Onafhankelijkheidsplein nog steeds in rehabilitatie fase

17
Onafhankelijkheidsplein Suriname nog steeds in rehabilitatie fase

De rehabilitatie van het Onafhankelijkheidsplein in Suriname is nog niet afgerond. Rond mei 2017 werden er om het plein dranghekken geplaatst om ervoor te zorgen dat het gras op het plein de kans kreeg om weer te groeien. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie maakte toen duidelijk dat het niets te maken had met het weerhouden van het protesterende deel van de samenleving tegen het beleid van deze regering, om gebruik te maken van het veld.

Ongeveer 10 maanden na het plaatsen van de dranghekken is er van rehabilitatie van het veld niet veel te zien. Zelfs Lustig kreeg een vergunning vanuit het kabinet van de president om het Holi Phagua feest te vieren op het Onafhankelijkheidsplein(FOTO). Volgens de Public Relation dienst van het ministerie van OWT&C wordt het Onafhankelijkheidsplein nog steeds gerehabiliteerd en was het alleen voor het Holi Phagua feest opengesteld aangezien men de vele voeten nodig had om het zand er goed in te stampen.

Voor de volledige rehabilitatie van het plein is er gekozen om koebitigras te gebruiken en dat neemt enige tijd om zich te verspreiden en te groeien. De keus voor de grassoort heeft te maken met het feit dat Koebiti niet bruin wordt in de droge tijd. Het plein zal geëgaliseerd worden er zal ook anders geplant worden. Ook zal ervoor worden gezorgd dat bij regenbuien het water niet blijft zitten maar dat het via een bepaald systeem kan weg lozen in het rioleringssysteem rondom het plein. Volgens OWT&C wordt het plein dusdanig gerehabiliteerd om meer mensen te kunnen accommoderen en dat het plein instaat is om het gewicht te kunnen dragen.


17 REACTIES

 1. Hahahahahaha….., kom nie meer bij!
  Hoe hou je de aanhang van de oppositie op ruime afstand? Juist ja……., het stampen was natuurlijk nodig omdat alles door de NDP regering onder zand bedekt wordt!
  om maar eens een uitdrukking van een medereageerder te gebruiken, een ieder deed een plas en alles blijft zoals het was!


  Maak melding

 2. Bijna 1 jaar nodig om een grasveld te vervangen…hoe lui en achterlijk kan je zijn. In Nederland vervangen ze de grasmat van een voetbalveld in 1 dag.


  Maak melding

 3. Zo je krijg wel een vergunning om te dansen ,feesten holi viering en op het gras te stampen op het onafhankelijkheidsplein maar je mag niet gaan staan protesteren met 10 man op 1 plek op het grasmat daar?!
  Laten we eerlijk zijn bij een protest oproep komen er niet meer dan 20 opdagen en sommigen met een masker erbij,en bij een holi viering is heel Suriname daar en toch vreest men voor de 20 tal die staan te protesteren op een klein stukje grasveld!?


  Maak melding

 4. Het gehele plein geeft de toestand aan hoe erg het is gesteld met ddb, paarse roversbende en debiele oerdomme ndper’ s. Alle ndper’ s zijn de oorzaak dat sinds 1987 het land een narcotische staat is verworden met aan het hoofd een bij verstekveroordeelde drugscrimineel, wiens zoon ook is verworden als hij. Een staatskasrover, wiens stiefzoon ook is verworden zoals hij, een rover en een moordenaar wiens oerdomme aanhangers ook moord op hun geweten hebben. Oma taki, vervloekt is de natie, dankzij alle ndper’s. Ze haten de waarheid en gerechtigheid die hen kon bevrijden. De leugen en het onrecht staat in hun vaandel. Opa taki, de komende generatie paarse paria’s gaan net als in vele Afrikaanse landen in kartonnen dozen op straat leven en zwerven, onder bruggen, in struikgewassen, de gehele binnenstad vol paars poepen en alles wat los is stelen om te overleven. Ndp staat voor misdaad, drugs, roof en armoede. Wie ndper’s liefhebben zijn debet aan al het geestelijk en moreel verval veroorzaakt door de misleider die deze debiele dwaze idioten tot tweemaal toe hebben gekozen om hen te laten lijden. Alleen idiote knettergekke paars ddb bezeten zombies als Parbo krijsen anno 2018, neks no fout in het kwadraat, we gaan nog voor vijf in het kwadraat, de leugen en het onrecht dat regeert moet zich vermenigvuldigen ten bate van ddb en duivelse trawanten. Ondertussen schijten het gros der domme dwaze paarse ndp paria
  s een ddb buffel, hoe te overleven en rond te komen. Ddb e meki heri natie njang soso paarse ka. Voor hoelang nog?


  Maak melding

 5. Nog steeds zijn de suries aan het rehabiliteren. kunnen ze nient naar hun moederland gaan om hun roots te snuiven en hun ziel te reinigeg, nl de hindoestanen naar de Ganges en de afro.s naar de victoria meer. De staatsrovende hindoestanen en fro’s hebben Suriname kaal gevreten en ziek gemaakt. Kijk maar het groen op het Onafhankeleijkplein die is door zieke hindoestaanse olifanten leeg gevreten en kijk ook naar het paleis bij het plein ; Die is over 5 jaar niet meer bewoonbaar, Allemaal de schuld van deze boerikies. En vooral de kaboela jawas de jonkie Sapoena , de kreupele Suwarka en de mensen die op hen lijken, die kunnen niks doe voor Su, want ze zitten gevangen in de Huis van Bewaring (HVB). allemaal sarie torie . De onafhankelijkplein is wel open voor nieuwjaar wassie, keti kotie, blakamanday en holi Phagwa en onder het mom van grasrehabilitatie mogen wong jowo ivm met bodo viering niet daar komen. PUUUR DISCRIMINATIE. NEKS NO FOUT: Want wong jowo deye yijn mensen die op Paee Somo lijken hebben sterke eigenschappen, vaardigheden , werkethos, gotong rojong, kunst van het maken in de landbouw, visserij en andere industrie en nijverheidssectoren Hierdoor zijn wong jowo Zelfstandig, zelfredzaam en zelfvoorzienend waarbij ze niet behoren tot de armsten en probleemvolken van Suriname. Sarie torie voor de armsten van para, coronie, saramacca en nickerie volgens publucatie van CBS van SU dd 27’02’18. Als troost De gele ras, chinesen en wong jowo gaan gewoon door met hun ontwikkeling en ze hebben voedsel in overvloed. Terwijl de rest bakal mangan SUKET. dwz De rest zal gras eten en zie je nu maar , de armsten hebben het gras op de onafhankelijkplein al kaal gevreten. SARIE TORIE


  Maak melding

 6. Op advies van Dokson is het gesloten want de NDP’ers ruiken en snuffelen over de grond op zoek naar de kwikdamp die in vaste vorm terugkomt in de aarde.
  Hierna, nadat de plekken zijn gelokaliseerd zal de kwikdamp worden verwijdert door de snuffelaars waarvan enkele bekenden zijn zoals:
  2e Dubai en Dokson him self en de leden van het kabiner van de president.


  Maak melding

 7. @ mini min,

  Moet jij het hebben over PUUR Discriminatie?
  Jouw reactie op zich is al pure discriminatie in zijn totaliteit.
  Door figuren gelijk jou zal Suriname zich nooit kunnen ontwikkelen.
  Men gunt elkaar het licht niet in de ogen.


  Maak melding

 8. Meneer Jiyani. Wong jowo ziitten niet in de regering en toch hebben ze hun habitat tot bloei gemaakt kijk maar naar lelydorp, commewijne , parbo noord,domburg en daar is geen armoede en voedsel is in overvloed en massa suries uit andere verpaupere dorpen komen daar naar toe om voedsel bij de warung te bedelen. En kijk naar de lijst van Min sociale zakken . Daarop staan kinderbijslag, voedselpaket, schoolpakket en andere sociale uitkeringen die verstrekt zijn aan arme gebieden van Su. en daar wonen geen wong jowo. Kijk ook naar de ambtenarij ; alle hoge ambtenaren die op Paee Somo lijken moete het veld ruimen en plaats maken voor zware olifanten en paarsen . En wie vreten het gras kaal op het plein, Dat zijn de hongerig olifanten en paarden , dus niet de wong Jowo. En wie zijn hier de rasisten en die discrimineren; Dus niet de wong jowo die op paee Somo lijken. Wong jowo laat alle suries op hun waarde en wong jowo hebben respect en acceptatie voor alle rijke, arme , slimme, domme, vriendelijke ,hufterie, morale en amorale suries. Wong owo wil in Su alleen vrede en leven samen elkaar in Su. Wong Jowo zijn vrede lievend volk en willen geen djoegoe djoegoe want ze zijn zelfstandig ,zelfvoorzienend en zelfredzaamheid en zijn voedselautonoom. neks no fout. maar sari torie voor andere Suries die niet weten wat Suruname is en als ze niet weten wat Suriname is dan zeg ik het nog een keer; SURINAME is alle culturen bijelkaar en ieder behoud zijn achtergrond, ieder aan zijn waarde laten, ieder respecteren en accepteren, ieder met elkaar als broer en zus omgaan en ieder gelijk behanden en ieder een plek hebben in switie sranang. alsjeblieft. En wong Jowo gelooft in deze gedachte. neks no fout maar sarie torie voor de olifanten en de paarsen die deze gedachte niet weten , sarie torie.


  Maak melding

 9. Een paar hectare gras planten en onderhouden kan deze incompetente regering niet eens. Hoe denken deze idioten om graanschuur te worden? Mijnheer Gajadien kan je even die onozele minister van landbouw al- ghoe onder handen nemen?


  Maak melding

 10. Volgens mij is dit één van de vele Bull shit verhalen van de regering.
  Het mooiste verhaal dat ik wil horen is: de regering stapt op. Er komen vervroegde verkiezingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.