Wisselingen verwacht binnen Surinaams kabinet

46

PARAMARIBO, 14 mrt – Binnen de regering worden maatregelen verwacht die de kwaliteit van het besturen moeten verbeteren. Het is verwachtbaar dat ministers zullen worden vervangen. Onder meer Jerry Miranda van Openbare Werken Transport & Communicatie zit op de schopstoel. Maar ook het eindelijk aanwijzen van ministers op Justitie & Politie en Onderwijs Wetenschap & Cultuur mag niet langer meer uitblijven. De kritiek in de samenleving neemt toe. Vanuit de vakbeweging wordt vooral voor Onderwijs een minister geëist.

Sinds Robert peneux zijn portefeuille ter beschikking stelde, is er niets mee gebeurd. Dat was ruim drie maanden geleden. De Federatie van Onderwijzers- & Leraren Organisaties in Suriname, Fols, wil dat de knoop wordt doorgehakt. “Laat de president eindelijk aangeven of hij het ontslag van Peneux aanvaardt of niet. Als niet, plaats hem dan weer op zijn ministersstoel”, zegt Fols-voorzitter Mercelino Nerkust tegenover de Ware Tijd.

Onderwijs is veel te belangrijk. De post wordt waargenomen door minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. Maar de Fols vindt een dergelijke manier van besturen hoogst onverantwoordelijk. De gezondheidssector is een brond van zorg op zich. Nerkust is vooral bezorgd om de schoolresultaten. Die zijn de afgelopen jaren niet om over naar huis te schrijven.

Bekijk ook:


46 REACTIES

 1. Je zult zien welke muizen het rattenschip moeten verlaten omdat de boss himself in het nauw word gedreven.
  Watch ja zelfs 2e Dubai is niet meer gegarandeerd et zijn baan als parlementslid en voorzitter van de NDP.
  Je hoort niets meer van Doekhi en ja zelfs de 2 ex PL DNA leden gaan de andere weg in evenals Simons de voorzitter van DNA.
  Zie maar de Palu die zijn uitgerangeerd.
  Wie volgt?
  Zijn gabbers Wijdenbosch en baby Dok en Graanoogst etc.
  Zij die deel uitmaken van de dievengilde.
  Zowaar sleept hij iedereen mee die niet naar zijn pijpen danst.


  Maak melding

 2. Poer broekoe weer broekoe beleid. Niemand schiet er iets mee op als de ene nietsnut wordt vervangen door een andere nietsnut. De grootste nietsnut, de president dus, blijft trouwens gewoon zitten want die is dom genoeg om te denken dat hij het goed doet.


  Maak melding

 3. Ze zijn volkomen de weg kwijt….3 ministeries zonder leiding….een land zonder leider. Miljarden USD schulden wereldwijd. Drugsboten / drugsvliegtuigen / drugshelicopters / drugsvangsten op Zanderij. Uit alle hoeken en gaten komt deze teringzooi dagelijks in het nieuws. En de corrupte, criminele paarse Bouta-gestapo blijft het uitgemergelde volk verder kastijden en uitbuiten.


  Maak melding

 4. Zolang ddb en duivelse trawanten de macht hebben, zolang zal het verder bergafwaarts blijven gaan. Ndp staat symbool voor onrust, onvrede, armoede, misdaad, drugs, staatskas roof, verarming van land en volk, kortom een ware vloek, die alle verarmde ndper’ s zelfs hebben gewild en zullen moeten dragen, zolang ze domweg zwijgen, uit liefde voor het paarse kwaad, de verderver didibri. Wo ka.


  Maak melding

 5. Degene die ministers moet vervangen, had reeds jaren geleden vervangen moeten worden, omgekeerde wereld hier, een persoon met een strafblad zonder enige kennis van economische en bestuurlijke zaken, ontslaat ministers die betreft kennis en kunde, ver boven dit leeghoofd staan, je blijft hier lachen iedere dag.wie neemt deze joker nog serieus.


  Maak melding

 6. Dommies die denken dat het gaat sec reshuffeling;
  Minister zijn, al is het voor 1 dag, betekent, voor de rest van je leven, is je bedje gespreid.
  Straks zit je vrij van zorgen op de berm. Niet 1 switch gaat buiten de NDP. Soema dong now?


  Maak melding

 7. De pikin ingi boi heeft Jerrycan weer nodig als DC.Dan maar een reden bedenken om hem de ministers post te laten verlaten.Zo had de pres.ook Dora nodig op een ander plek.


  Maak melding

 8. Ding ministers die vervangen zullen worden, lachen zich krom samen met vrouw en kinderen !!
  Ex-ministers en ega zijn voor hun verdere leven geggandeerd van een goed salaris, zonder te werken ervoor en eerste-klase ziekte kosten en vrij benzine!
  Terwijl a volk e schijt van buffel !!
  De aanhangers van de Nationale Dieven Partij schreeuwen nu al: Bouta, president voor het leven zoals dat is gebeurd in China ! Een delegatie komt binnenkort naar Suriname om Bouta te adviseren hoe hij de zaak moet aanpakken .


  Maak melding

 9. Niet allen opdonderden maar alles wat ze gegraaid hebben terug laten betalen en ze stuk voor stuk in de nor stoppen; Opgeruimd staat netjes, nietwaar?


  Maak melding

 10. RobG is de laatste tijd in geen velden of wegen te bekennen.
  Vraag me af als hij nog lezende is of dat hij meer dood dan levend in zijn schommelstoel zit te wachten op opa Desi

  RobG
  Pe joe dé lang niet vernomen of heb je niets meer toe te voegen?


  Maak melding

 11. ondanks ontslag blijven ze hun riante salaris behouden..of ze krijgen betere posten toegewezen om nog meer te stelen..

  ze zijn erger dan pirengs…


  Maak melding

 12. Goed om te zien dat excellentie Bouterse daadkrachtig is. Mensen die niet goed functioneren moeten maar ophoepelen. Zo gaat het ook in het bedrijfsleven. Het is een zege dat Bouterse president is.


  Maak melding

 13. Want toen santoki minister van justitie was had hij de kans om bouta op te pakken maar dat heeft hij nagelaten. En nu doet hij alsof hij de enige is die Suriname kan redden. Opgerot met de oude politiek tijd voor echt iets nieuws. Weg met VHP NPS en al die andere rovers. Het is allemaal een pot nat.


  Maak melding

 14. ene mevrouw die overgelopen is begint al een natte slip te krijgen van opwinding dat ze straks minister mag worden
  ze is een kanjer van een imitatie juweel


  Maak melding

 15. Het is geen kwestie van reshuffling of beter kwaliteit van bestuurders.
  Bouterse maakt misbruik van de regeling die ministers een levens lange inkomen garandeert als ze een poosje op een minister stoel hebben gezeten.

  Let maar goed alle ex-minister zijn via Bouta op een mooie plek/functie beland.
  Het is een kwestie van een lijstje afwerken en zorgen dat alle kontkruipers en -likkers aan de beurt komen.


  Maak melding

 16. beste suri. man / oema..

  het aller beste voor land/volk is, dat deze moordenaar boef, schurk, lieger, bedrieger met meeste spoed vertrekt naar onbekende oorden, zodat het land kan gered worden door meer betere mensen die het serieus menen met het volk..

  nu worden dagelijks vliegtuigen onderschept in het land met volle ladingen drugs en het hele ka bestuur weet er geen donder van af..

  wonder boven wonder is, dat hij de moordenaar zelf totaal niks van af weet wat er gaande is in het land..

  vele tonnen ladingen drugs die het land binnen komen..

  bovendien weet niemand meer, waar die duikboot naar toe is vertrokken..

  dat wij nog in vrede leven, is een utopie in s me..

  gevraagd met spoed een ,,, invatie ,, van buiten uit natuurlijk de hele boel direct opruimen, zijn wij bevrijdt van alle ellende..


  Maak melding

 17. De NDP KONTLIKKERS … Parbo, RobG,T{d}tRt, … staan op de nominatie voor een MI …….. NI …….. ster …. post.

  DMMDDB …. kan geen geschikte kandidaten vinden … nobody, niemand … nobody whatsoever … wil nog in een regering van DMMDDB zitting nemen.

  Rest twee{2} mogelijkheden:

  Mogelijkheid één {1} … DDMDDB …. benoemd boven genoemde … NIETSNUTTERS .

  Mogelijkheid twee {2} … binnen afzienbare tijd … Nieuwe Verkiezingen.

  Parbo … RobG … T[d}tRt … het uur U nadert …. de grote schoonmaak … is at hand … Santa Boma krijgt een GROTE OPKNAP BEURT. Think about it … donkey P, R, T[d}.


  Maak melding

 18. wat mij erg verbaast, is dat niemand van de coa. zicht enige woorden vuil maakt in de drugs kwestie wat nu dagelijks door de lucht als op zanderij worden onderschept..

  niemand dan ook niemand maakt zich druk,, stelt vragen wat er gaande is in het land..

  elke dag worden er drugs onderschept, de lijder v/h land is oost indisch doof of is dagelijks dronken van het spul..


  Maak melding

 19. Adhin is verhuist naar distr. Wanica … NIET uit politiek strategisch oogpunt …. no men !!!!

  Adhin redeneert … wanneer er Rumble in the Jungle is …. dan ben ik het eerst … geruisloos … het snelst … op Zanderij !!!!!!!!


  Maak melding

 20. Resuffle Pleesident in actie. Zichzelf van het politieke podium wegtoveren zou beter zijn, nu is het de beurt van enkele anderen om de YANG te maken. De tijd dringt om deze Nationale DIEVEN Partij voorgoed weg te jagen en alles gegraaid is voor het volk terug te pakken; UNOPO.


  Maak melding

 21. Bijna de hele bevolking love Su. Su cultuur is losbandig en de bevolking leeft van losse relatie. Het is daarom niet verwonderlijk dat dit ook gebeurt. Cultuur is het lot van het land en volk . Maar als surinamer moet ikn dit accepteren en respecteren, Zo is de surie cultrruur = ieder respectreren en accepteren en aan de van een ieder met rust laten tot 2020 en daaarna. I love Su met alle ellende weer.


  Maak melding

 22. Wat weet neusje van politiek, nationaal en internationaal, economie, sociaal, financieel, criminaliteitsbestrijding, bestuur van een land, leiding geven aan een land, ervaring, capaciteiten, enz.
  Politiek is geen Tea Party of Haïti, High Tea! Wie houdt Wie Voor De Gek?

  De leider van de VHP Chandrikaperkash Santokhi ondersteunt door alle andere leiders van de huidige oppositie politieke partijen, Suriname technocraten in binnen en buitenland moeten orde op zaken stellen in dat rotzooi waarin Suriname momenteel verkeert.

  ddb is wisselgeld om met Nederland en USA om te ruilen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. Reshuffling van de van moordverdachte Drugscrimineel is : Lood om oud ijzer: Van het hetzelfde laken een pak: No wan Chentjie No Kong

  Dat snapt deze verdachte van meervoudige moord toch wel?

  Who is fooling who?


  Maak melding

 24. Verkiezing nadert dus desi zal biza weer bedenken met ndp’ers om zodoende weer te kunnen frauderen!
  Me bar joe!
  Desi moet een kogel in zijn kop krijgen dang a herie ka chaos ey hou op!


  Maak melding

 25. Parbo,

  Je bent een idioot die de van moord verdachte Drugscrimineel een zegen voor Suriname noemt.

  Jij likt die stinkende billen van je godfather elke dag schoon. Dat ben ik van jou gewend.

  Fucking idiot


  Maak melding

 26. Meneer Bouterse, a.u.b. als u zo houd van het Surinaamse volk en het land, waarom trek je ons dan allemaal mee je graf in, want die dag zal ook voor u aanbreken, en misschien wel sneller dan u denkt.Ook u bent niet onsterfelijk al denkt u misschien van wel. U laat voor ons een erfenis achter waar we waar we in jaren niet meer uit zullen komen, een dikke hoop stront. Welk door u aanbeden God kan goedpraten en vergeven waar u mee bezig bent. Ik hoop voor u dat u een rustige vreedzame dood tegemoet mag zien, zonder dat er allerlei gewetensbezwaren op de dag der oordeel over u zal neerdalen. Amen.


  Maak melding

 27. @Parbosingh zegt : “Bouterse daadkrachtig”

  Inderdaad, Sranan zit met een ZEER daadkrachtig Bouta-Faillissement !

  Inderdaad legt Bouta zeer daadkrachtige een 8 dec-massa-moord-verklaring af bij de KRIJGSRAAD !

  Inderdaad tracht DDB zeer daadkrachtig, naast 17.777 Paarse Volkswoningen, ook 17.777 MINISTERS aan Sranan te leveren !

  PS : Het rommelt zeer hard in de NDP, de machtsstrijd zal nu openlijker gevoerd worden !
  Steun voor Bouta-vervanger ,ADHIN, brokkelt intern af !


  Maak melding

 28. Laat bouta ook ophoepelen samen met zijn ministersteam!
  Su heeft rust nodig en een stabiele koers van 1 op 3!
  Bouta ongeschikt!
  Go go go go go home please!


  Maak melding

 29. Vanaf de tijd dat Desiré Delano Bouterse bevelhebber is geweest tot z’n beëdiging tot president is hij bezig met reshuffling
  Hij heeft een hobby van gemaakt. Hij benoemd en ontslaat ministers als een gek.

  Hij geeft de ministers opdracht wat ze moeten doen en als dit fout gaat, dan moet de minister zijn of haar ontslagbrief indienen, terwijl hij de schuldige is. Surinamers hebben geen principes daarom doet Bouterse wat hij wil met deze. ik zou met geen beding minister willen worden onder deze man zijn leiding, echt niet. Principeloos mens.

  Neemt bijvoorbeeld het geval van de directeur bij de SLM Robbi Lachmising en z’n dochter Peggy Bouterse Bilkerdijk gewoon de minister Miranda overgeslagen en wie wordt straks de dupe? Dat Peggy op deze manier te werk is gegaan is te begrijpen. Robbi is de ploegleider geweest van deze haar moeder Ingrid Figueira.

  Serieuze tegenstanders van de NDP en de regering worden zoet gehouden of omgekocht met een
  functie bij het instituut van de president, gewoon te gek. Bouterse doen de dingen voor eigen behoudt en niks anders.

  Ministers komen en gaan vooral bij het ministerie van Justitie en Politie er zijn zelfs belangrijke/geheime dossiers thuis/vakbondscentrales te lezen. Alles dat verkeert gaat moet Bouterse niet bij de ministers zoeken maar bij zichzelf en zijn dochter Peggy en de rest op het instituut van de president.

  Die man kan geen leiding geven hij is te licht bevonden waardoor de hebberige gretig gebruikt maakt van zijn gebrekkige leiding. We mogen echt geen grap maken is bewezen dat deze man een zeer ongelukkig mens is, ook niet in zijn schoen willen staan.

  Als hij straks geen president meer is dan wacht hem nog vrije logies te Santo Boma en dan pas gaat hij tot de ontdekking komen dat hij alleen staat. Geen gezin, vrienden, niemand gaat de tijd nemen om naar boma te rijden en betekend de dood van een eenzame zo bekende politieke leider.

  punt2 IS DE VRAAG OF SURINAME ECHT IS BEVRIJT wanneer deze weg is of niet meer bestaat?
  Want het ziet er echt niet rooskleurig uit met de genen (machtswellustelingen) dat op rij staan om over te nemen. Even slecht als de voorganger of misschien zelf nog erger.

  Een Belfor, Brunswijk, Somohardjo, Rusland, Santohki, Breeveld, Castelen en nog veel meer. God behoede ons gelieft Suriname.


  Maak melding

 30. Reshuffles lossen niks op.
  De vorige keer was het ook een grote joke met jokers die stuivertje verwisselen deden of gewoon werden afgedankt.
  Bouters zijn infantiele ideeën zijn gewoon afleidings manoeuvres voor de werkelijke problemen. In de hoop dat wij de drugs duikboot het drugsvliegtuig, slm beladingsprobleem, laat betalen salarissen bij onderwijs, verpleging en boot en bushouders.

  Weg met deze corrupte zak.


  Maak melding

 31. Parbo

  Goed om te zien dat excellentie Bouterse niet rachtig is. Mensen die niet goed functioneren moeten maar ophoepelen. Zo gaat het ook in het bedrijfsleven. Het is een niet dat Bouterse president is.


  Maak melding

 32. AL DIE KNOPEDRAAIERS WORDEN GEWOON DOORBETAALD MET ONZE BELASTING GELDEN …STRAKS BTW…IN DEZE CRISIS NOG ERBIJ…HET WORDT ERGER …CRAZY PEOPLE.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.