Jeangu Macrooy vereerd met rol in ‘The Passion’

13
Jeangu Macrooy krijgt rol in 'The Passion'

“Het is een ontzettende eer om in The Passion te mogen spelen”, reageert de Surinaamse zanger en songwriter Jeangu Macrooy over zijn rol van Judas, de verrader in de moderne muzikale vertelling van de laatste uren van Jezus’ leven, lijden én opstanding.

Jenagu zag de muzikale televisieshow drie jaar geleden voor het eerst. “Ik wil in The Passion, dacht ik toen.” En hij wist ook: ik wil Judas spelen. ”Die rol intrigeert me het meest.” Hij hoefde niet lang na te denken toen hij eind vorig jaar werd gevraagd door de organisatie van het spektakel. Verbaasd is de artiest over enkele reacties, zoals die van de Nederlandse theoloog Erik Sengers, over de rolverdeling dit jaar. Want er is ook gekozen voor een blanke Jezus.

Macrooy vertelt dat de rol van Jezus vorig jaar nog werd vertolkt door de donkere zanger Dwight Dissels. En dat hij zelf dit jaar de eerste donkere Judas is. “Ik had het juist gekker gevonden als ik de rol niet had gekregen, omdat ik donker ben.” Zijn leven is misschien veranderd, maar Macrooy is nog dezelfde.

13 REACTIES

 1. Ongeloofelijk dat christenen een man vereren van wie ze niet eens weten wat hij allemaal heeft gedaan tussen z’n 12e en 30ste en die zich als een mak schaap liet kruisigen en zichzelf niet eens kon redden. En hij moet dan de wereld redden? Hou toch op.


  Maak melding

 2. You see, the christenen laten Jezus elk jaar sterven opdat ze kunnen doorgaan met zondigen en hun zonden dan door de nagespeelde kruisiging weggewassen kan worden.

  Hoe verzin je het eigenlijk dat 1 man de zonden van heel de wereld op zich kan nemen en wegwassen? Terwijl je geloof predikt dat ieder mens met de erfzonde wordt geboren? Deze geloof rammelt aan alle kanten en duwt je meer het moeras in dan dat het je eruit trekt.


  Maak melding

 3. Jammer ,dat christenen zo’n verwrongen beeld van God hebben. Als je alleen de bijbel leest zul je God nooit leren kennen, want God is niet voor een gat te vangen. Christenen wel.Christenen doen er goed aan ook de religieuze geschriften van andere godsdiensten te lezen zodat ze tenminste iets hebben om mee te kunnen vergelijken.
  Een Australiër die nooit het land heeft verlaten en schreeuwt dat zijn land de mooiste eiland op de wereld is, die neemt toch ook niemand serieus?


  Maak melding

 4. Zodra er een artikel over een zwarte geplaatst wordt, is er zoveel commotie. Waar komt die commotie toch vandaan? Is het een javaan dan zie je maar 1 of 2 opmerkingen. Is het een andere gekleurde typ, dan zie je maximaal 3 opmerkingen en altijd positief, ook al kennen ze die javaan of andere gekleurde persoon niet. Maar is het een creool, dan is het hek van de dam en dan ontploft waterkant.net. Strange how things can occur. Heel raar en dat hebben die blakkamangs niet eens door. Of die blakkamangs zijn continu in de ontkenningsfase en verloochenen zichzelf door ook met de rest mee te praten alsof het van hun leven afhangt. Wij creolen moeten onze standpunt innemen en ons distantieren van allen die denken dat ze veel te pruimen hebben over zwarten maar tegelijkertijd rennen ze als kleine hondjes achter die zwarten aan; vooral succesvolle en rijke zwarten hebben last van die pagla koetas en die nietszeggende afgelikte white trash bleekselderij gasten.


  Maak melding

 5. Sjonge je zou bijna denken dat dit n heel slimme observatie is. Maar schijnbaar niet alle 66 boeken gelezen of begrepen die ivm Jezus zijn bestaan zijn geschreven.
  Misschien maak je wel de dag mee dat t aan iedereen wordt geopenbaard.
  Dat wordt n werkelijk groots spectacel.
  Maar dan for real.


  Maak melding

 6. Macrooy, go for it en laat je niet tegenhouden door gedachten en gevoelens van mensen die geen weet hebben van ziel of geest en alles meten aan hun onnozelheid.
  Trouwens, de Heere Jezus verlost ziel en geest uit duisternis.


  Maak melding

 7. Deze man verheerlijk de witte man en ik hoop dat het zo blijft . hij moet niet de umberto Tan worden als achteraf niet goed gaat,


  Maak melding

 8. @ Piranha: Aan de vruchten kent men de boom luidt het gezegde. Kijk hoe het leven is in christelijke landen, in islamitische landen, in hindoeïstische landen, in boeddhistische landen en trek je conclusie.
  Waar vlucht iedereen naar toe vanwege oorlog, honger, werkloosheid? Waarom zou dat zijn denk je?

  Het christendom is niet alleen een religie, het is ook een ideologie, een leefwijze en een manier om met elkaar om te gaan.

  Of er echt een god bestaat is de vraag, ik denk van niet. Als je die mening verkondigt in een christelijk land haalt men de schouders op. In sommige andere landen met andere religies gebeurt er dan iets heel anders.
  Verkondig jouw mening eens over de “religie van de vrede”, kijken wat dan de reacties zijn.


  Maak melding

 9. @ Smatje,

  Welke pagla koeta’s renden achter de succesvolle en rijke zwarten aan?
  Heb je deze leugen ook van je grootouders en je ouders?
  Zoals jou door hen is verteld dat toen het beeld van Kwakoe was geplaatst, de kuli’s ook gelijk een beeld van Gandhi moesten plaatsen, terwijl het beeld van Gandhi er al eerder was.

  Jij lijkt zelf eerder een pagli koetia te zijn, met je aangeboren haat over hindustanen.

  PS pagli koetia betekent een gekke teef.


  Maak melding

 10. @ Jiyani,

  Haat komt niet in mijn woordenboek voor. Mijn advies aan jou, jij gefrustreerde waterkant bitch, is dat je niet moet blijven steken in bepaalde meningsverschillen. Toon dat je een dame bent met stijl en karakter en let it go. Blijf niet steeds zeuren over dingen die jij graag wilt zien, maar die een ander wellicht anders ziet. Het is een publiek geheim dat jouw soort vrouwen van mannen met geld en macht houden; laten we elkaar niet voor de gek houden. Dan zijn jullie plotseling kleurenblind.


  Maak melding

 11. @ Smatje alias Surinette alias Smatje09 (op het forum),

  Oeps, wil je vertellen dat jij een dame bent, terwijl je alleen maar scheldt en tiert op hindustanen. Ben je ooit positief geweest over hen?

  Zal ik een paar van je posten van het forum hier naar toe kopiëren? Kan men lezen wat voor een dame je bent.

  Ik ben meer dame dan jij ooit zult zijn, want ik noem een ieder bij de naam. Jij zal nooit kunnen tippen aan mijn stijl en aan mijn karakter, omdat jij die stijl en dat karakter ontbeert.

  Ik ben met liefde grootgebracht en niet met haat jegens niemand. Maar aan creolen zoals jij heb ik een tering hekel.
  Je bent een schande aan het adres van creolen die juist met iedereen op goede voet leven.

  Maar aangezien ik een eerlijke dame ben, schaam ik me voor die hindustanen die ook alleen maar schelden en tieren op creolen.

  Maak mij niet wijs dat alleen hindustaanse vrouwen houden van macht en van mannen met geld.
  Zulke vrouwen komen in elke gemeenschap voor, dus ook creoolse vrouwen. Jij bent daar een voorbeeld van.
  Wie kent jou niet van de Scheveningen pier.

  Jij bent gewoon jaloers op hindustaanse vrouwen die het heel goed doen in deze keiharde Hollandse maatschappij en op een eerlijke manier hun geld verdienen.
  Ik ben trots op me zelf, want ik behoor tot die groep hindustaanse vrouwen.

  Ik de gefrusteerde waterkant bitch, jij de vals bijtende pagli koetia!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.