vr 23 mrt 2018 19:16
post thumbnail

Ook aandacht voor Global Money Week in Suriname

3

Deze week vindt de Global Money Week(GMW) plaats; een jaarlijks terugkerende activiteit met als doel, de jeugd, maar ook de ouderen meer te leren over geld en geldzaken, over duurzaam levensonderhoud en hen te interesseren in ondernemerschap. Ook dit jaar organiseert de Centrale Bank van Suriname enkele activiteiten.

Op dinsdag 13 maart wordt de Muloschool Kerklaan bezocht en op woensdag 14 maart de Poolschool. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op de thema’s ‘Geld’ en ‘Dagelijks geldbeheer’ welke door educatieve activiteiten worden belicht.

Dit evenement is bedacht door de internationale organisatie, ‘Child & Youth Finance International (CYFI)’. Uit onderzoek van de CYFI blijkt dat het goed is om kinderen al op jonge leeftijd te betrekken bij geldzaken, zodat zij op latere leeftijd verantwoorde financiële keuzes kunnen maken.

Gedurende de GMW worden jongeren in verschillende landen daarom betrokken bij een aantal educatieve activiteiten zoals rondleidingen bij financiële instellingen, gastlessen op scholen, workshops, educatieve spelletjes, wedstrijden, web chats met vooraanstaande personen en participatie in radio talk shows.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
33 Reacties | Plaats Reactie

  1. 80 % huismoeders meestal alleenstaande moeders en tienermoeders hebben problemen met opvoeden van hun kinderen, Kinderhuizen, huizen opa tollie zit overvol,huis van bewaring zit ook overvol en de kaboela danszalen zitten ook overvol. Kinderen leven zonder vader en zonder geld en als gevolg crimi . Leer de kinderen eerst om geld met eigen zweet te kunnen verdienen en daarna dat ze het geld moeten sparen en zuinig met geld moeten omgaan voor een doel. neks no fout anders zonder doel is einddoel ; opa doel-lie.

    dinsdag 13 maart 2018 om 20:56 uur.
  2. @mini mini, 80% alleenstaande moeders?😮ai boi, dat betekent dat die wakka-dagoe mentaliteit er nog steeds heerst. Volgens mij moet zo snel mogelijk De Bana-Beheersing-Project. Speciaal voor die gasten die links en rechts kindjes verwekken en vervolgens de oema’s laten zitten, opgezet worden👨‍👩‍👧.zoniet! Dan wordt de NO moni probleem alleen maar groter.er bestaat geen bijstand uitkering in suri, voor de moeders. Het wordt dweilen met de kraan open met al die wakka-dagoes.

    woensdag 14 maart 2018 om 09:29 uur.
  3. Broodnodig, want wat ze nu leren is lenen, lenen, lenen.

    woensdag 14 maart 2018 om 21:58 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com