‘Next Generation Movement’: regering Bouterse moet nu weg

33

PARAMARIBO, 13 mrt – De regering Bouterse moet nu weg. Dit stelt Xaviera Jessurun van de organisatie Next Generation Movement. Op twee en twintig maart wodt vreedzaam betoogd tegen het beleid van de regering. Ombuiging van het beleid, zoals eerder werd bepleit, is er niet meer bij. Het is tijd voor vervroegde verkiezingen.

Het straatprotest waar ook Next Generation Movement aan deelnam, heeft geen resultaat opgeleverd. In elk geval is er van beter economisch beleid geen sprake. Dus is niets belangrijks veranderd. “Wij zien dat er maatregelen zijn getroffen die veel ingrijpender zijn op langere termijn”, zegt Jessurun tegenover de Times of Suriname. Daarom kan niet worden gewacht tot de verkiezingen van 2020.

Next Generation Movement maakt zich zorgen om de aangekondigde maatregelen. Zoals de invoering van btw. Ook het voornemen van president Bouterse om een deel van zijn bevoegdheden over te dragen aan vicepresident Ashwin Adhin valt niet in goede aarde. “Voor ons is de maat al vol”, aldus Jessurun. Anders dan de autoriteiten dat eisen, wil zij geen vergunning aanvragen. De grondwet staat betogen immers toe.

33 REACTIES

 1. Bouta is houtluis baja!
  In 2020 gaat de ndp zwaar terugvallen!
  Men is echt moe van opa desi en zijn roversbende die su falliet verklaard hebben!


  Maak melding

 2. Moet ik deze Xaviera niet linken aan meneer C. Seedorf, toen met die zg. para league?! Mogelijke geldschieter?
  Wil Clarence nu president worden? eenvoor joe na trainer!


  Maak melding

 3. De pikin ingi boi moest nooit terug gekeerd zijn naar Sur.Met zijn komst was de vernietiging van het land ingezet al beseften we dat toen niet.
  Als hij nu niet uit zichzelf weggaat,ruimt de natuur hem binnen kort op.Dat is een gegeven.


  Maak melding

 4. Het is nu meer dan duidelijk gebleken dat Bouterse niet de juiste leider bleek te zijn. Laten we duidelijk en eerlijk zijn, is niet de schuld van de kiezers dat die man toen werd gekozen. De kiezers wilden toen massaal afrekenen met de oude politiek.

  Als Bouterse z’n verstand had gebruikt was hij de grootste leider van dit land. De verleiding en de Surinaamse mentaliteit als je macht krijgt heeft gemaakt dat deze man zich als een afgod is gaan opstellen. Een spreekwoord luidt als je een neger wilt leren kennen geeft hem macht en dit is met Bouterse gebeurt.


  Maak melding

 5. The Next Generation Movement intetessante naam. Vroeger waren de linkse bewegingen een gevaar voor de establishment. Ben benieuwd of het levensvatbaar is wanneer bouterse counterattackt.


  Maak melding

 6. SU …ALLE ORGANISATIES IN SU EN BONDEN ..GEZONDHEIDS SECTOR IEDEREEN..SAMEN BUNDELEN OM SU. VOOR EENS EN VOOR ALTIJD TE REDDEN VAN DEZE GROTE KUNU ALS PRES.VAN SU. WEG TE JAGEN..ALS ZE NIET WEG WILLEN DAN MAAR HARDHANDIG….


  Maak melding

 7. ZE ZIEN ONS ALS IDIOTEN..NA AANTREDEN VAN DEZE BOEVEN WIST IK ALLANG DAT HET FOUT ZOU GAAN MET ONS LAND…WE HEBBEN WAT ER NU GEBEURT AL EERDER MEEGEMAAKT … TOEN MOESTEN WE IN LANGE RIJEN STAAN OM AAN BASIS GOEDEREN TE KOMEN….DE HELE DAG BEN JE KWIJT…EN NU ZIJN WE WEER IN HET ZELFDE BELAND.. EN NU PAKETTEN …EN NIET IEDEREEN KOMT IN AANMERKING VOOR EEN PAKKET… WAT OOK ANDERS IS IN SU.IS DAT ONZE FIRST LADY ZICH HEEFT ONTPOPT TOT EEN PAKKETEN LADY…NERGENS IN DE WERELD ZIE JE DAT….ALLEEN IN SU . WAAR ..NEKS NO FOUT …IS.


  Maak melding

 8. Next Generation,bestaat uit een clubje gefrustreerden binnen de NPS. Deze figuren kunnen binnen de NPS niet eens een invloedrijke positie verwerven. Zij gedwongen om tecfunctioneren in de marge van de partij.Hun invloed stelt niets voor.Het is een belachelijk clubje na-hossers.


  Maak melding

 9. Beste RobG

  Waarom zijn zij die duidelijk omschreven problemen aankaarten gefrustreerde NPSers. Volgens mij zijn er meer gefrustreerde NDPers te vinden. Er is immers geen sprake van beleid als je de bokkensprongen uithaalt die Hoefdraad nu uithaalt.

  Hij plundert alles en iedereen en dan niet om verbetering te brengen maar om de staatsschuld (SRD 2.100.000.000/jaar was in 2010 SRD 300.000.000/jaar) te kunnen betalen. RobG het einde is na bij. Bouterse laat Adhin het vuile werk nu op knappen.


  Maak melding

 10. Ik roep dit al enkele jaren dat deze K-administratie moet opdonderen.

  Xavier, Maisha en De Dek O Loog moeten samen bundelen: Jullie kunnen deze K-administratie en zijn Daltons verjagen. Het verdampte geld moet terug en deze gajes moeten achter de tralies.

  Genoeg is genoeg: Weg met deze Criminelen.


  Maak melding

 11. De uitslag van de verkiezingen van 2020 Zion al bekend . NDP wint met een kleine meerderheid.
  Dora die bevestigd het . Is eerlijk en goed verlopen . Kom op iedereen weet dat er met de uitslag geknoeid wordt. De vraag is alleen met hoeveel zetels gaan ze knoeien .
  Ga er van uit koste wat kost NDP moet en gaat weer winnen . Verzegelde stembussen staan nu al klaar om andere te vervangen.
  Stel je staat in Schoenen van Bouterse je heb de macht en middelen en je hoeft je niet aan de wet te houden . Dan zou je het ook doen of proberen .
  Als niemand erachter komt is het toch prima .
  Zolang hij het niet uitlekt of boven tafel komt is er niets aan de hand


  Maak melding

 12. Imro Manglie: ‘NDP heeft grote onverzadigbare dieven’
  07-01- 2015
  Imro Manglie-NDP. 1‘NDP heeft grote onverzadigbare dieven’, zegt de industrieel en rijstmagnaat Imro Manglie onomwonden aan Dagblad Suriname. In de wandelgangen wordt beweerd dat ook Manglie, een grote aanhanger van NDP, de partij vaarwel zal zeggen. Dit wordt niet bevestigd en ook niet ontkend door Manglie. Volgens hem wordt hij constant benaderd door andere partijen. ‘Ik ben altijd trouw en loyaal geweest aan de NDP.’ Wat Manglie wel vrijuit laat weten, is dat hij behoorlijk ontevreden en ontstemd is over zijn positionering binnen de paarse partij. Vanaf de oprichting van de NDP maakt hij deel uit van de partij. Wanneer hij de balans opmaakt, concludeert hij dat hij een hogere waardering binnen de partij verdient. ‘Na 30 jaar verdien ik een betere behandeling.’
  ‘NDP heeft alleen materialisten’
  Uit ervaring vertelt Manglie dat de top van de partij vol zit met ‘materialisten die het niet menen met land en volk’. ‘Ze zijn vandaag de dag miljonairs geworden, ze hebben zich verrijkt over de ruggen van anderen heen.’ Manglie beweert dat hij nimmer heeft geprofiteerd van de partij. Integendeel heeft hij decennialang zijn eigen industrie op het spel gezet voor de NDP. Hij heeft geen financiële voordelen eraan overgehouden, ‘maar alleen financiële achteruitgang’. Deze minpunten heeft hij nimmer voorgehouden aan partijvoorzitter Desi Bouterse. Manglie gaat ervan uit dat Bouterse ook oren, ogen en een gevoel heeft om te kunnen aanvoelen dat zaken niet goed gaan. De industrieel weet niet waaraan het schort; nadat Bouterse president werd in 2010, heeft hij hem maar één keer gesproken. ‘Vlak voor de verkiezingen moet je alles voor ze doen, maar na de verkiezingen nemen ze hun telefoon niet eens op.’
  Personen van buiten worden beter gewaardeerd
  Manglie schroomt er niet voor om aan te halen ‘dat personen van buiten een betere waardering genieten binnen de partij dan trouwe en loyale NDP’ers die de partij jarenlang hebben gediend’. Als voorbeeld haalt hij aan de persoon van Ronald Hooghart. ‘Dezelfde Hooghart was bezig om de NDP te vernietigen. Hij demonstreerde op straat en riep dat de deuren van strafinrichting Santo Boma open staan voor Bouterse. Dezelfde Hooghart zit vandaag champagne te drinken thuis bij Bouterse.’
  ‘Het beleid is een chaos’
  Manglie vindt dat zowel het binnenlands als het buitenlands beleid een chaos is. ‘Geen normale chaos, maar een superchaos. Er wordt niet eens controle uitgeoefend wie allemaal in het land terechtkomt. Morgen zie je dezelfde personen een truck rijden, in de bakkerij staan of hout verkopen.’ Het beleid wordt door hem getypeerd als ‘verschrikkelijk’. Volgens Manglie zou er al lang aan de handrem getrokken moeten worden.
  Manglie haalt ureum voor Staat
  Na het aantreden van Bouterse als president werd Manglie aangewezen om goedkoop ureum voor de Staat binnen te halen uit de Petrocaribe-deal die met Venezuela was gesloten. De ureumprijs afkomstig uit deze deal bleek allesbehalve goedkoop. Enerzijds werd door personen rond de president beweerd dat Manglie forse winsten zou boeken. Manglie beweert het tegendeel. Volgens hem lijdt hij meer verlies. De ureumdeal heeft zou zelfs een scheur teweeg gebracht hebben tussen Manglie en het hoofdbestuurslid Rashied Doekhie van de NDP wordt beweerd. Doekhie ontkent dat er hiervan sprake is. Hij geeft toe niet op goede voet te staan met Manglie, maar daar ligt een totaal andere reden ten grondslag. Behalve het binnenhalen van ureum voor de Staat, kreeg Manglie de Stalweide toegewezen gedurende het bewind van de NDP-regering Wijdenbosch-Radhakishun (1996-2000).
  Asha Gajadien-Bhagwat


  Maak melding

 13. Hoe eerder hoe beter, deze clown was president, om zijn moordenaarsklus te kunnen redden van een veroordeling, maar niet om van dit land Dubai te maken, waarvan Missikonju nog steeds droomt.


  Maak melding

 14. farao al Bouta kan straks zeggen: a no mi, na VP Adhin!
  a no bing mi, na Hoefdraad.
  Na Jenny mik a koelieboy beledig mi!

  Ik beloof jullie dat dit niet meer gaat gebeuren; er komt ook geen BTW op bruie bonen en zoutvlees!


  Maak melding

 15. Voor 2020 is opa desi dood!
  Laten we hopen mensen want desi zal dan weer frauderen met de verkiezing alleen is de vraag met hoeveel zetels gaat desi frauderen?
  De vorige verkiezing was er gefraudeerd met 4 zetels uit zeer betrouwbare bronnen vernomen!
  Me bar joe!


  Maak melding

 16. @ Ray
  Maak haast .De moordenaar moet weg!!
  Iedereen meedoen!!
  …………………………………………………………………………………….

  MENSEN LUISTER NIET NAAR EZEL RAY,HIERBOVEN.IN ALLE REACTIES WAAR HIJ TEGEN DE REGERING SCHOPT,,,,,,MISLUKKEN ! HÌJ IS ZELF EEN GROTE MISLUKKELING,EEUWIG DURENDE UILSKUIKEN !!!!


  Maak melding

 17. Heel veel Surinamers kan je vandaag de dag omkopen met pakketjes.Deze organisatie wens ik veel sterkte toe met hun goede bedoelingen maar de surinamer wil bedrogen en voor de gek gehouden worden en dat moet de NDP wel worden meegeven ze kunnen dat wel.


  Maak melding

 18. Als ik in mijn glazenbol kijk zie ik een coupe komen in de nabije toekomst mocht huidige president komt te overlijden. Dan breekt de pleuris uit . Wie grijpt er dan naar de macht binnen de NDP.


  Maak melding

 19. De ‘Next Generation Movement’: regering Bouterse moet nu weg heet een goede name en laat zien dat ze precies zien hoe de vlag van Suriname bij hangt en wat er moet gebeuren.

  ddb en gangsters moeten liever vandaag dan morgen naar huis gestuurd worden.

  Deze Movement of de jonge generatie, het volk van morgen moeten niet als Neus een politieke partij oprichten, maar eerst laten zien dat ze jonge kiezers achter zich kan krijgen. Deze movement of the jonge kiezers moeten zaken heel goed inzien en zich bij de bestaande politieke oppositie aansluiten.

  Movement of the jonge generatie, send me/them an other brother Mozes, uit de bestaande oppositie polietike partijen een die weet hoe de verhouding was van Mozes met de Faroa.

  Het was beter als Neus en Curtis ook zich met deze orga, jongeren, volk van morgen in een nieuwe actie group had aangesloten en zich bij de oppositie politieke partijen zouden aansluiten.

  Dit omdat het niet gaat om individuele belangen, maar om een hogere doelen nationale en internationale, oa
  – de grondwet van de republiek Suriname, trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, Internationale Verdragen cq mensenrechten,
  – de sociale, financiele en economische situatie van de Surinamers en de republiek Suriname,
  – veiligheid, orde en rust, criminaliteitsbestrijding, corruptie,
  – de juiste koers waarop Surinamers en de republiek Suriname moet varen, werkgelegenheid, productie ondernemingen, export, voor welvaart, welzijn, vooruitgang, een voorbeeld voor de wereld en om trots op te zijn,

  Kortom een land en Volk dat in de regio en de wereld andere landen jaloers naar kijken.
  let op! Stel een gezin telt 5 leden dan heeft de republiek Suriname naar boven afgerond/ongeveer 120.000 gezinnen.

  Met goede doelen op korte, middellange en lange termijn kan een land met zoveel natuurlijke rijkdommen en zoveel domeingrond/oppervlakte datgene wat Surinamers nu al bezitten, onmogelijk een kansloze land zijn.

  Surinamers let op! Suriname is nog nooit zo diep in ellende en grote armoede geweest. Het begon allemaal op 25 februari 1980 en het duurt nog steeds voort. Zie wie hier de oorzaak van is. Deze man of lieden zijn met hun enige eigen belang bezig en niet met de doelen van het volk en land.

  Deze man wil niet in de gevangenis in Suriname en het buitenland terecht komen. De ontwikkeling van deze man is niet voldoende om een land te leiden en tot een succes te brengen. Als zijn ontwikkeling, kennis en ervaring en het team waaraan hij leiding geeft zo goed waren, hoe komt het dat het sinds 25 februari 1980 een puinhoop is.

  Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?

  Time4Chan(ge)!

  Get Up Stand Up, Get Up For Your Rights!

  Send Us Another Brother Mozes!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 20. -NDPérs praat nou even met jullie baas Bouterse, omdat hij het land en volk te kijk zet.

  =De politie heeft dinsdag een vliegtuig met drugs aangetroffen in het Westen van Suriname


  Maak melding

 21. Exodus, The Movement Of The People/ The Next Generation Movement,

  Oe Bondroe en sluit u aan bij de huidige oppositie politieke partijen, die weten hoe de relatie was van Suriname met Nederland, hoe de relatie was van Moses met de Farao. Suriname heeft ook internationale hulp nodig om weer in het gareel te lopen. Nederland kan niet weg kijken. Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard. Landen hebben elkaar nodig.

  Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?

  Time4Chan(ge)!

  Get Up Stand Up, Get Up For Your Rights!

  Send Us Another Brother Mozes!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  Het gaat niet om individuele zaken, maar om Internationale en nationale doelen als het om het Volk van Suriname, de Surinamers en de republiek Suriname gaat.

  ddb is een hele grote internationale crimineel en een zeer zware misdadiger die misdaden heeft gepleegd tegen de mensheid en hoort zowel in Suriname als in het buitenland te worden opgesloten.

  ddb is geen president om uw belangen, doelen, uitdagingen te behartigen, maar zijn enige eigen belangen, nl rijkdom te hebben en niet in de gevangenis terecht te komen. Daarom doet hij er alles aan om president te blijven. Volk van Suriname, Surinamers, zie u heel grote armoede en heel grote ellende waarin u leeft sinds 25 februari 1980.

  Alleen door bondroe zal u de huidige misdadigers, ddb en gang, die zijn aan de touwtjes trekken en met hun enige eigen belangen bezig zijn uit het machtscentrum van Suriname verjagen. Versnippering van het volk van Suriname zal alleen in zijn voordeel werken van de huidige gangsters die aan de touwtjes trekken.

  Zie de oorzaak en gevolg van uw heel grote ellende en heel grote armoede sinds 25 februari 1980. ddb heeft niet de capaciteiten, knowhow, vrienden in de wereld die het land Suriname en de Surinamers uit de grote armoede en ellende kunnen halen.

  Volk van Suriname, Surinamers:
  Oe Bondroe en sluit u aan bij de huidige oppositie politieke partijen, die weten hoe de relatie was van Suriname met Nederland, hoe de relatie was van Moses met de Farao. Suriname heeft ook internationale hulp nodig om weer in het gareel te lopen. Nederland kan niet weg kijken.

  Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?

  New Generation, movement of the people sluit u aan bij de huidige oppositie politieke partijen. Die kennen het politieke spel, (internationaal en nationaal) en weten hoe te handelen, zij hebben kennis, ervaring en weten wat politiek is. Politiek is not a tea party!

  Om ddb en gangsters, ndp weg te jagen is not a tea party. Oe Bondroe met de huidige politieke partijen. Het gaat om nationale en internationale zaken/belangen, relaties van Suriname en de Surinamers. Zij weten hoe er te werk moet gaan, mensen zonder ervaring moeten daarom mee gaan met de huidige politieke partijen en kijken naar het (inter)nationale belang van Suriname en de Surinamers.

  Time4Chan(ge)!

  Leve Surinamers :
  – die ddb ndp en gangstes weg willen hebben
  – gaan voor de juiste koers van Suriname, nationaal en internationaal,
  de huidige oppositie politieke partijen

  kortom een land om trots op te zijn een voorbeeld voor de wereld,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Send Us An Other Brother Moses

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 22. Bouta deze opa heeft het verpest en dat weet hy zelf ook goed!
  Eens was opa bouta God in su en nu scheld en vloek een ieder hem!
  A pa dies bouta vernietig a kondre tot en met!
  Mensen Un stem verstandig en breng ik 2020.
  No meki paket Tjarie joe ede gwe!!!


  Maak melding

 23. Bouterse moest al 8 jaren geleden al weg maar ze krijgen hem niet weg want ze hebben zelf voor hem gekozen als president van het land.Hij heeft ze omgekocht en en nu zitten ze met hem in hun maag.Hij heeft het land leeggeroofd en niemand durft wat ervan te zeggen.Die man heeft geen verstand van zaken en daarom gaat het slecht in het land.Hij is een domkop die geen hoge opleiding heeft gehad.Hij heeft alleen maar verstand van wapens om te doden als in het verleden.Deze Satan is geen mens maar een duivel.


  Maak melding

 24. NDP staat voor Nationale Duikboot Partij ,met kapitein Doehkie vice President van Nikerie.

  Wij van de Oppositie wijken niet voor onder drukkers .

  Bouterse macht niet voor de derde keer President worden volgens de Grondwet .

  Einde Bo Bo Bouterse droom en Vader Abrahams .

  Welke streek gaat volgen weet ik niet ,binnen NDP gaat de BOM ontploffen voor 2020.


  Maak melding

 25. De ndp moet met wortel en tak worden uitgeroeid. Dan pas zal er sprake zijn van genezing en bevrijding van het volk. Didibri en duivelse trawanten zijn gewoon misdadigers en alle ndp aanhangers, oerdomme zombies. Wo ka.


  Maak melding

 26. JE HOORT NOOIT WAT VAN DE LIJDER OVER DRUGS..

  hij zal nooit iets meedelen..

  hoe komt dat.., terwijl hij zelf veroordeeld is voor 11 jaren in Hollend voor dit misdrijf..

  ook nu is hij druk doende te reshuffelen , terwijl hij het meest recht op heeft om weg te komen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.