Man die Ubunti Connected Front bedreigde aangehouden

33
Partij tegen 'afrofobie' wil Sranantongo als keuzetaal op school

Een 61-jarige man uit Barendrecht is deze week aangehouden voor het bedreigen van een kandidaat-raadslid in Rotterdam van het Ubunti Connected Front (UCF). Het UCF richt zich op mensen met een Afrikaanse, Surinaamse of Caribische achtergrond. De partij wil strijden tegen racisme en ‘afrofobie’.

De verdachte werd afgelopen zondagavond aangehouden nadat hij bedreigingen uitte op de Facebookpagina van een kandidaat. kandidaat gemeenteraadslid. Die deed vervolgens samen met een partijgenoot aangifte van bedreiging, waarna de verdachte werd aangehouden. Er is onder meer gedreigd met het gooien van een brandbom, aldus politiek leider Iwan Leeuwin tegen De Telegraaf. Volgens hem zijn meerdere bedreigingen geuit met een racistisch motief en is er ook een doodsbedreiging gedaan.

In een reactie zegt de partij verheugd te zijn over het kordate optreden van de politie. UCF zegt het belangrijk te vinden “de aangifte en arrestatie in de publiciteit te brengen”. Daarmee is volgens de partij het bewijs geleverd dat racisme snel kan worden aangepakt.

- Advertentie -

33 REACTIES

 1. Deze hoge pieten hoog geletterden, willen mede genieten van het nederlands, hokken met nederlandse mannen en nederlandse vrouwen, willen neerkijken op ander minder tot geen geleerde zwarten. Maar willen hunnie niet aanpassen

  Wel genieten van dat eigengereidheid en omhooggevallen bs, maar hun calimero stelling laten varen, ho maar!
  Dat pikken laaggeschoolde witten niet.

 2. Goede actie en hulde voor het snelle optreden van de politie. Gelukkig wordt racisme en discriminatie steeds vaker serieus genomen door de overheid en durft men ook steeds vaker aangifte te doen al valt er nog veel te verbeteren. Ieder mens is gelijk.

 3. Alleen al rolf@ jou commentaar, en kijkend naar de gezichten op foto, zou ik de cops consulteren voor grove discriminatie en opzet! Zij het dat ik beter weet, en dat in feite lifewise, deze gasten van een heel laag niveau zijn.

 4. Of laat mij het zo zeggen, jullie hersenen, zijn murf geslagen. Teveel koffie en koekjes op!

 5. rolf
  Het is een select groepje zwarten. Stom dus, en discriminerend. Maar koebies nogmaals, weten niet beter.
  En soms, heb je aan een foto toch echt genoeg hoor! Anderen weer, kunnen kaarten lezen! Of leef jij onder een steen?!
  Zij willen ook hun kostje gekocht! Wie niet

 6. Stop stop toko, ik verslik me bijna in mn koekje van het lachen om je stellige beweringen. Maar een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Sorry maar ik moet weer aan het werk, succes met je mooie verhalen.

 7. Hoop niet dat er mensen gaan stemmen op deze idioten….die zich alleen willen richten op de “zwarten” omdat ze zich zo “gediscrimineerd” voelen!!!

 8. je hebt werk, hopelijk geen kaarrten lezen, maar toch klagen! Waarom?!
  Werkse nog! “werkse’ geeft foutmelding; nog niet in de Dikke? wie weet morgen, als het maar mooi klinkt. Toch………..

 9. Deze zielenpieten doen voorkomen alsof de “zwarte” man in Nederland hopeloos wordt gediscrimineerd…..te ziek voor woorden!!

 10. De naam al zegt ook iets.Deze mensen moeten een voorbeeld aan Hooghart nemen hoe te kleden.

 11. Nederland zorgt voor deze groep surinamers van afrikaanse afkomst,kinderbijslag,ww.vakantiegeld,noem maar op ze genieten van alles en alle luxe wat wij in Suriname niet hebben..
  Als Nederland zou discrimineren zou deze groep niks ontvangen,geen uitkeringen enz… ze moeten zich gelukkig prijzen dat nederland nog geduld met ze heeft.Als het anders was geweest zouden zij met de meeste spoed gedeporteerd worden of richting Afrika of richting Suriname.Ze moeten zich gelukkig prijzen dat ze hun meningen kunnen uiten zonder gesleept te worden naar of ander fort ,In Suriname fort zeelandia.Ze moeten geen grote mond opzetten ,ze hebben het prima in Nederland!

 12. Ooh oh oh, wat een reacties allemaal zeg!!!!
  Gaan jullie je schamen voor die negatieve reacties!!!!
  Kijk, dat is nou het probleem met deze redi musu’s…….altijd wanneer er zwarten voor hun soortgenoten willen opkomen en zich willen verenigen, zullen er altijd deze lafaards het dwarsbomen om de witte man te plezieren.

  Sari tori hoor, dat was ook zo in de slavernij tijd met die redi musu’s die anderen gingen tegenwerken die voor de vrijheid wouden strijden.

  Wees blij dat er mensen zijn die voor de Afro’s willen opkomen, die Turken en Mokro’s komen ook voor hun achterban, dus waarom zou dit niet kunnen?

 13. De schepper weet precies waarom hij de mens op deze manier heeft geschapen. Racisme hoort er dus bij wie zich minder voelt en zich gaat ergeren aan de meest voor de hand liggende opmerking is doodsgewoon iemand dat zich minderwaardig voelt.

  Net of wij negers anderen niet discrimineren, laten we ophouden met kleinzielige dingen en vooruit blijven kijken.

  Het leven is te kort om mekaar aan te kijken als fosten dyuka.—– fosten dyuka letterlijk vertaalt: vroeger hoe de joden opkeek tegen de zwarten. Maar nu heb je intussen ook zwarte joden. . . .

 14. “Wees blij dat er mensen zijn die voor de Afro’s willen opkomen, die Turken en Mokro’s komen ook voor hun achterban, dus waarom zou dit niet kunnen?” zegt Kom Op.

  Dat is ongewenst omdat het verdeeldheid zaait, als bedreiging wordt gevoeld en daardoor afkeer van migranten opwekt, en uiteindelijk contraproductief is. Je laat zo alleen maar zien dat je er niet bij wil horen. In Suriname werkt het ook niet, waarom dan wel in Nederland?

  Wie in een ander land gaat wonen in de hoop op een betere toekomst voor hem/haar en de kinderen moet niet wegkruipen in een etnisch getto en gaan zitten jammeren over die akelige “witten”, “ongelovigen”, ‘kazen”, “makamba’s” of wat voor denigrerende betitelingen men ook gebruikt voor de autochtonen in wiens midden ze nu wonen.
  Men moet aan het werk gaan! Anderen konden het ook, werden burgemeester, parlementsvoorzitter, sportman, mediafiguren, werden die niet gediscrimineerd?

  Als je in Nederland niet mee kan komen omdat het allemaal te moeilijk voor je is dan kom je gewoon te kort in opleiding en ambitie. Om je dan als Afro, Turk, of wat dan ook, te gaan profileren omdat het niet gelukt is, en vervolgens de zogenaamde racisme/discriminatiekaart te trekken omdat je niets anders hebt, dan ben je dus mislukt.

  Jammer, maar je bent de enige niet, er is gelukkig altijd nog de Sociale Dienst.
  Kuzu, Sylvana en Leeuwin gaan je echt niet helpen hoor! Die willen alleen maar de stem van losers om een mooi baantje te krijgen me veel geld en macht.

 15. Even voorstellen; v.l.n.r.

  UMnu Abayomi
  Madam Baderinwa
  UMnu Jabulani
  Madam Sibongile
  UMnu Kwabena
  UMnu Masamba

 16. Suriname is een onafhankelijk land,dat betekent dat iedereen die met Suriname te doen heeft Surinamer is,je kunt niet ineens zeggen we komen op voor zwarten.
  Als je zo een partij opricht dan is het voor iedereen.
  Ik ben licht van kleur maar mijn broer en mijn zus zijn helemaal zwart,moeten ze mij aan een kant zetten?
  Nee toch want zij houden ook van mij.
  Dus mensen zeg maar waar de partij voor staat .

 17. Mi Gado ik zie geen enkele Moslima uit Indonesie of Turkije of Suriname,of een “non” of een Hindoevrouw met met een hoofddoek!!!
  Dit is pas discriminatie !!! wat ik op de foto zie !!!

 18. Toko je bent gewoon een racist. Maar ik heb je ip adres die zal ik publiceren. Watch your back

 19. Wazig je bent gewoon een racist. Maar ik heb je ip adres die zal ik publiceren. Watch your back

 20. @Hans v/dn Broek, als ik zo naar je reactie lees dan krijg ik de indruk dat je het met de bedreiger eens bent.
  Alleen maar om het feit dat men het één en ander aankaart wat er in de samenleving afspeelt.

  En kom maar niet met die cliché achtige uitspraken van die zal wel een uitkering hebben (wat overigens nergens op gebaseerd is) of als je niet mee kan doen omdat het te moeilijk is en dan kom je te kort in opleiding en ambitie.

  Wat een onzin en flauwekul is dat zeg, dus als je je standpunten wil kenbaar maken en het strookt niet met het gedachtegoed van bepaalde lieden, wordt er geprobeerd om je monddood te maken, vooral als het om kleur gaat.

  De meesten zijn goed geïntegreerd, hebben een goede baan, zijn niet uit om verdeeldheid te zaaien, maar om dingen te kunnen aankaarten wat de politiek weinig tot niets aan willen doen.

 21. @Real Deal, speel even die IP adres van hem door dan zullen wij even zorgen voor een beetje vuurwerk. Hier zijn genoeg ITC’ers uit India die voor de grap die kk Toko kunnen kielhalen.

 22. toko zegt, Go hit, ik heb een brede en gladde rug. Hoop ook dat Wk meeleest! stelletje mierenneukers..

  Zorg en hoop@ je moet je schamen, dat je djang djangs uit india nodig heb voor jou itc. na mi do kielhaal..loop door boi.

 23. Het is , en blijft een cliche´ , zulke gasten zullen er altijd zijn. Enige wat helpt is ze in Quarantaine: plaatsen.

 24. Noem mij maar racist, ik heb het al eerder gezegd; Ik schijt op alle etnisch georienteerde groepen.
  In Suriname zijn ze te vies voor te bundelen, Dan hier in Europa gaan ze voor een caraibische en allround swarte komakandra. Wel, ik ben Realist, en geen bs.

 25. @Hans van den Broek,

  Je hebt gelijk hoor. Die blanken in Zimbabwe zeurden alleen maaar over discriminatie. Maar ze hebben zich nooit aangepast aan de Zimbabwanen. Ze hadden hun eigen clubjes, politieke partij, zwembaden enz. Toen Mugabe daar een einde aan maakte schreeuwde heel Europa moord en brand. Jij waarschijnlijk ook! Nochthans predik je hier wat anders. Is alles goed met je? Ook in je bovenkamer? En in je slaapkamer?

 26. @Real Deal, je bent een geboren loser….daarom beschuldig je je anderen zomaar racist te zijn…..komt waarschijnlijk door je lage opleiding!! We wonen in Nederland in een multiculturele samenleving…..dus opkomen voor alleen je eigen “soort” is een grote kolder die we niet moeten hebben in Nederland!! Je bent kennelijk te dom om dat in te zien!!!

 27. Weer zo waardeloze actiegroep!
  For heaven sake, walgelijk…

  Een disgrace voor alle donkeren die gevochten hebben voor hun vrijheid.

  Ga terug naar je land en daar een grote bek geven, want daar is discriminatie dagelijkse kost.
  Waar zijn de #me too, de #never again, en de #fight again human traffic suri-groepen gebleven?

  Doe daar wat aan ipv deze ubuntu rommel.
  De Afrikanen zijn de ongelukkigste species op aarde, waarom jezelf associëren met zulke species….?

  Werie sma ede!

 28. @ Toko,, no spang! Wat de mens zaait dat zal ie ook oogsten. Ook al duurt het nog even.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.