Nederlandse ondernemer opent groothandel in Suriname

32
Nederlandse ondernemer opent groothandel in Suriname

De Nederlandse ondernemer en honorair consul van Suriname in Nederland, Gerard van den Tweel, heeft afgelopen week de eerste Van den Tweel-Fernandes store in Paramaribo geopend. Van den Tweel, die onder meer bekend is van zijn ‘Albert Heijn supermarkt’ op Curaçao, is hiervoor in Suriname een samenwerking aangegaan met de FernandesGroup.

De zakenman liep al langer met het idee om, net als op Curaçao, een winkel met Albert Heijn-producten in Suriname te openen. Maar dan wel in samenwerking met een Surinaamse ondernemer zei hij in 2013. Die partner vond hij in de FernandesGroup.

Aanvankelijk was het idee om een grote Van den Tweel-Fernandes supermarkt neer te zetten. Maar door de economische dip veranderde dat in een groothandel waar zowel winkeliers als bedrijven of particulieren terecht kunnen.

Hier wat meer achtergrond info over Gerard van den Tweel:

Bekijk ook:

32 REACTIES

 1. Mijnheer van der Tweel ik weet niet wat u heeft betaalt om honorair consul van Suriname te worden of welke verdiensten u aan Suriname(rs) heeft gedaan om honorair consul te kunnen worden. De meerderheid Surinamers hebben op dit moment echt geen Appie Hein nodig, we hebben dollar stores nodig alle voor verpakte artikelen voor 1 of 2 SRD’s. Nogmaals veel success.


  Maak melding

 2. @ Koos,

  Voor vele rovers van die paarse club, die telkens blijven afgeven op Nederland zoals een Abrahams, zal daar gretig gebruik van maken, vanwege de kwaliteit, en geld speeld geen rol bij deze misdadiger.


  Maak melding

 3. A “Kondre” e-draai sref-srefie !! Dit is de aanloop naar de “grote oliefonds” in Suriname !!
  Binnenkort gaan wij ook duikboten produceren !!
  Alvast stilte rondom Saramacca duikboot;was een proefprojekt !!


  Maak melding

 4. Hopelijk weet deze man echt waaraan hij begint. Suriname is niets voor deze ondernemer. Albert Heijn op Curacao loopt voor geen meter. Ben er geweest. Dan draaien de grootste supermarkten hier veel beter en hebben veel meer te bieden dan Appie Hein.De kans dat de zaak beroofd wordt is heel erg groot. Hij zal ook zelf zijn portemonnee moeten inleveren bij de rovers en misschien zijn leven verliezen.
  Gaat hij Europa prijzen handhaven want daar zijn de Surinamers dol op. De Euro.


  Maak melding

 5. Hij is al sedert 2013 bezig, dus hij weet waaraan hij is begonnen. Bovendien is hij in zee gegaan met Fernandes, 1 die sinds mensengeheugenis actief is in Suriname. Fernandes kent de markt in Suriname als geen andere, heeft alle ups and downs meegemaakt in Suriname. Tot op de dag van vandaag lopen de zaken van Fernandes als een tierelier.

  Deze man investeert in de toekomst. Degene die denken dat Suriname zal blijven zoals het momenteel is, hebben het glad mis. Ik denk zelf dat het niet meer lang zal duren voordat het weer goed zal gaan in Suriname. Hoewel het heden ten dage minder goed gaat in Su, is er wel vraag naar Nederlandse supermarktproducten in Su.

  Ik geef zelf de voorkeur aan Surinaamse producten, met name biologische aardvruchten uit het binnenland. Ik sluit het niet uit dat ik wel af en toe wat zou kopen bij genoemde groothandel.

  Een aanwinst voor Suriname. Ik wens ze heel veel succes.

  Peace out,

  Kwama (de Saamaka)


  Maak melding

 6. Aangezien jij nog in een boom woont!dan begrijp ik dat je dit vooruitgang vind. En bovendien zijn het weer de witte mannen die komen. Waarschijnlijk vind je bouterse ook de beste president in wereld.


  Maak melding

 7. De zaken gaan niet goed in Suriname , alle GELKDEN en Waardevolle spullen van Suriname VERDWIJNEN door dit maffe PAARSE BEWIND !

  Alles VERDAMPT volgens minister G Hoefdraad !

  Dus blijft ons Land helaas langere tijd FAILLIET !

  PS : Kom op met andere NIET-CORRUPTE LEIDERS !

  WEG MET DE PAARSE SPROOKJESVERTELLERS,

  ALLES LIGT STIL : ECONOMIE PLUS PRODUCTIE !


  Maak melding

 8. Het zal nog tot na 2020 duren voordat de zaak opent en dan is er een andere regering en gaat het land weer langzaam beter worden.
  Het is dus geen slecht tijdstip om te investeren in iets dergelijks.


  Maak melding

 9. weet de hoofd verdachte moordenaar nog steeds niet dat er een duikboot is aangekomen in saramacca, wel nu bij deze dan..

  geruchten doen de ronde, dat hij wel degelijk weet van heeft, van waar zijn opmerking, bemoei niet met interne aangelegenheden van ons land..

  het verhaal over Venezuela in het poppenkast was slechts een afleiding van de leden in het poppenkast.

  volgens geruchten ligt er ergens meer dan 10000 kg coke het district saramacca abrahams weet er alles van..

  dagelijks landen op zijn terrein wat van de staat is vliegtuigjes al daar..

  vraag het hem zelf..


  Maak melding

 10. Hij heeft een SWOT Analyse laten maken en heeft ontdekt dat het gros der ndper’ s voornamelijk Afrikaanse afstammelingen geen grappen maakt met eten en drinken. Zelfs doen ze heel weinigen aan de landbouw, of veeteelt en zijn ook weinig in productiesectoren. Het gros werkt niets doende bij Pa Lanti, veel ndper’s zijn dagelijks hosselend en scharrelend bezig om te overleven. Tijdens lunch gaat het gros een lekkere portie eten kopen of een Parbo drinken, want daarmee maken ze geen grappen. Opa taki, zelfs voor een portie bruine bonen met spek of rijst met kouseband verkopen ze zichzelf aan de duivel ddb, laatstaan. Oma taki, er zullen heel veel camera’s nodig zijn en een speciale wacht om na te gaan en te kijken dat het gros der ndper’ s, werkers of niet, naast het koepen niet stelen, want dat is nu de paarse graaicultuur van ddb en duivelse trawanten. Oma taki, elke sollicitant zou ik vragen naar zijn / haar politieke visie. Want een pro paarse visie is sowiezo zoeken voor problemen als werkgever, want ze roven en stelen zelfs bij daglicht als je erbij staat oof niet, ndper’s na soso drei ai leki deng roversbaas didibri, sa e meki deng ka. Als zo’n winkel te Abra Broki zou komen is het binnen enkele weken leeggeroofd door ndper’ s.


  Maak melding

 11. Als de suries geen kruideniers willen worden dan doen de buitenlanders het wel. Voor 1990 waren de kruideniershandel in handen van suries en daarna Nieuwchinezen . De suries moeten niet klagen en mopperen en in een luie stoel en hangmat zitten als boerikies terwijl ze de bruine bonen van Appie nodig hebben, anders hebben ze niets te vreten,. Zielige boerikie allemaal. Maar eerlijk gezegd ; Wong jowo wacht echt niet op de bruine bonen van Appie. Wong Jowo is al rijk met eigen voedsel om de Maee , Paee en mini min te voeden en Appie mag gewoon in Ned blijven en De mensen die op paarsen lijken zijn altijd in de Warung welkom. neks no fout.


  Maak melding

 12. Suriname is door en door verrot en corrupt.

  De Bouterse maffia steelt alles wat los zit.

  Bij de SLM is nu topje van de ijsberg boven water. Bouterse en Lachmising spelen al 2 jaar met het leven van duizenden reizigers.

  En iedereen doet een plas en alles bleef zoals het was.

  Gisteren 2 the Point gekeken en toen bleek duidelijk wat voor corrupte hypocriet die Lachmising is.

  Hij staat altijd vooraan bij tv optreden om zich zelf 100 veren in zijn eigen reet te steken. Maar nu hij onder vuur ligt, heeft deze seniele corrupte rat niet de moed om zich te verdedigen en weigert hij te komen.


  Maak melding

 13. Nog meer valuta exporteren waarvan de vele Surinamers de Chinezen beschuldigen.
  De Chinezen krijgen de schuld van het opkopen van valuta om die weg te sturen naar China.
  De rijken doen dat niet?
  Nu komt ook een Nederlandse ondernemen, Nederlanders worden de Chinezen van Europa genoemd, dus zal nog sneller de valuta markt worden afgeroomd.

  Maar los daarvan het is een zegen dat een merkennaam zich aandoet in Suriname en die voor kwaliteit staat


  Maak melding

 14. Ndper’s zijn lafhartig van geest en geen van hen bezit de wijsheid, nl de vreze God’s. God haat het onrecht dat ddb en roversbende het volk aandoen. Ook de leugen profeten Mije en Miskeba die sinds 2010 leugens aan het volk vertellen, ten gunste van didibri ddb en uit geldzucht zijn zwaar te beklagen voor de vele twijfels de ze hebben gezaaid in de harten van velen, door hen wijs te maken dat zijn god, ddb die is bekeerd, heeft gezet om land en volk te redden. Het tegendeel is waar gebleken. Maar zo te zien zijn alle ndper’s ziende blind, horend doof en zijn hun hersens paars benevelend . Oma taki, mi e tege ndp van hoofd tot teen, want ndp zijn betekend dwaas zijn en onrechtvaardige. Opa taki, anno 2018 gaat het mijn verstand te boven waarom men nog steeds gelooft en hoopt en op de ndp in 2020 weer wil stemmen. Oma taki, simpel, na didibri bezeten sma, ndper’s na leki droga verslaafde ddb dongsma. Ook al staat er een waarschuwingsbord Stop, ravijn op honderd meter, neks no fout, ze geven weer hun stem, nog meer gas, 3x vijf. Opa taki da na zelfmoord.


  Maak melding

 15. van harte welkom. Wij hebben hier kwaliteit nodig en wat concurrentie richting Choi. Er wonen genoeg mensen die kwaliteits producten nodig hebben en voor willen betalen. Met name de grote groep remigranten.


  Maak melding

 16. Witwassen,belasting paradijzen er zullen nog meer Nederlandse bedrijven volgen.
  Misschien word de Surinaamse bank ook overgenomen,dan hebben ze hun eigen bank om geld te deponeren.


  Maak melding

 17. Je zegt het zelf de mensen hebben geen geld wat maakt dan dat prinzen stijgen?As de prijs wordt bepaald op basis van vraag en aanbod .als de vraag er niet is want de mensen hebben geen geld wat voor mechanise stuwd dan de prijs omhoog.Als ik elders.een bericht zie dat de padi boeren overvolle schuren dan zou rijst het meest goedkope.product moeten zijn of zie ik het verkeerd


  Maak melding

 18. @Praserie
  Je tweede zin luidt met: als enz
  Dit is gelijk het antwoord
  Er spelen veel meer factoren dan alleen de vraag.
  Al deze factoren kan je samenvatten onder de noemer;
  productiekosten. Denk hierbij aan brandstofkosten, importkosten (ik weet niet welke je nodig hebt bij de productie), onderhoudskosten, afschrijvingskosten. belastingen.
  Daarnaast weet ik niet of er naast Surinaams rijst ook rijst van andere landen op de Surinaamse markt te verkrijgen is.
  Dit is ook een factor.
  Nu krijgen jullie zelf producten van AH. Nog meer concurrente binnenhalen op de Surinaamse markt. Heel slim
  Mie gado
  Er wordt weer niet nagedacht.


  Maak melding

 19. Suriname biedt genoeg kansen aan buitenlandse ondernemers die een bijdrage willen leveren om de Surinaamse economie te versterken. Deze Nederlandse ondernemer ziet genoeg kansen in Suriname. Er is genoeg geld in het land. Dit geld zit bij de burgers en niet bij de overheid. Economische activiteit betekent scheppen van werkgelegenheid waardoor meer mensen een baan krijgen en mogelijk afvloeiing van overtollig overheidspersoneel naar het bedrijfsleven. Dit staat in schril contrast met de bekrompen visie van de doemdenkers die verenigd zijn in de oppositie. Deze doemdenkers kunnen niet vernieuwend denken. Zij staan zichzelf in de weg.


  Maak melding

 20. Dochter van Bouta,beleidsadviseur, die bij MAKRO in Nederland vakken vuller was, wordt President Commissaris van dit bedrijf !!!!


  Maak melding

 21. Beste Pa Henkie….

  Lees en huiver:

  Procons heeft in de eerste periode dat Lachmising directeur was van de SLM, ook al de belading verzorgd, eveneens door prulwerk te leveren, zoals blijkt uit onderzoek van de krant. Lachmising heeft bevestigd dat hij en directeur Santoucha Raghoe samenwoonden toen hij haar met de opdracht belastte. Deze relatie liep spaak in de periode dat de directeur met pensioen ging. Toen hij in 2016 door toenmalig minister Andy Rusland werd gevraagd weer in functie te komen, heeft hij Raghoe opnieuw de job gegeven voor een riante vergoeding van eerst 32.000 US dollar, die kort daarna werd verhoogd naar 35.000 US dollar. Zoals uit het SLM-dossier, waaruit de krant publiceerde, blijkt, is Procons als vanouds doorgegaan.

  Lachmising heeft de van hem verwachte verantwoordelijkheid niet genomen en heeft gefaald door zijn ex-levenspartner de hand boven het hoofd te houden. Hij heeft haar niet op haar contractuele verplichtingen gewezen en ook geen consequenties verbonden aan het niet naleven van ervan.

  Als het contract naar de letter was nageleefd, zou Procons al lang bedankt moeten zijn. De waarschuwingen en verzoeken intern bij de SLM aan de directeur om het contract in heroverweging te nemen gezien de wanprestaties van Procons en het ‘naderen van de rode zone’, zijn nimmer opgevolgd.

  Familie Bouterse

  de dochter van de president, Peggy Bilkerdijk- Bouterse, zich als chef-staf op het kabinet persoonlijk bezighoudt met aangelegenheden van de SLM
  Waarom de toch al riante maandelijkse vergoeding al na drie maanden naar boven werd bijgesteld is niet duidelijk. Dit gebeurde terwijl de klachten van buitenlandse maatschappijen en van Surair Ground Service, dochteronderneming van de SLM, al te horen waren kort na de aanstelling van Raghoe. Volgens het vernietigende dossier roept de directeur vaker, dat wie iets te klagen heeft zich maar moet wenden tot het Kabinet van de President. Dit doet de wenkbrauwen fronsen.

  Er blijkt inderdaad enige relatie te zijn tussen de SLM-directeur en het kabinet, in de zin dat de dochter van de president, Peggy Bilkerdijk- Bouterse, zich als chef-staf op het kabinet persoonlijk bezighoudt met aangelegenheden van de SLM.

  In een nogal bevreemdend schrijven deelt zij en niet de minister van Openbare Werken, Telecommunicatie en Toerisme de raad van commissarissen (rvc) van de SLM op 3 januari namens de aandeelhouder mee dat het contract van Lachmising is verlengd. Zij stelt ook dat een eerder besluit van de rvc hiermee komt te vervallen. Opmerkelijk is de ondertekening van de brief: niet ‘het Kabinet van de President van de Republiek Suriname’, maar ‘chef-staf van het kabinet van de Republiek Suriname.’ Een ander opmerkelijk feit is dat Lachmising de beveiliging van de luchthaven heeft uitbesteed aan niemand minder dan de schoonzoon van de president; de echtgenoot van Peggy!

  Dit land is door en door verrot


  Maak melding

 22. @Praserie
  De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod op de wereldmarkt. Daarin speelt de vraag in Suriname nagenoeg geen enkele rol.
  In Suriname worden de spullen ingekocht tegen die wereldmartkt prijzen en met een (kleine) opslag doorverkocht aan het publiek.
  .
  Voor de goederen, zoals rijst, die in Suriname geproduceerd worden moet je naar een ander aspect kijken. De productie duurt enkele maanden en je moet dus produceren op basis van een verwachte opbrengst. Die opbrengst moet genoeg zijn om je kosten en levensonderhoud van te betalen. Er is dus een minimale prijs waarvoor je kunt leveren. Daaronder is je bedrijf niet rendabel en ga je stoppen. Dus zonder een minimale opbrengst gaat de gehele rijssector verloren.
  De rijstexport is belangrijk voor het verwerven van valuta. Je verwacht dan ook dat de overheid zich er voor inzet om dit goed te laten verlopen. De prijs die de buitenlandse opkopers willen betalen wordt weer op de wereldmarkt bepaald en ligt dus buiten de macht van de regering of wie ook in Suriname.
  Hoe kan de overheid dan bijdragen aan de export van rijst?? Wel door alles in het werk te stellen dat de rijst tegen een lage prijs geproduceerd en verkocht kan worden op de wereldmarkt. Concreet kan dat op twee manieren.
  -1- De kosten voor de boeren laag houden. Dat hoeft niet direct door subsidie maar kan wel door bv (zoals in veel landen) geen government take te heffen op de diesel die de boeren gebruiken. Het argument daar achter is dat de take bedoeld is om wegen te onderhouden en niet om de rijst extra duur te maken.
  -2- De logistieke kosten laag te houden. Een groot deel van de kosten voor de rijst die geexporteerd wordt bestaat uit kosten voor opslag, overslag en binnenlands transport. Door die gehele keten beter te organiseren kunnen de kosten sterk teruggeschroefd worden. Maar dat vereist wel dat de overheid daarin het voortouw neemt en zaken regelt. Bv opslag en verwerkingsactiviteiten in een haven waar schepen met voldoende diepgang efficient en dus tegen lage kosten geladen kunnen worden.


  Maak melding

 23. Door het DOMME prijsbeleid van de Paarse rakkers, worden alle in Sranan geproduceerde goederen en diensten DUURDER !

  De olieprijs wordt gemanipuleerd terwijl Paars zegt dat wij zelf voldoende olie produceren !

  Alle diensten vanuit de overheid zijn fors in prijs gestegen op bevel van de Paarse machthebbers !

  De lands-uitgaven stijgen NOG STEEDS en overstijgen de inkomsten !

  Paars weigert op het belachelijk grote overheidsapparaat te bezuinigen ! Dit geldverslindende en weinig producerende MONSTER verwurgt de gehele economie !

  Het kabinet van de pres is ook zo een ONDING, dat tot nog toe zodanig FOUT heeft geadviseerd dat Onze Staat FAILLIET is gemaakt ! Dit onnodige kabinet pres opheffen levert een HALF MILJOEN aan bezuinigingen op !

  De KOEHANDEL bij de SLM , jij neemt de Afhandeling en ik neem de Beveiliging, brengt gewoon SRANAN mensenlevens in GEVAAR !

  Door openlijke CORRUPTIE lopen mensen WEDEROM gevaar ! Paars handelt echt dommer dan EZELS, in het geval van luchtvaartbedrijf SLM !

  Toch durven sommige ingehuurde slaven te beweren dat de economie van Sranan bloeit !

  PS : Welke ambtenaren of welke dienst zal deze maand niet of te laat worden uitbetaald ?????????

  Wanneer zal Paarse regiem WEER, IN HET GEHEIM, MILJARDEN AAN ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN DRUKKEN EN UITGEVEN ?????


  Maak melding

 24. Henk Molenaar
  Ik denk ook dat alle voorgeschreven regels van aanbesteding etc. niet meer worden nageleefd of overboord zijn gegooid.

  En SRAFU. de drukpersen staan al klaar, Suriname moet nog papier en inkt hebben.


  Maak melding

 25. Rob
  Suriname biedt genoeg kansen aan buitenlandse ondernemers die een bijdrage willen leveren om de Surinaamse economie te versterken. Deze Nederlandse ondernemer ziet genoeg kansen in Suriname.

  Je eerste zin klopt, maar déze onderneming is niet van plan te produceren! Het is een handelsonderneming.
  Dwz. inkoop en verkoop. Geen productie.
  Je zit er zo ongelooflijk naast, dat valt met geen pen te beschrijven.
  Déze onderneming ruikt zijn kansen en daarmee zijn winst. Dat is zijn goed recht en daar is dus niets op tegen, maar
  1. om nu te denken dat hij een bijdrage levert aan de groei van de economie van Suriname, klopt voor geen meter
  2. aangezien hij niets exporteert, maar importeert betekent dit dat de deviezenvoorraad niet wordt vergroot, maar wordt verkleind!
  3.daarnaast zullen Surinamers, die het zich kunnen permitteren geen lokale producten meer kopen, maar importproducten. Zo druk je de lokale onderneming van de markt. Goed voor de werkgelegenheid, goed voor de belastingopbrengsten enz.

  Klaas
  Je herhaalt hetgeen ik heb gepost voor je posting. Een vorm van authenticiteit is gewenst.
  Je oplossingen zijn:
  kosten laag houden. Goh, dat had niemand bedacht.
  Het zijn dan ook niet de oplossingen. Wel leuk als je gezellig een Borgoe drinkt of zo. Maar geen oplossing, die al niet eerder zijn bedacht en dus voor de hand liggend zijn.
  Probeer het nog een keer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.