KLM bespreekt veiligheid met Surinaamse autoriteiten

38

PARAMARIBO, 10 mrt – De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, KLM, bespreekt de veiligheid op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Volgens KLM country manager Alexander van de Wint wordt met ‘verschillende partijen’ nagegaan hoe de veiligheid gegarandeerd kan worden. Aanleiding zijn recente berichten over toestanden met de veiligheid op Surinames enige internationale luchthaven. “Als het niet veilig is, vliegen we niet”, zegt Van de Wint.

Onder meer worden de procedures onder de loep genomen die gelden bij het afhandelen van vluchten. “Na iedere vlucht evalueren we mondeling met alle partijen, waaronder ook Surair Ground Services/SLM en de luchthaven hoe de afhandeling van de vlucht is verlopen”, zegt Van de Wint tegenover de Times of Suriname. Het evalueren is een constant proces. Behalve het evalueren na de vlucht, is er ook maandelijks overleg.

Er wordt absoluut niets aan het toeval overgelaten. “Als er incidenten zijn en die zijn er in het verleden wel eens geweest, dan melden we die en we vragen om actie. Zo zijn sinds augustus 2017 de regels met betrekking tot het sluiten van de deuren (van vliegtuigen, red.) aangescherpt. In zijn algemeenheid geldt voor de KLM ‘als het niet veilig is, dan vliegen we niet”, aldus Van de Wint.

38 REACTIES

 1. De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, KLM, bespreekt de veiligheid op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Volgens KLM country manager Alexander van de Wint wordt met ‘verschillende partijen’ nagegaan hoe de veiligheid gegarandeerd kan worden. Aanleiding zijn recente berichten over toestanden met de veiligheid op Surinames enige internationale luchthaven. “Als het niet veilig is, vliegen we niet”, zegt Van de Wint.

  Het beste dat de SLM kan doen is dat ze met de KLM en met Schiphol een samenwerking, een overeenkomst aangaan om al de mensen, beroepen, werkzaamheden die op een internationale luchthaven plaats s;uiten. verkeersleiders, brandweer, ambulance, veiligheid, lop de juiste wijze laden en lossen van vliegtuigen, doaune, transport, logositiek, opslag, controle, goederen en passagiers, enz.

  Als de verschillende mensen niet worden opgeleid, bij worden geschoold, getraind om al die werkzaamheden die er op een luchthaven moet plaats vinden plaats vinden en die kwaliteiten er niet zijn, dan kan Internationale Luchthaven Zanderijen/Jap maar beter sluiten.

  De nieuwe SLM CEO en al de mensen die op Internationale Luchthaven Zanderij werkzaam zijn moeten internationaal die kwaliteiten hebben die voor hun beroepen gewenst zijn. vanaf het schoonmaken van de vliegtuigen, de vliegbaan, enz. moet 100 % in orde zijn een maal 24 uur 7 dagen per week 365/366 dagen per jaar. Ploegendienst. Er moeten ook auto’s op Zanderijen moet ook internationaal mee gaan en toeristen moeten daar ook kunnen overnachten, auto’s daar kunnen leasen en instappen, auto weer achter laten, restaurants, supermarkten moeten beschikbaar zijn, enz. Ten minste als het een Internationale luchthaven is.

  Een Internationale Vliegveld is geen poppenkast, maar big business.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Goede zaak, Suriname moet een lesje worden geleerd en het liefst op alle gebieden waar de veiligheid van mensen in gevaar dreigt te komen door de los losi bor bori mentaliteit van suries.


  Maak melding

 3. President Bouterse zegt dat hij op de hoogte was wat allemaal op Zanderij gaande zijn is veilig laden en lossen en ook alle veiligheidseisen.maar heeft anderhalf jaar Nijssen gedaan.nu rapporten zijn uitgelekt dan hoor je van alle kanten dat maatregelen zijn getroffen..wie moet je geloven????


  Maak melding

 4. Dat betekent naar Su is alleen veilig met d KLM, want je hoort de SLM niets hierover zeggen. Die passagiers, moeten hun leven maar wagen, want het leven is een gok? SLM vreet stront.


  Maak melding

 5. Vanaf de politiek is zich gaan bemoeien met de SLM
  Is het (Soso Lasi Money) een grote chaos geworden. Derby Fred, Mungra Motilall, Bouterse Desire, Venoaks (Met uiteindelijk resultaat het vliegramp van 7 juni 1989) Henk, Henshuys Ewald, Voigt Louis, Lachmising Robbi, enz. En wat zien wij nu gebeuren Corruptie op hoog niveaus.

  Als Lachmising Robbi werkelijk deel heeft gehad bij Procons het bedrijf van z’n vrouw Santuscha Raghoe dan moet hij zeker de bak in. No Wan Tye pôti a godo mu bos.

  En de naam van de man van de moord van 7 juni 1989. Mungra Motilall dient verwijdert te worden bij het hoofdkantoor van de SLM. Die klote mensen zijn volgens niet goed wijs.
  Weg met dat K ding man.


  Maak melding

 6. Dit is allemaal onzin, klm verzint dingen om slm omlaag te halen zodat hun meer mensen kunnen aanlokken. Ik vlieg elk jaar gewoon met slm naar suirname! , 1e punt is het is veel goedkoper en 2e punt is alles wat verteld word door klm is onzin. Klm weet dat slm de enige concuretie is van hun en doen er alles aan om de beste te zijn en meer reizigers te lokken. Mensen die nog nooit met slm gevlogen heeft mag niet oordelen! Slm het laatste paar jaren super goed!


  Maak melding

 7. @Damian, zing een toontje lager,omdat er bewijsstukken zijn waar uit blijkt dat door nalatigheid van de SLM die vliegtuig van de SLM toen was neergestort.
  Ook zijn er bewijsstukken van verschillende landen die de SLM toen hebben gewaarschuwd dat de veiligheid NIET op orde is en hebben zij ook daarom de samenwerking gestopt.
  Jou baas Bouterse weet dit ook, maar alles moet geheim blijven.

  De waarheid is hard om aan te horen en krijgt Nederland zoals altijd weer de schuld. NDP mentaliteit: het is de schuld van het buitenland, wij hebben niets gedaan en weten er ook niets van.!!!!!!

  De SLM is gewaarschuwd, anders bezitten zij straks geen vliegtuig meer.


  Maak melding

 8. Wat zijn rapporten goed voor als er niet op gereageerd word? Als het uitgelekt wordt Dan branden hun billen en willen ze straffen.

  Doe je werk professional Dan is er niets aan de hand. Bijv. Zorg dat de koffers niet opengebroken worden.Plaats checks op de handlers.Ze komen binnen op werk met hun broodtrommel en gaan naar huis met hun broodtrommel en niet met zakken gestolen spullen.


  Maak melding

 9. Als ik het voorgaande lees wordt ik alleen maar droevig. Het kan niet zo zijn dat de KLM de slm wil elimineren om alleen op Suriname te vliegen. Het is wel waar dat de veiligheid die gelden voor de luchtvaart sector met de voeten vertrapt wordt.
  Het geen ik meegemaakt heb ls wel bisar. Op 10 oktober 2015 als ik wil boarden ,paramaribo /schiphol doet het volgende zich voor.
  Op kl 0714 naar schiphol wil ik boarden. Als 60+heb ik alle tijd van de wereld en kom op mijn dooie gemaak de trap op om aan board te gaan. Gezien ik ruim 20 jaar op schiphol gewerkt heb en allerlei veiligheid cursussen gevolgd heb kijk ik altijd om me heen hoe het gesteld is met de veiligheid.
  Of u nou wil geloven of niet maar mijn oog valt op de deur boven de vleugel die op een kier nog open stond. Dit meld ik aan de dienst doende purser bij de ingang van de machine. Er is meteen actie ondernomen en er werd bekend gemaakt dat de machine misschien door een ieder verlaten zou moeten worden.
  Er zijn mensen van de handeling erbij gehaald en na 2 pogingen is de deur dicht gedraaid.

  Een multi nationaal heeft mij met een fles champagne en een bolshuisje no 96 het stilzwijgen maar opgelegd.
  Heden ten dage maken zij van mijn oplettendheid misbruik en gebruik van om de groundhandeling maar zwart te maken.
  Dus heeft KLM wel gelijk in dat er niet volgens de Internationale regelgeving de machines afgehandeld worden

  Tjee


  Maak melding

 10. Damian je kletst uit je nek, tot voor 3 jaar terug jaarlijks soms 2x per jaar met de SLM gevlogen , tot dat we het beu waren met de vertragingen de ronduit klote stoelen, en de schermpjes waar er meer kapot van waren dan heel en dan nog de beroerde vertrektijden in het weekend ergens in de middag zodat je achter in de avond in Suriname aankomt, voor een te verwaarlozen (en vaak helemaal niet) prijsverschil, raar soort Chauvinisme houden de surinamers er soms op na


  Maak melding

 11. @Damian
  Je posting is werkelijk te ziek voor woorden.
  Mensen die dergelijke onzin verkondigen maken zich schuldig aan een ernstige vorm van smaad en laster. En dat alleen maar omdat je een ongeschoolde KA-vreter bent. Zelfs de meest domme idioot moet beter weten. Daarom kan ik niet anders concluderen dan dat jij een verachtelijk figuur bent en een gevaar voor de mensheid.


  Maak melding

 12. Ik werk nu dit jaar 21 jaar bij de KLM aan boord. Ik vlieg niet graag naar Suriname. Inderdaad er werken veel ongeschoolde mensen op het luchthaven in Suriname. De klachten van de KLM zijn daadwerkelijk waar. Je houdt je hart vast dat alles goed gaat en wij veilig terug vliegen. De veiligheid wordt met de voeten betreden. Hopelijk wordt er nu serieus geluisterd en de problemen aangepakt. Wanneer er geen gehoor wordt gegeven aan de veiligheidsmaatregelen zal dit ten koste gaan van inkomsten voor Suriname. KLM vliegt de hele wereld rond en is niet afhankelijk van de route Suriname om winst te maken.
  Waar het allemaal om gaat is om de mensen die hoofd verantwoordelijk zijn voor de afhandeling met betrekking tot veiligheid dit zeer ter harte nemen. Ongeschoold personeel, direct scholen. Geschoold personeel bijscholen. Er is een chronisch gebrek aan wel te verstaan deskundigheid, kennistekort, inzicht wat daadwerkelijk veiligheid inhoudt.
  @Damian het is maar dat jij weet dat de KLM begaand is met zijn passagiers, ze veiligheid wil bieden. Hun naam hoog willen houden. Dat doet de SLM niet. Hou op met je mooie praatjes en verwijten. Je zal vast geen familie hebben die bij een luchtvaartmaatschappij werkzaam is.


  Maak melding

 13. Vreselijke sociale wantoestanden liggen in het verschiet voor al die paarse paria’ s. Tijdens oom Vene, konden ze sparen, anno 2018, moni keba binnen een dag.


  Maak melding

 14. KLM moet Boeing/Airbus aanklagen en niet zeuren. Als de deur niet goed gesloten is, zou de piloot dat op zijn dashboard moeten kunnen zien, zoals in een auto het geval is. Dus KLM moet geen leugens verspreiden.
  Als ze niet willen vliegen op Suriname, des te beter voor de SLM of voor een derde partij. Kunnen de ticketprijzen ook nog omlaag gaan, die door KLM kunstmatig hoog worden gehouden.


  Maak melding

 15. “Als het niet veilig is, vliegen we niet”, zegt Van de Wint van de KLM.

  Ze vliegen, dus is het veilig, niet?
  KLM aast erop de afhandeling over te nemen en gebruikt tevens een incident dat ooit geweest zou zijn als aanleiding.
  Ze hebben plannen om met Air France via Frans Guyana Suriname aan te doen (grote financiële problemen bij KLM/Air France) en gebruiken dit als de stok om minder vaak vanuit Schiphol naar Paramaribo te vliegen, maar ook dus Parijs-Cayenne te betrekken.


  Maak melding

 16. Ja jongens, dat jouw vrouw een professional is in bed wil nog niet zeggen dat ze op professionele wijze een bedrijf kan runnen. Hoeveel familiebedrijven zijn kapotgegaan door het regelen van familieleden n en vrienden. Ook N.V. Suriname gaat hieraan kapot. Iemand heeft mij een keer gezegd en ik kan de persoon niet tegenspreken.
  Surinamers denken meer met hun tollie dan met hun verstand. Bij de SLM is dit weer bewezen.


  Maak melding

 17. Ja @John, het heeft een kern van waarheid.
  Surinamers zijn vaak tolliedenkers en Hollanders zijn poendenkers. Een Hollander zal alles doen om z’n portemonnee nog dikker te maken. Hij denkt altijd aan z’n purse. Daarom zijn de straffen in Nederland vaak hoge geldelijke straffen, zoals hoge verkeersboetes.
  Laatst nog bleek in een actualiteitenprogramma dat de regering van Nederland (Belastingdienst) ernstige criminele activiteiten van grote bedrijven uitsluitend bestraft met geldboetes. Ze zijn echt helemaal gefixt op geld. Met geld maken ze je groot en met geld maken ze je kapot.


  Maak melding

 18. KLM moet gewoon de navelstreng met SLM / Suriname doorknippen. Alle landingsrechten intrekken, en opzouten met die Russisch roulette maatschappij, waar veiligheid, service en dienstverlening geen prioriteit heeft.


  Maak melding

 19. lekker stupide reacties weer, zo gauw er iets negatiefs over Suriname, in dit geval de veiligheid op Zanderij, gezegd, wordt, het is toch algemeen bekend dat op het gebied van veiligheid de boel in Suriname niet zo serieus wordt genomen, als in Nederland en de meeste landen van Noordelijk Europa, met zijn veel strengere wetgeving en veiligheidseisen, neem gewoon eens suggesties en adviezen ter harte i.p.v. als een onvolwassen kind gelijk weer naar anderen te wijzen, surinamers kunnen klaarblijkelijk slecht omgaan met de confrontatie, jammer


  Maak melding

 20. @Sam
  Ik denk dat jij geen kaas heb gegeten van wat zich daadwerkelijk afspeelt. Wanneer je niet dicht bij het vuur zit en enkel in de ruimte loopt te kletsen van dingen die je leest dan het je geen recht van spreken. Het feit is dat de SLM heel veel steken heeft laten vallen en nog steeds laat vallen. Het bewijs is de vliegramp in Suriname, waarbij ik ook veel familieleden heb verloren. Ook al zou het voor de KLM een geld kwestie zijn, zij zijn wel alert op de veiligheid en lopen niet te sollen met mensen hun leven.Daarom komt het land niet vooruit, glijdt steeds verder weg. Je mag best je mening hebben maar laat het realistisch zijn.


  Maak melding

 21. Ze hebben best wel veel geld over hoor voor de veiligheid. Vooral voor de veiligheid van die Bolle met z’n LaTina en 3 musketiers Ahalia, Azalia en Akalia.
  Een pompoenen koets wordt gerenoveerd voor miljoenen Euro’s zodat ze er veilig achter kogelvrije glazen, in kunnen paraderen.


  Maak melding

 22. Jesse bedankt, jouw reactie is eigenlijk precies wat ik bedoelde, bij een confrontatie gelijk met de vinger naar de ander wijzen of over gaan op een ander onderwerp, de waarheid niet onder ogen willen zien.


  Maak melding

 23. @Johan,

  Open deuren intrappen is ook een kunst.
  Iedereen weet dat er heel veel mis is in Suriname. Dus dan is het ontzettend makkelijk om daar kritiek op te leveren.
  Maar lever eens kritiek op een land waar men altijd een bijzonder grote mond heeft dat alles zo perfect geregeld is. Dan kom je erachter hoezeer je ‘gewaardeerd’ wordt.


  Maak melding

 24. Ondanks trots op elk surinaams product, gaat veiligheid boven alles…
  Denk aan goed opgeleid personeel, onderhoud, security etc op internationaal / iata niveau. Speciaal in moeilijke tijden van crisis en terrorisme, ondanks de goede bedoelingen en liefde van vele suri’s
  Helaas zoals enkele reacties hierboven , gebaseerd op eeuwige / alweer 2 dimensionaal denken ( zonder diepte, tijd etc … ) met een vleug(je) chauvinisme.

  Wachtende is op de opmerkingen: ” Zolang ik maar aankom en het eten te doen is/ KLM wil ons kapot maken.

  Terecht van KLM als 1 van de miljoenen onderdelen / veiligheidsposten twijvelachtig is, hoeveel het ook kost…vertrekt ie niet!!! Net zo min als niet alle passagiers, bemanning, bagage, vracht gecheckt is. ( zie 1989 uitzendbureau-piloten, niet bevoegd, niet gechecked door SLM)
  En KLM zal GEEN van zn +/- 160 toestellen bewust in gevaar brengen. Goed beleid/streven.
  En KLM gaat heus niet dood van die ene route, met haar 32 miljoen passagier per jaar en 540 mijoen ops winst per kwartaal.
  Denk dat we blij moeten zijn dat KLM de stekker niet eruit trekt en voor vele de optie er is, die willen betalen voor ” overdreven tata ” veiligheid en service ( ook bij eventuele vertraging) en anders liever ergens anders gaan!!!
  Want dan blijft er niks anders over aan opties dan: met de 30 jaar ” nieuwe ” SLM-toestel of vermoeiend via FR-guyana te vliegen. En als EU ook nog SLM op de Zwarte lijst zet vanwege veiligheids voorwaarden, zie GARUDA ( 2007-2010 )…
  Minder toeristen, minder euro’s in SU. En ja zie helaas al een paar denken: “zolang we vandaag maar eten, chillen, ff op facebook kijken of er een laatste roddel is…a no mi probleem, we zien morgen wel weer’

  Het beste voor SU en SLM toegewenst…op onze toekomst.


  Maak melding

 25. Jesse,

  het onderwerp is vliegveiligheid, dus een zielige, misplaatste opmerking over een bolle en zijn kinderen, geeft het niveau van je verstandelijke vermogens. Jij bent een paars geindoctrineerde, paranoïde kontlikker van het “afgetrainde, volgevreten fossiele lijf” van een dictator. Geheugensteuntje voor je zieke hersenloze brein….die bolle is nooit veroordeelt tot 11 jaar bajes voor drugshandel en heeft geen strafeis van 20 jaar boven zijn hoofd voor massamoorden en heeft ook geen 2 kinderen levenslang achter de tralies voor diverse misdrijven en misdaden. Dus blijf in het vervolg bij het onderwerp…zielige kneus.!!!!!


  Maak melding

 26. Jesse en weer bevestig je dat je steeds weer op een ander onderwerp over probeert te gaan en naar de of het andere wijst, hoe doorzichtig, maar het zit er nu eenmaal ingebakken toch?


  Maak melding

 27. @Johan,

  De topic is veiligheid. Veiligheid is een breed terrein en beperkt zich niet tot 1 land en 1 transportsoort.

  Als KLM niet tevreden is, dan kunnen ze toch naar de IATA gaan? Maar ze kunnen niks aantonen, dus doen ze dat niet.


  Maak melding

 28. Ik denk dat de KLM en de internationale luchtvaart organisaties niet echt tevreden zullen zijn met de recente acties van Bouterse.
  De KLM bemanning is kundig genoeg om er voor te zorgen dat haar eigen vluchten veilig worden uitgevoerd en zal in reactie het aantal controles en de toezicht sterk uitbreiden omdat JAP geen betrouwbaar personeel heeft.
  Ernstiger is de kans dat andere maatschappijen JAP gaan mijden en het risico dat SLM straks op de zwarte lijst komt te staan en al haar lijnen kan stoppen. De nieuwe leiding van SLM wekt immers geen vertrouwen.


  Maak melding

 29. Voorzover ik weet was niet in Suriname, maar op Schiphol een ongeluk gebeurd, toen een Turkse toestel er was neergestort. Waarschijnlijk omdat ze verkeerde informatie kregen over windsnelheid van de verkeerstoren.


  Maak melding

 30. @Jesse
  “Voorzover ik weet was niet in Suriname, maar op Schiphol een ongeluk gebeurd, toen een Turkse toestel er was neergestort. Waarschijnlijk omdat ze verkeerde informatie kregen over windsnelheid van de verkeerstoren.”

  Jesse, u zwetst om af te leiden. Foutje zat in het toestel en bij de bemanning. Hoogtemeter functioneerde niet waardoor de automatische piloot gas terugnaam terwijl het vliegtuig nog niet geland was.

  Jesse u wijst altijd naar Nederland zonder de feiten te kennen, ondertussen wordt er niets gedaan aan de problemen van Suriname en in dit geval de SLM.

  Beste Jesse. Kijk eens op flightradar24.com. U zult dan zien dat er boven Suriname geen vlieg verkeer is. Men vliegt er om heen omdat er geen bekwame verkeersleiding is. Kijk dan eens naar Nederland en zie hoeveel vliegverkeer daar is.


  Maak melding

 31. @JoJo,

  Precies. Er is teveel vliegverkeer boven Nederland. Zoveel dat zelfs de luchtvaartauthoriteiten spreken van een bijzonder gevaarlijke situatie en dat de ongelukjes in de lucht hangen.


  Maak melding

 32. Alleen maar blunders. Alles in Su is lek!!!
  Wat wil je met een president als Desi.
  De volle kisten de euro’s in dit geval zijn belangrijker dan mensen levens. Het zijn inderdaad ongeschoolde mensen die op de Internationale luchthaven in Su rondlopen.
  CV:
  Militair
  Vervanger van Henk V
  Vertegenwoordiger van de SLM in Amsterdam
  Waar zijn de diploma’s willen we graag zien.
  Danny en Ewald waren maatjes en nu geslagen vijanden.Iedereen komt aan de beurt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.