zaterdag, december 9, 2023
HomeOnderwerpenEconomieOnderbezetting Luchtvaartdienst Suriname wordt aangepakt

Onderbezetting Luchtvaartdienst Suriname wordt aangepakt

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 mrt – Het hoofd van de Surinaamse Luchtvaartdienst, Faizel Baarn, is samen met zijn staf van start gegaan om de onderbezetting bij de luchtverkeersleiding in Suriname op te heffen. Baarn geeft aan, dat mede door de steun van de Minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda, het wederom een feit is dat de Luchtvaartdienst elf nieuwe ADC/APP’ers heeft afgeleverd(FOTO). ADC/APP’ers meer bekend als Tower controllers, zijn degene die hun werkzaamheden verrichtten in de luchtverkeerstorens.

In het afgelopen jaar heeft de Luchtvaartdienst al 16 ADC/APP’ers afgeleverd en 12 Area Controllers. De tower controllers zijn afgeleverd na een training van 4 maanden bestaande uit theorie en praktijk lessen. De opleiding is volledig verzorgd door Surinaamse instructeurs. De Luchtvaartdienst heeft bijzonder veel geïnvesteerd in het opzetten van de Suriname Aviation Training Center en is nu in de eindfase om deze faciliteit conform de geldende standaarden officieel in orde te hebben. Hierbij krijgt de Luchtvaartdienst hulp en begeleiding van de burgerluchtvaart autoriteit CASAS.

De nieuwe tower controllers worden nu al ingezet om de On the Job periode te voltooien. Hierna zullen zij worden uitgecheckt, waarna zij hun brevetten in ontvangst mogen nemen van CASAS. Baarn geeft aan, dat conform het uitgestippeld beleid deze maand nog een start wordt gemaakt met de Basic Air Traffic Services (BATS) opleiding waaraan ongeveer 40 cursisten zullen deelnemen. De Luchtvaartdienst maakt zich op dit moment sterk voor een constante vooruitgang op het gebied van professionalisme, continuïteit en duurzaamheid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

6 REACTIES
 1. je zult ze wel een goed salaris moeten geven, want ‘geregelde’ figuren die nauwelijks kunnen lezen en skrijfen krijgen een stafsalaris binnen deze organisatie. m.a.w. ze zijn anders zo vertrokken.


  Maak melding

 2. Waarom lijkt het zo dat voor het werk wat 4 mensen moeten doen in Su 40 mensen worden aangenomen.
  40 mensen krijgen vol salaris door betaald en maar 4 mensen zijn echt aan het werk.
  Wanneer gaan ze de bezem door het overheids apparaat en bedrijven als SLM EBS en zo halen.
  ga naar een 3 of 4 ploegen schema je heb dan vb 16 man maar nodig (ipv 40)
  In europa duurt de opleiding tot luchtverkeersleider ongeveer drie jaar.
  In Su maar 4 maanden.
  Je kan de een dus niet met de andere vergelijken.


  Maak melding

 3. Ik wacht nog steeds op antwoord over mijn sollicitatie in 1972.Ik was toen 20 jaar jong en mijn baan bij Notaris F.R. Manichand opgezegd om als luchthaven wachter/grondpersoneel te gaan werken op Zanderij.Tijdens het sollicitatiegesprek was tegen mij gezegd dat ik zeker opgeroepen zou worden voor een korte training om daarna aan het werk te gaan.Ik heb nog steeds geen bericht ontvangen.U kunt mijn sollicitatie verwaarlozen omdat ik nu 65 jaar oud ben.Hartelijk dank voor de door u in mij gestelde vertrouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES