Verkiezingen in aantocht: Surinaamse politici verhuizen

27

Verkiezingen in aantocht: Surinaamse politici verhuizen
PARAMARIBO, 13 mrt – Verandering van woonplaats behoort beslist tot de opmerkelijke ontwikkelingen naar de verkiezingen van 2020 toe. Hoewel het bij elke verkiezing weer gebeurt, blijven de ‘verhuizingen’ verbazen. Twee jaar voor de verkiezingen nemen de bewegingen ‘plotseling’ toe. Opvallende namen deze keer zijn vicepresident Ashwin Adhin (NDP) en oppositielid Krishna Alihussain-Mathoera (VHP).

Adhin verwisselt zijn adres in Paramaribo voor een ander in Wanica. Mathoera verlaat Wanica juist om zich te vestigen in de hoofdstad. In Wanica maken de NDP en de VHP politiek de dienst uit. Het district is goed voor zeven zetels in het parlement. Algemeen wordt verwacht dat het ook deze keer vooral zal spannen tussen deze twee. Voor beide politieke partijen staat dus veel op het spel.

Adhin moet kennelijk een sleutelrol vervullen. Hij zal vooral moeten appeleren aan het hindostaanse deel van de samenleving in Wanica. De NDP wilde bij de laatste verkiezingen Rabindre Parmessar inzetten. De verhuizingsplannen ging op het laatste moment niet door. Ex-politiecommissaris Mathoera, net als Adhin een nieuwkomer, maakte furore in Wanica. Haar verhuizing is des te opmerkelijker en belooft politiek vuurwerk.

Bekijk ook:


27 REACTIES

 1. Opper Surinamer.

  3 Partijen moet je namelijk nooit van je leven vertrouwen… laat dit ingriffen in het collectief geheugen van de doorsnee Surinaams Individu . Met Aan Kop.. De VHP.. De NDP.. De ABOP.


  Maak melding

 2. Adhin is gewoon een loopjongen en vloermat van de ndp!Zijn oom werd geexecuteerd door zijn baas ,en die moer vind het niet erg!De ndp en bouta kunnen adhin keren en draaien hoe ze hebben willen,die stomme adhin gaat toch niet protesteren. Hij is medeplichtig aan de executie van de 15 burgers eerder.


  Maak melding

 3. Ashwin Adhin is een van de vele Hindoestanen die de NDP steunt.
  Zijn Nationale Daroe Partij gaat in Wanica veel stemmen binnenhalen, omdat veel Hindoestanen een baantje hebben gekregen van de NDP. Voor de rest is niks belangrijk.


  Maak melding

 4. een Hindoestaan die zich laat nemen door Bouterse heeft heel veel in gedachten dat hij dit accepteert. Dit kent zijn weerga niet.
  Dus Surinamers let op als Adhin aan de macht komt is Suriname niet alleen op leven na dood maar volledig aan de voeten van deze man en zijn familie.
  Want hij krijgt absolute macht zolang Bouterse leeft


  Maak melding

 5. @De steen en de ezel
  Zo kunnen we van een ieder zeggen die stemt op de ndp .Geven en nemen en daaraan doen behalve sommige vooral rijke hindostanen, ook de niet hindostanen mee! En Suriname bestaat niet alleen uit hindostanen die moeten stemmen,ook de niet hindostanen hebben stemrecht!
  Alleen zij kiezen voor het slechtste dat Suriname te bieden heeft dat werkt in hun voordeel,en zij kozen voor bouta!
  Het is niet de tijd nu achter gesloten deuren te jammeren en te huilen hoe slecht bouta is. Maak gebruik van je stemrecht en verdrijf bouta,The people has power if united,en niet bouta,die is een crimineel en steunt op de poten van amnestie!!


  Maak melding

 6. Elke hoer en haar pooier kiezen de meest winstgevende hoek en adha dien is geen uitzondering. In dit geval mogen jullie raden wie is de hoer en wie is de pooier.


  Maak melding

 7. @ Ray

  Daar heb je gelijk in. Ik heb met name de Hindoestanen benoemt, omdat ik vaak lees dat creolen geen land kunnen besturen en dat Suriname beter bestuurt kan worden door Aziaten. Vaak wordt er ook gezegd dat de VHP een partij is van en voor Hindoestanen.

  Veel Surinamers leven met een oud / verkeerd / achterhaald beeld.

  Wat is terecht en wat is onterecht ..

  Sowieso is discrimineren fout !


  Maak melding

 8. @ De steen en De Ezel.

  Ik ben zelf een blaka mang, maar het is een feit dat een blaka mang geen land kan besturen !. Het heeft niks te maken met discriminatie, ik weet dat een neger niet van
  hindustanen houdt, tenzij hij er voordeel mee kan halen .
  En dat gebeurt ook andersom,en dat vind ik heel jammer.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. @ Ram Singh

  Wil je aub niet, alle vrouwen als hoer te bestempelen ??
  In de eerste plaats kom je ook uit een vrouw
  heb je daarvoor geen respect ????
  Het siert je niet om telkens een vrouw te kwalifiseren
  als een hoer !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. @Ezel en de steen
  De Vhp is een partij voor een ieder ook niet hindostanen kunnen leden worden .Je mag raden door welke groep(NDP) verspreid wordt dat de vhp alleen voor de hindostanen is.
  Waarom de bevolking bang is voor hindostanen die het land kunnen besturen is me nog steeds een raadsel.Santokhi is op dit moment de beste kandidaat om bouta te verslaan.De wereld zal aan zijn voeten liggen en geloof me waar eerder samenwerking tussen Suriname en de rest van de wereld stopgezet werd,nou die samenwerking zal hersteld worden.Want om eerlijk te zijn geen enkel wereldleider heeft zin om een samenwerking met een crimineel als bouta ,aan te gaan. Alleen de landen die een dictator als lijder hebben en de arme kleine landen die elkaar niks te bieden hebben,zijn vrienden van bouta!
  Nederland kan ons op vele gebieden helpen met Santokhi als leider,bv import -export zal wederom in al zijn glorie terugkeren,hospitalen en patienten gaan het beter als voor 1980 het geval is geweest..Degenen die denken dat de vhp een partij is vooral voor de hindostanen alleen,wel mijn medelijden hebben zij alhoewel ze het niet verdienen,


  Maak melding

 11. gaat de vieze president van Nickerie zijne doorzichtigheid Rashid Dhoekie verhuizen naar het district Marowijne?
  en gaat farao al Bouta verhuizen naar Santo Boma?


  Maak melding

 12. Voedselpakket is in Su uitgevonden En vanaf de eerste afro surinaanse predsident leven de Suries alleen maar van voedselpakketten. Gaan de politici verhuizen om voeselpakketten uit te delen. Gaan Sapoena en Suparto ook verhuizen naar Commewijne om daar bamie en tjil uit te delen aan de hongerige wong jowo , neks no fout maar sari torie dat wong jowos door deze twee kaboela jawas na 2020 worden geloossie geloossied en geboorrie en gebooried.


  Maak melding

 13. Met of zonder fraude front wint grandioos!
  Men is opa desi zat a kondre falliet!
  De vraag is met hoeveel zetels zal die koe desi tijdens de aankomende verkiezing frauderen??????


  Maak melding

 14. Ray blijf maar lekker dromen,Chan wordt nooit pres van Suriname ,Adhin mag wel,Amzhadadoel mag wel,Mansaran Khalidien mag wel,maar een vhp,er nooit,die denken te etnisch.niet goed voor Suriname nooit nooit nooit


  Maak melding

 15. Mini min weer zo een dumbo,je bent zeker familie van de verkrachter en tevens grondrover tjekre tjekre ,Akanswarie en akanharie zijn zoek naar werknemers meld j aan,wroko san ju sortu lobi


  Maak melding

 16. Straks willen ze van ellende naar Holland verhuizen en dan wel in de Bijlmer. Kunnen ze hier de politiek in voorbeeld a la Sylvana of Denk! Als gevolg: Een hoop onzin!


  Maak melding

 17. Iedereen mag pres worden behalve dombo bouta!
  Chan, adhin, Rusland, somo, speet Kong!
  Bouta heeft het land naar de afgrond gebracht das een mppppp koulo boeler feit. Ik weet dat de waarheid hard is! Maar moet gezegd worden!


  Maak melding

 18. @ J Zwarmans,
  Hoeren hoeven niet altijd vrouwen te zijn. In de Suri politiek zijn het uitsluitend mannen, maar er zijn uitzonderingen. Overigens is het een kapitalistiese equal opportunity beroep. Maar het is niet bedoeld als scheldwoord voor sexwerkers. Daarvoor biedt ik u en alle lezers mijn oprechte verontschuldigingen aan.


  Maak melding

 19. De NDP doet alsof het een Multi-etnische partij is maar niet is minder want de top van de NDP bestaat uit afriden.
  De niet afriden zijn marionetten van de NDP.


  Maak melding

 20. @jzwartmans, je klets weer uit nek Jere, je bent aan het generaliseren.Ik ken genoeg blakka’s die een Hindoestaans vrouw hebben.Dus is er wel sprake van visa-versa liefde.ga me niet vertellen dat als een knappe Hindoestaanse voor je deur
  staat, dat je tollie niet gaat kriebelen in je broekoe.Hypocriet!


  Maak melding

 21. Allen, vooral Ray,

  Ray, ik ben het helemaal eens met jou posting.
  Met een andere president in Su, zal er veel meer gehandeld worden met het buitenland, dit betekend natuurlijk voorruitgang voor Su.
  Mijn advies aan Surinamers(= een ieder die in Suriname woont of in het bezit is van een Surinaams paspoort) denk AUB deze keer goed na voor je, je stem uitbrengt bij de volgende verkiezing.

  SUCCES


  Maak melding

 22. Op het partijcongres van de VHP zondag in ‘de Olifant’ is met slechts 1 stem tegen, de aanvullende regels om transparantie en
  doorstroming binnen de partij te bevorderen, goedgekeurd.

  De VHP heeft altijd luidkeels dit besteden en beweerde zelfs dat zij geen etnisch politiek voerden. Zelfs de naamsverandering van VHP mocht niet helpen.

  Voorzitter Chan Santokhi heeft de congresgangers bedankt voor de goedkeuring. De tijd zal leren! Een Hindoe is en blijft Hindoe. Hindoes vrouwen hebben zelfs moeite mee. Maar ja het is hun zeden en gewoontes. Het zal veel tijd in beslag nemen om echt serieus over te komen.

  In Guyana was destijds ook een rassen oorlog tussen Hindoestanen en Negers uitgebroken. Dit moeten wij voorkomen want het zal zeker niet mals zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.