Suriname in India op internationale top over zonne-energie

34
Suriname op internationale top in India over zonne-energie

PARAMARIBO/NEW DELHI, 11 mrt – De vicepresident van de Republiek Suriname, Michael Ashwin Adhin, is momenteel in India voor het bijwonen van de eerste top van de International Solar Alliance (ISA). Op de foto Adhin samen met de Indiase premier Narendra Modi.

De International Solar Alliance is in 2015 gelanceerd. De bedoeling van deze alliantie is om op te treden als een internationale en intergouvernementele organisatie die acties onderneemt om optimaal gebruik te kunnen maken van zonne-energie en om de klimaatsverandering tegen te gaan.

De vicepresident staat aan het hoofd van de delegatie die deelneemt aan de vergadering van de ISA.(FOTO: Nationaal Informatie Instituut Suriname(NII))


34 REACTIES

 1. Ik ben heel blij dat ddb en gangsters in zien dat duurzame energie de toekomst is.

  Duurzame energie zal net zo groot zijn als ICT in de wereld. Overal in de wereld zal hierdoor van elektriciteit kunnen worden voorzien en is een energie dat van iedereen is, zon, wind, water is van niemand en daarom zullen de kosten van vernieuwingen in deze branche er voor zorg dragen dat energie goedkoper wordt. De voordelen ervan zijn oa, lagere kosten voor de consument, schone energie/geen milieuvervuiling, vieze lucht en altijd en overal onbeperkt beschikbaar zijn. Werkgelegenheid zal er altijd in zijn, vernieuwen, onderhoudt, iedereen kan zijn eigen energie opwekken en deze zelf ook verkopen of delen met anderen, enz.

  Leerlingen van technische scholen in Suriname moeten deze studie oppakken en verzekerd te zijn van werk, eigen ondernemingen, onderhoudt enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Kan hij gelijk Macron spreken, want die is momenteel ook in India en zit die Solar Alliance mede voor.

  Dialoog Adhin en Modi:

  A: Bhaai Narendra, humlog bhoekha piasa batie aur paisa na hai.
  M; Ye kaise hua?
  A: humlog ke deswa me paisa ke pair hai. Paiswa hiyan se huan chale hai. Ek jagha na roeke hai.
  M: to mai kya kar sakta hoon?
  A: kuch daala de do na, sait tu log ke paiswa me barakkat hoi.
  M: ho sakta hai aap ke neta ke haath mein chhed ho?
  A: nahin, okre haath mein nahin, sier mein chhed hai.
  M: to use rakhte kyon ho?
  A: okre paas bandoek hai
  M: to safety vest daal lo
  A: kaha se laai?
  M: koi saste chini dukaan se kharied lo
  A: ekaat log kienies raha, bakie mar ge, goli na roekal
  M: achchha batao, kitne paise chahiye?
  A: ekaat karor
  M: us vyakti ko dekh rahe ho? Wo vitteeya mantri hai. Usi se baat karlo
  A: haan, haan bhaai Narendra, dhanyavaad.


  Maak melding

 3. Helemaal naar India afgereisd om dit aan te horen. Propaganda stunt of snoepreisje.
  Dit is net zaken doen met India. Gajadien en Mahinder jogi zijn jullie nu tevreden?


  Maak melding

 4. India on Sunday announced one of the world’s largest investment plans in solar energy at the Founding Conference of the International Solar Alliance (ISA). The $1.4 billion line of credit will cover 27 projects in 15 countries and boost the much-required financial power to the solar sector.

  “India will provide assistance to 15 countries for $1.4 billion. I am happy to announce that to fill the gap of solar technology, India will start a solar technology mission with international focus, which will cover all government technical and educational institutions,” Prime Minister Narendra Modi said, announcing the unprecedented investment.

  Hopelijk zit ook Suriname bij de 15 landen.


  Maak melding

 5. Mala
  En,
  100 Duizend Indiërs naar Suriname.
  Goeie zaak.
  )
  )
  100 Duizend Indiërs naar Suriname is een nachtmerrie die God ons voor zal behoeden. Een terugkeer van 200 duizend in Suriname wonende Indiërs naar India is van harte welkom en heeft de steun van alle Creolen.


  Maak melding

 6. Ja,kijk maar naar Afrikaanse landen immers die doen het zo geweldig. Niet dus. Wees reëel en kijk eens naar wie het geld binnenbrengt en wie het geld uitgeeft. Zonder de hindoestanen zal je zelf moeten werken.


  Maak melding

 7. Nederland heeft de grootste fout gemaakt na de afschaffing van de slavernij. Had men voor repatriëring gezorgd voor de slaven dan was Suriname een echte 2e Dubai geworden !!!!!!!

  Want een van de nazaten van de slaven een lid van de NDP die droomt nog steeds van een 2e Dubai !!!!
  Maar hoe wil men dat realiseren want in Dubai wonen en werken geen afriden !!!!

  Want het is wereldwijd bekend dat de afriden niet de competenties hebben om een staat welvarend te maken.
  En een land zonder Aziaten, is, een land genaamd giro 555.


  Maak melding

 8. Payback,

  Wat vind je van die creoolen ? die dieven,die niets anders doen dan moorden stelen.Werken kunnen ze niet,ze weten ook niet wat werken is.Stuur ze allemaal terug naar Afrika met jou erbij.Suriname draait alleen door hindustanen,javanen en chinezen.je weet dat donders goed.Je weet wel wie de ergste volk zijn.Dan pas zal Suriname verder kunnen .Waarom zijn de toeristen altijd bang en hoor je ze zeggen pas op hoor voor die kapries creoolen,als je daar bent.Niemand zegt ooit hindustanen ,chinezen,javanan.Als die weg zijn zullen ze sterven van de honger.

  dus kom niet met bullshit verhalen hier.Of ben je zelf zo een afrikaantje .


  Maak melding

 9. @Koos
  Adhin geniet van een leuke vakantie in India. Dhaal, roti en koetia’s op koste van de surinaamse belastingbetaler.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////KOOS de lelijke EZEL BLIJFT ÀLTIJD SJTOM !


  Maak melding

 10. Payback mijn steun heb j alvast,stuur ze terug,naar het land van 800 miljoen armen,waaronder 500 miljoen analfabeten,en 300 miljoen verkrachters en incest plegers,en dat heet in hun ogen een ontwikkeld land


  Maak melding

 11. Kortom het land van ongekende ellende in Azië ,ik heb geen namen genoemd,wie de schoen past zal reageren,Luti fu tingi broki,heb jij j luier al verschoond


  Maak melding

 12. Er is maar een racistisch volk wat zichzelf door racisme ten onder gaat brengen als je overal op de wereld kijkt. En alles beter weet dan een ander.

  Maar 1 soort die een verschrikkelijke hekel heeft aan Hindoestanen, Chinezen en Blanken.

  Je hoort bijna nooit dat ze hun eigen soortgenoten beroven, maar altijd andere rassen uitzoeken. Ook de gevangenissen zitten overal er van dat zegt al genoeg.


  Maak melding

 13. Slachtoffer van overval, er is maar één racistisch volk dat is natuurlijk jouw soortgenoten, dus of wit of hindoe.

  En haal geen chinezen erbij met je verhaal, hou ze erbuiten, want heb zelf chinees bloed.


  Maak melding

 14. @dagoeBAL @payback
  Zou je wel willen he? Gaat mooi niet door. Mensen als jij zouden het nog niet redden al loop je op goud en je bent een vloek zelfs voor eigen soort.

  Suriname gaat het alleen redden met eenheid tussen de suri-rassen, als 17e rijkste land. En de onderontwikkelde racisten blijven het vernietigen. En voor jou kennis:

  ja in india leeft 27% onder armoede grens, dat betekent dat 0,9 miljard niet. Zelfs hier gaat er nog miljarden om in ongeregistreerd ambacht, zodat ze zich kunnen voorzien van 1e levensbehoeften. Als je officieel wil kijken leeft al 70% van het rijke Suriname onder de officiele armoedegrens /// 80% is zimbabwe. Hoe zou dat komen?


  Maak melding

 15. @dagoeBAL @payback

  Oja vergeet niet dat die Indiers ook nog 380 miljoen dollar aan Afrika geeft voor ontwikkelingshulp.
  Economie India: 2 biljoen ( 2000000000000 ) dollar:

  -Beschikbaarheid van een grote pool van lage kosten, hoog opgeleide, goed opgeleide en vloeiend Engels sprekende werknemers geeft de dienstensector een voorsprong op andere economieen.

  -Export tussen 150-250 miljard dollar :Belangrijkste export uit India bestaat uit minerale brandstoffen en producten, edelstenen en sieraden, chemische en farmaceutische producten, machines en instrumenten, engineering en auto-onderdelen, transport apparatuur, textiel en kant en klare kleding, voedingsmiddelen.


  Maak melding

 16. @dagoeBAL @payback

  Enkele Indiase uitvindingen : Roestvrij staal, ijzer, dijken… enz…
  Wetenschappelijke uitvindingen zoals: Algebraïsche afkortingen, klassikale analyses door Madhava, Basu’s theorie, binaire nummers, binomiale coëfficiënten, de eerste calculus tekstboek, het Hindu Arabisch nummer systeem, het decimale nummer systeem, de driehoek van Pascal.

  Op medisch gebied heeft India het volgende bijgedragen:
  Het concept van Angina pectoris ( pijn op de borst / voorbode hartinfarct), Staar operatie, bloedomloopsysteem, identificatie suikerziekte, oorzaak hoge bloed

  India is in onwikkeling, volgend jaar Frankrijk voorbij en voor 2050 nr 1, voorbij de VS, Japan en Duitsland.

  Tip: leren, denken ,hard werken, toekomstplannen

  En meneer de racist hoe gaat het met de economie van jou roots / trots / Africa, en wat krijgt Su ervan?


  Maak melding

 17. Realitimaster!jij vergeet 1 ding;de eerste architecten waren Afrikaners denk maar aan de piramides en tempels,archeologen,antropologen ,dokters,biologen,sterrenkundigen,wetenschappers,de Europeanen hebben alles gejat of min of meer verfijnd,over uitvinden gesproken als ik Afrikaanse uitvindingen moet opnoemen ben ik morgenochtend nog niet klaar,dus houd maar op over die paar uitvindingen uit india,de eerste hart operatie werd al in de achttiende eeuw verricht door een Afro-Amerikaan


  Maak melding

 18. @dagoebal

  Wie zegt dat Afrika geen wetenschapelijke uitvindingen heeft gedaan? Al was het al geen blanke in Afrika? Vraag was hoe is met de economie op het afrikaanse continent en heeft suriname er profijt van? Lezen… begrijpen en niet alleen uit haat reageren…gaan hele landen kapot aan, vooral suriname.


  Maak melding

 19. Ai boi, hebben jullie nooit gehoord van globalisering? Oke,eens! Die man vertegenwoordigd een onderhavige regering. Maar stel, dat deze man capabel is om dingen tot stand te brengen wat nooit eerde gebeurd is , ga je hem dan afmaken? Als hij het niet doet wie is dan wel capabel om het te doen? geef daar maar eens antwoordt op. Deze man niks te maken met het verleden, hij heeft gestudeerd, getalenteerd en heeft gekozen voor de sterkste partij in het land. En die partij gebruikt zijn talenten. Wat moest hij anders als er geen alternatief voor handen is. Ik denk als hij een ander keus had ,dan had hij het ook gedaan. Thuis zitten is voor gestudeerde mensen geen optie. Zulke mensen pakken elke kans wat zich voordoet. Je kunt mensen niet op hun kwaliteiten afreken maar wel wat ze doen . Ik weet het zeker , hij moet het vuile werk opknappen van een ander. Suriname heeft een enorme potentie als het gaat om groene energie. Neks no fout. Het prachtig land verdient beter, iemand moet het doen toch????


  Maak melding

 20. Helaas racistisch met een Schizoïde Persoonlijkheidsstoornis ( gelooft in zn eigen fantasie en wil niks met anderen te maken hebben ). Je zegt het zelf dankzij Afrikaners = blanke afrikanen. Trots op piramides uit Egypte (noord afrika) en blanke uit zuid afrika hahahah, jou roots heeft waarschijnlijk niks met deze 2 te maken. Waarschijnlijk was er daar wel ontwikkeling door Europese en Arabische invloeden niet waar? Zelfs die chirurg van je was blank … OP een enkele uitzondering na : Hou toch op met je geschiedvervalsing!!! Zelfs die paar euro’s die je kan tellen komt van een getallen reeks dat in india begon. Groeten namens de nu al meer dan 100 miljardairs en 200000 miljonairs sinds kort in India, and still going strong!… o ja mocht je er eentje tegen komen, niet stiekem slijmen en daarna je handje open houden.
  Jou polariserende denkwijze is een schande voor elke surinamer, zowel voor creool als hindoestaan.en de rest van SU.


  Maak melding

 21. Realitimaster j hebt over Afrikaners ,ik heb het over Afrikanen ,toen de Afrikanen in paleizen woonden,leefden de Afrikaners (de witte uit Europa)nog in holen,de neanderthalers,jij hebt over de zogenaamde lichte Egyptenaren ,die uit Griekenland en waarschijnlijk Rome het Afrikaanse land gingen roven,en vele wetenschappelijk uitvinden hebben toegeëigend ,ga Google dan zal j leren wie de echte Egyptenaren waren,een paar weken terug nog probeerden de Amerikanen nefretiti een van mooiste Afrikaanse vrouwen uit het vroegere Egypte blank af te beelden,over india gesproken ga de heilige geschriften na,probeer dan goed en begrijpend te lezen,dan zul j merken dat de heilige mannen en schriftgeleerden uit het westen kwamen om de Hindu gemeenschap die nog in holen leefden te onderwijzen ;dat waren vooral perzen,dus houd op over india te praten als of zij iets hebben gepresteerd.


  Maak melding

 22. Wat een kul discussie, duik even in de geschiedenis, de Egyptenaren waren de architecten en de Afrikanen ( slaven ) de uitvoerders.


  Maak melding

 23. @Dagoebalsing

  Gezien de evidente onzin die jij verkondigd kan ik slechts concluderen dat je een gevaar bent voor de volksgezondheid.
  .
  En dan ook nog eens, als gestoorde creool, een fake name aannemen om de indruk te wekken dat je hindoestaan bent. Pathetisch. Het bewijs dat coke en crack slecht zijn voor je hersen.


  Maak melding

 24. @dagoeBAL
  Kan zien dat iets niet goed is bij je…wie begon over afrikaners ? lees je eigen reacties…zou maar stoppen met wat je ook gebruikt als je zelf vergeet wat je uitkraamt. Nogmaals jij hebt geen band met Egypte dus hou daarmee op. En het arabisch georienteerd Egypte wil ook niks met jou te maken hebben …help jezelf uit je fantasie en je ” mooie” neFERtiti…je weet niet eens hoe ze eruit ziet in het echt of heb je een selfie van haar kunnen vinden op google? Whahahhaha… Gelukkig verschillen sowieso smaken. Google is geen bijbel…check de bronnen, pas op dat ze niet van een type als jou komen. Wat india heeft gepresteerd? Ieder geval waar jij vandaan komt zal dat 10000 jaar nog niet gebeuren… Slecht voorbeeld voor de surinaamse jeugd maar ja ziekelijke jaloezie haat en racisme…oorzaak van alle ellende…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.