Grote Holi vieringen in Den Haag en Rotterdam

6
Haagse Holi Hangámá op vrijdag 2 maart

Op vrijdag 2 maart a.s. vieren meer dan een miljard mensen over de hele wereld het Holifeest. Niet alleen in India of Suriname, maar ook in Nederland. In Den Haag wordt dit kleurrijke feest op een uitbundige wijze gevierd door Stichting Holi Samen, onder de noemer: Haagse Holi Hangámá of te wel Haagse Holi Spektakel.

Ook in Rotterdam wordt het feest op vrijdag 2 maart groots gevierd en wel in het Zuiderpark, naast AHOY. Deze viering komt tot stand door de Stichting APNA, Gemeente Rotterdam en de gebiedscommissie Charlois.

In Suriname is Holi of Phagwa een nationale vrije dag. Er zijn twee grote vieringen: het Phagwa Festival van Lustig rond het onafhankelijkheidsplein en de Phagwa Battle ‘Makhan Chor‘ in de Palmentuin.(FOTO: Stichting Holi Samen)

6 REACTIES

 1. Subh Holi aan iedereen.
  Dit jaar is het koud en staat er veel wind, maar dat mag de pret niet drukken.

  @ J. Zwartmans,

  Ook een subh Holi.
  Je zal mij niet tegenkomen, want ik woon niet in Den Haag (nooit gewoond). Heb Holi weleens in Agga gevierd.

  Ga meestal in Rotterdam Holi vieren, maar niet dit jaar. Niet vanwege de kou en de harde wind, maar mijn zoon is herstellende van een flinke griep. Wij vieren het gewoon met familie en vrienden thuis. Met bara, phulauri, sehna, roti etc. (vegetarisch).

  Zelfs in het zonnige zuiden (waar ik woon) laat de zon zich niet zien.
  Ach ja, het zit de carnavalsvierders ook niet altijd mee met het weer.
  We bepoederen elkaar wel in de achtertuin.


  Maak melding

 2. Suriname is een onafhankelijk land,dat wil zeggen iedereen is Surinamer,we moeten met elkaar mengen.
  Maar wat blijkt de VHP begrijpt het nog steeds niet,zij willen als mensen uit India blijven.
  Wanneer gaan deze mensen het door hebben dat het zo niet door kan.


  Maak melding

 3. Onderscheid moet er zijn, Met Afrikanen kun je geen land opbouwen, wel als ze zich weer als slaven willen mee helpen opbouwen. Vrijwilliger zijn ze 0% waard…


  Maak melding

 4. Door mengen ben je de basis kwijt, en wij zijn de basis… doktoren, advocaten, ingenieurs, hoogleraren, Vuilnisophalers, landbouwers, Timmerlieden, door te mengen ontstaan er meer luie mensen,boeven en criminelen….dus houd op met je meng gedachten…tang boeng


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.