Zeven Colombianen aangehouden in duikbootzaak Suriname

14
politie in Suriname

PARAMARIBO, 10 mrt – Het Korps Politie Suriname heeft zeven Colombianen aangehouden in de zogenaamde duikbootzaak. Behalve de Colombianen is ook een Cubaan aangehouden. Volgens het Nationaal Informatie Instituut, NII, bevinden de acht zich vermnoedelijk illegaal in Suriname. Intussen zijn in het parlement kritische vragen gesteld. André Misiekaba, fractieleider van regeringspartij NDP, heeft duidelijkheid gevraagd over de duikboot.

Misiekaba vindt het opmerkelijk dat de regering en de politie niets van zich laten horren. Dit terwijl onder meer parlementslid Chandrikapersad Santokhi (VHP) hard heeft uitgehaald naar de politie. Het komt er op neer dat de politie moeilijk kan optreden tegen de drugshandel vanwege allerlei redenen. Het NII meldt nu dat na ‘intensief speurwerk’ het een eenheid van de politie gelukt is om het vaartuig te lokaliseren.

Dat gebeurde ongeveer een week terug in het district Saramacca. In eerste instantie werden drie Colombianen gearresteerd. Het ministerie van Justitie & Politie heeft intussen een speciaal team samengesteld. Deze zogenaamde task force is samen met veiligheidsdiensten belast met het uitvoeren van het verdere onderzoek. De task force staat onder direct toezicht van procureur-generaal Roy Baidjnath Panday.


14 REACTIES

 1. Opmerkelijk dat alleen maar vreemdelingen zijn gearresteerd. In Nicaragua waren localen en vreemdelingen met zo’n boot gearresteerd. De boot in Su lijkt leeg en moet opgeladen worden. Su drugbazen zijn betrokken en moeten gepakt worden alsook de voorraden drugs.


  Maak melding

 2. En mijn vraag is : wie heeft de kanaal of baai om de duikboot aan te meren gegraven , welk aannemer , hopelijk niet ramon Abraham . Wiens opdracht was het?? Dan kunnen beginnen met het onderzoek.


  Maak melding

 3. Waarom zijn er alleen Columbianen aangehouden.
  Je wilt toch niet zeggen dat er geen Surinamers hebben meegedaan. En als het zo is wat doet een duikboot dan hier .Let maar op straks hoor je niets meer terwijl het wereld nieuws is geweest. Alles wordt onder tafel geschoven. De Surinaamse politie de goeie niet inbegrepen zijn ook corrupt.


  Maak melding

 4. Er is een redelijk vermoeden dat handlangers van de crimi’s juist bezig zijn bewijzen weg te werken.
  Eens is zo ook drie Colombianen die opgesloten waren in het cellenhuis in verband met drugs uit het gevang verdwenen met de bewakende agent.Nooit meer wat van hun vernomen tot op heden.Maar wat het lot van de agent is geworden,laat zich makkelijk raden.


  Maak melding

 5. Sranan heeft vaak last van Paarse MARSMANNETJES !

  Paarse Marsmannetjes zijn oa grond- en perceeleigenaren mbt de plaats waar duikboot is aangemeerd, Marsmannetjes zijn de gravers van het kanaal tbv mini-duikboot , Marsmannetjes zijn de eigenaren van Gelddrukpersen, waarmee zij af en toe MILJARDEN aan Ongedekte SRD bankbiljetten drukken en uitgeven !

  PS : Binnenkort wordt een luchtvaart-deskundig Paars MARSVROUWTJE,benoemd tot DIRECTEUR van de SLM !


  Maak melding

 6. Opa taki, dit is slecht het topje van de paarse ijsberg. Laat niemand mij komen vertellen, ook Misika niet, dat er een onderzoek moet komen, want feit dat geen enkele Surinamer is aangehouden doet velen vermoeden dat er meer achter de paarse schermen schuilt. Zovele drugstransporten en smokkel zijn sinds de nationale drugs partij 1 en 2 aan de macht is, dankzij oerdomme debiele dwaze idiote ddb moordenaar liefhebbers, schering en inslag. Oma taki, feit dat Dinoka voor drugs in de VS zit opgesloten en feit dat een xtc drugs militair, ene Janna het binnenland in opdracht van ddb bewaakt zegt genoeg. Alleen die paarse paria’ s denken van niet, want voor deze ddb verziekte mensen is de ndp de beste. Wo ka


  Maak melding

 7. Mijn complimenten aan onze Nationale Leger, ze hebben keer op keer bewezen dat ze een amateur korte broeken padvinder lastpost zijn. Dat bouta hallucineert van buitenlandse machten die Suriname destabiliseren is alleen een move om aandacht af te lijden. In Suriname zijn tonnen cocaine opgeslagen voor doorvoer. Daarom moest vorig week ook de Directeur van de SLM naar huis gestuurd worden door piggy bouta. Want de supply chain moet vlotter lopen met hun eigen mensen.


  Maak melding

 8. Je valt van de ene verbazing in de andere. De minister was erg snel met zijn conclusie dat er geen Surinamers bij betrokken waren. Wilde hij bepaalde mensen beschermen. Wie neemt de minister nou serieus als hij zegt dat er geen Surinamers bij betrokken zijn. De Columbianen wisten precies waar Saramacca is. Ik zag ook een graafmachine op een foto naast de Duikboot. Hebben die Columbianen ook die meegenomen.


  Maak melding

 9. Pe a columbian gold, a lai, dé? Din poerie viztie Kil, din bigie dagoe, taki a duikboot kantie, ma wi dé ete. A bigi columbian duikboot kantie, ma wi de ete. Want A Amercan Dalla moest pai tok? Pe A moni Dé? Soema abi a lai! Soema abi a lai? Want diz a no por lai! Diz na poerie foe columbian submarine. Me Taigie!

  Dit zal en kan niet onopgemerkt blijven, let op!, al dín poerie man dé tap scherp.

  Er moeten toch auto’s daar in de buurt de laatste tijd geweest zijn? Dit zal de bewoners zeker niet zijn ontgaan?

  Van wie is het terrein waar deze duikboot op boven water is komen drijven? Er moeten genoeg sporen zichtbaar zijn om nader onder de loep kunnen worden genomen.

  A His Storie diz no, dé smeer boen. Me Taigie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.