Zelfmoord 14-jarige in verband gebracht met Japanse game

13
Zelfmoord 14-jarige in verband gebracht met Japanse game

Afgelopen week schoot de 14-jarige Marvin Wongsopawiro zich in Suriname door het hoofd met een jachtgeweer. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de tiener het jachtgeweer van zijn vader heeft gepakt en zich daarmee in zijn eigen slaapkamer door het hoofd heeft geschoten. Hij overleed ter plekke. Zijn dood wordt door sommigen in verband gebracht met de Japanse game ‘Karoshi Suicide Salaryman’.

Volgens zijn ouders bleef de jongen vaker in zijn kamer en was hij altijd bezig te gamen. Een keer heeft hij zijn moeder gevraagd of hij naar Japan mag gaan. Het slachtoffer heeft een boodschap achtergelaten, maar helaas kunnen de ouders het niet begrijpen. De tekst is in het Japans geschreven vertelde vader Roy Wongsopawiro aan Dagblad Suriname.

Volgens de vader was Marvin netjes gekleed in een rood lange mouw hemd en een blauwe broek. Hij heeft ook een tekst op de deur geschreven in het Japans. Marvin had een hartje getekend en dit met zijn bloed gekleurd. Hoewel het motief nog onbekend is en het verdere onderzoek door de recherche van Midden Suriname nog bezig is, zijn sommige mensen ervan overtuigd dat zijn dood iets met de game ‘Karoshi Suicide Salaryman’ te maken zou hebben:

13 REACTIES

 1. Karoshi: Suicide Salaryman is een game van 2008 en is gemaakt door Jesse Venbrux, Jesse Venbrux is een nedelander dus het game is niet Japans en als het echt werd veroorzaakd door het game dan zouden er meer zelfmoorden moete zijn …


  Maak melding

 2. Sterkte.
  Wat een verlies en verdriet

  Als je dit soort dingen leest/hoort dan besef je weer dat we het heel goed hebben (mocht je dat nog niet beseffen; en dat we treuren en zeuren om niets).

  Ik heb het artikel volledig gelezen en naar mijn zoon gestuurd, die ook de gehele dag achter of voor zijn pc zit.
  Dit was zijn reactie
  ” ik heb alle delen van karoshi gespeeld, het is een comedy game”
  Hij is 17jaar


  Maak melding

 3. Ook sterkte aan de familie.

  Inderdaad worden er subtiel, het journaal staat vol van – paar jaar terug nog een (kinder) verzetje van, glasje draaien en duivel oproepen torie -, demonen op ons en kroost losgelaten.

  Dit allen, met de bedoeling, de autoriteit, bij de ouders vandaan halen. Voor jouw kind vrij knollen voor citroenen te verkopen; Dat man met man, normaal is! Duivelsspel.


  Maak melding

 4. Dit moet mij van het hart.Ik vind dat dhr.Royke Makka zijn boekje erg te buiten is gegaan.Dit is een familie aangelegenheid hij had geen enkel reden of recht het gebeuren zo in detail te vermelden.Ik vind dit erg onrespectvol naar de familie die dit groot verlies en gemis moet verwerken.Ik vind het erg genoeg te moeten lezen dat een jonge Surinamer het leven heeft gelaten…de rest is mij privé en niet nodig geweest


  Maak melding

 5. Hof 123,
  Aanvankelijk wilde ik niet reageren op dit bericht; ik vind het al erg genoeg voor de nabestaanden van Marvin.
  Maar met jouw posting haal je echt de woorden uit mijn mond.
  Wie denkt die Royke Makka wel dat ie is om zo het gebeurde tot in de funesse op te rakelen en zich zonder te beschamen zich als het ware tot het lugubere af het incident te beschrijven zonder enige vorm van medeleven naar de familie van Marvin.
  Interessant doenerij??? Royke ga je diep schamen en het hebben van kinderen is aan jouw absoluut niet gegund; inbiciel!!


  Maak melding

 6. De heer Makka wordt hier afgemaakt.
  Ik wil een lans voor hem breken
  1. Wie zegt dat hij geen toestemming heeft van zijn collega?
  Dit weten we niet en kunnen daar dan ook niet over oordelen
  2. Hij wil een waarschuwing afgeven


  Maak melding

 7. Dat de familie deze meneer heeft aangesteld om namens hun het woord te voeren dat kan.Maar niet op deze wijze dat kan er bij mij niet in..Al de details geen ene ouder zou het toestaan uit liefde voor hun kind.Ik laat de details dan ook bewust weg.Een boodschap afgeven prima maar niet ten kostte van een ander zijn verdriet.Ik houd het voor de rest hierbij…geen discussie.Uit respecht voor de ouders en geliefden en de persoon in kwestie.


  Maak melding

 8. @pico,
  Lazer Gvd gauw op man.
  En ook als was het met toestemming van de collega van Makka, ik vind dat je als onafhankelijke wel het nodige respect in acht dient te nemen bij subjectieve berichtgeving hieromtrent. Makka prentendeert zgn geen kinderen te hebben; zelf weet hij niet hoeveel van die makkatjes van hem rondlopen en zich met dezelfde game bezighouden.


  Maak melding

 9. Piet
  Jij achterlijk zwijn. Hoe durf je je tot mij te richten. Donder op lul.
  Je hebt het wellicht over je vader die hier en daar zijn zaad heeft gedumpt.
  Als je in het vervolg van mening bent dat je je tot mij mag richten dan géén tutoyeer en probeer, het zal je vast en zeker veel moeite kosten, wellicht is het zelf onmogelijk, maar probeer enig fatsoen op te brengen.
  Ik reageer trouwens altijd slechts eenmaal op figuren zoals jij. Je hebt jouw keer gehad.
  Te laag tot geen niveau


  Maak melding

 10. Triest. Alles is energie en als je mentaal en emotioneel niet weerbaar bent krijgen de vreemde gedachten en gevoelens die je toelaat macht over je .
  Woorden, gedachten en gevoelens zijn allemaal energie of wel geest.


  Maak melding

 11. @pico
  Noem mij maar een achterlijk zwijn. Geef dan wel toe dat het hier een zwijn betreft die terdege weet waarover hij praat.
  Overigens, wat is jouw punt eigenlijk. Uit diverse de content van diverse postings van jou kan ik alleen maar concluderen dat jouw reacties puur voortvloeien uit de de drang rot reageren. Verder categoriseer ik jouw postings als lullen in het luchtledige; iemand die de ballen verstand van heeft en. Graag een pijpje wil meeroken. Pico, I rest my case en wens je een fijne avond verder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.