn, ga het buitenland verzoeken om Suriname te helpen bevrijden van bouta de dictator,moordenaar,wapen en drugshandelaar met illegale amnestie!
  Doe wat nuttigs,we weten wel wie eigenaar is van het vliegtuig met inhoud. Ga je zelf voor de gek houden.


  Maak melding

 5. Wat een gezwam over DEA het is toch bekend wie de eigenaar van het vliegtuig is. wie houd wie voor de gek. wij weten allen hoe goed de persoon in kwestie goed is in het en scene zetten van gebeurtenissen ( op de vlucht neergeschoten) of zijn we dat vergeten. Het is moeilijk om met justitiele autoriteiten drugsdeals af te spreken, er zal altijd een integere ambtenaar bij zijn , vandaar dat deze deal is mislukt. volgende keer beter of DEA is nu bewust op zoek naar de vader.


  Maak melding

 6. Volgens mij heeft Suriname geen keus met DEA samen werken.Amerikanen weten precies wie die Grotendealers zijn zoontjes lief heeft als papagaai alle namen doorgeven aan die Amerikaanen…straks wordt de grote opgehaald.dit gaat niet lang meer duren.lang leve Suriname


  Maak melding

 7. If mie kies a kans foe dwing mie o go dwing want mie e kies 1000,00 euro wang moen,fa joe moesoe libie nanga dies monie.
  Kang de oeng dink dat oeng heilig,soso foe foeroe mang dja tap na waterkant.
  No mik konnie no tik oenoe warang visie.


  Maak melding

 8. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht.

  Met de staatsgreep van ddb en 15 andere sergeanten op de wettig gekozen regering van Henk Aron in Suriname op 25 februari 1980 brak er een periode van achteruit in alles in de republiek Suriname aan.

  Momenteel is ddb:
  – de grootste crimineel van grote misdaden tegen de menselijkheid, is voor 11- jaar voor drugshandel naar Nederland door de rechtbank van Nederland veroordeeld,

  – voor de 8 december 1982 moorden door de rechtbank van de republiek Suriname een eis van 20 jaar gekregen,

  – op de opsporingslijst van de DEA voor drugshandel naar USA staat,

  – president van de republiek Suriname.

  Ook ddb en anderen in zijn inner cirkel waren betrokken in drugshandel en waarvan foetoeboois werden opgepakt en opgesloten in het USA, Guyana, enz ( Etienne Boerenveen inmiddel weer vrij en in Suriname, Roger Khan nog steeds opgesloten in USA, enz).

  Ook wapenhandel, zware militaire wapens uit Suriname werden geruild voor drugs van criminelen in Columbia.

  Een goede zaak van de DEA/USA om zaken in haar achtertuin, Caribisch gebied, Midden-Amerika, Columbia, Guyana, Suriname, Brazilië enz heel goed in de gaten te houden en het netwerk van de drugscriminelen heel goed in kaart te brengen. Hierdoor zal het voor de criminelen heel moeilijk worden met hun activiteiten als die goed zichtbaar zijn. Ze kunnen gemakkelijk worden getraceerd, de locaties in de gaten worden gehouden, wat er plaats vindt op de locaties, de airstips bekend zijn, waar vliegtuigbrandstof wordt ingekocht, bij wie, de hoeveelheden brandstof dat getransporteerd wordt en door wie, van de ene locatie naar de andere locatie, hoe het wordt vervoerd, waar het wordt opgeslagen, enz bekend zijn/worden en hoe die daarnaar toe plaats vinden, enz., waar er airstrips zijns enz. Ook van de duikboten, wie ze worden gemaakt, waar de stalenplaten gekocht worden om ze te bouwen, enz.

  De handel in cocaïne naar Suriname moet grondig bestreden worden, waardoor de republiek Suriname en de Surinamers weer een goede naam krijgen in de wereld en eerbare burgers worden in zoverre ze dat al niet zijn.Suriname moet weer een voorbeeld worden in de wereld, waar Surinamers trots op kunnen zijn.

  Suriname heeft geen cocaïne nodig om welvaart en welzijn te krijgen en te hebben. Het zijn de drugsbazen in Suriname die de grote kapitalen die ze van de drugbazen uit de cocaïne producerende landen in hun eigen zakken stoppen als de voorraden in Suriname goed zijn aangekomen en verder maar zelf uitzoeken dat het over de wereld verspreid wordt.

  Er zal pas een einde aan komen aan de grote criminaliteit als er een andere regeringscoalitie komt in de republiek, waar er geen banden meer bestaan met lijnen naar toppers in Suriname en de garantie er is dat die regeringscoalitie goed gedrag heeft en en die brandschoon is. Dat kan onder de huidige omstandigheden niet gezegd worden van ddb en zijn gangsters. Te veel misdaad en criminele daden waarmee ze te maken hebben. Neks No Fout als lijfspreuk hanteren. Zie de oorzaken en gevolgen in Suriname. Suriname is sinds 25 februari 1980 een roversnest.

  Time4Chan(ge)!

  Sranansma Oe Wiki No!

  De kiezers van Suriname moeten daarom massaal de huidige oppositie politieke partijen en anderen die van de hoed en de rand van een land besturen weten, ervaring ermee hebben ondersteunen om een regeringscoalitie te maken bij de eerst volgende algemene verkiezingen van de republiek Suriname.

  Suriname is financieel, economisch, sociaal op zijn gat.

  Bevolking van Suriname, Surinamer, zie uw leven, de criminaliteit, de heel grote armoede, de heel grote ellende, geen valuta, ontwaarding srd, enz.

  Alle macht en kracht berust bij het Surinaamse Volk en deze bepalen in een democratische rechtsstaat wat er gebeurt en niemand anders bepaalt het.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. let maar op,, voor de verkiezing komt er een invatie.. zeker weten.. die rommel moet opgeruimd worden voor goed..

  pas dan, komt het land tot bloei..


  Maak melding

 10. Zal mij niets verbazen wanneer blijkt dat de DEA nog niet eens door de surinaamse autoriteiten geïnformeerd is.

  Ferdinand Welzijn de Praatjesmaker zegt: “Te zijner tijd zal de samenleving breedvoerig worden geïnformeerd”.

  Dat zal wel weer een eeuwigheid gaan duren en dan is iedereen dit alweer vergeten … let maar goed op.


  Maak melding

 11. Als een ieder zijn ogen uit kijk in bepaalde woonwijken in suriname en grote bedrijven in suriname dan vraag ik me af van waar ze met al dat kapitaal kom want één ding is zeker niet van hard werken en wie heef al die grote bedrijven in suriname en grote woningen


  Maak melding

 12. IN RACISTENTAAL :

  NEEN, GEEN CREOLEN voor zover bekend, maaaaaaarrrrrr HET PAARS-CREOOLSE POLITIEK REGIEM heeft voor MILJARDEN aan ONGEDEKTE SRD BANKBILJETTEN GEDRUKT en LATEN VERDAMPEN, KONDRE FAILLIET !!

  A DONG DIE UN DONG !!!!!

  WEG MET ALLE SRANAN RACISTEN !!!!!


  Maak melding

 13. Hopelijk word dit tot de bodem uitgezocht.En het maakt geen moer uit of het een chinees,indiaan,creool,hindostaan of wie dan ook is.De essentie is dat de de daders worden gepakt.
  Het ziet er wel niet naar uit dat de surinaamse autoriteiten zullen meewerken.Het lijkt erop dat ze meer weten van deze zaak.Minister Welzijn moet ook worden gehoord.Hij probeert
  de zaak te frustreren.Maar later zal dat ook blijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.