Somohardjo heeft buik vol van NDP en Desi Bouterse

62

PARAMARIBO, 5 mrt – Paul Somohardjo wil nooit meer een politieke samenwerking aangaan met Desi Bouterse. De leider van Pertjajah Luhur, PL, heeft zijn lesje geleerd sinds de as met de NDP en de ABOP in 2010. “We gaan niet met een partij samenwerken die geen grenzen kent, die geen vrienden kent, maar alleen eigen belang. Macht is het enige dat NDP wil hebben”, zei Somohardjo tijdens een partijbijeenkomst.

Die zucht naar macht laat steevast een bittere nasmaak achter. Volgens Somohardjo zijn alle voormalige partners van de NDP verscheurd en verdeeld achter gelaten. Ook de PL heeft dit ondervonden. Twee van haar vijf parlementariërs zitten nu op schoot bij Bouterse. Er wordt naar willekeur ‘ingebroken’ bij andere politieke partijen. Dat is nu eenmaal een tactiek van de partij van Bouterse.

Alles moet wijken voor het grotere doel, namelijk Bouterse uit het gevang houden. “De NDP, althans Bouterse, heeft slechts één doel: nooit in de gevangenis te hoeven gaan. Al moet iedereen daarvoor worden omgekocht. Maar niemand ontkomt aan zijn lot”, aldus Somohardjo. Zelf hielp hij het huidige staatshoofd uit de gevangenis houden in 2012. Pertjajah Luhur stemde voor wijziging van de amnestiewet.

62 REACTIES

 1. ALLE partijen in Sranan, doen er goed aan EEN GEDEGEN EN ONAFHANKELIJKE KANDIDAAT-PRESIDENT TE PRESENTEREN !

  EEN TOP-KANDIDAAT DIE GAAT VOOR ONTWIKKELING VAN LAND EN VOLK, DIE DE RECHTSSTAAT ALS UITGANGSPUNT ONDERSCHRIJFT, DIE TEGEN RACISME IS en DIE ALLE CORRUPTIE UITROEIT !


  Maak melding

 2. Er moet een duidelijke Cordon Sanitaire worden uitgesproken tegen deze van moord verdachte Drugscrimineel.

  Santhoki: Als grootste oppositiepartij dient u zich uit te spreken over een al dan niet samenwerken met de Nationale Dievenpartij


  Maak melding

 3. Ray, jij bent het onvervalst product dat voortgebracht is door de ondemocratische VHP. In de VHP heerst er en feodale leiderschapsregiem. Jouw denken doet daarom ook niet onder voor de krakkemikkige wil van de ondemocratisch Soemodihardjo. Voor jou en Soemodihardjo met het duidelijk worden dat Pertjajah Luhur niet het eigendom is van Soemo. Soemo is afgeschreven voor de politiek vanaf het moment dat hij uit de regering werd gezet.


  Maak melding

 4. Wie geloofd deze domme niets zeggende zelf respecterend arrogant Javaan nog?
  Ik zeker niet nadat uit was op eigen gewin en daardoor zoveel ellende over zichzelf en de LP en Suriname heeft gehaald door zijn judas verkoop aan Bouterse


  Maak melding

 5. RobG
  Je bent er weer.
  Waar was je gebleven toen jou president dement overkwam en zei dat hij zich niet kan herinneren de herziene Brokopondo overeenkomst naar het DNA moest?

  Boi wederom je mislukte en niets zeggende opmerkingen


  Maak melding

 6. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Sinds 25 februari 1980 is de tiran ddb bezig om Suriname tot het armste land van de nieuwe wereld te maken, moord en verderf te zaaien, heel grote armoede bij het Surinaamse Volk, devaluatie eerst van de Surinaamse Gulden aan het eind van de vorige eeuw en thans van de Surinaamse Dollar, geen valuta, dure medicijnen, zeer hoge prijzen voor de eerste levensbehoeften, verdeel en heers politiek. ddb heeft zich zelf verrijk en een heel kliekje om hem heen. ddb doet dit alles om zijn enige eigen belang, nl niet in de gevangenis terecht te komen voor de 8 december 1982 moorden, waarvan hij de hoofdverdachte is en een eis van 20 jaar van de rechtbank/krijgsraad in Paramaribo Suriname heeft gekregen. In Nederland heeft van van de rechtbank een vonnis van 11- jaar gevangenisstraf gekregen voor drugshandel naar Nederland en hij is op de DEA-opsporingslijst voor drugshandel naar de USA. Boerenveen die er ook in zat was in Miami opgepakt en voor veroordeeld en opgespoten. Die is inmiddels weer vrij gelaten.

  Volk van Suriname, Surinamers zie u leven sinds 25 februari 1980 tot heden en zie de grote armoede waarin u en uw (klein)kinderen leven. Zie wie de oorzaak is en ook het gevolg. Laat u door deze man en zijn gangsters u niet nog meer belazeren. Genoeg is genoeg.

  Volk van Suriname, Surinamers zie de uitdagingen, de doelen waarvoor u staat en maak daarom een bewuste keus voor een andere richting dan die Suriname sinds 25 februari 1980 afkoerst. De huidige koers van Suriname onder ddb en gangsters voelt en merkt u elke dag, ja toch?

  Surinamers:
  – past u op voor de boze wolf of boze wolfen van de ndp in schaapkleding,
  – een oude vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.
  – wees rationeel, eerst zaken goed bekijken, heel goed denken en neem dat de juiste beslissing voor u zelf, uw (klein)kinderen, uw land dat (inter)nationaal is en waarop u een voorbeeld kan geven aan de wereld.

  ddb heeft misdaden tegen de menselijkheid begaan en criminele daden en hoort in de gevangenis te worden opgesloten als het vonnis tegen hem door de rechtbank/krijgsraad is voltrokken. Zo is dat vast gelegd dat misdadigers en criminelen in een rechtsstaat in de gevangenis thuis horen, zoals de grondwet dat stelt, ja toch?

  ddb is een heel zware crimineel die zich verschuilt achter het presidentschap om niet opgepakt en opgesloten te worden.

  Time4Chan(ge)!

  Sranansma Oe Wiki No!?
  A So A Dé!, Ja, ja!

  Yes We Chan(ge)!
  Yes We Do!
  We Shall Overcome One Day!
  Liever Vandaag Dan Morgen!

  Denk Aan De Toekomst Van U En Uw (Klein)(K/k)inderen,
  Sranan Sa Winie, Wi Sa Winie!

  Stree, Def Stree, Wi No Sa Frede!

  Get Up Stand Up, Get Up For Your Rights!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. “Look who is talking” ,Somo de grondrover !!
  Vene en Shant Baba “Ram Sardjoe” dufden niet tegen hem op te treden !
  Overal “grondje pik11 Zijn achterban op op NH, die op hem leken verduisterden de aanvragen van personen en lieten hun hun mensen die op Som leken ophetzelfde perceel een aanvrag indienen.Met de meeste spoed werd het afgehandeld door Jong tjie Fa.
  Op landskantoren werden alleen mensen die op Somo leken benoemd op alle ministeries die onder PL resorteerden !!
  Wie op di Forum durf het tegendeel te beweren !!!
  Kijk maar achter Cultuurtuin: allemaal mensen die op Somo, de amnestieverlener aan Desie, leken hebben percelen gekregen !!
  Shanti Baba, Ram en Vene durfden hun mond niet open te maken !!!
  Vooral deze Shant Baba zou nooit meer betrokken moeten worden bij de politiek !! Santoki is gewaarschuwd voor deze Shanti Baba, bij deze deze !!
  Trouwens wie belet “Somo” een motie in te dienen om de amnestie wet ongedaan te maken ??? Als hij mansgenoeg is als een cantol, laat hij dat dan doen !!!
  A No Mie tak so, maar ik zet mijn oren te luister en hoorr dit allemaal van de mensen !!


  Maak melding

 8. Mensen die op Paee Somo lijken zijn overal inzetbaar .ZIedereen heeft Wong Jowo nodig. En dat is het voordeel van Paee Somo. Al zit paee somo niet in de regerin maar de wong jowo blijven altijd welkom bij alle regeringspartijen. Dat komt allemaal door de glimlacht , de gotong rojong en de kunst van het sociaalbewogen cultuur van Wong Jowo . En als Paee Somo wint en in de regering zit ; dan is dat een extra winst voor de Wong Jowo. Wong Jowo zijn bruggenbouwers en die heeft Switie Sranang nodig voor in vrede met elkaar , respect met elkaar en met elkaar accepteren waardoor er tijd is om te werken naar vooruitgang van het land. Bovendien zijn de wong jowo zelfvoorziend , zelfstandig in voedsel , econopmie en kunst ,traditie en cultuur die met anderen gedeeld kunnen worden. En Paee somo is altijd trots op Wong Jowo. Daarom wacht Paee Somo niet op de regering voor een vrije dag van de dag van Wog Jowo .Hij bepaalt het zelf en dat elk jaar op 9 augustus. Neks no fout , Wong jowo heet iedereen op deze dag van harte welkom om te genieten van de rijkdom van wong jowo op plantage Marienburg.


  Maak melding

 9. Oooh Jaah; Als bewijs van het succes van Wong Jowo is dat dat hun habitat niet tot de armsten deel van het land behoort. De armsten in Su wonen in Para en coronie zie publicatie van CBS SU dd 27-2-18. Wat kunnen wong jow voor de armsten in su betekenen????, Want bij wong jowo is genoeg voedsel in overvloed.


  Maak melding

 10. Hoe gaan ze aan geld komen,dat moeten ze komen uitleggen.
  Zonder geld kan je geen land besturen.
  Dus houden jullie met die poppen kast,eerst waren ze actie groepen nu proberen ze ook in die njang patoe te komen.
  Wat jullie kunnen doen papieren helpen pikken in het land.
  Want jullie zijn net als een drol in een pispot.


  Maak melding

 11. Santokhi of de VHP hoeft zich niet uit te spreken of het nu wel of niet gaat samen werken met de ndp.

  De Surinaamse Kiezer, het Surinaamse Volk moet bewust zijn en kiezen voor een andere koers, dus dat de ndp geneutraliseerd wordt. Alle politieke tegenstanders van de ndp moeten zorgen dat hun partijen veel groter worden dan de ndp. Daar moet het accent op gelet worden en de kiezers duidelijk worden gemaakt.

  Alle politieke tegenstanders van de ndp moeten hun tijd en energie erop richten dat ze groter worden dan de ndp.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Bigi Sma,

  inderdaad, deze Bijlmerboeler RobG vertoont identiek gedrag als zijn laffe paarse baas…weglopers en schuilers zonder ballen. Paarse mietjes.


  Maak melding

 13. Alles moet wijken voor het grotere doel, namelijk Bouterse uit het gevang houden. “De NDP, althans Bouterse, heeft slechts één doel: nooit in de gevangenis te hoeven gaan. Al moet iedereen daarvoor worden omgekocht. Maar niemand ontkomt aan zijn lot”, aldus Somohardjo. Zelf hielp hij het huidige staatshoofd uit de gevangenis houden in 2012. Pertjajah Luhur stemde voor wijziging van de amnestiewet.

  Nu komt de aap uit de mouw. Dus Somo en Lon zijn naar alle waarschijnlijkheid ook omgekocht. Het zou dan een goede daad zijn aan aanhangers en volk om het terug te storten in de staatkas. Maar dat geldt voor dovenmans oren. Ondertussen lijden en schijten veel verarmde debiele dwaze idiote ndper’s zich om het uur een ddb schijterij vol paarse kommer en kwel hoe te overleven. En lachen verrader Somo en Lon zich in hun grijpende handen, want zij schijten en pissen geen ddb kommer en kwel, zoals hun aanhangers en domme verarmde paarse dwazen. Wo ka. Trouwens de hele wereld weet wat Somo heeft geopenbaard, op de paars demonisch bezeten ddb zombies na, zoals Paranoide-bo


  Maak melding

 14. Gezien dat “Nuclear Technology Development” gaat wegen bouwen in Suriname. Wie is Nuclear Technology Development? Weet de mensen wel wat “Nuclear” betekent. Hoop dat ze niet hun Nuclear / Radioactieve afval gaan dumpen in SU. Men wil alles doen voor geld. Mensen moeten nu goed opletten anders zitten wij met de rotzooi opgescheept. Men gaat daarvan langzaam ziek worden dan kanker misvormd babies etc.


  Maak melding

 15. En 90% van het electroraat heeft zijn buik vol van Somo. Ik vraag me af wie deze schooier nog geloofd. Hij en zijn partij hebben al aangegeven, dat hij geen voorzitter meer zal zijn na de verkiezing. Maar we weten allen, dat hij op de achtergrond aan de touwtjes zal trekken. Als de NDP een kabinet mag vormen zal hij dan aan ons allen vertellen, dat zijn partij voor heeft gekozen om toch met de NDP samen te werken.


  Maak melding

 16. passant

  Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Ook al herhalen we en waarschuwen we keer op keer het paars debiel paranoide volk,… neks no fout, we gaan weer vo vijf, krijsen ze oerdom net als die paarse ddb drol op dit forum….Par-anoide-Bo


  Maak melding

 17. Volgens mij is deze ook aan het dementeren. Hetzelfde heeft hij (Back and Neck) toen met Jopie Pengel van de NPS uitgespookt Generaal Paul Somo is een echte ziekelijk persoon. Is tijd dat deze man bij de eerst volgende verkiezing met een dokter attest zich laat inschrijven. Z’n handelingen zijn compleet verward.


  Maak melding

 18. Somohardjo lult maar wat.Hij heeft die amnestie wet goed gekeurd om Bouterse vrij te pleiten.Deze lafaard moet zich schamen.Net als Brunswijk die ook boter op zijn kop heeft.Ze hebben samen het land failliet gemaakt en leeggeroofd tijden hun regeer periode.Bouterse heeft het nog erger gemaakt daarna.Die moordenaar is schaamteloos en daarom gaat het zo slecht in Suriname.


  Maak melding

 19. Zag net die kontenlikker van Adhin in de branding, en wist te vertellen dat hij heel veel moeite had, de manier hoe die moordenaar bejegend is in de DNA, deze slijmbal is zeker vergeten hoe die moordenaar als DNA lid, president Venetiaan beledigde, en dat waren zeer ernstige beledigingen, maar dit broekie die totaal ongeloofwaardig overkomt, had alleen maar durven dromen om als Vp ooit te kunnen functioneren, maar totaal ongeschikt is voor die functie, net als die moordenaar als president.


  Maak melding

 20. de verenigde hindostaanse partij weet nu al dat er een regering komt met de ndp.simpel omdat opinie peilingen was nu al dat de ndp 45% van de stemmen krijgt en de vhp 33%.dus wilt dit keer de njang patu niet missen.vergeet niet dat heel veel vhpers voor geld zullen overlopen.dat bewijzen ze keer op keer.bovendien als vhp en de ndp gaan samenwerken krijgt je de machtigste en sterke regering


  Maak melding

 21. Ik ben heel duidelijk in mijn bericht t.a.v. van de afstammelingen van de Afrikanen in Suriname. Het is een groep die nergens thuis hoort en alles van ze zijn kwijt geraakt. Iedereen kan ze bedriegen, luchtkastelen beloven, zoals de pikin ingie booi ke van Cassewinica en ze geloven het ook. Ze geloven dat hij hun god is. Ze hebben geen vertrouwen om mensen die op hen lijken en hen het licht van de bevrijding kan laten zien.

  Hopelijk dat onze berichten hun ogen open maken en ze terug keren naar die partijen in de oppositie van mensen die op hen lijken en hun die toekomst biedt dat welvaart en welzijn voor ze kan brengen.

  Wij moeten de berichten voor de afstammelingen van de Afrikanen in Suriname blijven herhalen, het zijn niet de slimste mensen en daarom is het noodzakelijk dat deze berichten voor hen herhaald moeten worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 22. Somo dat je Bouta buiten de gevangenis heb geholpen ben je medeplichtig aan de situatie nu in dit land. Dit krijg je van vriendjespolitiek.


  Maak melding

 23. Bigi Sma, ik ben er nog steeds hoor………! Ik volg jullie wanen en valse hoop in de kwestie van Asiskoemar Gajadien en de president van Suriname. De wildste roddels en analyses worden door de hongerigen en dorstigen naar politieke macht losgelaten op dit simpele voorval waarbij de president een duidelijk statement maakte.

  Bigi Sma, je trekt te snel conclusies zonder een gedegen onderzoek uit te voeren. Jouw standpunt wordt gevormd door de ophef, emoties, het geschreeuw, herrie, lawaai die jouw idolen in het parlement produceren. Ja laat je voeden door de schreeuwers in het kamp van de oppositie.


  Maak melding

 24. @ bigaram

  “simpel omdat opinie peilingen was nu al dat de ndp 45% van de stemmen krijgt en de vhp 33%……. .vergeet niet dat heel veel vhpers voor geld zullen overlopen.dat bewijzen ze keer op keer.”

  Beste Bigaram de meest recente peiling gaf aan dat de helft van de kiezers zweeft of niet gaat stemmen. Van het resterende deel is de NDP gedaald naar 13% en de VHP gestegen is naar 16%. Wellicht is u duidelijk dat gezien de afhankelijkheid Surinamers bij Pools ontwijkende antwoorden geven. Ofwel de score voor de NDP wordt als hoog beoordeeld.

  Gezien de opkomsten in Ocer en op 25 februari mag u er van uitgaan dat de NDP sterk terug zal vallen omdat veel Hindoestanen terug naar huis gaan en de Jongeren en het binnenland zwaar teleurgesteld zullen zijn. De basis is weg gevallen.
  Er is al grote verdeeldheid in de DNA fractie nadat de President de DNA beledigde door zonder antwoord weg te lopen. Misiekaba bakte op 27.02 zoete koekjes in de DNA en stelde dat ook de NDP verdeeld was over de vraag of Gajedien de President nu wel of niet beledigt had,

  Voorzitter Simons was duidelijk, en dat is public record en staat tot in lengte van dagen in de handelingen, door te stellen dat geen enkele belediging haar hamer gepasseerd was. Beter gezegd volgens de DNA (= het Volk) is er niet beledigt.

  Hoeveel mensen gaan nog NDP stemmen als de salarissen niet meer betaald worden om dat alle geld naar de staatsschuld gaat.


  Maak melding

 25. de chinese minister die links en recht onterechte grond heeft uit gegeven moeten strafrechtelijk vervolg worden. hij heeft gewoon als een crimineel gehandeld met name de lokale bevolking verkracht van hun land. zullen nog meer hufters volgen .


  Maak melding

 26. Ach Somo, wat je daar zeg is gewoon kolder, in de praktijk ben je anders. Want ik ben 100% zeker dat de NDP in 2020 gewoon een handje helpt om weer aan de macht te komen.

  Somo, Jij bent de gene die moet weten hoe Bouterse denk, waarom ben je toen voor hen gevlucht en toch werk je mee met de amnestie. Foei toch Smohardjo.


  Maak melding

 27. In één ding heeft Somo gelijk. Bouterse zal spoedig naar BOMA gaan !!
  En als hij en zijn maties daar zitten zullen alle verhoudingen snel veranderen. Dus heb ff geduld.
  .
  Er zal veel veranderen. ook de namen hier op WKN zullen dan plots veranderen.


  Maak melding

 28. Jullie lullen gewoon! Beter front dan die ka moordenaar die het land naar de afgrond heeft gebracht!
  Ik weet dat de waarheid pijn doet voor sommige gasten hier!
  Maar…. dit is een feit!
  Waar deze opa desi is, is er probleem!
  Desi opa als u het land niet behoorlijk kan besturen dan wees u mans genoeg om die koulo mandaat terug te geven aan het volk van su!


  Maak melding

 29. Jullie lullen gewoon! Beter front dan die ka moordenaar die het land naar de afgrond heeft gebracht!
  Ik weet dat de waarheid pijn doet voor sommige gasten hier!
  Maar…. dit is een feit!
  Waar deze opa desi is, is er probleem!
  Desi opa als u het land niet behoorlijk kan besturen dan wees u mans genoeg om die koulo mandaat terug te geven aan het volk van su!


  Maak melding

 30. Uitspraken heden ten dage gedaan moeten in de toekomst in een ander licht worden gezien en dus moet de kiezer begrijpen dat we eigenlijk woord houden terwijl het lijkt als of we woord breken, m.a.w. uitspraken nu en in de toekomst zijn helemaal niks waard.


  Maak melding

 31. Ashwin Adhin wordt geïnstalleerd in Wanica met als doel verdeeldheid te zaaien onder de Hindoestanen. Hij wilt meer leden voor zijn Nationale Daroe Partij.


  Maak melding

 32. Paee Somo is de belangrijkste wong jowo in Su. Zonder hem in de regering betekent honger in Sur. In al die tijd dat Paee Somo in de regering zat hadden de Suries geen honger en wat gebeurt er nu dan in Su; De suries hebben honger en leven van almoes zonder Paee Somo in de regering. Laat Pae Somo weer in de regering en je zal zien dat het land Su weer gaat bloeien en dat de suries weer kunnen lachen onder genot van saoto, bamie, telo en pitjil. En natuurlijk ook kinderen en oma,s genieten van kinder en oma dag en daar is hij zeker ook goed in..neks no fout , anders sarie torie in Su.


  Maak melding

 33. Vele surinamers hebben hun buik vol van Bouterse en Somo.
  De een een moordenaar en boef de ander een schurk.
  Zou mooi zijn als beide vertrekken uit de politieke arena en onbevlekte jonge surinamers de kans geven.


  Maak melding

 34. @ mini min

  Odjo ngobrol toh, aku ngertie neh wong idjo males.
  Neh ora ono wong djowo karo wong keling piran pirang
  wong idjo modar !!!! ( Kulo tijang djawi mangen ting negari Welandi, wa salaam )

  Jacko


  Maak melding

 35. Paye laat hij jou zijn middelvinger in je Reet stoppen en ook voor alle mee denkende NDP ers want na soso furu we furu en vernietig a kondre.Die duikboot zal meer tori naar boven brengen.


  Maak melding

 36. het volk zal in 2020 bepalen wie het land mag gaan besturen .
  Bouterse is lichamelijk en geestelijk niet meer in staat om de functie van Pres op zich te nemen . dat is onlangs ook gebleken .hij heeft onlangs ook heel wat bevoegdheden aan de VP overgedragen en dat zegt al genoeg .
  de tijd DDB is voorbij .
  het wordt nu eindelijk tijd dat een Surinamer van Aziatische afkomst het land gaat besturen , die hebben toch meer kaas gegeten van business en besturen . zie ook de economische
  activiteiten en verworvenheden van deze groep sinds hun komst 1873 . de Afrosurinamers hebben ruimschoots de kans gehad om het land naar grote hoogten te brengen ,maar helaas is het verworden tot een failliete boedel vol met schulden en geen perspectief voor de mensen . als je niet eens een onderneming kunt runnen ,hoe wil je een land gaan besturen .
  het is in 2020 aan de kiezers .


  Maak melding

 37. Jullie wisten wat je kon verwachten met deze vervloekte Bouta en zijn losbandige bende.
  Ik adviseer deze kroepoek om met pensioen te gaan opzoute nu, Er zijn jongeren genoeg die kunnen overnemen.
  Een eenvoudig huis bouwen in suriname kost tussen de 21000 en 30000 euro,s wauw ongerekend bijna 2 ton srd hahahahahaha . wie kan nog bouwen jullie gaan lang wachten hoor.


  Maak melding

 38. OPROEP aan alle politieke PARTIJEN DIE VOOR SRANAN DEMOCRATIE ZIJN, TEGEN DE PAARSE DICTATUUR zijn en tegen het FAILLISSEMENT van SRANAN :

  WIJS EEN ONAFHANKELIJKE EN INTEGERE PRESIDENTSKANDIDAAT AAN !

  Een persoon die gaat WERKEN voor Land en Bevolking en die het Land uit het Faillissement haalt !!

  Een persoon die NIET-CRIMINEEL is en die belangen van Land en Volk , stelt boven prive-belangen !
  (ONMIDDELLIJK Permanente Screening van alle ambtenaren en politici invoeren ! )

  PS : Sterke Rechterlijke macht, Sterke FIOD, Uitroeiing Corruptie, Sterke Wet Terugvordering Geroofde en Gestolen eigendommen van de staat Sranan !


  Maak melding

 39. Suries , vooral mensen die op paarsen lijken kunnen alleen heel goed kabaal maken en de rest niets en niets. Het is toch lachen dat er genoeg jongeren zouden zijn om de rotzooitje boel te kunnen overnemen. De jongeren weten niet wat goed fatsoen is . En hun gedrag en levensstijl zijn van hun ouders en voorouders gecopieerd waardoor ze niet weten wat werken is. Ze hangen de hele dag bij de dominee om meisjes en winkelende vrouwen lastig te vallen. Alleen Paee Somo kan die jongeren nog redden door hen te heropvoeden in wong jowo levensstijl en te leren om nuttig te zijn in de maatschappij. Paee Somo zal de jongeren leren hoe ze moeten gddragen volgens de adat van wong jowo en te leren in de kunst van het maken /produceren in de landbouw, visserij en andere (huis) nijverheid voor zelfredzaamheid, zelfstandigheid en zelfvoorzienendeconomie om teinde in welvaart , welzijn en harmonie met elkaar te kunnen leven en vooral huizen te kunnen bouwen zonder tralies zodat iedereen goed kunt leven in switie sranan. neks no toch met Paee Sommo en de wong Jowo. anders sari torie


  Maak melding

 40. Als Somo de naam Bouterse hoort of hij ziet de president in de media gaat zijn hart sneller kloppen. Vervolgens gaat hij transpireren en hyperventileren. Het slikken gaat hem ook moeilijker af en het lijkt alsof hij ook niet meer kan ademen. Een vreselijk gevoel gaat door het lichaam van deze Soemodihardjo. Een spook dwarrelt door zijn hoofd en de gedachte aan Bouterse is een ware kwelling.


  Maak melding

 41. @RobG
  Je lijdt aan dementia..Het is dezelfde somo geweest die je baasje heeft geholpen met amnestie.Somo is juist heel goed geweest voor de ndp ,PL is niet zijn eigendom,zoals de ndp wel de eigendom is van bouta!
  Op dit moment hebben wij de hulp nodig van somo en hij heeft getoond dat hij berouw heeft van zijn mistake eerder gemaakt,Wees gerust, hoewel somo geen coup heeft gepleegd niemand heeft vermoord,,niet wanted is,van gelast ,opsporing en aanhouding,niet prijkt op de wanted lijsten van de euro en interpol en zit zonder amnestie…we gaan hem niet kronen als president ,zoveel verstand hebben wij van de vhp ,nog!!


  Maak melding

 42. In een oud Paramaribo, staat de mensen het water aan de lippen, men kan niet meer ademhalen; En wij maken ons als geboren Surinamers druk, in welke partij, corjaal, wij verder gaan. Als het ff kan, verbannen wij op eigen houtje mensen naar frans Guyana, een geheel ander land. Dit terwijl een nieuw Paramaribo, om de hoek is!
  Als je het mij vraagt, schizofreen!


  Maak melding

 43. @RobG
  Ik denk dat jij je eigen medical record aan het beschrijven bent.We weten dat je ziek bent ..maar dit…het is erg er met je!!
  We zijn serieus ..je hebt hulp nodig!!


  Maak melding

 44. RobG RobG toch
  Stick to the point
  Heeft Bouterse Suriname
  – Leeg geroofd of niet
  – Vrienden en familie bevoordeeld
  – Misdaden tegen de mensheid begaan
  – Momenteel een demente bejaarde is
  – Niet weet waar hij het moet zoeken
  – De econo mie heeft verzwakt door zwalkend en dom besluit
  etc etc etc

  RobG
  Als je deze vragen zeg maar 1 kunt antwoorden met “nee dat is niet waar”
  Boi dan is het geschiedvervalsing
  Triest om te lezen dat iemand zo arrogant is dat hij aangeeft intelligent te zijn terwijl hij tussen een stel hersenloze debielen loopt


  Maak melding

 45. VHP is de redder van Suriname, let me tell you this, geen land op de wereld is in ontwikkeling waar Afrikanen het zeggen hebben, kort en krachtig laat Suriname over aan Aziaten en u zult aan hun voeten liggen…mooie ziekenhuizen,verzorgingshuizen, scholen, industriële investeringen enz.enz.


  Maak melding

 46. Bouta aka de van moord verdachte pres fok a kondre up baldadig!
  Bouta ie kan vergietie a 26 zetels dies leesie jere!
  Met of zonder fraude front wint grandioos!
  Me bar joe!


  Maak melding

 47. Bigi Sma, in het kamp van de oppositie krioelt het van de waanideeën en de complottheorieën. Jullie doen aan stemmenmakerij. Een bepaalde voorval wordt uit zijn verband getrokken.

  Het complot verhaal van de oppositie is een grote leugen. De gefabriceerde nasleep van het incident van Gajadien is een verdonkeremaning van feiten, of de verkondiging van leugens. Een poging van de oppositie om het nieuws te vervalsen met allerlei koppelingen van valse theorieën.


  Maak melding

 48. @RobG
  Een complot theorie kenmerkt zich door onbewezen stellingen.
  In het geval van het paars nepotisme, de corruptie, etc. Zijn er harde bewijzen. Zelfs een groeiende stapel CLAD en andere dossiers die angstvallig in de la verborgen worden gehouden.
  .
  Eigenlijk is het vreemd dat de PG niet op eigen gezag, zowel de regering als het CLAD, gelast om die dossiers aan het OM te overhandigen!!!


  Maak melding

 49. Hi somo,crommo taki pang pang industrie.
  Jij smeerlap. De meest onbetrouwbare rand debiel binnen de su politiek die ndb en bouterse zat is. Als blijkt dat de ndp winnende is ga jij als een hond naar de ndp om in hun vreugde te delen. Om te regeren en je zaken te vullen.
  Wanneer zal het ophouden dat jij en nog velen van jullie geloofwaardig sokkel zullen afdonderen.

  Tjer


  Maak melding

 50. @RobG
  “Bigi Sma, in het kamp van de oppositie krioelt het van de waanideeën en de complottheorieën. Jullie doen aan stemmenmakerij. Een bepaalde voorval wordt uit zijn verband getrokken.”

  Beste RobG wat kan er uit verband getrokken zijn als de president al sinds december 2015 een opdracht van het Parlement niet na komt en het Parlement niet informeerd omtrent de Brokopondo overeenkomst. Niet Gajadien is hier de eisende partij maar de HELE DNA. Bouterse vluchtte eerst met grapjes en daarna fysiek.

  Beste RobG het vuil dat op straat komt te liggen omtrent het falen van Bouterse wordt met de dag groter.
  >>Denk aan de afhandeling van vliegtuigen op Pengel waar een eenvrouws zaak $ 32.000/ maand voor kreeg, welk bedrag na 4 maanden verhoogd werd naar $ 35.000.
  >>Denk aan het feit dat de President zelf zei al 18 maanden bij de problematiek betrokken te zijn,
  >>Denk aan hoe de Chef Staf Kabinet van de President (Mevrouw Peggy Bouterse) de minister van OWT &C en de RvC passeerde bij de benoeming van Lagmissing of hoe de laatste de man van de Chef Staf Kabinet van de President opdracht verleende de beveiliging van Pengel international te verzorgen.

  Beste RobG de berg vuil wordt dagelijks groter. De mensen pikken het niet meer.


  Maak melding

 51. Het ging als zoete koek bij de leden in.De paarsen hebben PL veel problemen bezorgd.

  Javanen zijn bruggen bouwers. Als je de geschiedenis van Modjopahit Lee’s Dan zie je de ene verraad na de andere.Het gedrag van hvb en oprichters is niet vreemd voor de Javanen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.