vrijdag, mei 24, 2024
HomeFotoTheaterstuk over huiselijk geweld in Suriname

Theaterstuk over huiselijk geweld in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het theaterstuk Adjoeba, met Brigitta Misidjan als ‘Adjoeba’ en Jose Parami als ‘Charles’ in de hoofdrollen, neemt de toeschouwer mee in de keiharde wereld van huiselijk geweld. Het stuk is geschreven door Josta Vaseur en wordt geregisseerd door Erwin Tolin Alexander. Ook topzanger Asgar Koster duikt op als acteur en met een plek in de muzikale begeleiding.

‘Adjoeba’ ontvlucht haar land en de naweeën van een verwoestende orkaan, vestigt zich in Suriname en hoopt op een nieuw begin. Ze denkt met haar reis naar Suriname ook bevrijd te zijn van haar gewelddadige man, totdat de boze Charles ineens bij haar op de stoep staat.

Het stuk ging in première op vrijdag 16 maart in Theater Thalia.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Wel 1 ding is wel jammer, dit theaterstuk moeten ze eigen op de tv vertonen en wel maandelijks blijven herhalen. Want de Wakka daggoe’s die hun oema’s bont en blauw slaan, deze gasten voelen zich als een gebeten dagoe, en zullen de voorstelling mijden,of sommige hebben no moni voor een kaartje. Het is een sociaal maatschappelijke probleem,het meest voorkomt in Hindostaanse- Creoolse gemeenschap. In mijn tijd heb ik het met eigen ogen gezien hoe heftig het kan zijn ( de hele straat stond erbij en keek erna ) No shame, Daarin tegen hebben ik de Chinezen en Javanen nooit hun oema’s zien slaan. Maar ik zeg niet dat het niet gebeurt.

  Een vrouw slaan is erg laf!! Eerst geniet je intens van haar lichaam en vervolgend sla je die zelfde lichaam kapot

  Zelfs een daggoe doet dit niet….

  By the way,,, ik drink geen drank en heb mijn oema nooit geslagen. Daar ben ik trots op.


  Maak melding
 2. Surinaamse vrouwen zij hoger opgeleid dan mannen. Zeker onder paarse aanhangers. Precies om die reden zoeken ze hun heil bij blanke mannen. Lees de contactadvertenties maar. Veel surinaamse vrouwen gaan voor de blanke man.


  Maak melding
 3. Ji mag van Regilio Tuur vinden wat je wil, maar die was pas een echte vent.
  Hij was 1 van de weinige kerels die z’n werk meenam naar huis.


  Maak melding
 4. mike tyson hahhahaha ik ga stuk.
  niet vergeten de dappere Hindoestaanse mannen vooral wanneer ze dronken zijn hebben ze zin om te boxen of karate en het liefst doen ze het thuis in een veilig omgeving want op straat is de kans op overleving klein vooral als je tegen een creool wil boxen dan ben je gegarandeerd dood.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES