Foto’s viering Holi Phagwa in Palmentuin Suriname

4
Foto's viering Holi Phagwa in Palmentuin Suriname
Archieffoto - viering Phagwa in Suriname

Ook dit jaar stond de Palmentuin in het teken van de viering van Holi (Phagwa) in Suriname. Jong en oud en mensen uit verschillende bevolkingsgroepen kwamen in Paramaribo bij elkaar om dit, van oorsprong Hindoe feest, met elkaar te vieren. In de Palmentuin vond de jaarlijks terugkerende Nationale Holi Phagwa Manifestatie plaats, met als hoogtepunt de ‘Makhan Chor Battle’. Bekijk de foto’s hier:

4 REACTIES

 1. Het is mooi hoor al die religieuze of culturele feesten, en als je de betekenis bestudeert, ziet het er heel mooi en diepzinnig uit, maar jammergenoeg wordt er niet even stilgestaan bij de diepere betekenis ervan. Zoveel diepgang, zoveel betekenis, zoveel historie, zoveel overleveringen, zoveel eeuwen, maar weinig impact, want na afloop van het feest is men de echte betekenis van holi paghwa vergeten. Ook het divali feest schijnt weinig licht uit te stralen in de harten van de feestvierders. Het hart blijft vol duisternis zitten. Die duisternis hoeven we niet in te vullen, want dat is dagelijkse kost: haat, nijd, tweestrijd, geweld, verkrachting, moord, need I have to say more?

  Blijkbaar heeft de diepere betekenis van religieuze of culturele feesten geen invloed op het dagelijkse leven. Dacht dat dit soort religieuze of culturele feestjes next level waren, maar helaas it’s the same old shit.


  Maak melding

 2. Blanken en zwarten zijn altijd in voor een feestje en blanken komen als ratten op etensresten af als er ergens wat gratis te eten valt. Roep maar gratis en heel Holland staat in de rij.


  Maak melding

 3. @ Smatje,

  Voor het kerstfeest geldt precies hetzelfde.
  Bij Holi Phagwa, Divali, Id Ul Fitre, wordt tenminste nog stilgestaan bij de betekenissen van dit feest.
  En voordat men echt gaat feestvieren, wordt er ook stilgestaan bij de intentie van deze feesten en men bidt.

  Bij kerst schuift men als hongerige wolven aan tafel en begint men zich vol te proppen met overbodig voedsel, zonder zich eerst te bezinnen wat het kerstfeest inhoudt.
  Met kerst, pasen, worden de boodschappen karren volgeladen. Men denkt enkel aan overdadig (vr)eten.

  Kerst wordt ook het feest van het licht genoemd net als Divali. Hoeveel licht heb jij gezien, nadat jij je maag overmatig hebt volgegeten met pom en pastei?

  Je bent altijd aan het schelden en tieren op hindustanen dat zij geen licht maar enkel duister toelaten tot hun hart.
  Jij leeft elke seconde in diepe haat jegens hindustanen.
  Je bent zelf de persoon die zich heeft omringd in diepe duisternis.

  De meeste roofovervallen, verkrachtingen en moorden worden gepleegd door mensen die op jou lijken.
  Hebben zij ooit de diepere betekenis van kerst tot zich laten doordringen om uit de duisternis te kruipen?

  Elk jaar rond Holi Phagwa en Divali kom je et dit verhaal. Elk jaar opnieuw laat je zien wat voor een boosaardig mens je bent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.