Suriname naar WK korfbal 2019 in Zuid-Afrika

44
Suriname naar WK korfbal 2019 in Zuid-Afrika

Het Surinaams korfbalteam is zo goed als verzekerd van een plek bij het WK korfbal in 2019 in Zuid-Afrika. De korfbalselectie van Suriname heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het wereldkampioenschap door gisteravond van de Dominicaanse Republiek te winnen, tijdens de Pan Amerikaanse Korfbal kampioenschappen in Cali, Colombia.

Vandaag, zondagochtend 11.30u Surinaamse tijd, speelt het Surinaamse team tegen Costa Rica. Costa Rica staat op de laatste plaats qua punten, waardoor team Suriname al verzekerd is van een plek bij het WK korfbal in Durban.

Wint het Surinaams team vandaag van Costa Rica, dan is Suriname ongeslagen Pan American Champion. Sommige mensen waren gisteren al een feestje aan het vieren:

UPDATE:
De korfbalselectie van Suriname heeft zich geplaatst voor het WK korfbal in 2019 in Zuid-Afrika. Suriname won alle wedstrijden tijdens het Pan-Amerikaans kampioenschap in Cali, Colombia.

Bekijk ook:


44 REACTIES

 1. Ja 1 persoon heeft Surinaamse nationaliteit
  Ze hebben toch Nederland nodig ,die ndp kan niet zonder Nederland alleen een big bek hebben ze en nl uitschelden,hahahaha


  Maak melding

 2. Leve:
  – Korfbal Team Suriname

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Gefeliciteerd!

  Mik Dé tra Team Kon, We Wakti Din!, We zullen ze een poepje laten ruiken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Om SUPER trots op te zijn.
  Hopelijk lokt dit goede nieuws geen ACHTERLIJKE, niets ter zake doende, onfatsoenlijke , getuige van minderwaardigheids complex achtige reacties uit.
  En als “we” beginnen over nationaliteit; verbreed je horizon en kijk hoe het er mondiaal aan toe gaat bij kampioenschappen.


  Maak melding

 4. Alweer dat opschepperij van nederlanders van surinaamse origine. Noooiiiit heb ik ooit eens gehoord dat volbloed surinamers die hun woonplaats in Su hebben succes boeken in de sport. We jaffen en pronken met de inzet van nederlanders maar wijzelf kunnen onze mensen nieteens zo hoog tillen.


  Maak melding

 5. Dit bedoel ik o.a. @Jaffers. Als je dat nog nooit gehoord hebt, dan heb je onder een steen geleefd en na je uittreden maar bar weinig bijgeleerd. Vooralleer commentaar te geven, zou je je misschien eerst beter kunnen (laten) informeren. Schaam je en spreek niet over “ we”. Op dit moment doe je hele grote bekende namen, geboren en getogen in Suriname , en die grote prestaties geleverd hebben, ernstig tekort.
  Jouw reactie is hét bewijs van de negativiteit, minderwaardigheids complex, gebrek aan kennis.
  Lees eens een fatsoenlijke krant, Google op Surinaamse sporters, met name vanaf de 50’er jaren en het zal je verbazen.
  Verspil je energie minder aan ACHTERLIJK gepraat en maak gebruik van betrouwbare en educatieve informatie bronnen.
  Malloot!


  Maak melding

 6. zoals het hoort samen! gebroederlijk zijn alle etnische groepen samen meer instaat dan verdeeld . stel je voor dat wij dit ook deden in het dagelijks leven dan zou Suriname nu verder zijn! Maar zolang je groepen als VHP hebt zal dat nooit gebeuren.


  Maak melding

 7. @Peter jij bent de enige “ hele” dus en dan met gehalveerde hersenen .
  Goede feedback @sur. Dit is wat ik ook bedoelde.
  Je zou haast geloven dat Yernaz, ook niet minder idioot, gelijk heeft.
  Maar……gelukkig zijn er genoeg erg slimme LANDgenoten.
  En @Koos, blijkbaar hebben deze mensen niet de behoefte om het land te ontvluchten. Gelukkig maar.


  Maak melding

 8. Eerst nog een tip voor je, weliswaar een hele klus voor jou @Jaffers, daar het een document van 588 pagina’s betreft.
  Maar ik verwijs je naar de Surinaamse sport encyclopedie.
  Doe er je voordeel mee.

  Dit bedoel ik o.a. @Jaffers. Als je dat nog nooit gehoord hebt, dan heb je onder een steen geleefd en na je uittreden maar bar weinig bijgeleerd. Vooralleer commentaar te geven, zou je je misschien eerst beter kunnen (laten) informeren. Schaam je en spreek niet over “ we”. Op dit moment doe je hele grote bekende namen, geboren en getogen in Suriname , en die grote prestaties geleverd hebben, ernstig tekort.
  Jouw reactie is hét bewijs van de negativiteit, minderwaardigheids complex, gebrek aan kennis.
  Lees eens een fatsoenlijke krant, Google op Surinaamse sporters, met name vanaf de 50’er jaren en het zal je verbazen.
  Verspil je energie minder aan ACHTERLIJK gepraat en maak gebruik van betrouwbare en educatieve informatie bronnen.
  Malloot!


  Maak melding

 9. Wha happen wid di bumboclaath super werede sma , jaffers, aap en socalled srananamang. Unu fi stop with disgracefull slavish mentality. Waar komt alle hate vandaan. Zijn jullie door satan hier geworpen of hebben jullie ouders die jullie uitgefokt hebben.shame man . Een fucking voetbalteam van frankrijk wordt wereldkampioen met allemaal afrikanen.so what met het Surinaams korfbal team. Big up , success, thumps up, power…en al di haters.. oenoe go sock unoe moema !!!


  Maak melding

 10. Deze sporters komen uit voor Su en zijn trots op Su. Wat maakt het uit waar ze geboren zijn. Ze zetten Su positief op de kaart.
  Steek die energie van afgunst in iets positiefs.

  Lobi


  Maak melding

 11. Op de foto te zien komen de sporters niet uit de armste dorpen zoals Para en Coronie en ook niet uit Atjonie gebied. En wie zijn deze sporters. Ze lijken niet op Paars, Maar in ieder geval een duikboot is al ready to go. neks no fout sarie torie voor de armsten in para, coronie en moengo tapu.


  Maak melding

 12. Steeds weer lees ik sommige reacties met tranen in mijn ogen. Hoe kunnen sommigen zo haatdragend zijn.
  Het is leuk positief nieuws uit mijn geliefd Suriname (ook al woon ik in Nederland). Waarom mensen, Waarom? Zucht….hartverscheurend dit.
  Het kost minder tijd om ze te feliciteren en succes te wensen op het toernooi.
  Als je (wie de schoen past) denkt dat je het beter kan, ga dan terug en neem actie i.p.v. je achter een nickname te verschuilen en zulke achterlijke, idiote, ongenuanceerde berichten te plaatsen.
  Zegt meer over jezelf dan de sporters die hun stinkende best doen voor Suriname!

  Sporters gefeliciteerd!!!
  Go kick some ass op het toernooi !!!

  Groet,
  Iwan H.


  Maak melding

 13. VHP propageert multi-etnisch te zijn.

  Krioro’s trap er niet in!!!! Het gedachtegoed dat heel veel van deze mensen hier op Waterkant tentoonspreiden is maar het topje van de ijsberg.

  Onder de huidige regering is het bagger, maar als VHP het roer overneemt is het stront voor de creolen en marrons.


  Maak melding

 14. Mensen maak je niet zo druk om degene die niets positiefs te zeggen hebben. Je moet wel een verdorven hart en zieke geest hebben om continu negatief te reageren. Heel triest want ze moeten met zichzelf door het leven gaan. Niet vergeten dat deze negatievelingen zichzelf in de spiegel moeten confronteren.


  Maak melding

 15. Ik vind het heel jammer dat er inderdaad nog veel afgunst is. In plaats van positief denken en trots te zijn op resultaten die behaald worden door hard werken en samen werking, worden misselijkmakende opmerkingen geplaatst. Wees eens een keer trots en kijk eerst zelf in de spiegel voordat je een oordeel velt.
  Ik ben super trots op Team Suriname sporters. Zij hebben naast hun werk/school opleidingen hun enthousiasme en gebundelde krachten samengevoegd om een mooi prestatie neer te kunnen zetten. Negatieve mensen benader dit positief.

  Elisa


  Maak melding

 16. Su korfbalteam van harte gefeliciteerd. Ik ben super trots op jullie. Op naar de wereld kampioen korfbal. Als jullie wereld kampioen worden, gaan wij ” de Su Lovers” zowel in Suriname als in Nederland lekker feesten. De haters kunnen dan op afstand kijken hoe wij dan broederlijk aan het feesten zijn.

  Many peace and love to lovers.

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 17. @bewijs, NU al is het PAARSE STRONT voor de Creolen en voor alle andere Srananmans !

  PAARSE FAILLISSEMENTS-STRONT !

  PS : RACISME heeft NERGENS ter wereld tot iets goeds of iets positiefs geleid !


  Maak melding

 18. Mensen het gaat om een hard werkend, zuur verdienden overwinning in de SPORT van Surinaamse Sporters die er keihard voor hebben gewerkt om zover te komen. door SAMENWERKING EN GEBUNDELDE KRACHTEN IS HET HUNGELUKT.
  Gefrustreerde mensen, het gaat niet om politieke gebeurtenissen. Een ieder maakt vervelende momenten mee. Werk er samen hard voor om resultaten te behalen. Ga niet in een hoek zitten mokken en je ongenoegen uiten.


  Maak melding

 19. Hebt je eindelijk toppers in Suriname en dan is weer goed ,ik wil niet hatelijk hoor azijn pissers.
  Het zijn in ieder geval mensen die wat presteren,wie kan er nog meer op borst kloppen, inzet karakter zelfbewust petten af toppers.
  En of ze dan die bakras gaan verslaan ,plaats ik kanttekening.
  In ieder geval succes


  Maak melding

 20. En nu maak jij het bewust mee. Geef het door. Suriname heeft een Surinaamse Korfbal Team. Door hard werken en gebundelde krachten hebben zij een WK ticket voor De spelen in Zuid-Afrika.


  Maak melding

 21. Beste redactie waterkant.net,

  Verbazingwekkend hoe ongelofelijk respectloos onbeschoft en racistisch bepaalde reacties hier zijn.
  Verder kijkend naar uw online krant is het bijna onder alle nieuws berichten met reacties, niet anders. Hebben jullie geen gedragscodes?? Of te wel een moderator. Zo niet, shame on you !
  Ik lees graag uw reactie hierop
  Mvg


  Maak melding

 22. Hoeveel van deze gasten zijn ooit naar Suriname geweest?
  Hoeveel van ze spreken surinaams?
  En last but not least hoeveel van hen voelen zich surinamer?
  Voor een echte surinamer moet dit toch een beetje rare smaak
  hebben.
  Dit is de mening van een echte surinamer geboren en getogen.


  Maak melding

 23. @ Johannes,

  Nooit van z’n levensdagen. Daar is meer voor nodig dan een paar Surineds die toevallig mogen meedoen. Er zijn maar twee landen ter wereld die meedoen voor de titel: België en Nederland.


  Maak melding

 24. @haco

  Haco heel simple :een echte surinamer heeft op de eerste plaats de surinaamse natioaliteit,houd van bb met rijst en heeft een binding met Suriname.Deze gasten hebben een model bedacht om op de WK te belanden wat ze ook is gelukt.
  Ik ga ook half voor ze kraken want in mij ogen zijn het halve surinamers.Haco ben jij ook een halve?


  Maak melding

 25. Peter ik ben betrokken bij jou land ,lust ook bb met rijst,het is een verschrikelijk mooi land ik heb er 5 jaar mogen wonen en heeft een speciaal plekje in mijn hart.het is een kwestie van opstarten je moet ergens beginnen toch


  Maak melding

 26. Peter en echte Surinamers als ik dit forum lees betwijfel ik of er echte Surinaamer bestaan ,ze maken elkaar uit voor rotte vis .
  Echte Surinamers?…..?


  Maak melding

 27. Een deel van de Surinamers heeft het elkaar afzeiken en altijd negatief reageren tot kunst weten te verheffen.
  Word er zo langzamerhand een beetje onpasselijk van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.