Surinaamse Luchtvaart Maatschappij bedankt foute dienstverlener

33

PARAMARIBO, 1 mrt – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking stopgezet met het beladingsbedrijf Professional Consultancy Service & Uitzendbureau, Procons. Dit meldt de Ware TijdEerder was al een rapport uitgelekt over de slechte dienstverlening van Procons. Andere vliegmaatschappijen hadden vaker geklaagd over de dienstverlening. In het parlement is de regering aangesproken over de mogelijke risico’s wat betreft de veiligheid van de passagiers. De SLM heeft de knoop doorgehakt.

In een brief aan Procons-directeur Santouscha Raghoe wordt dit duidelijk gemaakt. “Onder verwijzing naar de klachten van onze opdrachtgevers met betrekking tot de wijze van afhandelen van de belading en de geconstateerde tekortkomingen bij de technische afhandeling zijn wij genoodzaakt u het volgende mede te delen. Uit het hier bovenstaande vloeit voort dat het vertrouwen geschaad is bij onze opdrachtgevers en onze passagiers”, schrijft SLM-directeur Robbi Lachmising.

Onderkend wordt ook dat er schade is geleden. “Hierdoor zijn wij genoodzaakt ter beperking van onze schade bovengenoemde overeenkomst met onmiddellijke ingang op te schorten totdat een definitief besluit rakende de continuïteit van de overeenkomst is genomen”, aldus Lachmising. President Desiré Bouterse had in het parlement al aangekondigd dat Procons wordt bedankt. Procons is vanaf 2016 ingezet.

33 REACTIES

 1. Was altijd bang dat de beladers gewoon wat kilo’s coke in de koffer deed om zo een zak geld bij te verdienen.Mijn kennissen die in december uit Sur.vertrokken,kregen op bestemming open gesneden koffers.En de duurdere spullen waren er uit verdwenen.


  Maak melding

 2. Ook de manier waarop de samenwerking met Procons is ontstaat dient onderzocht te worden. Wie weet dat daar de oorzaak ligt. Je kunt makkelijk een ander de schuld geven, maar het is ook zaak om de hand in eigen boezem te steken. Laten wij met zijn allen een herhaling van een ramp voorkomen. Het is toch bekend, dat bij de eerdere ramp ook vele incidenten als deze zijn voorafgegaan. Dus oproep aan alle sranangmangs. laten we met z’n allen waakzaam en kritisch blijven, het is in ons aller belang dat de SLM blijft bestaan echter het moet geen Chaos worden.


  Maak melding

 3. Heb nooit begrepen waarom SLM bestaat op intercontinentale vluchten: hebben wij een miljoenen bevolking? Prestige en oplichting.


  Maak melding

 4. Deze zaak stinkt als rotte vis.

  Niet Lachmising heeft de samenwerking met het bedrijf van zijn incompetente ex levenspartner opgezegd maar Bouterse.

  Lachmising heeft 2 jaar lang niet ingegrepen en duizenden levens op het spel gezet.door niet re reageren op 500 pagina’s serieuze klachten.

  Het zou mij niets verbazen als Lachmising mede-eigenaar is van Procon. Dat moet tot op de bodem worden uitgezocht,


  Maak melding

 5. En toch vond ik het gebeuren rondom het vluchtgedrag van de pres een fraai schouwspel welk bij mij grote hilariteit heeft veroorzaakt.
  Allereerst de comedy-capers-achtige act van onze pres die als een pseudo Ben Turpin de vergaderzaal verlaat en daarna terugkeert en – met de gang van een exhandse soldaat – de protocollaire moonwalk doet om vervolgens in het niets te verdwijnen.
  Nog spectaculairder vind ik het acteren van AdBOEL – met zichtbaar nog de restjes darmafscheiding van de pres rondom zijn lippen en op de tong – die dreigt in het vervolg “het beledigen van het presidentieel instituut” niet meer te zullen tolereren.
  Let vooral ook op de mini ster van financiën – onze Heilige Hoefdraad – die tijdens het gewauwel van AdBOEL op sneaky wijze wegrolt met de alom bekende a-no-mi mimiek op het gelaat.
  Dit alles moet je versneld bekijken; in slapstick format. Je komt echt niet meer bij.
  I 💚 humor


  Maak melding

 6. Hahaha, en nu snel aan een aan Abrahams gelieerd bedrijf of aan zijn zoon de opdracht doen toekomen voor verdere afhandeling van deze SLM beladingswerkzaamheden !!
  Tot op het laatste moment de corruptelingen inzetten !!
  Eerder spelde Derby ook dit spelletje; zoon-lief moest binnen; neefjes, nichtjes en PNR gelieerde personen !!!


  Maak melding

 7. Het was zijn voormalige levenspartner en deze ndp drol wist ervan, maar net als zijn criminele corrupte baas didibri die ook weet dat zijn marionetten samen allemaal corrupt en fraudeleus zijn als hij, liet deze paarse klootzak en marionet haar frauduleuze handelingen toe. Ndp staat voor nationale DIEVEN partij en het gros der verarmde ndper’s zijn net als ddb en zijn roversbende die hij op belangrijke posten zet, DIEVEN. Oma taki ndp=ddb en staat voor de misdaadvloek. Opa taki, alla ndpsma na wang mpp takroe lagi dagu didibri volk. Waar rook is, is er altijd een vuur. Slm bankroet wordt nog een feit, zoals het land bankroet is dankzij ddb en dankzij alla mpp oerdomme debiele dwaze idiote ndper’s.


  Maak melding

 8. Daar heeft onze nationale domoor en politieke kneus Bouterse, anderhalf jaar over zitten lullen met nog een aantal niksnutten. Maar 1 krantenartikel met onderbouwd bewijs en zie hier, spijkers met koppen. Afspraken vergeten / anderhalf jaar in de ruimte lullen / 2x wegrennen uit DNA. Wat een treurige bende.


  Maak melding

 9. Lachmising en bouta = fout voor Suriname.
  Beiden even onnozel,beiden een idioot,corruptie begint bij deze 2.Geen van deze 2 is beter dan de andeer,


  Maak melding

 10. Het in en uitladen van SLM e.a. vliegtuigen heeft de SLM personeel (Beladers) altijd zelf gedaan. En plotseling verschijnt een (verdacht) waardeloos bedrijf op het toneel.

  Dit is super verdacht, maar de vraag is wie is met dit voorstel gekomen? Zoiets kan nooit van de kant van Robbi Lachmising geweest zijn, dat ben ik 100% zeker. Men heeft toen misbruikt gemaakt van die man.

  De echte crimineel (geldwolven) zitten allemaal achter de schermen. Ze hebben geen moer te maken als het bedrijf ten onder gaat. Als ze maar hun snode daad kunnen uitoefenen. Lafaard allemaal.

  Ik geeft je de garantie dat er nog meer achter schuilt maar men is bang om de namen te noemen.


  Maak melding

 11. Robby had dat ook in de slaapkamer aan haar kunnen vertellen!! Zonde van het papier en de typemachine….Let op: voorlopig stopgezet! Ik ga er niet van opkijken als het na een tijdje weer wordt hervat, onder de mom van:”alles is weer goed bij het bedrijf, werknemers worden nu goed opgeleid.. Later, als de wind weer is gaan liggen. Je weet toch, in Su kan en mag alles!!


  Maak melding

 12. Wordt tijd dat su minder klaagt over Nederland, maar meer er van gaat leren hoe je bepaalde dingen beter kan beheren en besturen tuurlijk geen enkel land is perfect maar je kan er wel naar streven om perfect te zijn.


  Maak melding

 13. Een ‘baby’ kan je toch niet scheiden van zijn/haar ouder? Hij blijft gewoon zitten tot zijn dood, zoals al die andere oude lullen…


  Maak melding

 14. Hallo Poppenkast..

  Daar werd ik ook schijtziek van…SLM is mijn baby.

  Lachmising laat volgende maand als hij vetrekt een enorme puinhoop achter.

  Hij blijkt een corrupte fantast die de slm enorme imago schade heeft toegebracht.

  Zou mij niets verbazen als TUI ook afhaakt.


  Maak melding

 15. PARAMARIBO, 1 mrt – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking stopgezet met het beladingsbedrijf Professional Consultancy Service & Uitzendbureau, Procons.

  Dat Robbi Lachmising de hoofdschuldige is is een feit, maar dat een familie ruzie mensen zo ver kan drijven is ondenkbaar. Dat zelfs geen rekening wordt gehouden met de veiligheid van de passagiers. Dit is gewoon te gek.

  Eigenlijk zou de directeur Robbi Lachmising de eer aan zichzelf moeten houden en zijn functie als directeur neerleggen.
  De vakbond binnen het bedrijf moet zorgen dat er geen militair nog ex militair door Bouterse bij de SLM wordt benoemd.
  anders wordt het weer een free for all rotzooi.


  Maak melding

 16. ” de ex-levenspartner van SLM-directeur Robbi Lachmising”
  De vrouw, Santouscha Raghoe, is directeur van Professional Consultancy Service & Uitzendbureau, Procons.
  Uit het dossier blijkt dat voor Procons is gekozen zonder aanbesteding.”
  Verbaasd ? Waarom ?
  Zo gaat dat toch. Als je directeur of chef van iets bent en daarom vaak links en rechts een wip maakt.
  Ben je daarna uitgekeken op je matraisse dan geef je haar als dank voor bewezezen diensten gewoon op staatskosten een goed betaalde baan.
  In Suriname met een moordenaar als president die dit ambt als dekmantel gebruikt tegen uitlevering aan Interpol,
  kan immers alles wat het daglicht niet verdraagt.
  Dieven helpen dieven. Of niet ?

  De US hebben Noriega, Boerenveen en nog een paar van zulke figuren uiteindelijk toch gepakt.
  De huidige roverhoofdman van Suriname is zo aan de beurd.


  Maak melding

 17. @henkmolenaar2016
  “Zou mij niets verbazen als TUI ook afhaakt.”

  Nee beste Henk Molenaar TUIfly neemt de operatie van SLM over zodat ze haar oude B767 optimaal kan inzetten, Haar operatie op de Antillen en Brazilie kan optimaliseren. Dank zij een gegarandeerde vaste basis Surinamers die hoogseizoen vliegen.


  Maak melding

 18. Waar blijft Suriname met de opleidingen tot vliegtuig(onderhouds)monteur-technicus mechanica. Het is een grote schande dat SLM-directeur Robbi Lachmising niet kan zorgen dat onze vliegtuigonderhoud hier in dit land optimaal gebeurt maar het grootste gedeelte in Nederland.
  Er horen hoog geschoolde gespecialiseerde vaklieden zorg te dragen voor het reilen en zeilen van een vliegtuig dat alles vlekkeloos verloopt. Geen vrienden van je ex-vrouw die niet eens een sinaasappel weten te schillen of hun veters weten te binden. Allemaal vriendjes politiek die mensenlevens gaan kosten.Hiermee heeft Robbi bewezen dat hij zijn werkzaamheden om veiligheid te kunnen waarborgen aan onze bevolkingsgroep links laat liggen.
  Er wordt gerotzooid met het toestel en Robbi zit rustig voor hem in Nederland, zeker met de KLM gevlogen.
  Trouwens de KLM klaagt al maanden tegen de SLM dat de situatie wat de afhandeling betreft van de toestellen veel te wensen overlaat. Wat mij betreft stopt de KLM route Paramaribo. KLM wil geen risico”s nemen om passagiers in gevaar te brengen, wanneer zij terug moeten keren vanuit Su en er is gerommeld aan de kist door onkundige mensen daar. Daarom als er iets is met de kist van de KLM moet er altijd een technicus vanuit Nederland worden overgevlogen richting Su om de kist van de KLM in orde te maken. Robbi je bent erg laks geweest in deze.


  Maak melding

 19. Ik Denk dat proces gewoon goed werk levert maar dat coke doorvoer streng word gecontroleerd en bouterse kan dat nu niet gebruiken. En je weet wat kaolo bouterse zegd is WET! Dus iemand moet hiervoor de schuld krijgen. Velen die reizen met de slm spreken goed over de slm.


  Maak melding

 20. Een ding moet ik nageven en dat is dat Bouterse op één punt gelijk heeft. Niet alleen de DNA, maar heel Suriname is één grote poppenkast.


  Maak melding

 21. Surinaamse Luchtvaart Maatschappij bedankt corrupte dienstverlener. Ooit had de directeur van de SLM en de corrupte directrice een intieme verhouding en nu een gedoogde corruptieve verhouding, allemaal voor hun eigen zakken. Opa taki, a driko foe SLM, na ooktoe wang paarse corrupte oplichter. Oma taki, alles wat de ndp aanraakt is gedoemd corrupt of misdadig te verworden. Sari tori. Ndp staat voor MISDAAD loont.


  Maak melding

 22. Hallo Ludwig,

  Duidelijk is dat geile en corrupte Lachmising tot 2020 wilde aanblijven om nog lekker zijn zakken te vullen.

  Daarmee heeft hij met volle verstand levens op het spel gezet voor eigen gewin.

  De man zou niet alleen op staande voet ontslagen moeten worden maar ook worden vervolgd vanwege corruptie en poging tot moord.


  Maak melding

 23. Op internet verdwijnt nooit iets:

  2011

  SLM wordt verweten van nepotisme
  zaterdag, 26 februari 2011 17:52
  Paramaribo –

  Surair Ground Services, de dochteronderneming van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), heeft Professional Consultancy & Services (Procons) na elf jaar bedankt voor de afhandeling van de vracht van vliegtuigen die de J.A. Pengelluchthaven aandoen.

  Er wordt verder zaken gedaan met NV Transport, het bedrijf van Gerard Brunings jr. Diens vader, GerardBrunings sr., werd onlangs aangesteld als president-commissaris van de SLM. “Nepotisme”, zegt Procons-directeur Santuscha Raghoe stellig.

  Wijziging van beleidsinzichten”, schrijft John Vrede, manager van Surair Ground Services. Raghoe kan zich niet voorstellen dat na elf jaar zaken doen met de SLM zij simpelweg aan de kant wordt gezet, terwijl op haar bedrijf niets aan te merken valt.

  Anderhalf jaar terug werd haar meegedeeld dat de SLM geen monopoliesituatie wil met betrekking van de vrachtafhandeling en dat een tweede bedrijf zou zorden ingezet. Daar had zij geen moeite mee. Haar bedrijf deed de afhandeling van de vracht op de mid-Atlantische route en de vrachtvliegtuigen. Het ander bedrijf, NV Transport, deed vooral de regionale vluchten. Nu wordt Rahgoe per 1 maart de wacht aangezegd, zonder voor haar steekhoudende redenen.

  So what’s new?


  Maak melding

 24. Lachwekkend dat mevrouw Raghoe het woord nepotisme in haar mond durft te nemen terwijl ze 2 x de job heeft gekregen zonder aanbesteding door bedpartner Lachmising.

  Hoezo schaamteloos?


  Maak melding

 25. Als Lachmising nog een ons zelfrespect heeft dan stapt hiuj per direct op.

  De man heeft alle geloofwaardigheid verloren ook ten opzichte van zijn eigen personeel op wie die regelmatig afgeeft.

  Iedereen heeft nu wel genoeg van zijn praatjes zoals “ik zit hier niet voor mijzelf maar voor de SLM en voor Suriname?

  Wat een joker.


  Maak melding

 26. Robbi Lachmising blufte “als ze mijn directeursjob willen dan kunnen ze het hebben”
  “Ik heb niets op mijn geweten ” bluft hij verder.
  Jawel hoor Robbi. Je weet dat men jou zwaar bij de ballen te pakken heeft.
  Incompetente corrupte klootzakken als jij mogen ze rustig weg jagen. Je weet wel zoals bij een schurftige hond. Niemand zal jou missen.


  Maak melding

 27. Weer een bullshit verhaal van Lachmising uit novemver 2017

  Lachmising: SLM heeft grootse plannen voor de toekomst

  Robbi Lachmising, directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is van mening dat de toerisme in Suriname beter aangepakt dient te worden. De SLM zal in het komende jaar zelf ook haar bijdrage hieraan leveren.

  Zo zal het passagekantoor in Den Haag, Nederland rond februari 2018 heropend worden. Dit toeristenbureau wordt heropend in samenwerking met METS Travel and Tours, Residence Inn en de Suriname Hospitality and Tourism Association (Shata). Geïnteresseerden zullen daar informatie kunnen inwinnen over alle touroperators en oorden in Suriname.

  Het is nu 2 maart en er is natuurlijk geen enkel toerisme bureau geopend. Er is ook geen plan, geen begroting en geen budget.

  De beste man is 76 en heefy nog nooit een e-mail bericht verzonden, ontvangen of beantwoord.

  Hij heeft ook geen idee wat social media is.

  TUI en KLM lachen zich de ballen uit hun broek

  Lekker bezig Robbi…


  Maak melding

 28. Mi Gadooo,,, foute dienstverlener in de lucht??? je zult het meemaken , vluchten kan niet. Of het wordt : Waarheen, waarvoor, Mieke Telkamp.


  Maak melding

 29. De kans dat een KLM vliegtuig neervalt is groter dan de kans dat een SLM vliegtuig neervalt. Nederland heeft veel vijanden gemaakt met bombardementen in het Midden Oosten en de KLM is dus wel een mogelijke doelwit van terroristen, de SLM niet. Dus je vliegt veiliger met de SLM.


  Maak melding

 30. Lawman je klets uit je nek.Je hebt de klok horen luiden maar weet niet . . . .
  Laden en lossen wordt altijd aan een ander bedrijf uitbesteed. Het laad/los bedrijf op haar beurs laat dit werk door eigen weknemers doen. De aanwezige SLM supervisor wordt op de hoogte gehouden bij het afronden.
  Ook het schoonmaken van het toestel en bevoorraden van voedsel gaat middels een extern bedrijf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.