Meer aanhoudingen in zaak vliegtuig met 400 kilo drugs

28
Meer aanhoudingen in zaak vliegtuig met 400 kilo drugs

PARAMARIBO, 14 mrt – In de zaak rond het drugsvliegtuig in Saramacca zijn meer personen aangehouden. Het Korps Politie Suriname, KPS, arresteerde in eerste instantie vier personen. Naderhand zijn nog drie verdachten aangehouden. Vijf van de aangehouden personen hebben de Surinaamse nationaliteit. Twee zijn buitenlanders. Het onderzoek duurt voort en het wordt nioet uitgesloten dat meer aanhoudingen worden verricht.

Het onderzoek wordt verricht door een gemengde eenheid van het korps. De verdachten zijn op heterdaad betrapt bij het plegen van strafbare handelingen. Er is ruim vierhonderd kilogram drugs aangetroffen. Het goed is in beslag genomen. Volgens de Ware Tijd is het vliegtuig aangetroffen op een locatie in het district Saramacca. Daar is een illegale landingsbaan aangetroffen, die gecamoufleerd was als rijstveld.

In Saramacca is onlangs ook een tot duikboot omgebouwd vaartuig aangetroffen. Het vaartuig was vermoedelijk bestemd voor drugssmokkel. Toen zijn drie Colombianen en een Cubaan aangehouden. Suriname wordt al jaren gebruikt als doorvoerpunt op drugssmokkelroutes. Vaker is in vrachtcontainers vooral cocaïne aangetroffen. Tot nog toe zijn relatief weinig arrestaties verricht.

Bekijk ook:


28 REACTIES

 1. De rijstboeren dat zijn mensen die op chan lijken hebben overschot aan basmatie. zie nieuws van vorige week. Ze zijn dus drukbezig om combi export, half om half . Mie zie keba , heeft het gelijk. grondbelasting of grond intrekken. De mensen die op chan beweren dat ze het grond nodig hebben om voedsel te produceren , maar nee hoor, zie je maar weer na al de transporten van groente , rijst, vis, hout enz als dekmantel .
  Deze mensen verzieken de su maatschappij.


  Maak melding

 2. Zo zie j maar weer wie de echte drugslord zijn;in Su weet men dat al lang,vandaar het vroeg in een vroeg stadium uitlekken naar de media door Chan en mathoera,Alleen om het onderzoek te frustreren en de daders te tippen dat men bezig was hun in kaart te brengen,het was zo doorzichtig allemaal ,als vroegere commissaris van politie en min v just pol zijn beiden op de hoogte van de te volgen tactieken of modus operandi,dat niets naar buiten gelekt mag worden zolang men nog bezig is met onderzoekwerkzaamheden,Chan en mathoera wees opgepast


  Maak melding

 3. Beste Sranang man en Oema,

  zijn jullie nog niet wakker, van bovenstaand is niet iets van nu is van jaren terug.
  Ik zou jullie aanraden om naar de films op Netflix van EL CHAPO GUZMAN en NARCOS te kijken. Hieruit kan je alles ontleden van de top tot de kleine man en waarover het gaat in Suriname. Het past precies zoals Suriname nu is!.

  Tevens zou de mentaliteit, gedrag en omgangsvormen van de Surinamers te veranderen. Een voorbeeld “het is alsof je de medewerkers van alle instanties, inclusief winkels, je een last ben om iets te vragen of te kopen. Je moet die mensen niet storen, dus er is geen inbreng. Ze willen niet verkopen of meedenken of geld verdienen op een eerlijke manier”.

  Je leest de reacties van de opposities van de politieke partijen en denk ik “volgens mij zijn jullie ministers geweest en hebben jullie niks aan gedaan, terwijl ze het wel wisten.
  Check de film EL Chapo.

  De slimme Surinamers zijn er niet, wel egoïsten om Su niet vooruit te brengen, geldt ook van de Universiteit.
  Er bestaat geen Suriname alleen ikke en ikke.

  Om Su tot ontwikkeling te brengen, is samenwerking van toepassing en de identiteit te waarborgen, als ook de SRD.
  De Surinaamse gulden, de waarde van elke Surinamer.

  De jongens die geld hebben zet het om in grote hotels, bedrijven, ondernemingen.

  Het legaliseren van softdrugs tot 5 gram, neem een voorbeeld aan NL. Daar als je wordt betrapt met meer , dien je belasting over te betalen.
  Harddrugs ten zeerste verboden, geen overleg mogelijk.
  Er dienen geen coffeeshops te komen.

  Je moet kunnen zijn wie je bent, geld voor homo’s/, lesbisch man, vrouw, barka bhai met fles palm, gewoon vrij zijn wie je bent.

  Dus Suriname begin bij jezelf, leiders ik zie er geen nog in de toekomst.
  De criminaliteit is georganiseerd, check a film.

  Wat suriname nu snakken is de SRD, waardig maken, vervolgens corruptie uitbannen.
  Wie je nu ook gaat plaatsen same shit.

  ER dienen nieuwe leiders te komen met liefde voor Suriname om Suriname tot ontwikkeling te brengen en met regels.

  Groet

  Culture


  Maak melding

 4. Beste Culture.

  Dat is een hele accurate omschrijving van de mentaliteit van Surinamers.

  Je wordt belazerd om 10 srd. Men gaat niet voor een langdurige werkrelatie waarin men voor langere tijd duizenden srd’s kunnen verdienen.

  Met belazert je liever voor 10 srd

  Goed voorbeeld is inderdaad winkelpersoneel en personeel in de horeca.

  Soms blijft de verkoopster gewoon de de deuropening staan met telefoon in haar oor en moet je vragen om naar binnen te mogen.

  Gewoon zo min mogelijk doen en je mag ze vooral niet storen…De lamlendigheid straalt er vanaf vooral bij de ambtenaren die gewoon en dutje doen waar je bij staat, of hun bami eten en je met volle mond te woord staan…of gewoon om 10.00 weer naar huis gaan……


  Maak melding

 5. Deze zaak kan mijn zoon van 4 oplossen.Vrienden van de hoogste man in het land betrokken.Zien is geloven als de echte bazen zullen hangen of hun handlangers.


  Maak melding

 6. De vierhonderd kilo’ s drugs waren verborgen in duizenden gedroogde hondenballen afkomstig van Dagoebalsing, de ddb hondenneuker.


  Maak melding

 7. @ Dagoeblad
  @ Dagoebalsing

  Dagelijks worden op Zanderij ” koeriers ” opgepakt met soms tientallen kilo”s.

  Wie zijn die veelplegers? Op wie lijken zij ??????????
  Graag een objectief antwoord !!!!!!!!


  Maak melding

 8. OP DE SCHOEN!!! Dagoebalsing je hebt helemaal gelijk….en wat is het stil op het forum. Waar zijn al die VHPverdedigers? Normaal tuimelen ze over elkaar om hier hun gif te spuwen. Nu, doodse stilte! Weten zij wat wij niet weten? De naaste toekomst zal het zeggen en geloof me, er zal niets nieuws zijn dan dat wat wij al jaaaaaren weten. Niks rijst, slang of kikker! Lalla lalla droga!!


  Maak melding

 9. Niks rijst, slang of kikker! Lalla lalla droga!!
  Dat wist je president al jaren. Vraag hem maar over de uitspraak van pompoen in de kazerne.


  Maak melding

 10. @ Luciën … Drugs In- en Uitvoer … kun je niet alleen op conto van de Rijst en Groente Exporteurs schrijven … m.a.w. mensen die op Chan {VHP} lijken.

  @ Luciën … mensen die op jou lijken … Lalla lalla droga … zijn even schuldig … worden dagelijks op Zanderij in de boeien geslagen.

  Het Drugsprobleem moet met ” tak en wortel ” uitgeroeid worden zonder …. aanziens des persoons.
  We hebben ons nageslacht opgezadeld met een … naar het zich laat aanzien …. een ” onoplosbaar ” probleem.


  Maak melding

 11. Als het hindustanen zijn, dan zijn het van die verneeegerde hindustanen die in de gaar van Bouterse zitten. Zo zie je hoe smeerlap baas zijn eigen mensen erbij lapt om indruk te maken op Trump.
  Trump heeft natuurlijk Bouterse de duimschroeven aangedraaid: resultaten of een inval.


  Maak melding

 12. He jongens dat is niet slim om ze te onderscheppen, niet te vaak doen hoor!
  Bouta gaat jullie anders teveel BTW laten betalen, hij moet toch ergens het geld vandaan halen om die kippen om hem heen te betalen.


  Maak melding

 13. Een aantal paarse gaat weer gelijk op de etnische tour maar ze hadden beter kunnen wachten tot meer feiten bekend werden. Zoals het feit dat zowel deze “rijstvelden” als de ‘duikboothaven” eigendom zijn van dezelfde eigenaar die dik bevriend is met Bouterse.


  Maak melding

 14. @ Dagoeblad
  @ Dagoebalsing
  @ Luciën

  Zoals slecht getrainde dagoes blaffen jullie weer te vroeg en te luid.
  Straks als baas niet meer betalen kan janken jullie als valse keffertjes.


  Maak melding

 15. OP DE SCHOEN :

  Waarom verzwijgen de NDP en Saddam-Hussein-voorlichter Limbosingh, NOG STEEDS, wie de eigenaar van beide PERCELEN Is ???

  Gaat om het Duikbootperceel en het Vliegtuigperceel !

  Kom op met de WAARHEID !

  PS : DEA staat klaar om Sranan te ondersteunen ! De Staat SRANAN is veel te ZWAK om gevecht met Internationale Drugsmaffia te voeren !

  Zoek partners om deze strijd te voeren !

  Start verwijderen handlangers van de maffia uit het bestuur van het land en uit de vele overheidsdiensten !


  Maak melding

 16. [14-3 17:40] 🙏🏾: PARAMARIBO – Zeven personen zijn aangehouden in de zaak waarbij een vliegtuig met drugs werd aangetroffen in Saramacca. Het betreft 2 buitenlanders en 5 Surinamers.  

  De redactie verneemt dat door goed speurwerk van een gemengde eenheid de aanhoudingen konden worden verricht. Ten tijde van de aanhouding waren de verdachten bezig met strafbare handelingen. Er werd meer dan 400 kilogram aan drugs aangetroffen en in beslag genomen. De locatie waar het vliegtuig is aangetroffen is aan de Oost-Westverbinding ter hoogte van km 80 in het district Saramacca. De locatie die een rijstveld moest voorstellen heeft een geavanceerde landingsbaan die langer is dan 2 kilometer.

  De redactie heeft verder vernomen dat het terrein aan de zelfde eigenaar behoort waar recent nog een duikboot werd aangetroffen en in beslag werd genomen. Daarbij werden 3 Columbianen en een Cubaan aangehouden. Naar verluidt werd dinsdagmiddag tijdens de actie  schoten gelost op het vliegveld.
  [14-3 17:43] 🙏🏾: BREAKING **** BREAKING * BREAKING

  Per 12 maart kreeg Jerry Miranda, minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, eindelijk de bittere pil door z’n keel.

  Hij kreeg eindelijk te horen dat hij het veld moest ruimen.

  Als we nagaan wat deze holle man (er zit nl. niets in z’n hoofd) allemaal niet gedaan heeft:

  1. De rails van het treinspoor in Para
  ontmanteld en verkocht. Weet u allemaal om hoeveel kilometers het gaat? En dan ook nog om het totaal gewicht? Hoeveel van de opbrengst is teruggegaan naar het district Para? Paranen, waar is jullie verstand? Zijn jullie ook hol daarboven?

  2. En het vuilniszakkenproject? Paranen use your heads!!

  3. Er zijn op het ministerie Daf trucks gekocht (of gekregen) van ene Poenai. Gebruikte trucks waaraan er eerst gemonteerd moest worden. Kan de Clad deze daad aub onderzoeken? Een ministerie ‘koopt’ geen uitgewerkte voertuigen bij ondernemers maar zoekt een bonafide dealer op!

  4. Er zijn 4 bussen gekocht voor het vervoeren van personeel van het ministerie (directoraat Openbaar Groen). Hoewel Miranda aangeeft dat het bouwjaar van de bussen 2016 is klopt dit helemaal niet. Dit bouwjaar is doorgespeeld vanwege de absurd hoge prijs van SRD 1.360.000,-. Het is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan te nemen dat het juiste bouwjaar van de bussen 2006 is. Ai boi Jetty toch!

  Het aantal vrachtwagens gekocht van Poenai zijn 4 of 5

  5. Als DC heeft onze Jerry een trens laten ophalen in Paramaribo Noord. Dit werk is door Surzwam verricht.

  Als minister gaat onze Jerry dan achteraf declareren en dit geschied door een heel andere aannemer. Dus niet Surzwam!! Het gaat in deze om waarschijnlijk SRD 2.931.200,- (als we ons niet vergissen).

  Ons aller Jerry heeft de aannemer links laten liggen en heeft dit werk als ‘calamiteit’ laten uitvoeren voor SRD 9.000.000,-

  Rara Jerry, hoe kan dat?

  De president moet in het vervolg eerst nagaan als de ministers kunnen rekenen voordat hij ze op posten plaatst. Want dit kost de arme bevolking zomaar miljoenen die wij beter kunnen gebruiken.

  Wie mag het nu proberen?

  Verder is het vermoeden nu nog groter geworden dat zijn lijfwacht Marcel Fong, geen zelfmoord heeft gepleegd maar is vermoord!


  Maak melding

 17. Normaal schreeuwt de broer van Chan van Saramacca in het DNA vergadering van moord en brand over verhoging van grondbelasting. Maar nu in deze zaak is hij met vakantie of misschien ook opgepakt, want je hoort zijn stem niet meer in het DNA vergadering. Hij was altijd te keer als het ging om grondherving. Was hij misschien zo bang en in paniek raakt voor controle van de grond. Wat zijn de familie van Chan toch stelletje egoisten en kastelisten en die denken alleeen aan hun eigen kast en de rest kan stikken of in de slump van Bombay van Saramakka, Deze kastelisten verzieken Su sinds de onafhankelijkheid.


  Maak melding

 18. @ Dagoesingh :
  Zoals ik al enkele dagen geleden had gemeld is eigenaar vliegtuigperceel en tevens van duikbootperceel, een van de HOOFDSPONSOREN van de NDP !

  NEKS NO FOUT !

  HOU DEA en andere internationale hulp/steun in deze zaak,
  BUITEN DE DEUR !

  TIDE, TAMARA WI E LEY GO MORO FARA !!


  Maak melding

 19. Hoera hoera, men kan weer eens de hindoestanen ergens de schuld van geven omdat ze het rijst waar ze keihard voor moet werken om het te verbouwen niet gratis weggeven aan mensen die niet anders doen dan de hele dag klagen en uitslapen en klagen. ‘als je wilt eten moet je werken’ toch? En als je niet snapt dat het exporteren van producten de enige manier is om echt geld te verdienen in plaats van dat monopolie-geld wat in het buitenland niks waard is…


  Maak melding

 20. Breaking news, didibri dede. Het gehele land in rep en roer. Alle ndper’ s zijn radeloos. Doodsoorzaak wordt onderzocht en de noodtoestand wordt afgekondigd. Droga Boeoe, Foroe Abrahap, Opa Grantie zullen het paars duivels wanbeleid verder uitvoeren….de verarming en onderdrukking van de oerdomme ndper’ s. Opa taki, na revo spook e go kong bakka, Ndper’ s oe mpp dong dagu sma, wo ka.


  Maak melding

 21. Luti fu tingi broki,denk j wel aan het milieu;je bevuilt het land door overal en onbeschaamd te lopen en zitten schijten,zonder j reet te vegen,ben al aan het dementeren of lijdt j aan dilerium ,ga hulp zoeken morserij maker


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.