maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Onbehoorlijk bestuur en corruptie tasten positie Surinaamse vrouw aan’

‘Onbehoorlijk bestuur en corruptie tasten positie Surinaamse vrouw aan’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mrt – Onbehoorlijk bestuur, corruptie en criminaliteit tasten de economische, sociale positie en weerbaarheid van vrouwen en meisjes aan. Dit stelt de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. De internationale Dag van de Vrouw wordt aangegrepen om vrouwen en meisjes op te roepen zich massaal te verzetten tegen politieke polarisering, incompetentie, misbruik en corruptie.

Pas dan zal sprake zijn van echte verandering in de samenleving. Volgens de SPA is het tijd voor een politieke beweging van vrouwen. Die moeten rond de verkiezingen van 2020 het voortouw nemen om “daadwerkelijk de duurzame ontwikkeling en vooruitgang van vrouwen en mannen af te dwingen.” Het vergt namelijk politieke wil en durf om barrières te doorbreken.

Verandering moet en daar hebben vrouwen een grote rol in. “Velen hebben het gevoel dat het land stuurloos is geworden en overgeleverd is aan machtswellustelingen die alleen hun eigen belang en dat van hun familie en vrienden vooropstellen. Gesteld kan worden dat wij niet merken en voelen dat we in een land wonen dat qua potenties en rijkdom het zeventiende rijkste land van de wereld is.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Tijdens de koloniale periode werden de afstammelingen van Afrikanen en van de Aziaten ea als wilde beesten behandeld.

  Met de verlichting na afschaffing van de slavernij op 1 juli 1873 en einde van de contractperiode en toen Suriname een zelfstandig deel werd van het Koninkrijk der Nederlanden namen de mensenrechten toe, maar was deze nog niet om naar huis over te schrijven. Ook niet toen Suriname na 25 november 1975 onafhankelijk en erna werd, denk maar aan kinderrechten, zie maar kinderarbeid in de rijstvelden in de rijstdistrikten, in de goudvelden in het distrikt Brokopondo, Sipaliwini, prostitie, of de rechten van de vrouw, (vrouwen)emancipatie, homofiel, hermafrodiet, lesbiennes, gelijke behandeling, man en vrouw als het om functies bij de overheid of ondernemingen gaat, enz.. Het is zelf verergerd nadat ddb en 15 andere sergeanten op 25 februari 1980 de staatsgreep had gepleegd en de wettig gekozen regering van Henk Aron in de republiek Suriname aan de kant hadden gezet, opgepakt, afgeranseld en opgesloten.

  Als we die periode van het kolonialisme voor 1948 vergelijken met die van na 25 februari 1980 durf ik bijna vergift in te nemen dat het onder ddbvele malen verergerd is. Heel grote armoede bij de bevolking, een kleine groep onder ddb, gezin, adviseur die stinkend rijk zijn, geen valuta, ontwaarding srd, lege winkelschappen, al het goud van de centrale bank is weggeroofd, geen medicijnen, stakingen nak straatdagoe, geen productie in landbouw/landbouwgewassen die worden geëxporteerd naar EU, geen landbouwgronden of plantages waar landbouw op grote schaal plaats vindt, hangmensen, jong en oud op hoeken van straten,voor Chinese winkels, Paramaribo is een vieze stad, enz.

  ddb heeft het wel bond gemaakt in Suriname op financieel, sociaal, economisch gebied.

  Mensenrechten, ddb en gangsters hebben daar nooit van gehoord, de enige mensenrecht die voor hem telt is dat hij niet in geen enkele gevangenis wordt opgesloten. Zijn lijfspreuken, Neks No Fout, Mik Din Kon Me Wakti Din.

  Het Volk Is Apathisch en kijkt er naar en leeft in een grote ellende.

  Zo lang ddb en gang in Suriname zitten zal er geen sprake zijn van mensenrechten of dag van de vrouw is gewoon laf storie.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. De pot verwijt de ketel
  Deze zelfde schurk de het land heeft benadeeld met een jarenlange (eeuwigdurend) wurgcontract bij de Nieuwe Haven. Zelfs bij de rechter is deze schurk gegaan om een rechtszaak aanhangig te maken om het wurgcontract te behouden. Deze krokodil komt zonder enig gevoel van schaamte (zijn eigen)corrupte handelingen pleiten tegen corruptie.
  Zeer diepe schaamte van deze smeerlap


  Maak melding
 3. Eigenlijk heeft Guno Castelen van de SPA gelijk, alleen moest hij dat kind bij de naam noemen. Omdat hij een Afro Surinamer is is het voor hem zeker moeilijk op te brengen dat Bouterse het Zuid Amerikaanse land Suriname als een land in Afrika bestuurt. Waar hele families het voor het zeggen hebben. Dit is de grootste fout wat een partij politieke leider in dit land kan maken.

  Is te doorzichtig en stom/achterlijk dit is puur hebberigheid. alleen machtswellustelingen/commandant pleegt zulke idiote handelingen.
  We mogen zeggen wat we willen maar de stomste president ooit is niemand minder dan D.Bouterse.

  Er moet een wet gemaakt worden dat de staat het recht geeft (al is het jaren terug) om alles dat deze mensen onrechtmatig hebben toe-eigenen terug in de boezem van staat vloeit. Man en muis confisqueren.

  En een gevangenis straf van levenslang opleggen zo niet de doodstraf!!!!!
  Die tye pôti politiek vernietig dit land echt waar. gewoon keihard tegenaan gaan en no wan “K” tye pôti.


  Maak melding
 4. Onbehoorlijk bestuur, corruptie en criminaliteit tasten de economische, sociale positie en weerbaarheid van vrouwen en meisjes aan.
  Heel veel verarmde domme ndp eenouder gezinnen zijn nu de dupe van hun oerdomme keuze. Monie no sar, moni las koopkracht sinds 2010. Het paars wanbeleid, de corruptie, criminaliteit van a-z, verarming en geestelijke moreel verval zijn bij heel veel van deze oerdomme mensen, schering en inslag geworden, de paarse ddb grijp cultuur. Veel jonge minderjarige meisjes worden met toestemming van mama, uitgebracht door stinkende corrupt geworden paarse poepvliegen. Iedereen weet wat er gaande is maar neks no fout, ndper’ s blijven domweg het paars wanbeleid accepteren en zwijgen. Ook veel paars verworden domme ndp lobi vrouwen laten zich door paarse rijke poepvliegen verwennen, maar niets is gratis. Oma taki, ndper’ s hebben het nu nog slechter dan voor 2010 en toch gaan ze niet met potten en pannen naar het assembleegebouw om verantwoording te eisen van de ndp leiding sa e meki heri natie ka, alleen om een vervloekte moordenaar aan de macht te houden ten koste van de natie. Opa taki, die dag dat de Waarheid en Gerechtigheid zich zullen wreken op alles wat paars vies en smerig is komt gauw naderbij, al willen al die oerdomme debiele dwaze idiote ndper’ s dat niet onder ogen zien, ze blijven paarsdom zwijgen, is neks erg, want is onze afgod ddb is de liefste misdadiger aller tijden. In 2020 is het oerdom ndp slecht volk zo paars verpauperd dat velen van hun in lompen of ontbloot bovenlijf zullen rondlopen, wat nu al gebeurd bij jong en oud te Abra Broki. Ook die zwerver met zijn enorme lul was een ndper, een ddb vereerder. Met de dag groeit het aantal zwervers en geloof het of niet, bij navraag stemde 90% op de nationale Dommen partij.


  Maak melding
 5. Persoonlijk vind ik dat alle vrouwen lekkere dingen zijn, ik heb mijn vrouw al 25 jaren lief en we werken erg hard in ploegen diensten voor onze doekoe. Ik wil even stil staan bij de vrouwen in de oorlogsgebieden met name midden oosten, we zien genoeg beelden hoe moeilijk deze mensen hebben, man of kind kwijt, geen eten etc.
  Maar in Suriname maken wij hetzelf erg moeilijk , in die zin van onbehoorlijk bestuur van een land waardoor de positie van de vrouwen in geding komen te staan. Er is totaal geen respect op humanitair gebied laat staan aandacht voor de vrouw. Ik durf het met klem te zeggen dat de huisvrouwen stelsel matig door hun mannen zijn mishanded vanwege een simpele reden; stress door werkloosheid , kortom de totale mislukte economische situatie in het land .
  Vrouwen gefeliciteerd met jullie dag..


  Maak melding
 6. Inderdaad laten wij gaan voor een vrouw Mascha Neus steunen is een goede zaak.
  Het is al die jaren een ballentent geweest.
  Hoogste tijd dat een vrouw het heft in handen neemt die de Staatshuishouding voor haar rekening neemt. Mensen stem op Strei.


  Maak melding
 7. Als gevolg van een Koloniale Paarse staatsgreep zit Sranan nu opgescheept met en PAARS FAILLISSEMENT !

  VROUWEN, mannen en gezinnen worden getroffen door het Financiele en Economische Paarse WANBELEID !

  Grondwet wordt vertrapt en Mensenrechten zijn VERDWENEN, CORRUPTIE heeft de overhand !

  Zie het PAARSE SLM-CORUPTIE-SCHANDAAL !

  Mensenlevens van SLM-passagiers in gevaar gebracht door Paarse CORRUPTIE, waarbij de TOP van de NDP betrokken is !

  SET THE SURINAM PEOPLE FREE !!!!!


  Maak melding
 8. Sinds Simons de voorzitter hamer heeft is Suriname slechter geworden. Zij is de slechte vrouw die ooit zn hoge positie heeft. Corrupte assemblee leden, party verraders krijgen bij haar de voorkeur. Zij is een schande voor vrouw/ moeder zijn.


  Maak melding
 9. Indiase wet in Suriname toepassen!Als je gestolen hebt van gemeenschap geld of van staat.dan pakken we al je bezittingen waar je ook ben..zo simpel ik hoop volgende regering gaat wat aan doen.


  Maak melding
 10. Het is moeilijk om in een real world te leven. In deze wereld zijn overal opstakels . En om hier goed te kunnen leven moet je sterke eigenschappen hebben om die opstakels te tekkelen. Hebben de suries die eigenschappen ?? nee dus neks no fout Grote mond , klagen, mopperen , bidden, huilen ,bedelen, zielig en lui doen zijn de grootste opstakels in Su en niet het onbehoorlijk bestuur en Corrupie. Dus de surie leven in een droomwereld. neks no fout


  Maak melding
 11. Opa desi wanneer treedt je af of beter ga je dood!!!
  Ie fuck a kondre vreselijk up!
  Met of zonder fraude komende verkiezingen moet er een andere wijze de gaan waaien in su!


  Maak melding
 12. bouyta’s vrouwtjes doen het goed. Vandijk silos en haar dochter naailoka, jenny geerlings, eerste presidentiele hoer en haar dochters, piggy bouta van de slm en de andere dwazen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES