Vijf Surinaamse ambtenaren vrij in zaak verdwenen kinderbijslag

14
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 18 mrt – De politie heeft vijf ambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting vrijgelaten. De vijf waren aangehouden in de zaak rond verduistering van ruim een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijftigduizend euro). Het geld was bestemd voor het uitbetalen van de Algemene Kinderbijslag, AKB. De ambtenaren behoren tot een groep van zes die onlangs werden aangehouden.

Het half dozijn werd verdacht van medeplichtigheid. Uiteindelijk bleken de vijf niet schuldig. De rechter-commissaris (onderzoeksrechter, red.) besloot hen dan ook huiswaarts te sturen. Maar dit gold niet de topambtenaar Gregory C. De man is in verzekering gesteld, wat betekent dat hij nog minstens dertig dagen opgesloten blijft. Gregory C. wordt verdacht van verduistering en knevelarij. Hij heeft misbruik gemaakt van zijn positie.

De verdediging van Gregory C. is een andere mening toegedaan. Advocaat Arjan Ramlakhan zegt tegenover de Times of Suriname dat hooguit sprake kan zijn van een ‘administratieve fout’. Geld dat bestemd was voor het uitbetalen van de AKB, is besteed aan gemeenschapsprojecten van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Volgens Ramlakhan is het gewoonte om te schuiven met budgetten. Dit schuiven is ook op andere ministeries nog steeds praktijk.

14 REACTIES

 1. Als zijn baas en paarse criminele roverheid ddb land en volk bestelen, wie is hij? oma en opa taki, een oerdomme debiele idioot dwaas. Maar eeh dat zijn alle ndp aanhangers toch of niet? Hihihi, wahahahaha.


  Maak melding

 2. “Volgens Ramlakhan is het gewoonte om te schuiven met budgetten. Dit schuiven is ook op andere ministeries nog steeds praktijk.”

  En dat schuift dan van broekzak naar vestzak !!!


  Maak melding

 3. Grote meerderheid van suries leven als parasieten . Die leven van corruptie en crimi. Dat gedag zit diep geworteld in de Su cultuur. Overal waar je komt krioelen van parasieten om extra inkomen te verdienen zowel bij de overheid en als bij particulieren. Er moet een andere cultuur komen in Su om het land van die parasieten te redden. Maar hoe krijgt je die cultuursverandering, want zelfs in de bijlmer en andere grote de steden zoals in Amsterdam blijft dat su gedrag nog steeds bestaan. Wat een rommelcultuur.


  Maak melding

 4. Mini min je bent zeker zoeen bakra billenlikker als wat een Surinamer doet is fout en alles want die witte man doet is goed. Figuren zoals jou zijn gewoon eng


  Maak melding

 5. Met veel tromgeroffel zijn deze 6 ambtenaren opgepakt. Nu zijn 5 kennelijk onschuldig. De advocaat van de 6de zegt dat maximaal met budgetten in geschoven. De advocaat suggereert in ieder van geval dat Gregory C het geld niet ten eigen bate heeft gebruikt Als dat waar is heeft de ambtenaar fout toch gehandeld. Maar dit is van een heel andere orde dan naschoolse opvang, carifesta, ow&v, ebs, betaling van wegenautoriteit aan ndp etcetera, etcetera. Het wordt tijd dat die zaken ook worden onderzocht en wel tot de bodem.


  Maak melding

 6. Deze advocaat BEVESTIGT het feit dat de Surinaamse Staat, olv Paars, FEITELIJK GEEN BEGROTING HEEFT !

  Het is FINANCIELE CHAOS en een FREE FOR ALL !

  PS : STOP DE PAARSE SLAVERNIJ !!!

  TRUMP GAAT DE DOODSTRAF INVOEREN VOOR GROTE DRUGSCRIMINELEN ! NEKS NO FOUT !!!


  Maak melding

 7. Het begon met podium talk van Bouterse over SRD 10 tallen miljoenen die hij niet hard kon maken.
  Nu eindigt het met kruimel werk van SRD 0,5 mio die weer moeilijk hard te maken is.

  Duidelijk is dit soort zaken komen altijd op als er grotere schandalen verborgen moeten worden. Daarna verdwijnen ze weer.

  De problemen zijn enorm, De regering antwoord nergens op en de DNA vergadert niet of over onzin. Tik, Tik, Tik tot dat de DEA wat mensen gaat pakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.