Somohardjo wil overlopen indammen met ‘kaalplukcontract’

25

PRAMARIBO, 12 mrt – Het wordt leden van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, een stuk moeilijker gemaakt om over te lopen. Partijleider Paul Somohardjo introduceert bij de komende verkiezingen een kaalplukcontract. Wi zich voor PL kandidaat wil stellen voor parlement, districts of ressortraad zal een contract moeten tekenen. Overlopen zal gestraft moeten worden, vindt de partij, die er nogal last van heeft.

Ook ministers en andere hoge functionarissen zullen moeten tekenen. “Sommige mensen hebben een trauma overgehouden aan de vele gevallen van overloperij. We horen nu al zoveel geluiden van mensen die niet meer naar de stembus willen gaan, omdat ze vinden dat ze toch verraden zullen worden door degenen op wie ze gaan stemmen. Dit willen we met het kaalplukcontract tegengaan”, zegt Somohardjo

Met het kaalplukcontract moeten ook drugscriminaliteit en corruptie worden ingedamd. Volgens Somohardjo worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de formele introductie. Gehoopt wordt dat er ook een wet komt rollen uit het initiatief. In het parlement zitten nu twee voormalige leden van Pertjajah Luhur. Raymond Sapoen en Ruben Chitan liepen kort na de laatste verkiezingen over naar de coalitie.


25 REACTIES

 1. Laat deze ROVER eerst zijn eigen administratie inzake roof, moord, verkrachting en vooral oplichting in kaart brnegen, zichzelf als een recht geaarde moslim in kaart brengen, gaan biechten en de samenleving terug betalen voordat hij met een goed en kloppend “kaalplukbeleid” variant van “lik op stuk beleid ” komt. Somo, is geen massamoordenaar, maar heeft wel de sterken ervan. Ik ken deze paja; temeer omdat ik met hem op zijn erf ergens Mago met hem heb zitten eten; jaren Tachtig. Hij was toen een beetje opzoek naar mensen met geld en hoe hij ze kon inzetten voor zijn belang; Paye; is geen nationalist: paye is een opportunist en dat zal ook in 2020 blijken. Ora: kampung Baru , gedachtehe: Pa toeroe maboe!


  Maak melding

 2. Jesse en bonite ,
  Deze is voor jullie

  Het rampzalige Boutisme
  24 februari 2018 – 17:00
  Na de staatsgreep van 25 februari 1980 ontstond de “25 februari beweging”. Het waarom ervan, wie de aandrijfmotoren en prominente activisten erin waren, is bekend. Ook de rol van de bewapende Volksmilitie die het volk moest helpen onderdrukken en bezitnam van de Universiteit van Suriname. Van een revolutie die men “ineens” wilde hebben na ideologieloze machtsgreep op 25.02.1980, is binnen paar jaar vrijwel niks goeds overgebleven. Maar de dictatuur bleef overeind.

  “De revolutie” van paar militairen avonturiers en de Surinaamse marxisten, flopte totaal omdat de meeste “revolutionairen” niets meer dan corruptelingen en ordinaire staatskasrovers waren en eigen belang (zelfverrijking) vooropstelden, maar het gros van het volk met een paar overgenomen marxistische en populistische kreten bezighielden (dus voor de gek hielden). Tide Tamara, we fufuru go moro fara! Hoeveel van die “revolutionairen” al snel niet-transparante grootkapitalisten werden ten koste van het vermogen van het volk, is bekend en onder andere door vakbondsleider Ronald Hooghart eens op vele fora omstandig genoemd en bekritiseerd.

  Was de Revo de facto dood, de leiders daarvan en meeste coupplegers ontspoord, de (s)linkse ideologische aanzetters trokken zich terug in de schaduw om vooral hun bijdrage aan de ontzettend gruwelijke politieke moorden op 8 december 1982, te maskeren. Zo schiet je zelfs je eigen jankende zieke hond niet dood, doorzeefd met vele kogels, nadat je de hond eerst vreselijk hebt getrapt. De schutters werden door een columnist helaas als “rasechte Surinamers” getypeerd. Maar waren de schutters stomdronken of opzettelijk gedrogeerd? Het mag bewezen worden geacht dat met een moordscenario werd gewerkt dat op vele mislukte alibi’s zou moeten rusten.

  Met die moorden begon de onderdrukking en gijzeling van het volk middels het succesvol hanteren van het angstwapen. Het volk werd zwaar verdeeld en tot op heden opzettelijk verdeeld gehouden en onderdrukt om machtsbehoud. De door zijn trawanten, hielenlikkers en een stel aanbidders, verraders tot volksleider gebombardeerde hoofdverdachte van de moorden grijnsde. Van niks had hij een greintje spijt en hij voerde uit wat hem opgedragen zou zijn door een groep bloeddorstige Surinaams-Marxistische “Cubanisten” om aan de hand van een lijst een opruiming te doen houden onder de tegenstanders van de onderdrukkende antidemocratische dictatuur. Hij had een nieuwe vrij grote economische elite om zich heen verzameld. Juist dat wat hij eens constateerde bij de oude democratische regeerders en veroordeelde, zoekend naar een kapstok.

  Na de moorden werden duizenden uit het volk die de moorden veroordeelden, opgejaagd en bedreigd waaronder vele juristen, medici en zelfs de populaire dominee Rudy Polanen, pater Bas Mulder, de meeste nabestaanden enz. Critici werden verdreven uit het land. Moeten we dat ook vergeten? Waarom was dat nodig na de vermeende “CIA- invasie”, die er niet was? Laten we gedegen terugblikken en concluderen. Wie durft nog die Revo te laten herleven? Wat een aantal medeplichtige aanzetters graag willen is dat we hun corrupt, zelfverrijkend en zeer bloedig verleden of bijdrage daaraan vergeten. Ontslagen van rechtsvervolging wegens onvoldoende bewijs wil helemaal niet zeggen dat je echt volledig onschuldig bent.

  Wat ze ook nog willen is dat het grootste deel van het volk hen zonder berechting in strafproces ook nog gratis vergeeft en ook nog met hen verzoent. En dat is net wat tegen de morele orde indruist. Dat is net een vloek die op Suriname is gaan rusten want de demonische machthebber en linkse aanzetters wilden machtsbehoud om te voorkomen dat het volk eens met hen afrekent. Ze willen dat het volk de moorden van 8 december 1982 vergeet, maar de dood van Abaisa houden ze wel levend.

  We zien dat Suriname dezelfde symptomen van het doodzieke Venezuela vertoont die het niet heeft kunnen rooien ondanks zoveel natuurlijke hulpbronnen dankzij het “Chavezme” en het marionettenregime van linkse antidemocraat Nicolás Maduro. Het Cubaanse socialisme faalde ook daar alweer grandioos. Maar Surinamers leren heel slecht en helpen het zeer verfoeilijke rampzalige Boutisme al decennia in stand te houden. De gelijkenissen met het regime Maduro, ontgaan velen evenwel niet. Maar men ontkent de realiteit en het dreigende economisch bankroet. Maduro is een verachtelijke satelliet van Cuba, de wortel van het kwaad en bloedvergieten in vele delen van Zuid-Amerika en elders als exporteur van bloedige revoluties. Wat is er van die landen geworden? De linkse dictatuur is Suriname fataal geworden.

  Wat is het Boutisme?
  a. Dat is de zelfverrijkingsideologie langs populistische lijnen van een aanzienlijk grote politieke groep die de schrijnende kloof tussen rijk en arm heeft vergroot en de verarming des te meer heeft vergoot. Het uitknijpen van het volk met lastenverzwarende maatregelen.
  b. Het toepassen van het angstwapen onder tegenstanders van het regime, het bedreigen van politieke tegenstanders en hun hun privacy en burgervrijheden schenden, kortom het democratisch, rechtgeaarde kritische deel volk onderdrukken, toen en tot op heden. Wie niet pro was/ is, is contra. We herinneren ons nog het etiket “contrarevolutionair ” dat velen al heel snel werd opgeplakt zelfs door ineens omhooggevallen non-valeurs.
  c. De hardnekkigheid om machtsbehoud, eigen en kliekbehoud, ten koste van bijna alles. Waarom voelen vele democratische politici, mediawerkers enz. zich in hun bewegingen en kritieken onveilig, anno heden. Het Boutisme steunt en daarop gebaseerde paarse politieke partij op de geweldsdreiging waarmee de politiek ten dienste van machtsbehoud van een overwegend criminele kliek wordt bevestigd. De machthebber grijnst weer dodelijk onberekenbaar en gewetenloos. Onveranderd en onbetrouwbaar. Want “neks no fout”.
  d. De opmars van de alom verlammende corruptie, de drugshandel, vreemde kapitaalstromen, moreel verval, waaronder het belonen van verraders en overlopers. De cultuur van straffeloosheid van onmiskenbare staatkasrovers werd gaandeweg manifest. Wie is de godfather van dit kwaad? Hoe goed meen je het dan met het land en volk als moorddadig criminele volksleider? Sommige slijmende columnisten verkondigen ook onzin! Schaam je maar heel diep om je “vader des vaderlands” of “volksleider” te laten noemen.
  e. Antikoloniale en anti-Amerikaanse stellingname en het kiezen voor een nieuwe kolonisator, met de nationale soevereiniteit en groot deel van de handel en houtvoorraden als onderpand en accepteren dat Suriname een dumpmarkt wordt en het eigen volk en toekomstkansen verpest raakt, is een ware aanfluiting, een diepe schande. Verworden tot bedelende of alsmaar lenende entiteit. Hoe a-nationalistisch en catastrofaal dat wel is voor ons land en het internationale imago, daar ligt kennelijk geen enkele linkse nationalist meer wakker van. Want ze waren nooit echte nationalisten. Hun ideologie was zelfverrijking ten koste van volk en staatskas, en met behulp van stromannen. Ook nog “de Sleutel van Paramaribo” afgeven aan een moorddadige dictator uit Afrika. Laat baas en naaste dik bevriende handlangers nu eens een revolutionaire daad stellen en hun inkomstenbronnen openbaren.

  Intussen is ons land grandioos gestrand op velerlei gebieden. En het volk is opzettelijk bijna tot op het bot verdeeld. Het moreel verval is in vrije val. Normen en waarden zijn geen prioriteit, deugden als geduld en fatsoen, zijn schaars. Wantrouwen leugen en bedrog overheersen. De nationale mentaliteit is voor een groot deel ontzettend verpest. Hoe dragen we dan de ontwikkeling naar beter?

  Het politiek leiderschap, ook in de coalitie faalt, terwijl vele zo drukke ouders ernstig tekortschieten in de juiste vorming van hun kinderen. Alhoewel vele van die onbetamelijke ouders ook dringend heropgevoed zouden moeten worden. Zij hebben nauwelijks opvoeding en vorming gehad, hoe geef je dat dan aan je kinderen? De politie, vele instituten en controleorganen zijn opzettelijk ontregeld of ontwricht.

  Ons land snakt naar snelle bevrijding uit de gijzeling door een corrupte criminele kliek en de verscholen linkse ideologische of socialistische rovers achter de “volksleider” die van Suriname een ware puinhoop hebben gemaakt. Het Boutisme is heeft als bijzondere kenmerken de overheersende misleiding, de hardnekkige leugen en of de ontkenning. De Revo geboortedag heet liever “Dag van de Bevrijding”. Dat men in 2019 zal afzien die dag in blijdschap nationaal te herdenken.

  Mr. Mitchell Klaverweide
  jurist internationaal recht
  Nederland


  Maak melding

 3. @ Haco,

  Hoort, zegt het voort. De keiharde waarheid van hoe een land in verval en een volk in armoede kan vervallen.
  Hulde aan de auteur.


  Maak melding

 4. Avarel Dalton !!l look who is talking,nog nooit in de geschiedenis van Su zoveel bedrijvigheid gaande,er wordt gewerkt,remember what Misiekaba say,door keihard te werken kan j alles verwezenlijken wat j wil,en waar het land naar toe moet,zonder Fronters (het etnisch politiek)a hebi fu sranang waren wij allang daar ,dus zonder hen verder,ze weten niet hoe zij een land moeten besturen,graaien,uitschelden,liegen,en bedriegen,feiten verdraaien,daar zijn ze meester in;een voorbeeld Luti fu tingi broki,en nog een paar andere geitenneukers,die zo graag wit,blank,liefhebbers van de varkenkleur,the wannabees,bleachen gt ook niet helpen,stel j voor een wannabee met een zwart witte bil,soso lafu tori,Suriname up to greatness


  Maak melding

 5. Haco wordt wakker uit j nachtmerrie ,doemdenkers hebben nooit wat in hun leven kunnen verwezenlijken,wij de trotse Surinamers hebben een positievere kijk op zaken en werken daar naar toe,een geen enkele nietsnut kan ons daarvan af houden;whishfull thinking,gebruikt j energie voor iets anders,bv iedere dag Luti fu tingi broki te gaan verschonen,dan doe j iets nuttig met j leven


  Maak melding

 6. Haco weet Mitchel wat het woord objectiviteit betekend,die arme man schrijft dingen op die hij uit zijn mouw heeft zitten schudden,zonder zelf op onderzoek uit te gn, met wie heeft hij allemaal gesproken,zeker uit kranten knipsel geciteerd,dan heb ik meer begrip voor Sandew Hira die zelf met honderden mensen heeft gesproken voor hij alles op papier ging zetten.


  Maak melding

 7. Kaalplukcontract
  Dan moet de regering ook komen met zo een regeling dat terugwerkt dan gaat men zien wat gaat gebeuren met pa Somo en de rest. Hij wordt direct politiek dood.

  Dat ding van kaalplukcontract Some kennende zal dit nooit doen. Gewoon losse flodders van Paultje de bluffer.


  Maak melding

 8. Leuk. Het zou goed zijn als dit contract er was toen deze schoft (Somo) in de jaren 70 overliep vanuit de NPS, omdat hij daar zijn zin niet kon krijgen. We zouden een boek kunnen schrijven, als we het aantal keer, dat Somo is overgelopen of dreigde over te lopen bij elkaar zouden optellen. We zouden een boek kunnen schrijven als we het aantal keer dat Somo zich schuldig gemaakt heeft aan corruptie bij elkaar zouden nemen. Nu hij zijn schaapje op t droge heeft, komt hij hiermee.


  Maak melding

 9. somo heeft gelijk met name naar de KIEZERS toe: als je als kiezer voor Pertjajah Luhur kiest en daar een kruisje zet bij een ogenschijnlijk eerlijk persoon die achteraf een laffe stinkende verrader blijkt te zijn zoals Raymond Sapoen en Ruben Chitandan dan voel je knap GENAAID. de kiezers hebben niet op hun persoonlijk gestemd maar op Pertjajah Luhur. met de gestolen stemmen zijn deze 2 bezig het land en volk het graf in te jagen.


  Maak melding

 10. Bouta heeft het land falliet gemaakt hy koopt mensen om na de verkiezing met koffers geld etc. Dus somo heeft gelijk. Laat bouta mans genoeg zijn om het mandaat terug te geven aan het volk want armoede, veilingen, winkelsluitingen etc. Zijn aan de orde van de dag!
  Dus bouta njang mie mars volksbedrieger!


  Maak melding

 11. Overlopers, hoerenlopers, klaplopers, snelopers, hardlopers in de surinaamse kiezers stemmen altijd op de domste lopers tot ze berooid van af komen.


  Maak melding

 12. Paee Somo heeft gelijk . Hij is zat van losbandig en hufterig gedrag van politici, vrouwenlopers,hoerenlopers, dieven en nietsnutters. Hij heeft gelijk dat Su af moet zijn van MOTJOCULTUUR en Modjo cultuur verziekt de Su samenleving met als gevolgd; alleenstaande moeders, tienersmoeders, kinderen zonder vader, 80 % moeders hebben het moeilijk met opvoeden van kinderen, criminaliteit, ontspoorde kinderen, overvolle kinderhuizen en huis van bewaring, drugs crimi, huftergedrag, moraal verval, corruptie, binnen en buitenvrouwen, huissexvrouen en mannen en andere verloederde subculturen en vooral dat er wordt alleen kaboela feesten gedanst die kinderen verzieken. Su is nu op het niveau van Africa en de slump van Haiti en India..Jammer jammer. Tijd dat su maatschappij opgevoed moet worden tot een normale samenleving. anders sarie torie voor de politiek , alleenstaande moeders en kinderen zonder vaders.


  Maak melding

 13. Sinds wanneer is avarel Dalton en zijn Dalton gang bevoegd om wetten te maken,volgens mij is de wetboek van strafrecht nog steeds het documenten geschrift waaruit de rechters kunnen toetsen of iemand een strafbaar feit heeft gepleegd en van daaruit de strafmaat bepalen,alles wat avarel dalton over de kaalplukwet zegt,zijn vogeltjes voor de poes,niet serieus nemen,ga lekker tjekre tjekre spelen en grondroven daar heeft u verstand van


  Maak melding

 14. Het gaat om een kaalplukcontract die alle parlementleden en hoge functionarissen van pl moeten tekenen om overloperij en omkoperij te voorkomen. Opa desi scheurt alle politieke partijen! Zelf is hy totaal ongeschikt om pres te zijn en bouta gaat geschidentiteit in su in als de meest stronterij pres die su naar de afgrond heeft gebracht!


  Maak melding

 15. Al gaat het om een kaalplukcontract;het moet getoets worden aan de wet,wie gt als rechter optreden avarel Dalton en zijn Dalton gang,als de terugroep wet,die door het parlement was aangenomen niet heeft gewerkt,dan gt die van avarel werken,keep on dreaming,laat avarel zich goed laten informeren door rechtsgeleerden,mensen gaan naar de rechter stappen dan wordt het weer een lange strijd zonder einde


  Maak melding

 16. Volgens mij is het systeem in Suriname een afgeleide van het systeem in Nederland. Ook al is een kandidaat gelieerd aan een bepaalde partij de uitgebrachte stem geldt als een voorkeur voor het individu.
  Men stemt dus niet op een partij (ook al wordt dat vaak gedacht) maar op een kandidaat, die op een partijlijst voorkomt.
  Daarom kunnen parlementsleden hun partij verlaten en zich bij een andere partij aansluiten of als onafhankelijk lid in het parlement blijven. Niet chique en ook niet leuk voor de kiezer
  (die zich wellicht genaaid voelt) of voor de partij, die de rug wordt toegekeerd maar volgens mij kan een partij om deze reden een zetel niet opeisen.


  Maak melding

 17. @ Haco,
  Jesse en bonite ,
  Deze is voor jullie

  Het rampzalige Boutisme
  24 februari 2018 – 17:00…ENZ ENZ ENZ…
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  1,5 meter blao blao blao,…gelul bij mekaar sjongejonge,..hoe krijg je dat voor mekaar jo KOE.


  Maak melding

 18. GEDOUT JOE VOEVOERMANG,…sorry een andere uitdrukking is er niet voor deze PATSJAKKER ! Die openlijk jonge meisjes heeft gemolesteerd en daardoor heeft moeten aftreden,MAAR DEZE EZEL IS NOG STEEDS LID VAN HET PARLEMENT,niet te geloven….opsodemieteren deze politieke gokker die zelf elke keer om de 5 jaar overloopt.hoepel maar op naar de NOORDZEE waar ze je ook niet lusten.LANDVERADER.


  Maak melding

 19. Alleen in Suriname kan men dergelijke achterlijke constructies bedenken. Overlopen, overloopcontract, herbevestigen van je ticket, een bizarre vorm van naschoolse opvang met asociale toestanden; nou je bedenkt het maar en het komt in Suriname voor: wetteloosheid, zo land zo volk; sad story. In elk beschaafd land mag een politicus vrijelijk overstappen naar een andere politieke partij, zonder al teveel heisa. In Suriname schijnt dat een heet hangijzer te zijn. Occupatie van percelen oftewel landjepik, gratis willen wonen in andermans huis zonder de huur te betalen, en zo kun je eindeloos doorgaan. Het is bijna niet te filmen, zo slecht is het gesteld met handhaving en zich aan de regels houden in een land van maar 600.000 inwoners.


  Maak melding

 20. Mooi en waar maar allemaal maar wie moet dan gaan regeren ze hebben allemaal hun kansen gekregen wat hebben ze bereikt neem die belfor is hij goed in zijn hoofd hij gaat euros introduceren hoe dan wie gaat hem dat vragen zij de surinamers zo dom of is bellie zo slim ha ha ha


  Maak melding

 21. Alles en iedereen is beter dan deze FAILLIETMAKERS va

  PAARS !

  PS : Zie bijv de reshuffle-ling door Opa Desi, de MILJARDEN-ONGEDEKT-GELD-DRUKKENDE-minister van Financien MAG, NOG STEEDS, BLIJVEN ZITTEN op zijn stoel !

  GEVOLG : FAILLISSEMENT BLIJFT LANGDURIG !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.