Documentaire over Erwin de Vries vanavond op AT5

0
Suriname's bekendste kunstenaar Erwin de Vries overleden

De Amsterdamse zender AT5 zendt vanavond de documentaire Erwin de Vries, portret van een meester uit. De film van Bram Verhappen en Wensley Garden (regie en samenstelling), is een ode aan een groots, hartstochtelijk en expressief kunstenaar die een belangrijk cultureel erfgoed nalaat zowel in Nederland als in Suriname, aldus de zender. Erwin de Vries overleed op 31 januari 2018 in Suriname.

In 2009 werd De Vries nog geëerd met het ereteken van Verdiensten van de stad Amsterdam. Vanwege die bijzondere gebeurtenis werd de documentaire gemaakt. De makers wilden de Amsterdamse erfenis van De Vries in beeld brengen en keerden met hem terug naar zijn oude atelier.

Uitzending dinsdag 6 maart om 20.20 uur. Herhalingen om 23.20 uur, vrijdag 9 maart om 22.15 uur en zondag 11 maart om 11.15 uur. Terugkijken kan ook via Uitzending Gemist of hier:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.