Wapencontrole onder Surinaamse schooljeugd wordt opgevoerd

10
Rekenrally voor meer plezier in rekenen op school

PARAMARIBO, 18 mrt – De controle op wapens en ander gevaarlijk tuig wordt opgevoerd op scholen. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. De controle moet de jeugdmisdaad helpen indammen. In eerste instantie zullen schoolleiders en ondersteunend personeel de controle verrichten. Bijstand van de politie kan op elk moment worden ingeroepen. Het aantal geweldsincidenten op en rond scholen neemt alleen maar toe. Jongeren willen vaker het heft in handen nemen.

Menig conflict wordt dan gewelddadig opgelost. Recent nog zijn in de buurt van minstens twee scholen jongeren opgepakt. Die waren van hun school uit getrokken naar een andere school. De bedoeling was een groep van de andere school op te wachten en af te tuigen. Bij de jongeren is een aantal steekwapens aangetroffen. Om de trend de kop in te drukken, is nu dus besloten de controle op te voeren.

Kopstukken van het Korps Politie Suriname en de ministeries van Onderwijs Wetenschap & Cultuur en Sport- en Jeugdzaken hebben overleg gevoerd. Het betrof voornamelijk het indammen van de jeugdcriminaliteit. Er zullen steekproefgewijs controles worden uitgevoerd. Wanneer een scholier weigert mee te werken, zullen de ouders erbij worden gehaald. Als nodig zal bijstand van de politie worden gevraagd.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Ach man sodemieter op met de surinaamse politie. Niet in staat zijn om zware criminele aan te houden dus richt men de peilen op scholieren. Bizar lachwekkend.


  Maak melding

 2. Het gros van deze aankomende criminelen zijn jongeren, wiens ouders ndp of abop aanhangers zijn en leiders aanbidden die berucht staan als twee bij verstek veroordeelde drugslords ddb en lon.


  Maak melding

 3. De overheid gecriminaliseert de jeugd en de toekomst van Suriname terwijl de probleemjongeren alleen beperkt bijft bij een bepaalde bevolkingsgroep van suriname welke wel de grootste bevolkingsgroep van suriname is. De overheid moet niet de takken van alle bomen snoeien maar wel alleen de takken van de bomen die niet goed groeien zeker goed snoeien zoadat de die bomen mooie takken en blederen kunnen krijgen. Je gaat de goed bleiende bomen in Commewijne toch met rust laten om mooie te laten groeien. Nex no fout met de bomen in Commewijne en laat die met rust.


  Maak melding

 4. bijltjes dag voor die racistische Hindoestanen komt sneller aan dan we hadden gedacht. gelukkig krijgen ze nu bescherming van de politie. mijn advies aan die racistische Hindoestanen probeer niet racistisch te zijn dan zul je het overleven want de Surinaamse jeugd pik geen belediging van een bepaalde soort groep mensen.


  Maak melding

 5. Er wordt in Suri, heel wat YouTube filmpjes gemaakt gebaseerd op de afspiegeling van de samenleving. Ik moet zeggen, (hoog) kwaliteit acteer werk. Deze gasten verdien echt een prijs.de thema zijn echt gebaseerd op werkelijke situatie in de samenleving.take a look zou ik zeggen.Respect voor producenten. Weer terug op het onderwerp: Deze jongeren zijn de nakomelingen van de wakka dagoe’s. De moraal is net als in NL erg laag, met als verschil dat er in Holland aandacht is voor deze jongeren. In Suri, worden ze aan hun lot overgelaten want pappa wakka daggoe weet niet wat kinderen opvoeden is.Nee geen tijd want die is druk bezig bij de volgende oema’s. En de overheid heeft geen middelen om deze jongeren perspectief te bieden.Dus de oplossing: Dweilen met de kraan open.


  Maak melding

 6. @ Namie

  Sinds ik nog jong en op de legere school zat mochten de Hindoestanen de Negers elkaar niet, en omgekeerd !
  En dat heeft niks te maken met racistisch zijn, kinderen van beide rassen krijgen een slechte voorbeeld thuis.
  De Neger ouder zegt je moet niet met die Koelie´s omgaan,
  en Hindoestaan zegt je moet niet met die Kafrie´s omgaan.
  Dus de opvoeding begint thuis, en niet op school.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. @ Blakaboy

  Op zicht is dat een heel goed idee, maar de overheid kan zelfs de schoolbus voor de kinderen niet eens betalen.
  Moni no dé brada ; tenminste niet voor zulke voorzieningen
  maar wel, om over de balk te gooien …

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. Aller goedkoopste optie is: 2 blakka’s met speer en schilt aan weerszijde van de ingang school. Passant zou zeggen: “god zij met ons Suriname”. (lol )


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.