Houding parlementsvoorzitter Simons geeft Bouterse ongelijk

57
DNA voorzitter Simons

PARAMARIBO, 1 mrt – De houding van parlementsvoorzitter Jennifer Simons tijdens de uithaal van Asiskoemar Gajadien (VHP) spreekt boekdelen. Het is een houding die niet neigt naar partijgenoot Desi Bouterse in het gelijk stellen. Dit stelt bestuurssocioloog August Boldewijn. Anders dan Bouterse, kan Simons niet de mening zijn toegedaan dat er sprake was van belediging. Vooral aanhangers van de regerende NDP vinden dat Bouterse beledigd is. Simons had het oppositielid op de vingers moeten tikken.

Dat gebeurde mooi niet en terecht ook. “Als al hetgeen Gajadien aan de president heeft gezegd als beledigend moest worden opgevat, had voorzitter Simons moeten ingrijpen”, zegt Boldewijn tegenover de Times of Suriname. Simons liet de vergadering doorgaan nadat Bouterse de vergaderzaal van het parlement had verlaten. Het duurde weliswaar niet lang meer eer zij verdaagde. Veelzeggend is ook de late reactie van de NDP-fractie.

Die begon pas af te geven op Gajadien, nadat Bouterse opstond. Boldewijn vindt niet dat er een scheve schaats is gereden. Dat was evenmin het geval toen Bouterse wegliep, omdat Edward Belfort (ABOP) het regeerbeleid op de schop nam. Volgens de wetenschapper vormen ‘harde woorden’ ook deel van het politieke debat. Geen vuiltje aan de lucht dus, zolang er niet beledigd wordt, dus de ander voorgesteld wordt als iets dat die niet is.

57 REACTIES

 1. Voordat anderen het aanhaalde had ik jaren geleden aangehaald dat die grote rotzooi die zich president noemt in Suriname aan het dementeren was. In een debat in het parlement jaren geleden kon je zien dat hij al aan het dementeren was. Die man was totaal de weg kwijt. Zelf de deur uit het parlement kon hij niet vinden.
  En met zo’n grote rotzooi zit het Surinaamse volk opgezweept. En dan heb je van die ratten in het parlement die vinden dat ze de president hebben beledigd. Deze ratten zouden nog verantwoording moeten afleggen jegens het verarmde volk. EEN REGERING VAN DIEVEN EN DOMMERIKKEN.


  Maak melding

 2. @ RobG
  “Uitstekende ´move´ van de president om aan Gajadien duidelijk te maken dat het parlement niet een markplaats is van VHP en NPS viswijven. Asiskoemar Gajadien is lopend vat vol met frustraties en onverwerkte emoties.”

  Beste RobG
  Ik vertrouw er op dat u zowel de opinie van de bestuurskundige Boldewijn als het handelen voorzitter (en prominente NDPer) Simons als de maat der dingen kunt aanvaarden


  Maak melding

 3. Een Volk Die Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Goed En Lijf Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Dat er vele zwakbegaafde paarse kakkerlakken zijn blijkt dat enkele van hen in de DNA alles van de zeer laag opgeleide, de meeste laagst opgeleide president van de republiek Suriname wat krom is willen recht praten. Deze luitjes zijn geen knip voor de neus waard en met zulke lafaards kan je nooit een oorlog van Guyana winnen.

  Al 37 jaar lang geen vooruitgang, welzijn, welvaart, maar eigen belang, niet in de gevangenis zijn strat te willen uit zitten, zelf verrijking van een zeer kleine groep, zeer grote armoede bij het volk, geen valuta, devaluatie srd, geen medicijnen, hoge prijzen voor eerste levensbehoeften, enz, enz.

  Sari Tory

  Zeer grote schande, vandaar dat er geen vooruitgang in Suriname is sinds 25 februari 1980. Men moet heel goed kijken naar de groep die hieraan mee werkt dat het zo slecht gaat. Een etniciteit die net als hun voorouders uit Afrika genoegen neemt met luchtkastelen, bb met r, dansen op het pleintje op boeke-muziek van iemand die zich zelf pikin ingie booy ke noemt. Deze groep is zo gek van hun kron bakka biggie bere ingie booy ke dat Suriname daar ten onder moet en kan gaan.

  Sranansma Oe wiki no?!
  Sranansma Oe Bondroe!,

  Time4Chan(ge)!
  Yes We Can!
  Yes We Do!
  Suriname(r)s First!

  Denk Aan De Toekomst Van U Zelf Van Uw (klein)kinderen En De Republiek Suriname (inter)nationaal. Welvaart, Orde, Rust, Veiligheid, Welzijn, Geen Corruptie. Een Land En Mensen Om Trots Op Te Zijn.

  Ben Ik Nu Zo Slim Om Dat Te Zien Of Bij Jij Nou Zo Dom!
  Get Up, Stand Up, Get Up For Your Rights!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Inderdaad de weg kwijt, en komt erg verward over, bijna paniekerig van al die vragen die hij moest beantwoorden, dan blijft vluchten nog de enige optie.


  Maak melding

 5. De houding van het lid Gajadien was wel degelijk beledigend. Dat Jennifer Simons niet heeft ingegrepen is een tweede. Ik kan wel begrijpen dat mensen soms in de hitte van de strijd iets niet direct door hebben. Maar het lid Gajadien is wel degelijk beledigend geweest tegenover het staatshoofd. Harde woorden zijn anders dan beledigingen. Dat is de issue. Kijk eens naar zijn houding. Er was geen getuige van respect vanaf het begin tot eind.


  Maak melding

 6. Wie eenmaal de paarse ddb schijt en pis, letterlijk en figuurlijk, ritueel hebben opgegeten, kunnen niets anders dan hem in al zijn doen en laten te vereren en te aanbidden.


  Maak melding

 7. @pakiratigri

  “De houding van het lid Gajadien was wel degelijk beledigend. Dat Jennifer Simons niet heeft ingegrepen is een tweede.”

  Beste Pakirartigri:
  Ik raad u aan de Youtube lifestream van de DNA van 01.03 te gaan bekijken. De voorzitter mevrouw Simons verklaart na alle commotie dat er geen belediging haar hamer gepasseerd heeft.

  Ook Misiekaba was zacht in zijn oordeel en gaf in de DNA toe, in tegenstelling tot op de stoep van de DNA, dat er binnen de NDP net als in de samenleving divers gedacht werd of er nu wel of niet beledigd was.

  Ook VP Adhin had meer aandacht voor de inzet, leeftijd en vermoeidheid van de president waardoor hij niet instaat geweest zou zijn goed te beantwoorden. Eigenlijk maakte de VP het nog erger met deze verdediging. Men kan het als volgt zien. De persoon Bouterse doet z’n best maar beschikt niet meer over de faciliteiten om de jongeren in de DNA adequaat van repliek te dienen!


  Maak melding

 8. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons weet eigenlijk toch wel veel beter.En zo hoort het ook, niet recht praten wat krom is. De waarheid is soms hard om aan te horen, maar kon ook niet verdoezeld worden in de DNA. Ben benieuwd of haar optreden nog een staartje krijgt. doordat zij DDB niet heeft willen of kunnen bijvallen in zijn ongelijk.


  Maak melding

 9. De president mag zeker wel met respect behandeld worden, maar ook weer niet als een afgod. De president is de nationale assemblee verantwoording verschuldigd en dit dient hij te weten.

  Eugene van der San heeft een korte lont maar van Bouterse is nog korter weer. Bouterse heeft geen moment gedraald aftegeven op Asiskoemar Gajadien. Zo zie je weer hoe men omgaat met protocollaire voorschriften in de assemblee.

  Waar twee honden kijven hebben beide schuld. Bouterse denkt dat hij iedereen mag zeggen wat hij wilt en houdt zeker geen rekening met de regels dat geldt in de nationale assemblee en ook geen respect kan opbrengen voor de voorzitter. Er is iets gaande met onze president is al een paar keren hoor ik hem zeggen dat hij straks geen NDP voorzitter meer is.

  Wat hij hiermee wilt zeggen of wat hij hiermee wilt bereiken weet joods. Of voelt hij z’n einde naderen? In elk geval het slaat nergens op.
  .
  .


  Maak melding

 10. Hallo Jo Jo . Nou ,we praten wel over omgangsvormen hoor. Stel je nou voor dat je een vrouw had en op deze manier tot haar sprak of omgekeerd. Het zou niet in goede aarde vallen.


  Maak melding

 11. Laten wij eerlijk zijn er zijn mensen die voor de waarheid weglopen. Bouta heeft die vaker gedaan. Ben je niet geschoold, dan begrijp je dingen niet.Kies je de weg van de minste weerstand en loop je weg. Sta je stevig in je schoenen dan geef je een degelijk antwoord waar een ieder wat aan heeft.Gezien Bouta niet weet hoe hij dit soort zaken moet aanpakken en geen vragen kan beantwoorden loopt hij weg. Die man is ernstig aan het dementeren. Feit is dat Gajadien groot gelijk heeft.Belfort heeft ook gelijk. Er zitten bepaalde gasten in de regering om enkel hun eigen zak te vullen en de rest van de bevolking mag creperen.


  Maak melding

 12. @ Pakiratikri,

  Nog beledigender is dat wij als volk opgescheept zitten met een moordenaar en veroordeelde drugsdealer als president, moet je daar ook nog respect voor hebben?


  Maak melding

 13. @ Hallo … @ pakiratigri … als er één{1} is die niet weet wat omgangsvormen zijn dan is het wel de Drugsveroordeelde Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse.

  Het hoogste orgaan van staat { het Parlement } heeft DMMDDB een poppekast genoemd en vandaag vraagt hij van die zelfde poppekast met alle egards behandelt te worden … have a heart !

  Je voorbeeld man – vrouw … vrouw – man … raakt kant nog wal. Ander voorbeeld ……… !!!!!!!!!!!!

  Wie kaatst moet de balk verwachten !!!!!!


  Maak melding

 14. mevrouw Simons heeft groot gelijk, Gajadien heeft eerlijk zijn mening gegeven, het is hard maar waar en dat moet je accepteren..

  de tijd van liegen bedriegen léé is voorbij..

  er moet een nieuwe wind kome waaien in ons land..

  we zitten heel diep in de pinarie dus een oplossing moet nu kome en dat kan deze moordenaar niet brengen misie kaba kan het ook niet kortom geen enkele blakamang het brengen..

  de tijd van stratie fasie is voorbij zand er over heeft het ook niet kunnen helpen..


  Maak melding

 15. De DNA/een parlement in een democratische rechtsstaat is geen poppenkast of een berm van zeer zwak begaafde paarse kakkerlakken vol met ja-knikkers.

  Er moet verantwoording worden afgelegd en het mag best stevig aan toen gaan, zo lang het binnen de regels van het spel valt en dat was het zeker. Iedereen die daar tegen is, is zeer zwakbegaafd. ( zoek de betekenis op van zwakbegaafd zijn.)

  ddb is voor drugshandel naar Nederland door de rechtbank in Nederland voor 11-jaar gevangenisstraf veroordeeld.

  ddb is hoofdverdachte in de 8 december 1982 moorden en heeft van de krijgsraad/rechtbank in Paramaribo – Suriname hiervoor een eis van 20 jaar gekregen.

  ddb heeft op 25 februari 1980 een wettig gekozen regering in de republiek Suriname door middel van een ingreep aan de kant gezet en is gaan bepalen wat erin in Suriname moet gebeuren en met een militaire wapen lopen in de straten en gebouwen in Paramaribo – Suriname.

  ddb heeft zichzelf vanaf die periode met verdragsmiddelen en inkomsten van de republiek Suriname, enz verrijkt. Vele miljoenen, zie ook smeergelden oa Ballast Nedam van de Wijdenboschbruggen of dacht jij dat hij van soldij zo’n groot huis op grond aan de Surinamerivier kon bouwen?, zie ook de vele scalians op het stuwmeer, enz.

  ddb heeft Suriname skeer gemaakt, een en al zeer grote armoede bij de bevolking, ellende criminaliteit, enz.

  ddb heeft Suriname en de Surinamers op heel veel schade en schande gegeven.

  ddb mocht omdat hij niet over goed gedrag beschikte niet in aanmerking komen om kandidaat te zijn en ook geen president van Suriname worden.

  zie wie alles die recht is krom praat en deze zaken niet ziet

  ddb en gangsters zijn (inter)nationaal een grote schande.

  Laat al de paarse zwakbegaafden en die enkele criminele gangsters om ddb heel goed kijken wat ddb doet met de Surinamers en Suriname (inter)nationaal. ddb en gangsters zijn een grote ramp voor (de) Suriname/rs.

  De vraag is, waarom was ddb in dna wakaman? Ging het echt om wat Gajadien zei, dat hij weg liep of was dit een scenario die al van te voren in elkaar was gezet dat hij halverwege de begrotingsbehandeling wakaman zou worden in DNA?

  Het werd ddb veels te heet, de man is niet geschikt voor president, terwijl het land in zeer grote uitdagingen verkeerd, verlaat de kapitein als eerste het schip. Let Op, al zou heel Paramribo in Brand staan, ddb zou slapen als een Tuberoos.

  Wie houdt Wie Voor De Gek?

  De Dief Roept, Houdt De Dief.

  Surinamers Oe Wiki No?!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. Het volk beledigd met slapeloze nachten en nu is karma aan het werk. Er komt geen 2020 einde bouterse is voor kerst en een beetje mazzel met veel pijn dood.


  Maak melding

 17. @ pakiratigri

  “Hallo Jo Jo . Nou ,we praten wel over omgangsvormen hoor.”

  Beste Pakiratigri
  Om de woorden van Misiekaba te spreken “De DNA is geen Theehuis”. Het is een Arena waar de strijd gaat om wie hoe het land bestuurd. Als dat niet goed gaat en zachte woorden hebben geen effect dan zul je steviger moeten spreken.
  Via dna.sr kunt u op youtube het geheel terug zien. Als u onbevoordeeld naar de president had geluisterd dan zou u zich beledigd gevoeld hebben.

  Bouterse weigerd nu al 27 maanden om uitvoering te geven aan een uitspraak van de GÉHELE DNA. Nu deed Bouterse weer als of zijn neus bloede en negeerde hij de opdracht van de opdracht van de DNA.
  Gajadien heeft geen onvertogen woord uitgesproken maar dat de President in de DNA verantwoording moet afleggen. Als hij dat niet wil, handelt hij in strijd met de Grondwet, de grondwet die de President dient na te leven. Leeft hij de grondwet niet na dan zal Bouterse (de persoon) het ambt neer moeten leggen. Iets wat de hele DNA zou moeten eisen,
  Bouterse begreep dat en had geen argumenten en is gevlucht waarbij hij de DNA (het volk) heeft beledigt, hij was te gast, en zich zelf (niet het ambt) belachelijk gemaakt heeft.

  Minister Dokson legde zo even uit dat dat wat Bouterse op 27.11.2017 per december 2017 belooft heeft, per 27.02.2018 vergeten was nu per medio 2018 gaat leveren. Weer 6 maanden uitstel.

  Dokson legde de basis van NV Één uit. NV Één heeft als eerste termijn 1 miljoen aandelen IAMGold gekregen die beschikbaar gesteld zouden zijn op basis van een Koers van $ 3. Nu claimt hij dat de huidige koers ongeveer $ 6/aandeel zou zijn. Internet is snel sinds 22 april is de koers van IAMGold niet lager geweest dan $ 3 en actueel is de koers $ 5.30 en dalende.
  De minister stelt alles rooskleuriger voor dan het is en vergeet te melden wat aan Tranquilo betaald moest worden voor het verwerven van die concessie.

  De minister zegt dat NV Één legaal is maar meld niet wie de RvC zijn, wie het Bestuur en wie de Accountant is. De DNA leden worden door verwezen naar het register van de KvK.

  Beste Pakiratigri, de President is verantwoordelijk voor de regering. De antwoorden van Dokson zijn een belediging voor het gezonde verstand.


  Maak melding

 18. “Als hij (Gajadien) het respect niet kan opbrengen, heb ik geen boodschap aan hem dan ga ik weg. Het is geen praten, die man is ongelikt.” Het staatshoofd zegt desgevraagd dat hij er bewust voor heeft gekozen om niet te reageren op de opmerkingen van Gajadien. “Ik kan hem antwoorden, maar dan ga ik mij op het niveau van hem bewegen en dat wilde ik niet.””

  ….Zegt de man die op zijn berm in Ocer zelf over van alles en iedereen roeptoetert….doet hij dat dan als Bouterse of als President Bouterse..


  Maak melding

 19. Abdoel heeft velen op het verkeerde been gezet door te stellen dat Gajadien het ambt van president zou hebben beledigd. Geen sprake van!!! Er zijn wel op stevige wijze vragen gesteld. Daarnaast heeft hij aangegeven dat de president in DNA wel adequate informatie dient te verstrekken. Zelf zou ik mij anders hebben uitgedrukt en dat geldt mogelijk ook voor veel andere mensen. Maar dat wil niet zeggen dat Gajadien beledigend is geweest. De zaak ligt in mijn beleving fundamenteler. De president is typisch een podium spreker. Hij is de man van, voor zijn aanhang, boeiende monologen. Een discussie een debat dat is nooit iets voor deze president geweest. Hij is niet de man van een snelle en scherpe analyse van wat de tegenstander heeft aangevoerd om vervolgens een scherp antwoord daarop te formuleren. Afgezien van het feit dat de president geen debater is is hij ook geen democraat. Hij heeft de mond wel vol van democratie en rechtsstaat. Maar zelf houdt hij zich niet daaraan. I.p.v. te focussen op een zogenoemde belediging van Gajadien zou men moet letten op wat de president heeft gezegd: “Comptabel is het niet correct, maar……wij zijn resultaat gericht”. Wat een dooddoener, ik zou bijna lachen als het niet zo serieus was. dat is een uitspraak die blijk geeft dat de president denkt dat hij alleenheerser is en buiten vastgestelde regels om mag doen waar hij zin in heeft. Gelukkig zijn er ook verstandige mensen in NDP te vinden die de mening van de president niet delen. Misschien moet hij zo langzamerhand de pijp aan Maarten geven. Dan kan hij aan Venetiaan vragen of hij diens pyjama mag lenen.


  Maak melding

 20. Het lukt de paarse aardig om met hun onterechte verontwaardiging over het feit dat de loser Bouterse de waarheid niet kan verdragen de aandacht af te leiden van de feitelijke situatie.
  .
  Wanneer komt er een solide en betaalbare begroting?
  Wanneer komt het contract met Suralco op tafel?
  Wanneer gaan de dossiers van het CLAD eindelijk naar de rechter?
  Wanneer start het onderzoek naar de NDP-vlaggen issue?
  Etc. etc.
  .
  Het land verdrinkt, de mensen ontberen goede gezondheidszorg, etc.
  De economie stort in.
  Het beleid estat uit holle frasen en vlagvertoon, al dan niet in gezelschap van buitenlandse dictators.


  Maak melding

 21. Het weglopen uit het parlement is gewoon een daad van zwakte.
  Incompetent en totaal niet geschikt als President van Suriname….maar dat weet de man ook al vanaf het begin.


  Maak melding

 22. “Als hij (Gajadien) het respect niet kan opbrengen, heb ik geen boodschap aan hem dan ga ik weg. Het is geen praten, die man is ongelikt.” Het staatshoofd zegt desgevraagd dat hij er bewust voor heeft gekozen om niet te reageren op de opmerkingen van Gajadien. “Ik kan hem antwoorden, maar dan ga ik mij op het niveau van hem bewegen en dat wilde ik niet.””

  ….Zegt de man die op zijn berm in Ocer zelf over van alles en iedereen roeptoetert….doet hij dat dan als Bouterse of als President Bouterse..


  Maak melding

 23. Die bouterse heeft su naar de afgrond gebracht!
  En wanneer aan hem uitleg over aantal zkn wordt gevraagd zit hy met mond vol tanden of loopt ie weg!
  Die koulo militair is niet opgewassen met die doctor’s en meesters daar in DNA! Zo simpel!
  Ik hoop dat men goeie keuze maakt in 2020. Anders wo klarie!


  Maak melding

 24. Zo zijn de memsen die op de Paarsen lijken. Ze lopen allemaal weg en willen niet de verantwoordelijkheid nemen van hun daden om de vrouwen en kinderen te verzorgen . Daarom zijn er zoveel armoede in para en parbo en omgeving met veel alleenstaande moeders en kinderen zonder vaders . Waarom lopen deze mannen dan allemaal weg van problemen. Zijn ze laf om de problemen te tekkelen , wie kan daar meer over vertellen, want ik weet niet. ik heb maar een lagere school opleiding


  Maak melding

 25. Een ieder mag zijn mening hebben het is hoe jij het brengt en tegen wie het volksvertegen woodigers wanneer men zo met elkAar omgaan wat zullen de jongeren van ons denken het is schaamteloos te zie wT daar gebeurd bha bha bha


  Maak melding

 26. Simins weet dat bouta’s dagen geteld zijn en zij bouta’s val wilt overleven daarom doet ze maar alsof ze een slappe neusbloeding heeft. Deze zelfde MPP juf gedraagde zich als een krassie teefje van bouta.


  Maak melding

 27. Het gedrag van Gajadien is pure uitlokking. Gajadien is respectloos en onbeschoft. Hij heeft zich niet professioneel gedragen zoals het een parlementslid betaamt, maar hij heeft gewoon de truc van uitlokking toegepast. Ik vind het juist heel sterk dat Bouterse niet op de provocatie van Gajadien is ingegaan. Parlementsleden horen elkaar respectvol te behandelen en niet steeds weer op uitlokking uit te zijn; dat is geen politiek voeren maar ordinair en onbeschoft gedrag.


  Maak melding

 28. De enige die beledigend optreden is de president en zijn ministersploeg.

  Hoe vaak zijn ze in het parlement aanwezig? Hoe vaak geven ze het juiste antwoord op gestelde vragen?

  deze menen beledigen niet alleen de parlementariërs maar het hele Surinaamse volk.

  The parlement is not a tea party 🙂


  Maak melding

 29. Het is te begrijpen dat als Bouterse jouw grote favoriet en leider is dat je dan boos wordt als hij naar jouw mening te hardhandig aangepakt wordt. Wat men daarbij vergeet dat het parlement een arena is waar meningsverschillen worden uitgevochten. Wie daar niet tegen kan moet een andere baan gaan zoeken. Wie niet bereid is of niet in staat is zijn beleid te verdedigen heeft er niets te zoeken

  Bij een bokswedstrijd slaan de vechters elkaar soms letterlijk bewusteloos. Zo gaat dat in de boksring en niemand die daar boos om wordt al zijn de supporters van de verliezer natuurlijk teleurgesteld.

  In het parlement wordt ook gevochten, niet met vuisten, maar met woorden. Ook die kunnen hard aankomen en pijn doen. Zo is de politiek nu eenmaal en zo hoort het.

  Bouterse is gewend vrees aan te jagen bij zijn tegenstanders, Ze waren bang voor hem en durfden hem niet uit te dagen. Die tijd lijkt voorbij te zijn. Bouterse is zijn fysieke en mentale overwicht aan het verliezen. Uitdagers sluipen dreigend rond zijn vermoeide lichaam, grommen, en halen uit. Ze testen zijn kracht om straks definitief toe te slaan.
  Bouterse beseft dat en weet niet anders te doen dan weg te lopen, een vlucht voor het onafwendbare.

  We zien dat meer met machthebbers. Op een gegeven moment is hun tijd voorbij. Zelf zijn zij de laatsten die dat inzien. Met lichte dwang worden ze uiteindelijk afgevoerd.

  Ook binnen de NDP heeft men wel door dat het afgelopen is met Bouterse. Alleen, hoe krijg je hem weg? Door geleidelijk aan het fundament onder zijn positie af te breken. Steeds meer opmerkingen zoals die van Misiekaba en Simons, totdat het aureool van Bouterse volledig verbleekt is en hij met pensioen gestuurd kan worden.
  Hij staat de ontwikkeling van het land en de relatie met belangrijke buitenlanden in de weg, hij is een obstakel. Hij moet weg.

  Willen de NDP en Suriname kunnen overleven dan moet hij voor 2020 verdwenen zijn en moet er een nieuwe leider zijn.


  Maak melding

 30. Sinds wanneer is iemand de waarheid zeggen of iemand een bolwassing geven “iemand beledigen”. Deze man DDB heeft met Venetiaan gedaan, hij had ook geen respect voor ouderen. Waarom zouden wij nu respect voor hem moeten hebben. Respect moet je verdienen.
  Ondanks dat is Venetiaan nooit weggelopen. Overigens en voor de volledigheid kan ik mij niet herinneren dat iemand ooit is weggelopen. Bouterse heeft hiermede een precedent geschapen. Dit betekent dat wij van onze volgende president moeten eisen dat hij nooit mag weglopen ander is hij president af. Bouterse Asiskumar Gayadien heeft gelijk. Als jij die job niet (meer) aankan om de belangen van het land en volk te behartigen dan moet je opdonderen. Jij hebt uit eigen belang het presidentschap nodig vanwege de vermeende onschendbaarheid. Verander de grondwet net als Amerika. Iemand mag slechts twee termijnen president zijn en de 5 jaars termijn vind ik ook te lang.
  4 jaar is meer dan voldoende.


  Maak melding

 31. Tuurlijk loopt Bouta weg, met zijn mond vol tanden.Doet hij altijd bij een normale confrontatie.Dit soort vragen vallen zwaar op zijn maag. Zijn enige uitweg is weglopen.Lafaard. En dit noemt zich president. Ik weet niet wie hem heilig heeft verklaard.Elke president met een rijn geweten’gaat de confrontatie aan en loopt niet weg met zijn staart tussen de benen.Dat is makkelijk voor hem.Geen antwoord is toch een antwoord. Raar manier van doen.


  Maak melding

 32. @ van Zijsburg
  ” Gelukkig zijn er ook verstandige mensen in de NDP te vinden ….. “.

  Verstandige mensen in de NDP ??? … die moet je met een dovende nachtkaars zoeken.

  De NDP is een verzameling van een stelletje RASECHTE DIEVEN en MOORDENAARS.

  De Nationale Dieven en Moordenaars Partij heeft geen kader.

  Wat zich als deskundige kader presenteert …….. Holle Vaten Klinken …….. !!!!!!!!!!!!!!!!!! Misi…keba, Abd{b}oel, Bou..val … moeten naar de SCHROOTHOOP.

  De rest raak je niet eens aan straatstenen kwijt !!!!!!!


  Maak melding

 33. Bouterse beledigde Gajadien ooit, door hem een politiek kuiken te noemen. Nu vlucht deze fossiele, dementerende gymleraar gehaast DNA uit. Hij schijt in zijn broek voor een kuiken. Wat een laffe hond.


  Maak melding

 34. -Volgens mij heeft niemand Bouterse beledigd.

  =Dit krijg je als je zelfs GEEN respect toont voor land en volk Bouterse??? Je krijgt het terug op je bord.

  De NDPérs moeten hun baas Bouterse maar gaan leren hoe een land bestuurd moet worden met waarden en normen.


  Maak melding

 35. Opa en oma taki, het is paars kuut dat ddb en roversbende al die paars verarmde ndper’s bedriegen en beledigen. Ze verdienen het paars misdadig corrupt beledigend wanbeleid dat hen steeds verder de armoede zal brengen. Wat zijn die verarmde en berooide ndper’ s de domste Surinamers die de oorzaak zijn dat de hele wereld hen uitlacht. Een moordenaar, drugsbaas en bankrover, de allergrootse misdadiger, wiens zonen ook verworden misdadigers zijn alsook het gros der ndper’s jong en oud, geschoold of niet, Stef mijn Anus Mejye en Misjoesosoka Dubai kerklid of niet, ndp staat voor MISDAAD.


  Maak melding

 36. Respect moet je verdienen, maakt niet uit welke hoedanigheid je hebt. Bouterse heeft te pas en te onpas tegenstanders beledigd. Hij toont totaal geen respect voor de slachtoffers en nabestaanden van de decembermoorden. Hij weigert zelfs zich te verantwoorden voor de Krijgsraad. En dan vraagt hij respect? Neen, dat verdient hij absoluut niet! Bovendien moet je in een goede democratie met kritiek op je beleid kunnen omgaan. Maar Bouterse heeft geen weerwoord, staat met een mond vol tanden en zegt dan dat hij beledigd is. Totaal onbekwaam om een land te besturen, samen met zijn trawanten.


  Maak melding

 37. Allen (de NDp’ers) die nu vallen over hetgeen Gajadien in het parlement tegen Bouterse heeft gezegd en die het als beledigen van de president opvatten, zijn vergeten hoe zij Venetiaan als president beledigden.

  Venetiaan moest naar huis, hij was oud. Over het uiterlijk van Venetiaan waren de beledigen niet te tellen.

  Ook Bouterse heeft toen beledigende opmerkingen gemaakt naar Venetiaan.
  Wat is men toch kort van memorie.


  Maak melding

 38. Wederom een genante vertoning van onze geliefde president die als een Wakamang behandeld moet worden.Maar Gajadien zal geen domeingrond aangeboden krijgen om een project te starten.Het is publiek geheim dat de president Gajadien niet kan luchten. Hij heeft al diverse malen geprobeerd de poten van de stoelen van deze VHP-er af te zagen. Geheime bijeenkomsten met Gajadien maakt hij openbaar door te verkondigen dat hij hem opgedonderd heeft met de mededeling van: Weet jouw voorzitter Santhoki dat je hier aanwezig bent om met mij te onderhandelen? Denkende dat hij de positie van Gajadien in de VHP aan het wankelen zou brengen. Foei toch, beste partij-voorzitter. Dezelfde voorstelling bij de tirade van het geachte DNA-lid Belfort. Wijzend naar jouw voorhoofd het parlement verlaten.Mag een politieke partij niet uit meerdere kopstukken bestaan die het recht hebben om kritiek te uiten? Moeten alle leden slaafs alles aan de voorzitter overlaten? Ik geloof echt niet dat alle politieke partijen zo functioneren.


  Maak melding

 39. waar is doekhie gebleven..

  heeft hij soms griep gehad, of is hij nog onderweg uit Nickerie naar par-bo..

  zeg maar zand erover, jo koe, ik wens jullie allemaal slapeloze nachten na deze..

  je bent een varken, weet jou baas dat jij bij mij zit voor een job.. jullie zitten de hele dag te , kakeré kakeré hm toke tjahiela..

  weg met deze bende teringzooi..

  denk erom, dat je elke dag één dag ouder wordt in 2020 twee jaren ouder bent.., als je het haalt tenminste..


  Maak melding

 40. ‘Duikboot’ aangetroffen in Saramacca
  deze word gebruikt om goederen te importeren zonder belasting te betalen en is de kurk waarop Suriname dobbert.


  Maak melding

 41. “Het is geen praten, die man is ongelikt”, Tja van dat likken weet Bouterse alles van, Die wordt dagelijks aan zijn hol gelikt door Abdoel, RobG en Parbo om maar eens een paar paarsen te noemen


  Maak melding

 42. =PARAMARIBO – Het NII meldt in een persbericht dat een bijzonder justitieel onderzoeksteam recentelijk gestuit is op een kolossale duikboot in het district Saramacca welke vermoedelijk kan worden gebruikt voor het transporteren van illegale drugs naar gebieden overzee.

  Er zijn ter plekke drie personen aangehouden die de Colombiaanse nationaliteit bezitten. De buitenlanders zijn inmiddels op last van de justitiële autoriteiten in verzekering gesteld. Aangezien het beslist niet is uitgesloten dat Surinamers hand -en spandiensten verlenen wordt het onderzoek voortgezet.


  Maak melding

 43. Verbaal gaat Bouterse het altijd verliezen van figuren met een hogere intellect. Terug naar 1982 met Daal, daar kon hij ook niet tegenop…en elke Surinamer kent het resultaat daarvan.


  Maak melding

 44. @ Ira
  Het Facebook van Mathoera was sneller dan Limbo.

  Laat we hopen dat de Columbianen langs deze wijze de deurwaarder sturen om alle partijen die verloren gegaan zijn af te rekenen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.