Nog een nieuwe politieke partij in Suriname

28
Curtis Hofwijks aangehouden door politie Suriname

PARAMARIBO, 5 mrt – Suriname telt binnenkort nog een nieuwe politieke partij. Het gaat om de Partij voor Recht en Ontwikkeling(PRO), die onlangs werd aangekondigd door de bekende actievoerder Curtis Hofwijks. Afgelopen weekend werd bekend dat de partij geleid zal worden door de jurist Gerold Sewcharan.

Volgens Starnieuws zullen in het bestuur naast Sewcharan ook de juristen Joan Nibte en Benito Pick zitting nemen. Andere leden zijn Hofwijks zelf, Bryan Boerleider, Antoon Karg en Jennifer Wong Swie Sang. PRO is nu nog in oprichting en zal na enkele formaliteiten worden geproclameerd, aldus Hofwijks tegen Starnieuws.

Actievoerder Hofwijks staat bekend als de eenling die een protestactie was begonnen tegen de regering en eiste dat president Desi Bouterse het mandaat teruggeeft aan het volk. Later sloot actievoerder Maisha Neus zich bij hem aan. Zij richtte vorige maand ook haar eigen politieke partij Strei! op.


28 REACTIES

 1. Nog zo’n gloryhunter. Schei toch uit met deze onzin. Het land telt teveel politieke partijen. Niemand haalt 51% van de stemmen. Lachende 3e is de NDP.


  Maak melding

 2. Differentiatie kan zorgen voor betere keuzes en bewustwording.

  Ik hoop dat het Curtis H. en Maisha N. lukt om het volk politiek bewust te maken. Het volk moet weten hoeveel invloed zij zelf kunnen hebben om een beter Suriname te ontwikkelen.


  Maak melding

 3. Wij zijn blij voor je Hofwijks,maar alleen als partij ga je nooit de verkiezingen winnen!De stemmen gaan verloren op deze manier en het beste is om je aan te sluiten bij de vhp en combinatie.!
  Wij nemen aan dat ook jij het beste voor Suriname meent,zo we hebben alle krachten nodig om bouta te verjagen,sluit je aan bij de vhp en combinatie,alleen ga je noooooit winnen en je gaat dan nog jaren alleen staan op straat…de tijd is nu,dit is je kans,grijp het en ga een samenwerking aan…..


  Maak melding

 4. Surinamers weten niet wat ze willen.

  Eerst willen ze een nieuwe partij met een jonge frisse generatie, een vernieuwende kracht. Dan zijn er 2 strijders voor een beter Suriname opgestaan. En dan gaan de Surinamers weer klagen om dat ze bij het oude willen blijven.

  Een beter Suriname is nog heel ver weg.


  Maak melding

 5. @De ezel en de Steen
  Je bent erg traag van begrip.
  Natuurlijk willen wij een partij ,een jonge generatie met vernieuwde kracht maar dat is geen garantie dat zij de strijd gaat winnen voor ons.Ze zijn jonge mensen met energie maar zonder ervaring.Ze gaan bezwijken alvorens aan de strijd mee te doen.Ze zijn nog nat achter de oren.Het beste is om zich te scharen achter de vhp en combinatie om zodoende de stemmen niet te verliezen.Ik denk ook dat Hofwijks Suriname wil helpen verlossen van bouta,…hallo alleen kan hij het niet doen,,daarvoor heb je anderen met heel veel ervaring nodig!!


  Maak melding

 6. ;;;;en dit nog,
  Telkens wanneer Hofwijks aan de bevolking een oproep doet om samen met hem te protesteren komt niemand opdagen,en nu doet @Ezel en de Steen voorkomen alsof Hofwijks alleen in zijn eentje zonder steun van het volk en politieke partijen ,de strijd gaat winnen.


  Maak melding

 7. @Ray
  Laten we mekaar niet voor de gek houden . Iedereen weet wat de rol van VHP is geweest de afgelopen 15 jaren onder leiding van Vene . Het was ook hetzelfde als nu . Sorry maar vhp is helemaal geen goede keuze . Geen VHP ,Pl of Ndp. Men moet gewoon een nwe blok vormen tegen deze gasten . Zolang deze partijen nog onderleiding zijn van de volgende leiders :Somo,Chan,Bouta en Brunsi moet niemand de samenwerki g aan gaan . Je wordt dan automatisch een ja-knikker voor deze oude boeven. Deze gasten zijn allemaal over de ruggen van het volk schatrijk nu .Ik vind dat je lef hebt om dit te adviseren .


  Maak melding

 8. De plannen voor de komst van een tweede cassavefabriek in Suriname staan nog overeind. Dat zeggen minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Tanja Lieuw-A-Soe,

  Ontbeert Suriname nou echt een tweede (mislukte avontuur) cassave fabriek?
  Ik kan het niet geloven.
  Ach Rob G zou zeggen
  Dan verhoog je werkgelegenheid en de inkomsten van de staat


  Maak melding

 9. @ Ray

  Dus jij bent heel snel van begrip ?

  Vertel me, waar lees jij dat ik beweer dat Curtis de strijd in zijn eentje moet strijden?

  Iemand die zo snel van begrip is dat hij dingen ziet die er niet zijn, is een beetje loco.

  Ray ook al ben jij ook tegen Bouterse en NDP maar jij maakt net zoals vele andere Surinaamse ezels dezelfde fout door niet eerst na te denken en niet eerst te begrijpen. Maar gelijk al blaten.

  By the way, beste Ray, hoeveel ervaring had / heeft Bouterse ?
  Hij kan alleen goed ompraten, hij is een populist met een grote mond en kijk hoe vaak hij president van Suriname is geworden.
  Santokhi heeft nationaal een goede staat van dienst en hij wordt internationaal gewaardeerd, Santokhi is geschoold en heeft ervaring en toch is hij geen president geworden.

  Ray jongen , ik ben traag van begrip ??


  Maak melding

 10. Je hebt gelijk weer 1tje die dollar tekens ziet om zn zaken tevullen met loze woorden
  Woorden zijn nog geen daden
  Deze mensen zijn allemaal vuile zaken vullers geen haar beter dan NDP/VHP noem ze maar op is hun zak vullen ze niet de jouwe


  Maak melding

 11. Curtis en Boerleider moeten Maisha gaan joinen zodat deze drie Musketiers een echte omwenteling in Suriname teweeg kunnen brengen.

  The Beauty, The Fury and The Beast kunnen er voor zorgen dat de van moord verdachte Drugscrimineel en zijn Daltons kaal geplukt kunnen worden wat hun vermogens betreft.

  Maisha heeft duidelijk aangegeven dat zij Curtis in haar partij wil.

  Maisha zegt dat het verdampte geld terug moet in de kluis van de Centrale Bank. De dieven horen dan ook achter slot en grendel thuis.

  Go Maisha Go: Suriname, steun deze dappere meid


  Maak melding

 12. De Creolen/joekas hebben Suriname helemaal verkracht.Hindustanen hebben nooit 100 procent de macht gekregen ,anders was Su zeker een paradijs geworden.


  Maak melding

 13. Creolen moeten beter bezig houden met sport dans en muziek daar zijn ze goed in ,maar een land beheren moeten ze aan de Hindustanen laten.


  Maak melding

 14. @Sur

  In Suriname is de kans heel klein dat een Hindoestaan president wordt.
  Hindoestanen zijn jaloers en afgunstig. Tegenwoordig gedragen zij zich als djoeka’s.


  Maak melding

 15. Simpel en Sur,door dit soort bekrompenheid en denk wijze komt suriname niet vooruit. Dus ik als indiaan zeg,lekker allemaal op de boot en terug naar waar je vandaan komt. En nooit meer terug komen.


  Maak melding

 16. Er is ooit een Shankar president van Suriname geweest. Ik vind het prima dat er een nieuwe politieke partij is opgericht in Suriname; dat zorgt voor een nieuwe politieke koers en vergroot de politieke keuzevrijheid. De naamkeuze van deze nieuwe partij vind ik ook toepasselijk. Vooral voor zwevende kiezers lijkt PRO mij een goed alternatief. Anderszins is het wel betreurenswaardig dat op een kleine bevolking van nog maar een half miljoen mensen, zoveel (splinter) partijen zijn. Dat geeft aan dat er politiek bestuurlijk gezien ergens iets niet goed is gegaan.


  Maak melding

 17. Onbetrouwbare politici hebben in samenwerking met de duivel ddb, uit eigen belang voor gezorgd dat hun anno 2018, Suriname is verworden als vele Afrikaanse landen. Kijk maar in de binnenstad, de markt, met een flashlight moet je ook overdag rondlopen om niet beroofd te worden door het gros der Afrikaanse afstammelingen. Maak een foto, in de Maagdenstraat, de Markt of Albina, of Abrabroki en zet het op FB met als titel, greetings from Suribabwe. Ook in Afrika zijn het gros der politici, rovers en dieven die op handen worden gedragen en aanbeden door oerdomme volgelingen, net als in Suribab. de domme Suribabwaan, de ndper.


  Maak melding

 18. Inderdaad Hofwijks en Neus moeten samenwerken.
  Ze zijn jong, geen ervaring en hebben ondersteuning nodig van de beste juristen, desnoods met hulp van deskundigen uit het buitenland. Het is nu een grote puinzooi hier.Capabele mensen moeten opstaan en hun steunen, Chan heeft goede plannen en draagt het volk een warm hart toe. Bouta en kornuiten vullen nog steeds hun zakken. Het is nu tijd om NDP te verdrijven. NPS is bla bla bla. Somo moet bamie gaan bereiden.


  Maak melding

 19. Opvallend is dat we de NDP nu helemaal niet meer horen over een aanpassing van de kieswet en grondwet waar ze ongeveer 2 jaar terug zo hard mee bezig waren!!
  .
  Hoewel het duidelijk is dat de NDP bij eerlijke verkiezingen veel kleiner zal worden heeft deze versnippering het risico dat ze toch de grootste worden omdat, op dit moment, alleen de VHP een krachtige tegenspeler is. Die VHP moet echter opboksen tegen het door de NDP aangewakkerde rassensentiment en zal dan ook moeite hebben om kiezers uit andere hoeken te trekken. Ze moet zich daartoe beter en duidelijker profileren.
  .
  Een ander probleem is dat dit niet de weg is naar volwassen politiek maar bestendigd dat mensen gaan stemmen op iemand die ze persoonlijk vertrouwen ipv op een gedegen en realistisch verkiezingsprogramma.
  Het paard wordt door Curtis en Maisha achter de wagen gespannen. Liever hadden zij zich binnen bestaande partijen ingezet voor een solide verkiezingsprogramma waarop die partij afgerekend kan worden en waarmee ze zich profileert.


  Maak melding

 20. Met of zonder fraude opa desi gaat nooit meer 26 zetels halen!
  Front kan liever weer komen voor een betere su.
  Men vertrouw bouterse en zijn mannetjes niet meer!
  Na Soso verdere afgang van switie sranang!
  Iem als opa desi zwaar crimineel plus moordenaar gaat nooit Never een land kunnen besturen!
  Soso verdere afgang fa a kondre!


  Maak melding

 21. De enige manier en plek waar je je zaken kunt vullen om te overleven.
  Ga de politiek in.
  Neem het volk in de maling, bedonderd en beduvel ze met leugens en kom binnen met een zetel.
  Wanneer worden wij wakker.

  Tjee


  Maak melding

 22. Curtis en Neus hebben nog een heel lange weg te gaan maar je moet ergens beginnen . een goed partij programma en de poppetjes zijn heel belangrijk .

  Succes.


  Maak melding

 23. @De ezel en de steen
  Je bent traag van begrip en dit is een feit.
  Het heeft niet aan mij gelegen dat Santokhi niet de president is van Suriname!Het probleem ligt bij jouw en de rest van de stemgerechtigden !Jullie willen snel rijk worden zonder te werken net als bouta,jullie willen criminals zijn zonder vrees voor politie ,rechters ,recht of wet.Jullie willen graag het voorbeeld volgen van bouta,jullie geilen op amnestie.
  Is het zo moeilijk geweest te kiezen tussen een criminee zoals bouta l en Santokhi?!En raad eens voor wie men koos …..yep ,surinamers kozen voor een crimineel!!
  Ps
  Ik denk eerst na en geef dan mijn mening.Jij bezit deze eigenschap niet,Je mekkert als een geit!


  Maak melding

 24. …en dan nog dit,
  bouta heeft eerder in een oorlog met brunsie het binnenland verwoest,Wegen en bruggen werden opgeblazen ,onschuldige burgers waaronder zwangere vrouwen werden het slachtoffers,velen vluchten naar frans guyana waar ze als illegalen wonen enz…maar toch, toch kozen deze bosland bewoners voor bouta!!
  Kom mij dus niet vragen waarom een crimineel de lijder is heden!!!


  Maak melding

 25. ;Is het zo moeilijk geweest te kiezen tussen een criminee zoals bouta l en Santokhi?!’

  Moet zijn.
  Is het zo moeilijk geweest te kiezen tussen een crimineel als bouta en Santokhi,een man met opleiding en kennis!?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.