Parlementariër: Surinaamse politie gefinancierd door criminelen

18
Politie bus in Suriname
Archieffoto: Politie bus in Suriname

PARAMARIBO, 28 feb – Bepaalde politiebureaus zitten zo aan de grond dat ze gaan bedelen bij particulieren. Daar zitten ook criminele organisaties bij. Dit zegt parlementariër en ex-politiecommissaris Krishna Mathoera (VHP). Vanaf papier en inkt voor printers tot aan voertuigen. Het wordt allemaal geschonken vanuit soms duistere bronnen. Mathoera wijt deze scheve gang aan het beleid van de regering Bouterse.

Die laat het Korps Politie Suriname keer op keer in de kou. De politie krijgt nauwelijks publieke middelen om haar werk te doen. Ten einde raad wordt naar alternatieven uitgekeken die gevaarlijk kunnen uitpakken. “Laatst had de politie drie dagen lang geen brandstof. Ze gaan zelfs bij criminelen, mensen met een criminele achtergrond zaken halen. Is de zorg wel gegarandeerd”, zei Mathoera in het parlement.

De neutraliteit van het korps zelf staat op het spel. “Ik heb informatie dat de politie voertuigen heeft gehad van een bedrijf met dubieuze achtergrond in tijden dat een ressort geen voertuig had”, aldus Mathoera. Het is nu de vraag hoe de politie zal handelen als de gulle schenkers een keer in de fout gaan. Mathoera vindt dat de regering ervoor heeft te zorgen dat de politie niet voor gevaarlijke dilemma’s komt te staan.

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Dit is niet alles.Niet alleen wordt de politie gefinancierd door de politie maar ze werken voor een crimineel/onder een crimineel!! Ze dienen een crimineel!!


  Maak melding

 2. Mevrouw Mathoera
  U vraagt zich af:
  “”Het is nu de vraag hoe de politie zal handelen als de gulle schenkers een keer in de fout gaan”

  Ik neem aan dat dit een retorische vraag is.

  Zodra je geschenken aanneemt ben je overgeleverd aan de schenker.

  Een uurtje geleden kwam ik bij AH een vriendin tegen, die mij uitlegde waar ze woont en mij uitnodigde. (nadat ze mij eerst een beetje uithoorde)
  Waarom zou je mij uitnodigen vroeg ik mij af.

  Politie, waarom iets aannemen. Al heb je het nog zo hard nodig. Weigeren. De consequenties zijn bekend


  Maak melding

 3. Het gehele land is en wordt verder gecriminaliseerd door ddb en duivels misdadige trawanten. Drugs, wapensmokkel, etc zijn schering en inslag geworden. Na zeven jaren paars corrupt crimineel wanbeleid, is het gehele staatsapparaat paars diabolisch lam verworden, en een middel om corrupt, crimineel te overleven. Waarheid, gerechtigheid, eerlijkheid zijn niet de vruchten die de ndpkliek olv een onberechte aanbeden misdadiger land en volk hebben gebracht. Slechts een heel kleine groep drugscriminelen en corrupte handelaren en zakenlui bestaande uit allerlei paarse kawfoetoeboi ‘s, kawkafowroe’s , wc wormen en parasieten, kortom alles wat over lijken gaat om zich snel te verrijken, zijn er beter van geworden. Neem bv. Boefdraad, los van die srd 80.000,- plus die deze boef ontving, en het kasteel dat hij kocht voor bijna 1.000.000 amerikan dala, zijn het gros der oerdom tot in hun botten zijnde verarmde paarse paria’s die het verdienen om uitgebuit en beroofd te worden, de grootse verliezers. En toch zijn er nog velen die blinddoof krijsen…zoals mpp Parbo..Neks no fout…in 2020 gaan we weer voor vijf. O hoe dom, dwaas, idioot is het ndp volk. Oma taki, ze zijn duivels misdadig bezeten en een zeer slecht volk, jong en oud, rijk of arm, gelovig of niet, geschoold of niet, ze hebben de weg van de waarheid, gerechtigheid en eerlijkheid verlaten en hebben willens en wetens hoogmoedig dreigend krijsend gestemd op ongerechtigheid en leugen en bedrog, dus op de grootste misleider en duivelse zoon didibri. Do ka. Want didibri is sinds 1980 een leugenaar gebleken. En niemand gaat deze mpp ndpers helpen. Alleen zij zijn in staat ddb en co. uit te drijven, als ze het willen of de moed hebben. Opa taki, elke ndper die zijn ziel en verstand verloren heeft aan ddb, is in feite zijn voetenveeg, dagelijks loopt hij lachend over deze ndp paria’s heen, mi tjies oenoe dong volk, mooi beet. Opa taki, ndp na moro bigi mpp criminele religieuze politie sekte, een ware misdaad en armoede vloek, die de gehele natie paars misdadig teisterd, zelfs zonen trong de ka, en menig donmm ndper, ndper of niet, wi allamalla e ka.


  Maak melding

 4. Weer een gelul over” schietgrage” politie !! in de krant !!
  Hulde aan de politie , die have en goed van de burgers beschermd !!
  Wie komt op voor de “roofmoord” en tot bloedens toe verwonde slachtoffers van roofovervallers en personen die verkracht worden !!
  Zeker door een trawant van Hewit of Misika-bakka Dubai geplaatste artikel !!
  Politie “shoot them out” dat bespaard ons voedings en oppasgeld in Santo Boma.
  Mek-dem-go wrokko zoals andere hard werkende Surinamers.Waar zijn de “wakka-mangs” op hun 50-ha te bekennen?? Chinezen zijn al bezig op het terrein !!


  Maak melding

 5. De politie zou bij het aannemen van geschenken moeten letten op de reputatatie van de ondernemers en alleen nemen van burgers van goede reputatie. Maar wat doe je als iedereen aan corruptie doet om te Leven?


  Maak melding

 6. Oke Pico,
  Moeten wij nu aannemen dat je een homo
  geworden bent.
  Of ligt het aan je gereedschapje.
  Je hoeft je niet te schamen hoor.
  Niets mis mee dat je voor een andere geslacht valt.
  Ik had allang een vermoeden maar nu heb je het bevestigd


  Maak melding

 7. De beschuldiging van het assemblee lid Krishna Mathoera is een hele zware beschuldiging aan het adres van de politie.
  Is de plicht van de voorzitter en de minister van justitie en politie om een diepgaand onderzoek te laten stellen. Want dit kan gewoon niet door de beugel.


  Maak melding

 8. In de tijd dat alles nog volgens regels ging,werden giften aan politie via de korpsleiding gedaan.En die besliste of zo een gift aan de des betreffende agent of afdeling ging.
  Ook cadeautjes aan de DC ging via de korps.
  Maar in het land van de pikin ingi boi worden er stappen[regels] overgeslagen en alles gaat rechtstreeks naar de persoon/afdeling.


  Maak melding

 9. Beste John,
  Ik ontleen mijn status niet aan het aantal vrouwen dat ik bezwanger en vervolgens met kroost achterlaat.
  Ik ontleen mijn status niet aan een grote mond
  Vraag je mij nu of ik homo ben zodat je een poging kan wagen tot een date?
  Het feit dat je een vermoeden had, betekent dat je hierover hebt nagedacht.
  Ik moet je teleurstellen. Zoek rustig verder, ik veroordeel niemand om zijn seksuele geaardheid.
  Zoals Freud ons leert, wenst de vrouw het tegenovergestelde van wat ze zegt of verklaart, de man daarentegen, zo leert Perogrullo ons, luistert naar het bevel van zijn genitale dan wel zijn digestive apparaat.
  Voor mij geldt, een goed boek, ik heb net het vierde boek van Carlos Ruiz Zafon uit, (het labyrint der geesten) gevoegd met een goed glas whisky overdag, ’s avonds een Borgoe Vintage en mijn dag is geslaagd.
  Voor jou geldt wellicht de leer van Perogrullo.
  Ik ontleen mijn status aan opvoeding, studie, hetgeen ik bereikt heb, zowel op het persoonlijke vlak alsook het feit dat ik drie kinderen heb grootgebracht en binnenkort zelf opa word.
  Daar ben ik trots op.
  Voor jou geldt wellicht de leer van Perogrullo

  Beste Tony Chocolonely,
  Ik ga er van uit dat je een man bent, afgaande op je naam. Indien dit niet zo is, mijn excuses voor deze aanname.
  Het zou wel heel knap van haar zijn om uit hetgeen ik haar verteld heb op te kunnen maken dat ik vrijgezel ben.
  Maar, aangezien ik een man ben die van afnemende abstractie hou, sluit ik niets uit.
  Overigens, het feit dat ik geen partner heb wil geenszins zeggen dat ik eenzaam ben.
  Het heeft denk ik allemaal te maken met leeftijd en opvoeding;
  Ik hoef niet zoveel. Mijn moeder heeft mij altijd geleerd, tevreden te zijn met dat wat je hebt.
  Als ik zie hoe het met de gezondheid van mensen gaat die ik ken, dan prijs ik mij gelukkig;
  mijn kinderen en ik zijn gezond en veilig, we hebben een dak boven ons hoofd, drinken en eten.
  Ik ben een tevreden man. Hopelijk jij ook. Geniet van de kleine dingen met je vrouw.
  Later blijken deze kleine dingen, grote dingen te zijn (geweest)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.