Vereniging wil Surinamers helpen aan betaalbare bouwgrond

9

PARAMARIBO, 7 mrt – Gron djie alla sma (grond voor iedereen, red.). Dit is het motto waarmee de Vereniging Gron Fanowdoe het tekort aan betaalbare bouwgrond wil aanpakken. Doordat zowel overheid als particulieren falen in dit streven, is nagedacht over alternatieven. In het district Para zal honderd en vijftig hectare bouwrijp worden gemaakt. Het betreft een deel van een erfenis.

De bestuursleden van de plantage hebben de grond geërfd. Burgers mogen zich inschrijven en per maand een bepaald bedrag betalen. Ze verkrijgen dan het recht een woning te bouwen op een lap van minimaal vierhonderd vierkante meter. “Het staat geïnteresseerden vrij zich op te geven en wij zullen de mensen registreren en in ons systeem verwerken. First come, first served”, zei voorzitter Rob Kensmil tijdens persconferentie.

De vereniging is zich ervan bewust dat eerder gelukzoekers van alles hebben uitgehaald. Hun aanpak is anders. “We zijn geen verkavelbedrijf of projectontwikkelaar, wij zijn slechts een vereniging die arme mensen wil helpen aan een stuk grond. Het kan niet zo zijn dat in een land zo groot als Suriname mensen geen stuk grond hebben om op te wonen, en een gezin te kunnen stichten”, aldus Rob Kensmil.


9 REACTIES

 1. Ze krijgen het recht om een huis te bouwen. Geen eigendom van de grond dus.Jaarlijkse huur betalen tot het eind der tijden. Zou meer willen weten over de deal.


  Maak melding

 2. Geld verdienen is leuk. Je kunt geld namelijk aan alles besten; Maar dit is ouur oplichterij. De suries zijn meester om geld te verdienen voor de zakken van de bestuurders via bestuursvormen. Er zijn meer sociale ondernemers dan de inwoners van Su zelf. ra ra ra. Een ieder heeft meer dan een zogename vereniging of stichting als hengel om geld te vangen voor zijn/haar zakken als bijverdiensten over de ruggen van het arme gemeenschap. Het is wel geweldig dat surie vindingsrijk zijn om zelfvoorzienend en zelfredzaam te zijn te zijn; maar niet op deze manier via de rug van het arme volk. Plannen van het bouwen van dit en dat zijn tot nu toe nog steeds in rapporten nog niet uitgevoerd bv plannen van de chinezen, regering, parlementariers, vakbondverening, leden van paarse gemeenschap, verenigingen, stichtingen, kapiteins, basja,s, bedrijven en veel buitenlandse mogendheden en nog veel meer bedrijven en particulieren, Terwijl het gras op papier groeit sterf het paard. Ik ben surinamer en wong jowo en ik respecteer en acceptateer iedereen met hun doen en hun waarde in SU want dat is de surinaamse cultuur. respect en neks no fout voor deze oplichters maar sarie torie voor de arme bevolking van Para en ook de mensen die lijken op Paarse groep. Maar Paee Somo zijn al lang bezeg met huizen bouwen in alle distrikten voor wong jowo en vooral de resoorten achter zanderij voor iedereenneks no fout toch.


  Maak melding

 3. Iedereen moet betalen. Neks is gratis, anders hangt er een paars luchtje aan. en ook op voorwaarde bij de koop, dat men geen Ndp ‘er of Abop ‘er is, want overal waar deze lui gaan wonen verwordt de omgeving als Abra Broki, alle zijstraten vanaf Ramgoelamweg tot Pontbuiten. Bermen vol onkruid en hoog wied. Vuil her en daar, burengerucht, herrie, luide muziek, drugsgebruik, roof, diefstal, etc.


  Maak melding

 4. hahahaha,,te mooi om waar te zijn. Waar komen deze sinterklazen opeens vandaan? Wie zijn de erfgenamen, en waarom komen ze nu pas in een periode dat de arme juist geen moni hebben? Met een stukje grond ben je er nog niet dacht ik. Bouwmaterialen zijn ontzettend duur had ik begrepen. Of het wordt een huisje van bananen bladeren. En weer een getto erbij.

  Ai boi, ik kan er met mijn rationele kop niet bij hoe ze dit hebben verzinnen. Maar oke, als het toch waar mocht blijken , dan wens ik de toekomstige grondbezitters heel veel geluk! Ik ben erg nieuwsgierig hoe dit zich gaat ontwikkelen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.